Log in

View Full Version : vishekanalni wireless

OFF
14-01-2011, 04:22 PM
mojim drugarima treba 8 daljinskih bubica (za trube).... postoji li neka jeftinija visekanalna varijanta prijemnika ili mora svako za sebe da kupuje sistem?

Bubice bi bile AKG ili AT, verovatno....

spidermusic
16-01-2011, 08:25 PM
Ima takvih osmoklanalnih sistema, ali su skupi i nedostupni na nasem trzistu. Mozda je bolje da svako kupi wireless sistem za sebe. Bas Audio Technica ima takve sa osam razlicitih frekvencija, sto omogucava da svih osam sprava rade u isto vreme. Pozz i srecno!

Klarinetista
17-01-2011, 11:12 AM
Pozz

Mi u bendu imamo osmokanalni sistem AKG, sastoji se od 8 setova i radi do j.
Prvo smo hteli da uzmemo ovo
http://www.samsontech.com/products/productpage.cfm?prodID=1999&brandID=1
ali smo se nalraju odlucili za ovo
http://www.akg.com/site/products/powerslave,id,1085,pid,1085,nodeid,2,_language,EN. html
sto je mnooogo skuplje, ali zato ima 2400 frekvencija u 1 opsegu od 30Mhz, a ceo sistem radi u 6 opsega po 30Mhz. Ima autosetup, sopstvene punjace, moze da se kontrolise preko iphonea. Ako im to treba za ozbiljan posao, onda i nije tako skupo...

psionic
17-01-2011, 03:09 PM
8 sprava mogu i nezavisno da rade same za sebe, ako svakoj podesis frekvencije tako da se ne poklapaju... Mi, u firmi, imamo AKG SR450 (mladji brat ovog 4500) i imaju opseg frekvencija od 500-800 MHz. Frekvencije se steluju u koracima od po .10 MHz. Postoji isto kao neko auto podesavanje, nalazenje rupe u dometu... Takodje imamo i Audio Technica pojedinacne sisteme. AKG ima mnogo vise opcija, ali AT rade prilicno stabilno (mozda im je veci domet, nisam ni gledao) Radim sa 24 razlicite pojedinacne sprave :banghead:

BTW, AKG su negde u rangu cena oko 250 - 300e... Tu su negde i ovi ATovi - kupljeni u Artistu, a AKG u Playeru.

OFF
17-01-2011, 04:42 PM
a da li je neko probao najnoviji AKG perception 45.....ima do 8 frekvencija... a prilicno je jeftin

psionic
18-01-2011, 02:26 PM
Pa PT (bubica) i mikrofon izgledaju isto kao sa 450 seta. Mislim da je i oznaka (samog mikrofona) ista. Izgleda da se razlikuju samo po prijemnicima... Primetio sam da prave iste serije sa razlicitim brojem - kao oznakom za mogucnosti - Taj 45 mi izgleda najjednostavnije, pa ide 450, malo dodatnih opcija, vise opsega, kanala, pa njihov flagship 4500 :) A dobra vest je da svuda koriste iste predajnike, tj bezicni mikrofon/bubicu