PDA

View Full Version : Vrata, prozori, prostor ???

File
20-01-2011, 10:21 AM
Prostorija je 5 x 4 x 2,7 ....uskoro krećem sa gradnjom i sređivanjem prostora....imam velikih problema odlućiti kako postaviti control room...Prostor je postavljen tako da je studio uz re?iju po ovom du?em zidu (5m) a vanjski zidovi su ovi kraći (4 m)....Ulazna vrata u re?iju a i iz re?ije u studio su na ovim du?im zidovima od 5m, a onda bi i prozor za pogled iz re?ije u studio bio (normalno) na tom du?em zidu...I to je nepromjenjivo i konačno....
E sad...prvo ?to znam je da mi nijedna vrata ne bi trebala biti ispred mene i konzole a ni iza...?to bi značilo da bi monitore konzolu i sve usmjerio prema manjem vanjskom zidu (4m) a sastrane bi do?ao prozor za pogled i vrata ulazna i vrata za studio...i to je u redu....
moje pitanje:
1. Muči me to ?to bi cijeli ?ivot (ili dok me u?i slu?e) bio zatvoren kao u podrumu bez vanjskih prozora i svjetla dana i bez pogleda u dvori?te, jer vanjski zidovi (sa prozorima) bi bili ti koji su ispred i iza mene...
2. A opet....ako bi konzolu i monitore postavio prema du?em zidu (5m) onda bi prozor za pogled u studio bio direktno ispred mene (?to nije najbolja opcija al ajde) ali bi i ulazna vrata bila uz stranu iza mene kao i ulaz u studio ispred mene malo sastrane, ali bi bar mogao postaviti bočno vanjske prozore da se ne osjećam kao u podrumu....
3. Bez obzira na sve i Da nemam problema sa postavkama prozora...kako je bolje za akustiku i slu?anje...kad je prostor iza mene du?i ili da je ?iri...

Sori na ovakvom mo?da kompliciranom obja?njenju, ali ne znam postavit slike :ups:

Hvala vam...
Ps. Ovo radim samo jednom, kad napravim, tako treba biti doooosta vremena...i ?elim napraviti najbolje ?to mogu...pa makar to znaćilo bez vanjskih prozora i makar to znaćilo da ću dok radim uvjek ?i?mi?at, ali bar imat idealnije uvjete za recording mix i mastering

OFF
20-01-2011, 11:00 AM
daj neki crtez

File
20-01-2011, 11:20 AM
kako se stavlja crte? ????:ups::ups::ups:

OFF
20-01-2011, 12:25 PM
kao attachment...jpg, npr

File
21-01-2011, 09:35 AM
I dalje ne zanm gdje je atachment...ali dobio sam odgovor na svoja pitanja iz videa secrets of pros....đenja prozori, dobar dan ?i?mi?anje....zaljepit cu si na jedan zid onu old school tapetu sa motivom ?ume i dobro :-D

boggy
21-01-2011, 12:26 PM
Kad pritisnes reply ili quote dobices ovakav interfejs... crveno zaokruzeno je attachment

pozdrav

bogi

File
21-01-2011, 02:27 PM
hvala :-D

File
23-01-2011, 09:10 PM
evo....ovako sam ja zamislio...da li ce to biti dovoljno mjesta...bitan mi je studio...i on je najbitniji ali mi je bitan i ovaj dio gdje će ljudi moc i prespavat i skuat ne?t...ali ako se mora ne?to batalit neka....svi unutarnji zidovi se mogu mict jer ni jedan nije nosivi....ideje, sugestije

File
23-01-2011, 09:13 PM
re?ija i studio su 4.80 x 4.00
ove manje sobe su 4:80 x 3.00

File
24-01-2011, 03:18 PM
mislim ljudi...znam da su ovo goli zidovi...bez ikakve manipulacije akustikom...prvo gledam kako da dignem zidove...vanjski su nepromjenjivi, unutarnje mogu kako god..pod kutevima bilo kako...savjeti?

NLP
24-01-2011, 08:45 PM
Da li treba? da se izoluje? od kakvih susjednih prostorija ili ti mo?da smeta buka izvana?

File
27-01-2011, 09:12 PM
Pa u biti se tu svira vec 15 godina..nikad nije nekom smetalo...ali sad kad snimam malo mi je bed kad pas laje :-)...ali da...mislim da bi svejedno izolirao kad vec radim....ali eto...ne mora biti ni?ta ultra izolirano...kad vec i 15 godina ovako prolazi...ali neka ipak bude

NLP
28-01-2011, 07:52 AM
Koliki ima? proračun?!

File
28-01-2011, 05:09 PM
bitno ali nebitno...imam-nemam...ali cak ako ?elim jedan zid izgradit, moram znat konacni plan, jer cu odma u pocetku zeznut ako nemam dobar plan...

NLP
28-01-2011, 10:43 PM
Ako ne treba? "soundproofing" - da ne čuje? kera ili da ti ne smeta okolo vozeči ?leper onda če biti mnogo puta jeftinije!
... skoro svaki decibel soundproofinga u nizkim frekvencijama mnogo dosta se plača...
Tebi treba detajlan razgovor sa iskusnim akustikom i slično, te imati razrađeno koliko misli? ulo?iti u to, jer bez toga se ne zna ili mo?e? da si priu?ti? hobi, semi-pro ili pro akustiku a pare su za takva 2 prostora (stvarno na pamet!!!) od 5.000? nadalje u DIY varijanti!!!