View Full Version : Izraelski goa trance
blazko
23-12-2010, 08:54 AM
Pozdrav!
Evo kolege glazbeici, kao sto naslov i sam kaze zanima me dali bi mi netko od vas mogao pomoci i uputiti u samu melodiju tj. di naci tabove, navodno se radi o izraelskoj narodnoj glazbi medutim trazio sam ali bezuspjesno.
Hvala
DaBear
23-12-2010, 09:07 AM
Pozdrav!
Evo kolege glazbeici, kao sto naslov i sam kaze zanima me dali bi mi netko od vas mogao pomoci i uputiti u samu melodiju tj. di naci tabove, navodno se radi o izraelskoj narodnoj glazbi medutim trazio sam ali bezuspjesno.
Hvala
he, he...pa nebih bas rekao da im je to narodna muzika !!! Pomesao si nesto...
a bogami, ni tabove sigurno neces naci nigde....
LAMPASH
23-12-2010, 11:11 AM
Dobra fora :D :D :D
Mislim da se chovek pogreshno izrazio...kapiram da je na ovo mislio...
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dNYo0cYOskQ?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dNYo0cYOskQ?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
DaBear
23-12-2010, 08:55 PM
meni ovo nije Goa....
Kao shto rekoh, mislim da se chovek pogreshno izrazio... :wink:
Mislim da se chovek pogreshno izrazio...kapiram da je na ovo mislio...
<object width="640" height="385">
<embed src="http://www.youtube.com/v/dNYo0cYOskQ?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></object>
Malo mozda minimalniji ali klasican old-scool goa TRANCE zvuk.
Neuron
24-12-2010, 06:13 AM
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/dNYo0cYOskQ?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/dNYo0cYOskQ?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
E, ova stvar mi je skroz super, dodash jos neke distorzirane vokale preko toga, malo noize elemenata i eto ti ga neki Psihodelicni Aggrotech ili Hellektro Industrial, sta vec!
Nego, hteo bih da postavim jedno pitanje ovde a da ne otvaram novu temu, ako to nije neki problem...
Interesuje me ako mozete da mi preporucite neke dobre VSTi Pluginove koji su popularni za taj Psy Trance zanr, trebaju mi najvise Arrpegiatori i Lead synth-ovi, kao i oni ambientali prizvuci ludila i besnila :wink: ... Mozda bi drugu Blazku uprovo tako nesto bilo korisno ako namerava da iskomponuje sam svoju "Izraelsku Narodnu" pesmicu, hehehe! :D
alavuk
24-12-2010, 07:26 AM
trens na dugme sintovi
refx vanguard/nexus (psy trance pack)
blazko
24-12-2010, 10:29 AM
ma kolege hehehe,..pa naravno da nisam mislio da je goa izraelska narodna glazba hehehe :) samo kazem da izvodaci iz izraela imaju specificnu ljestvicu odsviranu u svojim stvarim i to je to.
Jednom prilikom sam na stranom forumu naletio na temu bas vezanu uz ovo sta i sad pitam i tamo je covijek jasno objasno koju ljestvicu i kakve melodije koriste bas izraelski izvodaci sto im daje i specifican zvuk......
igorsi
24-12-2010, 03:28 PM
Koliko znam Goa je u Indiji...
Goa Trens i Izraelski trens su dve razlicite stvari.
no refx pekovi ti mogu zavrsiti posao generalno kao i Lennar Digital Sylenth1 dobar za trens muziku pa mozda cak i neke druge stvari...
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
awacs
24-12-2010, 04:41 PM
Koliko znam Goa je u Indiji...
Goa Trens i Izraelski trens su dve razlicite stvari.
no refx pekovi ti mogu zavrsiti posao generalno kao i Lennar Digital Sylenth1 dobar za trens muziku pa mozda cak i neke druge stvari...
E, neka si mu reko :) Ovaj... čovek je postavio pitanje vezano za lestvicu, a ne za boje, patcheve, packove :shock:
?to se tiče lestvice, to je zapravo harmonski mol (molska lestvica sa povi?enim VII stupnjem) koji počinje od dominante (jbmliga kako se zove taj modus).
Na primer: E, F, G#, A, H, C, D (iste note kao u harmonskom a-mollu osim ?to se melodija razre?ava u donjoj kvarti/gornjoj kvinti).
Pozdrav,
Vasa
Jooooj pojma neznate,kakvo suketanje boze me sacuvaj...
Ovako on trazi izraelski goa trance a stavi neki video gde pise nizhonot a ustvari taj lik sto je napisao nizhonot stavijo je pesmu koja spada u grcki uplifting trance.Katastrofa.
Pesmu na video klipu izvode Crisolas Nikolakis i Mike Dee polpularno poznati kao Cyan i rade uplifting trance i to su pretezno grcki izdavaci.Znaci neradi se o bilo kakvim maloaziskim skalama ili kako ih vi nazivate lestvicama nego je muzika inspirisana nishonotom ali se koristi grcki melos.Tacnije uplifting trance je naslednik nizhonota koji je nastao davno bog te pita kada u indiji u pokraini goa u kojoj su se koristile maloaziski elementi u elektronskoj muzici ali vrlo sirovo jer je tada se jos koristila cista analogija,vst-ovi su tada bili pojam tacnije kontam da ih nije ni bilo,nego se moralo bate znati svirati i baratati u cistim analognim sekvencerima.A jos bitnije je da se moralo znati editovati svoje farbe a ne da ti neko da gotove lidove.Tako bate da bi komponovao ovako nesto prvo moras da naucis osnovnu muzicku teoriju jer se ovde nesuketaju samo lestvice u skvenceru nego cesto ima i akorda,terci,kvinti....,raznih rifova i arpova a sve to da bi spojio moras biti u tonalitetu a tu vec kao sto sam rekao mora se znati bar osnovna muzicka teorija.
Inace nastao je u goi prvo nizhonot pa onda od njega je evoluirao gao trance pa zatim su to preuzeli izraelci jer kontam da je tamo bilo vise paja za produkciju i kao i sve sto preuzmu jevreji ode u kurac,tako da su od goe napravili neko sranje psy trance od koga se razvilo jos gomilu podzanrova,uaaa Skazi...,da bi nakraju ljudima nedostajao nizhonot pa su ga grci preuzeli i preuredili 90-ih u uplifting trance.A goa je umrla pa se ponovo rodila 2005 sa Filterijom,Lost budom i jos mnogima gde spada i nas master trance muzike GOASIA.
Znaci ova pesma na klipu je radjena davno davno mada se i dan danas radi identican trance u grckoj i zastupa ga Eutochia music.Ima gomilu izvodjaca i pojavljuje ih se sve vise i vise znaci ITS a LIVE.
Znaci knjigu u ruke i strebanje sve do kvintnog i kvartnog kruga.A zatim povatas malo arabic i ciganske skale i udri gou a ako bas oces uplifting sviraj malo siltaki:)I kupi dobar VA synth dans to radi eutochia na nord lead 2x
Filip_
19-03-2011, 07:17 PM
Au ala ga iskomplikovaste :rotfl:.
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.