Log in

View Full Version : Koji preamp za SE5600a

ggulin
30-12-2010, 02:28 PM
Pozdrav ekipa!
Imam SE5600a mic, i chanel strip TLAudio 5051 (prvu seriju), nije da sam s njim pretjerano odu?evljen...
Sad razmi?ljam o kupnji preampa i zainteresirao me SPL gainstation 1.
Kakva su va?a mi?ljenja za SPL i kakav je u odnosu na spomenuti TLAudio?

Shot
31-12-2010, 01:36 AM
Ja bi da sam na tvom mjestu prvo investirao lovu da elektroničar raskopa taj mikrofon i njegovo napajanje, promijenio lampu u mikrofonu i izmjenio kondenzatore u napajanju. To bi potjeralo mikrofon da bude ohoho bolji. A nakon toga bi vidio koji preamp...
(al to sam ja... sve volim raskopat...)

Surfer
01-01-2011, 02:11 PM
Ja bi da sam na tvom mjestu prvo investirao lovu da elektroničar raskopa taj mikrofon i njegovo napajanje, promijenio lampu u mikrofonu i izmjenio kondenzatore u napajanju. To bi potjeralo mikrofon da bude ohoho bolji. A nakon toga bi vidio koji preamp...
(al to sam ja... sve volim raskopat...)

A iz kojeg razloga bi raskopao dobar mikrofon koji nije pokvaren i promjenio mu lampu i kondenzatore u napajanju?
Da popraviš zvuk TL Audio preampa koji je za par klasa niži i lošiji proizvod od 5600 mikrofona?

@ggulin

SPL gainstation je neusporedivo bolji preamp od TL audio preampa i bio bi odličan match za tvoj mikrofon koji zna biti sibilantan ovisno o izvoru. Na Gainstationu možeš regulirati i dozirati utjecaj lampe ovisno o zvuku koji želiš dobiti.
Da ne pričam da na TL audio preampovima headrooma NEMA a Gainstation ima ogroman headroom.

Odličan preamp. Ja sam imao verziju sa ugrađenim AD konverterom.

Bockie
02-01-2011, 03:19 AM
A iz kojeg razloga bi raskopao dobar mikrofon koji nije pokvaren i promjenio mu lampu i kondenzatore u napajanju?

Da bi ga dodatno poboljsao. To ne umanjuje izvornu vrednost osnovne verzije... Vrlo zajeban mic! Vrlo ozbiljno svira, mnogo vise nego sto kosta...
Imas gomilu primera sa raznim proizvodjacima - i lampi, i sprava...
Licno bih prvo dobro "olesio" postojecu lampu, pa onda menjao boljom, a i ostale intervencije,pa kad je bal...!

Ovo je snimano na fabrickom setup-u tog mic-a:

<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/fBHEfa3sOq0?fs=1&amp;hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/fBHEfa3sOq0?fs=1&amp;hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>

ggulin
02-01-2011, 01:26 PM
Padalo mi je na pamet da promjenim lampu, al sad joj ne gine:rotfl:Ima li ko kakvu preporuku za dobru lampu, i di se mo?e nabavit?
Sta se tiče TLAudia, bi li se isplatilo promijenit lampe na njemu, ili ga prodati i kupiti SPL Gainstation 1 ili ne?to drugo?

ggulin
02-01-2011, 01:32 PM
Ej Big, na kojem je preampu snimano? Zvuči dobro!

Bockie
02-01-2011, 06:37 PM
Api 512...
jbg...

:D

Shot
02-01-2011, 06:45 PM
Traži lampu 6072A... proizvođač može biti GE, JAN...
relativno su skupe ali navodno to super zvuči.
bar sam tako čitao po netu kad sam za taj mikrofon googlao.

ggulin
02-01-2011, 07:44 PM
Fala Shot i ekipa, jo? jedno pitanje za Shota.
Ovi kondenzatori u napajanju mikrofona, dali ih misli? zamjenit kvalitetnijim (istih vrijednosti) ili napravit promjene u vrijednostima kondenzatora?
Dali bi se ?ta dobilo da se promijeni trafo?

Shot
02-01-2011, 07:57 PM
Nemam pojma! Pretpostavljam da se mijenjaju na iste vrijednosti samo s nekim boljim proizvodom. Takve stvari mi tech (ElektroIvo) rješava, on zna te stvari.

ggulin
03-01-2011, 01:39 AM
ok. Fala Shot.