View Full Version : EAB valve channel
Braca
24-12-2010, 11:56 PM
Moja nova igracka,
8793
Braca
25-12-2010, 12:08 AM
Malo inside
quake2
25-12-2010, 09:05 PM
Super izgleda ovo,jedino taj VU metar koji i ja na zalost stavih na mci mi malo bode oci.Koje cevi su unutra?ako dobro vidim tu je i ispravljacica?Kakvi su utisci sto se zvuka tice?
Braca
25-12-2010, 09:17 PM
Pa covek koji mi je to rackirao je imao jedan veliki retro VU ali meni se ovaj vise dopao. Iskreno ne znam tacno koje su lampe, samo znam da su iz 60- ih godina, da su long life, to mi je rekao i covek koji je odrzavao taj mixer. A ceo uredjaj se sastoji od modula V12 koji ima ulazni deo sa jednom lampom (vidi se na slici) i passive eq koji isto ima jednu lampu (mislim da su identicne), naravno sa ulaznim trafom ( zaliven je). E sad out uredjaja je posebna prica, stavili smo ceo out iz Studera C 37 sa izlaznim trafoom, da bi dobili balansirani Out, mislim da je taj out neverovatno cist i on mu daje izlazni nivo od +4dB (C 37 je legendarni magnetofon za upucene). Imali smo mogucnost da stavimo i originalni EAB out modul ali hteli smo ovo jer smo predpostavili da i taj izlazni trafo utice na sound i nismo se prevarili.
Sto se tice sounda to je je subjektivna stvar, ali meni se toliko dopao da za vokal i akustare cu sigurno samo ovaj kanal da koristim :)
quake2
25-12-2010, 09:36 PM
Super.....i ja malo cunjam okolo trazeci slicne stvarcice za rackiranje.Da te posluzi sto godina:beer:.Pozzzzz
kixmiks
22-01-2011, 05:38 PM
EAB Geiling je po nekim informacijama ove module razvijao po?etkom ?ezdesetih u suradnji sa Neumann-om , po mnogima transparentniji kanali od Telefunkena !!!
Neki Demo ?
:mic:
Braca
24-01-2011, 11:09 AM
UBK sa Gearslutz foruma se jako pozitivno izrazio o EAB-u. U principu Nemci su radili jako kvalitetne mixere, ja mislim da su svi radili po istom modelu tako da ne mislim da je bolji od Telefunkena, trafo u mom Eabu je izgleda Telefunkenov, ali znam da Radio Nis bivsi je imao takav mixer, i nijedna privatna radio stanica nikada nije imala takav sound, ali nijedna. Imam dosta dobrih pre ampa ali definitivno ovaj EAB mi je trenutno najdrazi!!!! Bice neki demo valjda kad stignem.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.