View Full Version : Elktricni klavir VST
korenjak
14-01-2011, 12:23 PM
Ima li neko neki da preporuchi .... bitno mije da je sto prirodniji....makar imao samo jedan zvuk....
koji su vasi omiljeni?
pozdrav koren
Ghost Dog
14-01-2011, 12:31 PM
Za mene ... MrRay 73. Nije velika instalacija (u pitanju je modelovanje, a ne semplovi) i jako lepo zvuči!
korenjak
14-01-2011, 12:33 PM
Hvala bro
Dajte jos neki pa da isprobam
Ghost Dog
14-01-2011, 12:34 PM
... Dajte jos neki pa da isprobam
Scarbee? :)
(Eventualno Lounge Lizard.)
kejkz
14-01-2011, 12:56 PM
nja:
http://www.yohng.com/rhode.html
Nije prirodan, pa kako da elektricni klavir bude prirodan, svasta.
korenjak
14-01-2011, 01:01 PM
uf kako zvuce oni stari pravi....bruka.... pogotovu onaj neki sto ga cepa ray manzarek iz doorsa....i onaj baja iz return to ferever....
pogotovu onaj neki sto ga cepa ray manzarek iz doorsa....
Taj je najbolji na svetu.
Hepek
14-01-2011, 02:05 PM
Scarbee...:wink:
korenjak
14-01-2011, 02:22 PM
Electric pianos produce sounds mechanically and the sounds are turned into electronic signals by pickups. Unlike a synthesizer, the electric piano is not an electronic instrument, but electro-mechanical. The earliest electric pianos were invented in the late 1920s; the 1929 Neo-Bechstein electric grand piano was among the first. Probably the earliest stringless model was Lloyd Loar's Vivi-Tone Clavier.
The popularity of the electric piano began to grow in the late 1950s, reaching its height during the 1970s, after which they were eventually replaced by synthesizers capable of piano-like sounds without the disadvantages of moving mechanical parts. Many models were designed for home or school use, or to replace a heavy and un-amplified piano on stage, while others were conceived for use in school or college piano labs for the simultaneous tuition of several students using headphones.
Rhodes Mark 7 (2009) on stage
Due to their size and weight, digital stage pianos have replaced many of the original electromechanical instruments in contemporary usage. However, In 2009, Rhodes Music Corporation started producing a new line of electro-mechanical pianos, known as the Rhodes Mark 7.
Inovative_kg
15-01-2011, 02:36 AM
Scarbee na prvom mestu. Interesantni su ovi 4front, moracu da bacim malo shape na njih, nisam imao prilike do sada. Takodje pogledaj i isprobaj ovo
http://www.youtube.com/watch?v=_el_JNFlAOQ
http://www.youtube.com/watch?v=XRPxTCerNvk&feature=mfu_in_order&list=UL
http://www.mokafix.com/en/blue-reeds.html
kejkz
15-01-2011, 01:22 PM
the electric piano is not an electronic instrument, but electro-mechanical.
Heh, ?ta je tu prirodno? Prirodan je kao i električna gitara... bez struje mo?e? samo lepo da ga gleda?... i po malo prebira? po ?icama (dirkama) :)
korenjak
15-01-2011, 01:29 PM
Hvala KG
Isprobavam redom.... ako sam dobro skinuo ...scarbee je zapravo wurlitzer?..... ja sam skinuo kao semplovi za KONTAKT? jel to to?
Prilicno je prirodan..... itotalno klin tj suv....
Kad bolje razmislim ja sam i sa lizardom bio zadovoljan ali sam hteo da probam jos neke.....4 front ima odavno.....
Sace isprobam i ostatak pa ce javim utisci...
@Keks....onako sam ono pejstovo ...nisam htia da te demantiram! ne?
Ghost Dog
15-01-2011, 09:01 PM
Isprobavam redom.... ako sam dobro skinuo ...scarbee je zapravo wurlitzer?..... ja sam skinuo kao semplovi za KONTAKT? jel to to? ...
To je to. Ali ima i Rhodes. :wink:
kejkz
15-01-2011, 09:14 PM
@Keks....onako sam ono pejstovo ...nisam htia da te demantiram! ne?
Ma demantuj me slobodno, nisam samo siguran kakvu prirodnost tra?i? od električnog klavira.
korenjak
15-01-2011, 09:24 PM
pa jbg mislio sam na ono nemoguce..... onu nepredvidivost ....kao kad pravi rhodes zabodes u fender twin reverb amp...
korenjak
15-01-2011, 11:00 PM
neki koji ima makar malo mooda kao pravi.....
evo sad sam smislio da zabodem izlaz zvucne karte u twin reverb i da pokrenem neki wurly ili lizard.... pa da ga pogonim preko lampasha da vidim dal ce da mu ubije onu sterilnost...
kejkz
15-01-2011, 11:41 PM
Ne'am pojma onda, nisam probao pravi rhodes, probao sam samo ovu 4front emulaciju i mr tramp 2. Pre sam na winu koristio jednom lounge lizzard i neki besplatni e-piano, bio je vrlo lep. Jebem li ga, ja uspem izvuci svasta iz toga, al' to moje svasta mozda nije to sto tebi treba.
Inovative_kg
16-01-2011, 01:55 AM
neki koji ima makar malo mooda kao pravi.....
evo sad sam smislio da zabodem izlaz zvucne karte u twin reverb i da pokrenem neki wurly ili lizard.... pa da ga pogonim preko lampasha da vidim dal ce da mu ubije onu sterilnost...
Imas 4 elektricna klavira u Scarbee. A slobodno pusti klavir kroz Amplitube Fender i igraj se s njim, plug je kao rodjen za to :) .
korenjak
16-01-2011, 02:14 AM
Mislio sam da ga ukljucim u pravi Fender amp.... pa da ga snimim mikrofonom...cenim da ce to biti naj...
jer recimo emulacuja twin reverba iz amplitube fender pluga ne moze ni da primirise pravom Twinu....
kejkz
16-01-2011, 05:38 PM
Da, tu si u pravu, verovatno je problem do modulacija u amp-u i reverbu koje nije lako emulirati. Ja sam skoro nesto citao sasvim slucajno na netu i naisao na jednu vrlo zanimljivu ideju, koju mozes probati kada je softver u pitanju: napravi send i na njega stavi prvo chorus, koji podesi da nema fidbek, kratko kasnjenje, do 20ms, stavi mu modulaciju, negde na 1/4 pune vrednosti, pa onda stavi emulaciju pojacala ili reverb. Probaj onda kakav zvuk dobijas, moze ti se svideti. Koristio sam to na nekim semplovima i dalo mi je solidan rezultat.
Ovo može da pomogne oko sterilnosti..
http://www.scarbee.com/products/vkfx/index.php
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.