Log in

View Full Version : E-MU 0202 - M-audio 2496 & umrezavanje

roza
27-12-2010, 10:01 AM
Pozdrav svima! Drugar kupio lap top pa mu treba zvucna predlozio sam mu ovu "jeftiniju" E-MU 0202 USB 2.0 ja na mom kompu imam m-audio 2496 mene zanima oce li biti nekih problema tj oce li se te dve kartice lepo slagati jedna s drugom? Da mu trazim neku drugu ako nece raditi.... A umrezavanja sto se tice zanima me jel je dovoljno umreziti racunare zbog sinhronizacije racunara ustvari cubasa ili se to radi na neki drugi nacin? Ovo pitam da znam u kom pravcu da se krecem...:) PozZ

Arthur
27-12-2010, 10:10 AM
ništa nisi objasnio šta uopšte želiš da radiš?

roza
27-12-2010, 10:56 AM
Pa da ja radim na jednom kompu u cubaseu a drug na lap topu isto u cubaseu i da ta dva cubasea na dva razlicita kompa budu sinhronizovani da je isti tempo,kad pustim play na jednom kompu da ide i na drugom.

Arthur
28-12-2010, 02:13 AM
da je isti tempo moraš ručno podesiti, a da bi se vukli zajedno moraš ih vezati midi kablom (to imaju obe karte ulaze za to) i podesiti da budu u MTC sinku.. možda čak i u MIDIclock sinku ako rabite reasone i abletone. Ako još pritom želiš da nešto digitalno presnimavaš sa jednog na drugi, za to ti treba i SPDIF kabl, i to da podesiš.

Ima i nekih prevara oko LAN sinkovanja, ali slabo je to razvijeno i nisam siguran da radi na novijim kompovima.

roza
28-12-2010, 08:51 AM
Mislio sam da se tempo moze podesiti kao kad se na jednom kompu rewire-uju npr. cubase i reason kad na jednom promenis tempo menja se i na drugom znaci moram rucno. Jel se to povezuje midi kablom kao za klavijature ako sam dobro razumeo s lap topa midi out u midi in na mom kompu(a verovatno i u drugom pravcu)? Mozda ce mi to biti problem jer na mom kompu s istim takvim midi kablom povezacu klavijature.Koristicemo obojica cubase 5 a na mom racunaru cemo snimati vokale i sve to bi zajedno exportovo i to je sve sto ocemo da uradimo!

Arthur
28-12-2010, 09:56 AM
tako je, to se radi sa običnim midi kablom. Moraš ručno jer MTC znači Midi TimeCode, koji nosi informacije o sekundama i frejmovima, ne zanima ga tempo uopšte. Što i nije neki problem. A ti klavijature možeš i onim midi-to-usb kablom da vežeš na komp i time sačuvaš slobodan port na svojoj zvučnoj karti za sinhronizaciju.