View Full Version : FireWire Presonus problem
wladymeer
24-01-2011, 10:58 AM
Koliko čitam izgleda da je ovo standardni problem sa Presonusom :)
Kada je pove?em kablom, lampica se upali u plavu boju da bi posle nekoliko sekundi postala crvena ?to će reći da pokazuje "out of sync"
Skinuo najnovije drivere sa neta za XP, čak ubacio neki fix za firewire na SP3 ali bez ikakvog uspeha - kako upalim firebox control panel pokazuje mi "no device".
Ima li iko ideje kako da re?im ovaj problem?
Solozabal
25-01-2011, 11:12 PM
Kada je pove?em kablom, lampica se upali u plavu boju da bi posle nekoliko sekundi postala crvena ?to će reći da pokazuje "out of sync"
Skinuo najnovije drivere sa neta za XP, čak ubacio neki fix za firewire na SP3 ali bez ikakvog uspeha - kako upalim firebox control panel pokazuje mi "no device".
Pokusaj prvo odinstalirati sve uvezi zvucne (driveri, control panel..), napravi restart racunala, iskljuci firewire kabel iz zvucne, pokreni instalaciju najnovijih drivera, tijekom instalacije ces morati ukljuciti firewire kabel naravno nakon sto te upozori instalacija i to bi u vecini slucajeva trebalo rjesiti problem.
Ako nije onda skini najnoviji firmware i napravi update.., ako ni to ne pomogne onda nabavi PCI firewire karticu sa TI chipsetom.
Komplex
31-01-2011, 12:35 AM
Kazes WIndows XP? jel Professional?Ako jeste, poslusaj me, uzmi Windows XP home :) i pokusaj sa njim! Nije zezanje.
Ako nece, instaliraj verziju drajvera al ne najnoviju verziju drajvera i firmware-a nego jednu pre nje...prikaci na win xp home pusti firmware da se apdejtuje i trebalo bi da radi...imam jos uvek comp kod ortaka (takodje windows professional) koji nece ni da pipne..ono, totalno ne misli da proradi haha!
E a da vidis kako presonus radi na macu haha! ustekas i cao, sve je tu cak se skoro i samo od sebe instalira haha! :) eto, nadam se da ce ti pomoci
kravadinka
02-02-2011, 01:25 PM
Problem nastaje zbog FireWire kartica, uglavnom su VIA, tek poneka NEC. Kod nas nisam nasao Texas Instruments chipset, jedino da se naruci preko neta.
Ja nemam problem a sa mojom NEC, eto slucajno mi se ona zalomila kad sam kupovao, ali prijatelj ima sa njegovom VIA i evo upravo trazimo neku TI karticu, ali uzalud.
Trebalo bi da na svaku Gigabyte plocu sa FW karticom integrisanom dodje TI chipset, one provereno rade, a i preporucene su za Pro Tools, nisam znao da i Presonus trpi te probleme.
Bockie
02-02-2011, 01:54 PM
VIA ima nekoliko razlicitih oznaka na chipsetu. Tipa VT6309, VT6306 itd...
Mozes cak i da izGooglas koja ce da radi sa tom kartom, nemoguce da si jedini sa njom i FW issueom...
Uzmes par komada u nekoj radnji, ostavis kaparu i zabadas.Posle vratis visak. Neka ce proraditi.
Isto sam i sam uradio, uzeo 5 komada, cetvrta je proradila i radi jos uvek bez greske...
Malo mi je bezveze baciti 50-60e za glupu kartu, al ajd, kod nekih stvarno mora...jbg...
Isto tako se moze desiti i da je do rasporeda zabodenih PCI-jeva na ploci...
Tipa, zabodem UAD a odjednom FW nece da radi... I onda tetris portova.... I na kraju sve radi... A imam Gigabyte, odlicnu plocu!
kravadinka
02-02-2011, 05:19 PM
Vidis, u jednoj masini VT6306 nije radila sa 002r, tek posle menjanja IRQ u Bios-u je proradila, nije pokazivala Drop-Outs posle toga.
U drugom je MBox 2 Pro i VT6307 i tamo na sekundu-dve ima Drop-Outs signala, u Windows cak nece ni da se pomakne prazan projekat.
Danas smo stavili NEC i sve je proradilo. Veoma cudno, ali je tako...
Ne volim VIA jos od starih Thunderbird AMD, tada mi je chipset na ploci pravio velike probleme krckanjem i puckanjem na 24 bita, ako se dobro secam. NForce je bio otkrovenje posle VIA, dok nije dosao Core2Duo vise se nisam druzio sa VIA i evo sad se opet srecemo i opet problemi...
darxx
06-02-2011, 08:59 AM
Kod Windows 7 problem češ rješiti tako da u Device manager-u odeš na IEEE 1394 Bus Host Controlleri napraviš Update Driver Software na načina:
Desni klik - Update driver - Browse my computer for driver - Let me pick from a list.... - i zatim sa liste odabereš 1394 OHCI....(Legacy)- next - i to je to sad radi kao curica :)
Isti problem mi se javio kod FireBoxa a sada i kod Presonus Studio Live.
Dakle ovo je za Win 7 možda rješiš i svoj problem pokušaj!
A ukoliko se radi o laptopu onda je moguće da imaš problem sa 4 i 6 pinskim ulazom!
Pozz
Iskljucivo je do fw kartice... Ja sam imao isti problem i uzeo neku karticu sa isto sa Via chipset-om ali mi je covek rekao da uzmem da probam i da vratim ako nece, i srecom sve je lepo proradilo... tako da, ako mozes sa nekim da napravis dil, neko vec rece, uzmes par komada ili jednu po jednu i sa nekom ce lepo proraditi.
Pozz
wladymeer
06-02-2011, 06:38 PM
Prvo sam googleovao oko problema, naravno, ali koliko sam imao prilike da vidim gomila ljudi je imala sličan problem kao ja i bogami, nije se ovajdila od Presonus podrške a i oni koji su našli neko rešenje, kod mene to isto nije funkcionisalo. Ono što za sada znam to je da VIA 1394 chipset neće da radi u kombinaciji sa karticom na mom kompjuteru i to i sa starijim drajverom i novijim.
Nabavio sam par polovnih FW kartica, od toga jedna je TI chipset, druga NEC, a treća neka druga VIA, testiram ovih dana pa se javljam sa rezultatima čim budem našao malo vremena za to. Što se tiče PCI slotova, pošto je microATX ploča, imam samo dva pa sve nešto sumnjam da je problem u tome.
euphoric
11-02-2011, 07:47 PM
Ovo je zvanicna Presonus-ova lista podrzanih fw chipsetova, pa pogledaj da li je tvoj fw kompatibilan..
Link: http://www.presonus.com/media/pdf/hardware_compatibility.pdf
Pozdrav :wink:
wladymeer
13-02-2011, 08:06 PM
Da, imam ovaj VIA 6306 i ne radi :(
Danas sam je isprobao i na Macu, i na sedmici, i to u oba slučaja sa TI chipsetom firewire, i cvrc - neće da radi - svaki put pokazuje isto.
Ima li iko ideju gde bih mogao da pošaljem to na servis?
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.