PDA

View Full Version : Savet oko monitoringa..

Inovative_kg
29-12-2010, 10:10 AM
Prosle godine ja ovde procitam da je neko pominjao Microlab Solo 2 kao neko low budget, koliko-toliko referentno resenje. Naravno, posto nisam bio pri nekom novcu , resim se da uzmem to. Odem u prodavnicu tamo mi uvale ML Solo 6,bla,bla bla.. Problem je u tome sto kad miksujem bilo sta, ako miksujem kroz zvucnike nemam pravu predstavu o dozi reverba koju sam sendovao na kanal, jer mi se zilion puta desi da stavim sluske da poslusam sve to (ATH M50fs) i dobijem slom zivaca. Imate li neko privremeno resenje do proleca dok ne kupim neke 'normalne' monitore ? I moze neka preporuka za monitoring do 500 eura. Video sam ovde da se pominje neki Esi 08, Tannoy, itd..

Pozdrav

kejkz
29-12-2010, 01:13 PM
Pre svega, racunaj da ces uvek cuti jaci reverb u slusalicama nego sto ces cuti preko zvucnika, to je prosto cinjenica. Sta raditi... kupi zvucnike u koje ces biti sigurniji, instant resenja nema. Zasto si uopste kupovao nesto sto nisi bio siguran sta je i sto nisi ni cuo na delu?

Inovative_kg
29-12-2010, 01:19 PM
Kvucko,ti si ziv brate :) . Danak neznanju :) . Ti bese imao neke Alesise iz tog nizeg ranga, kako te to sluzilo ?

Inovative_kg
29-12-2010, 01:20 PM
Ijao koji trip, zar kVu nije imao ovaj avatar :D ??

awacs
29-12-2010, 02:16 PM
Zasto si uopste kupovao nesto sto nisi bio siguran sta je i sto nisi ni cuo na delu?

Pa bilo jeftino...

Pozdrav,

Vasa

kejkz
29-12-2010, 02:42 PM
hehe, nisam ti ja taj, mada ga poznajem... on je mladji i ima manje kose i brade od mene.
jeftino... pa da... jeftino je dobro... sem kada je sranje, pa izadje skuplje od skupog. Imao sam ja Alesise, odlicni su to monitori, ko zna sta oce... mozda je u tome problem...