PDA

View Full Version : Analogue Solutions Leipzig-R demo

Multicom
06-01-2011, 05:17 PM
Evo uhvatio sam danas sat vremena slobode (nakon duuugo vremena) i napokon kresnuo Leipzig analog mono synth koji mi stigao neki dan. Prekrasna masina, izgleda totalno vintage a zvuci totalno drugacije od svih mono syntheva koje sam probao .Ovo je mala demonstracija tek toliko koliko sam uspio nabrzaka u tih sat vremena sloziti nesto suvislo. Uz malo modernih fora u procesuiranju (sidechain), pichi i reze za razliku od Moog RME a oko kojeg se debelo moram namucit da ga utopim u mix. Mome uhu sound je pomalo kao hibrid mono/poly i polivoksa. U tjunu je savrsen, modulacije su je..ene a mane mu jos nisam otkrio jer se kratko druzimo. Ovo mi je prvi synth od Analogue Solutions, ako ovako zvuce i Semblance i Telemark, svaka cast. Njihovi synthevi su u rangu sasvim normalnih cijena i po prvom dojmu Leipzig vrijedi svaki novcic. Na you tubu su uglavnom grozni demosi, supljeg sounda usnimavanog preko mikrofona kamere tako da uglavnom ljudi ne poznaju pravi zvuk Leipziga. Eto ga, mali electro house u 50 sekundi uglavnom fokusiran na bas. Svi soundovi su Leipzig osim drum samplova.

http://soundcloud.com/ericdestler/as-leipzig-r-demo

http://i413.photobucket.com/albums/pp217/majkemi12345/Screenshot2011-01-06at53050PM.png
http://i413.photobucket.com/albums/pp217/majkemi12345/Screenshot2011-01-06at53111PM.png

Bitch
06-01-2011, 06:10 PM
naajs :) super je sound. nisam neki analog guru ali svidja mi se. mrsno :D

Moritz
06-01-2011, 07:09 PM
:thumbsup::cool4:

Killah_Instinkt
06-01-2011, 11:06 PM
super zvuci.....

goasia
14-01-2011, 05:05 PM
bas mi drago da cujem neke pozitivne kritike o Analogue Solutions proizvodu , a sound je totalno OK . Sto se tice odnosa cena/sta dobijas , AS prate uvek neke dedoumice sto se tice kvaliteta , zavrsne obrade itd. Ljudi vecinom uporedju nove analogne sinteve sa vintage legendama , nedajuci sansu za afirmaciju novim proizvodjacima . I ja se bas dvoumim oko toga dali uzeti AS Telemark polovno , po nesto povoljnijoj ceni ili platiti nov SEM pach koji puno obecava a recimo da je 30% skuplji od Telemarka . Stim ako dodamo neki Kenton midi za Sem , razlika raste na 40 % .
sve u svemu Leipzig je "good buy" :)

Multicom
14-01-2011, 08:22 PM
Evo otkrio sam jednu manu koju nazalost imaju skoro svi Analogue Solutions synthevi (bar su mi tako rekli neki useri telemarka i semblancea). Filter rezonanca zapravo ne radi nista skoro do samog kraja dokud ide gumb.Vrtim i vrtim a nista se ne dogadja, tek trecinu pred kraj pocne rezonirati. To je neka njihova generalna fora koju bas ne razumijem. U ovom slucaju mogu zaboravit funky Moog-ish baseve jer bez prave rezonance mauna.U svakom slucaju synth zvuci hebeno bez daljnjega.

Mika Technika
14-01-2011, 08:41 PM
lepo je :)

goasia
14-01-2011, 08:57 PM
onda cu sacekati jos par dana (da cujem jos iskustva) pre nego sto se odlucim Telemark VS T.O. Sem

Surfer
14-01-2011, 10:16 PM
Evo otkrio sam jednu manu koju nazalost imaju skoro svi Analogue Solutions synthevi (bar su mi tako rekli neki useri telemarka i semblancea). Filter rezonanca zapravo ne radi nista skoro do samog kraja dokud ide gumb.Vrtim i vrtim a nista se ne dogadja, tek trecinu pred kraj pocne rezonirati. To je neka njihova generalna fora koju bas ne razumijem. U ovom slucaju mogu zaboravit funky Moog-ish baseve jer bez prave rezonance mauna.U svakom slucaju synth zvuci hebeno bez daljnjega.

Resonance ne reagira ni kad povećaš decay i sustain?

Multicom
14-01-2011, 10:23 PM
Resonance ne reagira ni kad poveća? decay i sustain?

Ne. Uvijek pocne reagirati tek na frtalj do kraja

Surfer
14-01-2011, 10:32 PM
Ne. Uvijek pocne reagirati tek na frtalj do kraja

Onda je stvar u rezonanci filtera.
Vjerovatno je limitirana pa ti je zato i tuning odličan jer su ga napravili da filter ne samo-oscilira previše

pleon
16-01-2011, 06:45 PM
ej, super ovo zvuči!

jel to ima? rack verziju ili sa tipkama?

clusterchord
17-01-2011, 03:18 AM
I ja se bas dvoumim oko toga dali uzeti AS Telemark polovno , po nesto povoljnijoj ceni ili platiti nov SEM pach koji puno obecava a recimo da je 30% skuplji od Telemarka . Stim ako dodamo neki Kenton midi za Sem , razlika raste na 40 % .
sve u svemu Leipzig je "good buy" :)

ako te brine kvaliteta izrade, i nećeš probleme s potovima i crosstalkom, onda idi na T.O.SEM... skraćena verzija.

al neznam gdje si gledao cijene da je tolika razlika. u svakom slučaju mislim da SEM vrijedi pare koje traže. i više.

@multicom: odlično zvuči.. moderno. jedino mi je malo sve prekompresirano, pa je to dodalo jedan dosta nazalan karakter sintu. inače, slušao sam ga i prije, i ima taj "modern analog" karakter. čini mi se da bez obzira na rezonancu, nekakav moog tip funky basa neće baš bit forte na toj mašini.

Multicom
17-01-2011, 11:36 AM
Sve je u sidechain kompresiji. Za Moog-ish basive je naravno najbolji Moog. Ovo nije synth za vintage/retro mjuzu, moze funkcionirati ali ima za to bojih stvari. Za modernu elektroniku je savrsen. Jedino mi nije jasna ta rezonanca, koja im je to fora,ne kuzim

goasia
17-01-2011, 02:45 PM
chluster:al neznam gdje si gledao cijene da je tolika razlika. u svakom slučaju mislim da SEM vrijedi pare koje tra?e. i vi?e.

malo sam razgledao oglase u Nemackoj i u nedelju dana naleteo na tri oglasa gde ljudi prodaju Telemarka , otud mi da ga mozes nabaviti recimo u 70% cene od novog Sema, uporedjenje nije fer ali sam se iznenadio zasto ljudi odustaju od Telemarka , naravno na osnovu tri oglasa nemozes doneti zakljucak o nekom proizvodu .... valjalo bi imati i jedno i drugo

clusterchord
19-01-2011, 03:14 PM
evo jedan moj poznanik sa GS prodaje u evropi... za 680 eura.. SEM patch panel verzija

http://www.gearslutz.com/board/electronic-music-instruments-electronic-music-production/572528-spam-tom-oberheim-sem-patch-panel-eu-680-a.html

@telemark

dvoje ljudi mi je pričalo na [AH] listi, da su imali problema sa crosstalkom i potovima na telemarku. da je sve to dosta loše napravljeno. da su imali i oscillator bleedthru kroz VCA, in kroz filter itd... (znači kad je VCA zatvoren - nije baš zatvoren do kraja i sl.)

drugo, zvuk im nije isti. mislim da je T.O. se najviše približio originalu sa komponentama koje su mu danas dostupne. original zvuči najbolje, bez sumnje. ali TO nije loš isto.

al te ne razumijem: prodao si oddysey mk2 koji apsolutno hebe kevu i novom SEMu, i telemarku, i većini današnjih analognih mono sinteva i modulara.. ?!?

goasia
19-01-2011, 05:34 PM
chlustere:ody je sjajan sint , ima ogroman sound , ali za muziku koju radim nije mi toliko bitan taj vintage momenat , recimo sto mi je bilo potrebno iz odyja , ranije mi je bez problema odradjivao axxe mk 1 , isti karakter , isti filter sound , caksta taj jedan osc od Axxe je neverovatno silovit .Dodatne mogucnosti Odyja me nisu preterano odusevile . sve sam vise pristalica novijih analognih sinteva , mozda do pre koju godinu su se cinile preskupim u odnosu na vintage sprave , medjutim danas se vec promenila situacija ... naravno i tu ima ogromnih razlika , nije sve sto je analogno znaci i dobro , medjutim u zadnjih 10 god pojavilo se par dobrih sinteva a vecina se i nije preterano proslavila na trzistu .... ja nekako sve vise preferiram modular , semimodular varijante .... Fr Xs, Cwejaman ,M3x , Doepfer ...... :)
btw taj Sem , na gearslutz je u funtama , 100 evra vec nije razlika , kupiti novo ili ne .....

clusterchord
20-01-2011, 12:25 AM
da, nisam vidio da su funte..

mene isto od novih sprava uglavnom privlače modulari.. nešto iz Eurorack formata gotov, i puno toga interesantnog na DIY planu iz motm i moog formata..

X-series Macbeth, ali je skup u vražju kevu.. zatim od ovih manje skupih Oakley oscilator odlično zvuči, ima filtere koji dobro imitiraju generaciju cem3340 i sl. (oakley Cota), ms-20 (yourneyman), sad će izaći i diode ladder ala 303, zatim EMS i ARP clone of STG.. ali svi imaju tu "modernu2 kompnentu, mislim, nisu potpuno točni klonovi - mozda ti to igra..

takodjer, veliki Wiard Malekko euro rack modular sam probao .. možda se tebi to svidi - moderno je, čisto i "reže".. a prilično fleksibilno. sulude mogućnosti. i ni traga vintage karakteru.

Cwejman meni zvuči potpuno mrtvo i klinično... pogotovo za te (nečuvene) pare koje traže. jedino što mi je napeton od njih je njihov rack sa napajanjem, i onaj cijeli sintesajzer u jednom modulu.. zaboravio sam ime..

onaj tvoj plan b oscillator mi se jako svidjao... šteta da je taj tip (peter grenader) otišao u k..

PS od Oddya se vrlo lako napravi potpuno modularan sint.. hrpa patch pointova, i par attenuatora... začas stigneš i prestigneš , recimo, mogućnosti jednog arp2600..

razmisljao sam nabaviti axxe ili dva i modularizirati ih i staviti u rack bez klavijature. al trenutno to radim na 2 stara SEMa koja sam kupio. uz minimooga najveći sound koji imam (možda i veći)..

goasia
20-01-2011, 06:56 AM
Cwejamn s1 mk2 , sint je necuveno dobar , ja sam se dvoumio pre nego sto sam ga uzeo , interesantno je kako sama firma pravi veliku gresku sa tim demosima na njihovom sajtu .. ono je strasno , sve imas utisak da je sound tanak , nesto stalno u blagom ovredrive-u (sve mi je zvucalo ala Sherman filterbank), medjutim , ono radi sve , oscilatori veoma precizni , otud mozda "klinicki" utisak , medjutim analogija meni ne imponuje zbog neocekivanog drifta , nego zbog postojanosti zvuka ,envelope brze , dva filtera , tri oscilatora .... sint univerzalno dobar za sve ...
od Odyja lako napraviti ...... :) .... ja nisam strucan u tome , a iskreno ni neznam nekog kome bi to poverio ....
btw ... Motm Morphing Terrarium , mislim da cu ga uzeti u modulara ..
Malekko Wiard , taj Borg filter mi izgleda primamljivo , trazim neki MS filter clon ...

clusterchord
20-01-2011, 11:37 AM
ni na vintage ni na modernom analgu nema neočekivanog drifta, ako je sredjena kako treba - kapaciteti, napajanje i sve ostalo.

sve ti je to relativno.. andromeda i voyager, koji su nove sprave, trebaju pet puta duže da se zagriju (i znaju promjeniti tune.. ) u odnosu na moj obxa, jupiter8 koji rade točno kao singerica, nakon samo jedne minute od paljenja. ista priča na minimoogu - nema drifta. ali mi je potpuno servisiran.

jbga osim ako si imao vintage koji nije bio sredjen (a imao si jer sam slušao tvoj oddy kod rogine,, šumi i drifta ko u priči). to ljude obično zna zavarati i obshrabriti da pomisle da tako uvijek treba biti, da je to njihov domet odn. karakteristika što se tuninga tiče. internet mitovi.

za MS-20 klon, ako hoces u euroformatu.. odi na www.krisp1.com... pitaš dali bi ti napravio Oakley Journeyman u eurorack formatu. on je inače službeni "graditelj" od Oakley modular systems. nije jeftino kao DIY ali to je u biti kao da si kupio "kupovno". imas i garanciju i sve.

goasia
20-01-2011, 01:58 PM
pa to ti je to, ako nemas ko da ti odrzava , servisira te masine , samo problem vise ... jedan od razloga zasto netreba kupovati skupe vintage sprave ... to je privilegija onih koji imaju i sredstava ,i vremena, i zivaca , radi dobrog sounda , feelinga ,itd .... a sto se tice temperaturne stabilnosti , nestabilnosti oscilatora kod analognih sinteva ,nije bas da je rec samo o internet mitovima ....
:)

clusterchord
20-01-2011, 06:12 PM
ok ako ti tako ka?e?..

Multicom
20-01-2011, 09:59 PM
Imao sam Moog Voyager Performera, prodao ga zbog nedostaka prostora i kupio RME rack verziju. Oba ispadaju iz tjuna za popizdit i to vise nego bilo koji vintage synth, cini mi se da RME jos vise. Dok se ugrije i uvati prodje i po sat dva, jel to normalno ?

clusterchord
21-01-2011, 12:16 AM
pa jes, nisi jedini..

više manje, trebao bi neko da mi priprijeti pištoljem da potrošim pare na bilo što novo od današnjeg moog musica. ne samo zbog tuninga, već najviše zbog zatvorenog bandwidtha u visokima, i beživotnog vca. jedino što mi je od njih zaista dobro su moogerfooger: phaser, ringmod i delay pedale.

Multicom
21-01-2011, 11:19 AM
Kuzim, samo ne mogu rec da mi zvuce lose, zvuce mi dobro za ono sta meni treba. Ne bi ih usporedjivao s zvukom starih Moogova jer to nema smisla ali ovo s tjuningom je ogroman problem. Dva oscilatora jos nekako i drze ali treci nikako da ufati.
Od pedala osim phasera i delaya ti imam midimurf, isto je odlicna!

boggy
21-01-2011, 11:41 AM
Izvin'te sto se mesam...
Problem koji imate sa novijim analognim sintovima lako moze biti nedostatak polistirenskih kondenzatora koji se vise ne proizvode (folija se vise ne proizvodi)... ima ih da se nadju, jer ima par firmi koji su nakupovali ostatak proizvedene folije i sada to trose, ali je za proizvodjaca nove sprave verovatno rizicno da svoj novi dizajn bazira na takvoj komponenti koja se nekada mogla naci u svakoj bolje snabdevenoj radnji elektronskih komponenata. Bio je obicno valjkast sa jako tankim zicicama kao izvodima (lako su se kidale) i providan. Pravio se u preciznim tolerancijama i imao negativni temperaturni koeficijent, pa se tako mogao i kompenzovati drugom vrstom kondenzatora koja je imala pozitivan temp. koeficijent i time povecala stabilnost.
Sada ne ocekujem da koriste ista bolje od obicnih poliesterskih kondenzatora jer ni nema niceg boljeg... a to malo polistirena sto se moze naci sa vrlo grubim vrednostima kosta skuplje i to prilicno...

Ne kazem da je to sigurno razlog, ali s obzirom da sam skoro radio jedan veoma kvalitetan audio filter imao sam slican problem.... te mi preostaje samo silver-mica ili COG (NP0) keramicki sto se stabilnosti tice....

nadam se da sam malo pomogao

pozdrav

bogi