View Full Version : backup solucije
Eksterni hard, fioka, dock za hardove.... ? Sta predlazete, ne mogu vise da rezem.... a i pouzdanije je ovako. Sta izbegavati od modela, interfejsa i sl.?
Mozda najbolje eksterni hard. Mnogo ti je veci problem koji ces softver koristiti za backupovanje.
Arthur
14-01-2011, 11:24 PM
ja kopiram ručno, updetujem često, i sve držim na običnim green caviar harddiskovima od po 1TB. Imam par nekih dockova i fijoka, da ne bi sve držao u kompu, i to je to. DVD više ne režem, i ništa više ne brišem pod milim bogom. Imam po 3 kopije aktivnih projekata, i minimum jednu u arhivi.
Surfer
14-01-2011, 11:41 PM
Ja prekjučer kupio Western Digital 1 TB USB 2.0 eksterni za smiješne novce,
560 kuna ( 75 Eura). Ne koristim nikakav software, čisti drag and drop.
Dovoljno je brz, ne treba mi brže.
Problem sa softwarem je da nikad ne znaš jel radi sve dok ti ne rikne kompjutor i moraš vratiti podatke. Napravio sam back-up laptopa koji mi je isključivo za internet sa Paragon backup softwarom.
Međutim, nemam pojma da li ću to moći vratiti natrag ako nešto pođe po zlu.
Ja ne vjerujem baš previše u njegove back up checkove.
Prijatelj mi je rekao da su DVD-ovi puno nepouzdaniji od CD-a i da je imao dosta problema sa čitanjem back-upova tj. neke nije mogao očitati.
Eksterni diskovi su sad stvarno jeftini, najjednostavniji i najsigurniji.
sinvelikogmajstora
15-01-2011, 12:41 AM
Ja koristim Acronis True Image Home za backup sistemske particije. Vrlo pouzdano!!! Posto Win zna da me proda:D Fajl se pise na drugi hard disk i super je sto iz explorera mozes pristupiti svim fajlovima u .bin ako imas Acronis na sistemu.
Projekte samo iskopiram na drugi hard, da ne gatam....
mekonin
15-01-2011, 08:17 AM
Meni je moj WD My Book Essential 1.5TB crkao posle manje od mesec dana koriscenja. Isplicitno sam naglasio da mi se spasu podaci po svaku cenu. Posle mesec i po stigao mi je nov, neotpakovan. Izgubio sam 500GB podataka. Novi za sada i dalje radi.
psionic
15-01-2011, 11:08 AM
Po mom iskustvu, pehovi sa tim WDima su se desavali sa raznim eko, green, blue i slicnim zavrzlamama. Ja imam par WDa black serije od po terabajt i rade vec neko vreme sasvim ok. A vidjao sam dosta pucanja npr WD blue serije. Inace, isto tako, ako hard pozivi prvih jedno 3-4 meseca, velika je verovatnoca da ce jos dugo raditi... Ako crkava, to je u prvih par meseci.
Surfer
15-01-2011, 11:13 AM
Ovaj moj je WD Elements.
Nemam pojma,ne razumijem se u diskove.
Kupio sam ga jer je stvarno povoljan za 1 Tb i ima 2 godine garancije
Arthur
15-01-2011, 11:26 AM
ume i meni WD da pravi sranja, al uglavnom bez velike muke dobijem podatke. Ionako mi je tu uglavnom samo arhiva.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.