PDA

View Full Version : Problem sa usnimljenim trakama.

wladymeer
25-12-2010, 01:55 PM
Trenutno koristim integrisanu zvučnu karticu (Realtek HD) i imam problema prilikom usnimavanja synth zvuka preko line-in:

Naime, ukoliko sviram bilo ?ta ?to ima du?inu i kontinuitet (npr. neki synth pad) dobijam jako čudan phaser efekat na snimku. ?tagod da je u nekoj staccato formi ostaje usnimljeno korektno iako mi se čini da je sam karakter zvuka za nijansu i tu izobličen (ali ne u nekom lo?em smislu, čak mu daje izvesnu "čar" :rotfl:)

Prvo sam pomislio da nije ne?to sa ASIO driverima u pitanju, medjutim ispostavilo se da isti problem imam i u Sound Forgeu, tako da nije do drivera.

Ono ?to takodje znam jeste da je problem "sve?ijeg" datuma po?to sam već usnimavao neke stvari na istom principu bez ikakvih problema. Takodje, ako ne?to ukucam MIDI i exportujem u wav preko VSTa nema problema. Ako ukucam MIDI i hoću direktno da snimim u wav preko Master klavijature bez exporta (valjda se to zove "live MIDI"), javlja se isti problem.

I ono ?to takodje znam to je da u samom playbacku, dakle dok sviram, ne čuje apsolutno ni?ta izobličeno, a da sam snimak kasnije zvuči kao ?to sam gore naveo.

Ideje?

OFF
25-12-2010, 01:58 PM
proveri kabl koji ti povezuje sint sa line in, deluje mi kao da ti je neki stereo jack izvucen na pola.....

Bockie
25-12-2010, 02:13 PM
Pa i Forge koristi ASIO...

Matori, kupi kartu... Imas 24/96 ovde povremeno i za 50-60e polovnu... Nova je 80...

"Imam integrisanu zvucnu" je samo po sebi vec problem...

wladymeer
25-12-2010, 03:39 PM
@Big Bockie: Da, ali sam u podešavanjima prebacio da ga ne koristi.

A za integrisanu, znam da je problem. Imam zvučnu, Presonus Firebox samo posle nove godine kupujem firewire za komp pa tek od tada mogu da se povezujem bez integrisane.

Kako snimam samo klavijature i za sad samo neke demo snimke, šteta je minimalna ako ništa drugo :)

@OFF: Mene najviše buni to što se zvuk dok sviram i usnimljeni razlikuju a oba idu preko line ina. Kupiću drugi kabl pa da vidimo da li je do toga, ionako će mi trebati uskoro za live monitoring.