PDA

View Full Version : Andy Sneap i SSL

MD
22-12-2010, 09:50 PM
S obzirom da se slabo pi?e po ovom dijelu foruma, evo jedna zanimljiva novost...

Andy Sneap, mozda najtra?eniji producent metal glazbe danas, u svoj studio je ubacio SSL... do tada je sve radio ITB, većinom plug inovi, Pro tools i Control 24....

Evo interview...

http://www.audiobeef.com/wp-content/uploads/2010/11/SSL-AWS-900+-SE_Backstage_Andy-Sneap.jpg

http://www.solid-state-logic.com/news/article.asp?ID=313&T=M

:)

Reinhardt
05-01-2011, 03:26 PM
Andy ima cool setup..

tnx na članku

LAMPASH
02-04-2011, 11:52 PM
'ladno ovo tek sada vidim! A koliko vidim cika Andy ne odustaje od Line6 procesora kojeg i sada ima u rack-u a sa kojima je pravio cuda :) , a i pravice.Sjajan lik!

Reinhardt
02-04-2011, 11:57 PM
'ladno ovo tek sada vidim! A koliko vidim cika Andy ne odustaje od Line6 procesora kojeg i sada ima u rack-u a sa kojima je pravio cuda :) , a i pravice.Sjajan lik!

..prije da je to focusrite redd :rolleyes:

mada, dobro ka?e?, on i sa line6 izuva!

LAMPASH
03-04-2011, 12:21 AM
..prije da je to focusrite redd :rolleyes:

mada, dobro ka?e?, on i sa line6 izuva!
Ma otvori link i pogledaj skroz levo:wink:,ima u racku Line6-a.
Evo slike:
http://img535.imageshack.us/img535/9596/andysw.jpg

Reinhardt
03-04-2011, 12:33 AM
U je...e fakat! :D

alen
03-04-2011, 02:19 AM
I kao podrsku Line 6-u ima i ovu kamaru kojecega :da:

http://finaltransmission.com/backyardnights/wp-content/uploads/2010/06/Andy-Sneap-Studio-0691.jpg

LAMPASH
03-04-2011, 03:48 AM
ebiga, ima se, moze se :)

Rhino
03-04-2011, 09:29 AM
Sa ovim stvarima se nosi tamo-ovamo kad ide na teren sa toshiba laptopom. Line 6 inace koristi u u studiju kad se radi ozbiljno!

DaBear
03-04-2011, 09:36 AM
interesantno je da nema nekih vecih monitora u studiju...(?!)
Oba su mali nearfields...

Rhino
03-04-2011, 09:40 AM
Pa kad ima 2 panela sa azmafonom iza.:) I njih drzi u garazi pa ih pokupi kad uzme toshiba lap:D

Moritz
03-04-2011, 09:48 AM

Cini mi se da ima SubWoofer tako da mu ni ne trebaju Main Field ili nesto slicno.

MD
03-04-2011, 10:53 AM

NS10 su mu glavno oružje... piše da ima Dynaudio M1, ali nisam ih nikada vidio na nijednoj slici iz studija, a pratim ga odavno...

Što se tiče Line 6 pod... zar nekome treba Andy da sami sebe uvjerite da gluposti poput "sa tim se ne može" ne stoje?
Pa Andy koristi 99% pluginova u radu i do ovog SSL-a je radio sve ITB.

Ali ne zna čovjek... možda nema para od svih tih bandova što je snimao?!

Pa on je masterizirao novi Dimmu Borgir (pravi simfonijski orkestar su koristili) isključivo sa Izotope ozone! A band je prva klasa, visoko tiražni band, metal MTV.
I sam radi većinu mastera za svoje mixeve. Bez skupih sprava, bez filozofije. A kako to zvuči, dovoljno je poslušati.
Kaže, slao bi to po svijetu, raznim mastering studijima i uvijek kad bi dobio mastere, shvatio bi da on to bolje radi. Pa je odlučio sam masterizirati.

Što se tiče POD. Andy je die-hard pristalica ozvučavanja pojačala, raznog kombiniranja gitara, cabineta, glava... a i ima zavidnu kolekciju. Ne znam zašto bi koristio POD, kad je poznat po vrhunskom soundu ozvučenih pojačala. Pod xt je isprobavao, jer je na svom forumu čuo odlične snimke sa tom spravom. Onda je stavio jedan svoj sample sa POD xt i ne trebam govoriti da je to zvučalo super.
Inače, koliko znam, jedini album koji je radio a da je sound isključivo POD, je Biomechanical- Empire of the worlds. I to zato jer je band poslao trake na mix snimljene sa POD-jem, a bubanj je Battery. Doslovno u dnevnom boravku snimljen. Kako zvuči POD i Battery kad Andy smiksa? Odlično, eto kako. Eto koliko je bitna oprema.
Slično je i kada fanovi na forumu u nevjerici pitaju "Andy, pa zašto emg hz? Zar nije to loš pickup!" On kaže "zato jer je dobro zvučao sa tim pojačalom"...

Pa postoji GOMILA producenata koji koriste POD procesore ili Pod farm, pa rade bolju metal produkciju nego je itko ikada na Balkanu u ne znam kakvom studiju...

Joey Sturgis kao primjer.
http://www.youtube.com/watch?v=bJroU3jwatA

Čuli ste na forumu Nikšu Bratoša (dobro, on ne radi metal ali valjda zna što govori) a i bandovi poput My dying bride, na novijim albumima isključivo koriste original POD (prva verzija), kao i za live. To je jedan od razloga zašto sam nedavno nabavio i tu spravu. I zaista super zvuči. Meni bolje od Pod farm (najnovije line 6 simulacije).
A svi protivnici simulatora se nisu baš bunili kad je Nikša Bratoš to pisao.

Što se tiče ovih novih fotografija studija, većina tog outboarda je tu stavljeno, kako on kaže, zbog potrebe fotografiranja, a inače to ne koristi.
Pluginove koristi većinom, bubanj isključivo metric halo.
Reverb najčešće onaj iz protoolsa. Waves c4 na gitarama, itd...

Sa ovim stvarima se nosi tamo-ovamo kad ide na teren sa toshiba laptopom. Line 6 inace koristi u u studiju kad se radi ozbiljno!

Znaš kako on snima bandove, kada ne rade u njegovom studiju?

Uzme laptop, karticu, par preampova, malene Genelece, iznajme kuću negdje, i snima doslovno sa tim laptopom u kući u improviziranom studiju (Exodus naprimjer).

Reinhardt
03-04-2011, 11:10 AM

to mi je prvo zapelo za oko..

jerryrain
04-04-2011, 12:58 PM
bandovi poput My dying bride, na novijim albumima isključivo koriste original POD (prva verzija), kao i za live. To je jedan od razloga za?to sam nedavno nabavio i tu spravu. I zaista super zvuči. Meni bolje od Pod farm (najnovije line 6 simulacije).

zar ne bi trebalo isto da se cuju sve lin6 simulacije, nebitno da li je pod, podxt, x3, hd ili pod farm u pitanju, posto je identican algoritam?

Arthur
04-04-2011, 01:33 PM
postoji i Flextone Line6, koji je već na potpuno drugoj bazi rađen, pa Vetta, pa svašta, POD je samo jedan od Line6 proizvoda. Za sebe mislim da sam radio sasvim dovoljno sa živim pojačalima i sa simulacijama, da bi mirna srca mogao da kažem da ja ne umem da iz POD sprave izvučem jednako dobar ili bolji rezultat nego sa živim pojačalom i jednom 57icom, od skora sa SM7B. To ne znači da nije moguće, samo da ja ne umem. Odličan mi je kao cost-effective rešenje, ali kad želim nešto do krajnjih granica mogućnosti svog umeća, obavezno mi smeta već postojeća predprodukcija L6 zvuka. Sad upravo mixam onaj brit album (imate primer u sekciji Promocija radova), koji je ceo bass i gitare sniman preko L6UX karte, i živu muku mučim da se izborim sa postojećim ograničenjima. Bass mi je mutan i nedefinisan (što je pre svega do svirača i instrumenta), ali su mi gitare već nekako previše low i high passovane, ima ih od 200hz do 4k, i izvan tih okvira NEMA NIČEGA.. i onda rađam mečku da napravim mix oko toga. Što je opet, verovatno, do mene.

DaBear
04-04-2011, 02:16 PM
Sve za Endija stoji - sve je dobro i sve moze da se upotrebi ako se zna kako!!

Ovde svaki dan vidjam gomilu producenata koji imaju brdo hardwera (koji se nakupio vremenom) ALI sve vreme koriste plugins !
Dobri su, mogu da se automatizuju, total recall, itd itd..
Hardware se ne isplati prodavati (cene su otisle dole) a lepo izgleda na slikama i "zbunjuje protivnika" (citaj - mlade producente) !! :D

Disko kuce ovde sad ocekuju da ako zovnu posle tri meseca ili vise da se "nesto malo popravi" - to nece da traje vise od pola dana ili dan !!! To je normalno sad !! Sa hardware spravama - zaboravi !!!

Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice )
Jako malo (obicnih) ljudi danas kupuje HI FI zvucnike....

quake2
04-04-2011, 05:01 PM
Opet soft vs hard tema....idem jos malo da odmorim dok se nisam ispovracao:shit:

Ngino
04-04-2011, 10:01 PM
Ja ne bi povracao ali ne mogu a da ne dozivim orgazam kad vidim ovako neko rajsko mjesto. uf, brale kako mu je lijepo.

www.myspace.com/slikaiprilikamusika
http://soundcloud.com/slikaiprilika

DaBear
04-04-2011, 10:56 PM
Opet soft vs hard tema....idem jos malo da odmorim dok se nisam ispovracao:shit:

Quake...zasto nemozes da prihvatis da ima PUNO velikih profesionalaca koji su mnogo vece face od svih nas ovde (pa na kvadrat) i KOJI KORISTE PLUGINS u svom svakodnevnom radu !!!????? :banghead::banghead:
Sta je tu toliko gadno za povracanje ???

Sad da kazes imas vrhunsku opremu (SSL, Otari, GML, Manley, itd itd...) imas "taj zvuk u prstima" i pogadjas sve zatvorenih ociju.....pa i nekako.....ali ovako..ne vidim razlog za negodovanje :(

MD
05-04-2011, 12:32 AM
zar ne bi trebalo isto da se cuju sve lin6 simulacije, nebitno da li je pod, podxt, x3, hd ili pod farm u pitanju, posto je identican algoritam?

Koliko sam upućen, POD xt, x3 i pod farm su ista stvar ?to se tiče sounda. Tako ka?u u Line 6. Ne znam za ovu novu HD seriju...

Opet, ako provlači? zvuk kroz POD xt i njegove d/a konvertere pa u karticu, ili s druge strane kroz neki svoj di box, preamp, pa na Pod farm, mozda tu ima neke sitne razlike u samom zvuku, ali ne u karakteru simulacija...
Sjećam se govora o kvaliteti samih ulaza POD xt, i zaključka da kao DI box i nije ne?to.
Isto tako, neki ka?u da gearbox i pod farm imaju različit sound. Ja mislim da je to zbog bolje grafike na pod farmu pa se sve čini kvalitetnije. Sound je isti i nije najavljivan kao različit od gearboxa od strane line 6.

Originalni POD nema isti zvuk kao novije serije.
Meni je tu najbli?i v-amp pro (koji je u biti Behringer kopija POD-ja). Ali v-amp ima gore cabinet simulacije i neki modeli dosta ?ume, ili noise gate nije dobar kao na POD.

Kasnije verzije imaju veće mogućnosti kombiniranja. Mo?e? staviti tubescreamer pred pojačalo ili sličnu pedalu (simulaciju), pa malo učvrstiti i definirati sound.
Original POD ima neki dodatni drive booster i distortion, ali ne mislim da djeluje na isti način. No, to mo?e? rije?iti dodavanjem hardware gitarske pedale ispred POD.

Neki ka?u da čak upgrade verzija 1.x chipa na 2.0 (dakle, na POD 2.0.) verziju, radi razliku. Neki se vraćaju na original chip. Nisam probao 2.0 upgrade pa ne znam.

Original POD i kasnije verzije ne koriste isti procesor, zbog toga nema upgradea sa novim simulacijama kao na XT, x3 itd.
Tako da ni simulacije same po sebi, tojest, algoritmi, nisu isti...

MD
05-04-2011, 12:54 AM
Sve za Endija stoji - sve je dobro i sve moze da se upotrebi ako se zna kako!!

Ovde svaki dan vidjam gomilu producenata koji imaju brdo hardwera (koji se nakupio vremenom) ALI sve vreme koriste plugins !
Dobri su, mogu da se automatizuju, total recall, itd itd..
Hardware se ne isplati prodavati (cene su otisle dole) a lepo izgleda na slikama i "zbunjuje protivnika" (citaj - mlade producente) !! :D

Disko kuce ovde sad ocekuju da ako zovnu posle tri meseca ili vise da se "nesto malo popravi" - to nece da traje vise od pola dana ili dan !!! To je normalno sad !! Sa hardware spravama - zaboravi !!!

Takodje trend - nema vise velikih zvucnika po studijima...sve neki mid fileds i naravno puno NS10 i slicnih....miksa se 99% za slusanje na jos manjim zvucnicima !!! (lap top / PC type zvucnici / radio / mp3 / male slusalice )

Ovaj dečko, doslovno dečko jer ima oko 26 godina, Joey Sturgis... je postao hit. Čovjek je stalno bookiran. Slijedeće dvije godine je bookiran unaprijed. Dobio je svoj podforum na ultimate-metal forumu, poput Andy Sneapa.

Nisam prije čuo za njega. Tu i tamo kao korisnika POD-ja, po svjetskim forumima, ali sam mislio da se radi o nekom poznatom, iskusnom producentu.

Do nedavno je radio sa rme fireface 800, par behringer i slično outboarda, Behringer monitori itd...
Sve gitare POD xt, a bubnjevi sve mijenjao sa Steven Slate samplovima (sad je sam izbacio neke svoje samplove pa prodaje).

Ali to što je taj čovjek radio, je konkuriralo najboljoj produkciji tog modernog žanra.
Zanimljivi su intervjui sa njime.
Ozvučavao je pojačala, ali nikad nije bio zadovoljan zvukom. Zatim, previše posla a malo para.
Pa je uzeo POD xt, posvetio se toj spravi, postao pravi majstor u korištenju iste.
Odgovara mu sound za taj moderni metal, nema gubljenja vremena, radi brzo. Ponekad snimi , producira, smiksa i masterizira cijele albume za dva tjedna. Bandovi dođu sa dvije pjesme u studio a treba ih biti 10 na albumu, i slično... a ima rok od strane izdavača...

On se odlučio na brzinski rad. Pravi primjer talentirane mlade plugin generacije. Miš, kompjuter, proučavanje svake sprave do maksimuma i izvlačenje maksimuma iz svega.

Bilo je nešto o njemu na gearslutzu.
Napadali su ga da mu svi bandovi zvuče isto. Da se čuje ITB i slično... da se čuje POD (sumnjam da bi itko skužio, da nije sam rekao da samo to koristi jer gitare zaista zvuče odlično). Ali čovjek ima svoju formulu, bandovi je vole, fanovi je vole. A ti sto ga napadaju, sumnjam da se mogu pohvaliti nečim sličnim.
Onda primjedbe da "triga bubnjeve"... baš me zanima kako bi netrigan bubanj zvučao u takvoj vrsti glazbe i tko to ne triga i kvantizira bubnjeve u tom žanru?

Najnovije informacije su da je unaprijedio monitore na Adam a7.
Prešao na Pro tools HD sa Cubasea i RME-a... usput, ne hvali pretjerano pro toolse, kaze da su zastarjeli, ograniceni itd... par dobrih preampa...

Nista specijalno. U tome i je stvar. Dečko koji na opremi koju većina može priuštiti, radi svjetsku produkciju.

Radi i mastering, na toj opremi.

Evo studio...
http://www.youtube.com/watch?v=V2j64TR7iFs

Evo primjer žanra koji radi... ti nekakvi moderni teen metal bandovi...

http://www.youtube.com/watch?v=7-ByWqaEQrg&feature=related

Jedan od primjera koji uvijek spominjem je i Steven Wilson (Porcupine tree, Blackfield). Hvaljeni autor i producent prog rock glazbe danas. Legenda tog žanra i po meni, jedan od najboljih i najzanimljivijih autora trenutne svjetske glazbe, bar ono što sam imao prilike slušati sa iste.
Prvoligaš!

Pasteao sam jedan članak o njemu tu, prije nekog vremena.

Zadnjih godina sve radi u sobi u roditeljskoj kući... svojoj nekadašnjoj spavaćoj sobi. Mixa i u surroundu. Prošao vrhunska studija, sad radi tu gdje radi.
Za distorzirane gitare, u zadnje vrijeme je koristio navedeni POD XT...
Od outboarda, jedan dobar preamp sa konverterom i dobar mikrofon.

Kaže, monitori mogu bilo kakvi, dok se snalaziš na istima. U toj sobi ima neki 5.1 maleni Genelec set, sa subom, koliko sam skužio... okolo stoje police sa knjigama i cdeima...

Evo, kakav je to genijalac.

http://www.youtube.com/watch?v=JTEWlSTQ1RI

MD
05-04-2011, 01:06 AM

Sad je trend i mala lampaška ojačala. Čak je i Mesa boogie izbacio takav model!

Shvatili su da većina ljudi snima po improviziranim studijima i sobama, a glave od 100 watti su preglasne.
Veliku glavu treba odvrnuti da prorade power lampe.
A ova malena pojačala su tiša, brže postignu taj sound i dosta ih ima direct out, za recording!

Ja ne bi povracao ali ne mogu a da ne dozivim orgazam kad vidim ovako neko rajsko mjesto. uf, brale kako mu je lijepo.

Kupio neku staru farmu, daleko od grada!

Vidi mu mixing room, plafon visok,sve u kamenu, ogromno... takve su i prostorije za snimanje...
A oko studija farma, zelenilo, priroda...

http://www.andysneap.com/images/hero-backstage-studio.png

:grin:

Khan
05-04-2011, 10:50 AM
Ye, Ye, zato se i zove pod farm, bolje radi kad imas farmu, valjda noise gate bolje procisti signal kad je vazduh svez i blago rise na kravlju balegu...:rotfl:

DaBear
05-04-2011, 03:35 PM
super su ovi novi momci....

Kod nas se jako mnogo ljudi skriva iza price "nemam vrhunsku opremu, pa mi zato lose zvuce miksevi" ...a znam i gomile koji su pokupovali sve te "mega outboarde i miksete" i i dalje im snimci i produkcija zvuce smesno!!

Ima i onih koji su tek sad, po stare dane skupili neke pare i kupili nesto "vintage" ili "analog" i kunu se u to - a u stvari nece da prizanju da se sve to moze dobiti i sa plugins i da su bacili pare!.

Koliko je samo bilo prica po forumu o "analognim sintevima" o masti, debljini itd...i vremenom su neki vlasnici sve to poceli da oglasavaju po forumu za prodaju (!!) hahaha

Tako isto i sa recording opremom...

Vreme gazi sve...neumorno i bez milosti...ko hoce da ostane na povrsini - mora da se adaptira!!

Elf
05-04-2011, 03:43 PM
Evo jedne sa amp simulatorom...pa poslushajte...ovo nam je demo... :)

<iframe title="YouTube video player" width="480" height="390" src="http://www.youtube.com/embed/KDRIXN5bnaA" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Braca
05-04-2011, 04:20 PM
Da Bear ti kao da si postao maneken za plugove, nego sva sreca da na youtubu ima dovoljno snimaka tako da mozemo da pratimo vrhunske bendove i tome slicno, pa vidimo na cemu rade, a cujemo i od producenata sta i kako koriste i zasto je bolje ovo ili ono. Nemoj da si iskljuciv iako si ultramoderan i racionalan, prica na temu hardver i softwer je izlizana, imam i softwer i hardver, i stvarno mi nije zao ni jednog dinara koji sam dao za hardver. Marketing je cudo ali i nije uvek istina. Evo ja verujem svojim usima, trenutno u studiju imam dobar clone1176 imam i Uadov i Wavesov 1176-ono sto ja cujem u blagim kompresijama nema razlike, ali u extremnim podesvanjima plugovi gube svaki smisao. Dalje attack i realise puno bolje reaguju na hardveru, dalje menja se bre boja, to kod plugova ne moze. Izvinjavam se na malom off topicu, samo reagujem na tvoj komentar.

AudioStorm
05-04-2011, 06:20 PM
Odlican thread!Nisam iz gitarske price ali sve pohvale!

Kupio neku staru farmu, daleko od grada!

Vidi mu mixing room, plafon visok,sve u kamenu, ogromno... takve su i prostorije za snimanje...
A oko studija farma, zelenilo, priroda...

http://www.andysneap.com/images/hero-backstage-studio.png

:grin:

A ovo je jednom rijecju - RAJ !!!!!

DaBear
05-04-2011, 09:34 PM
Da Bear ti kao da si postao maneken za plugove, nego sva sreca da na youtubu ima dovoljno snimaka tako da mozemo da pratimo vrhunske bendove i tome slicno, pa vidimo na cemu rade, a cujemo i od producenata sta i kako koriste i zasto je bolje ovo ili ono. Nemoj da si iskljuciv iako si ultramoderan i racionalan, prica na temu hardver i softwer je izlizana, imam i softwer i hardver, i stvarno mi nije zao ni jednog dinara koji sam dao za hardver. Marketing je cudo ali i nije uvek istina. Evo ja verujem svojim usima, trenutno u studiju imam dobar clone1176 imam i Uadov i Wavesov 1176-ono sto ja cujem u blagim kompresijama nema razlike, ali u extremnim podesvanjima plugovi gube svaki smisao. Dalje attack i realise puno bolje reaguju na hardveru, dalje menja se bre boja, to kod plugova ne moze. Izvinjavam se na malom off topicu, samo reagujem na tvoj komentar.

ma sve moze i sve je dobro !

Ja sam se samo vezao na pricu da nesto jeftino (POD) moze da povrsi posao i da ga puno poznatih koristi...ali nekome je i to zasmetalo (??!!)

Cuveni "francuski house sound"( pumpanje ) je nastao sa Alesis 3630 compresorom! Sve moze i sve je dobro !!!

MD
06-04-2011, 01:19 PM
Evo topic na gearslutzu sa Joey Sturgisom, javlja se i on...

http://www.gearslutz.com/board/so-much-gear-so-little-time/434841-joey-sturgis.html

Popis opreme iz 2010;

Mac Pro (dual 64 bit processors, 16 cores total, 8 gigs of ram, 2 terrabytes of storage space)
Pro Tools HD 8.0.3 cs2 with 192 i/o +A/D option card
API 3124+, Great River ME-1NV, Presonus DigiMax (for triggers) lightpiped
RME FireFace 800 (for interfacing with old cubase projects)
Mackie Onyx 800 (trying to sell this, actually haha)
Central Station (upgrading to dangerous box soon)
Adam A7's
and lots of other random shit

MD
06-04-2011, 01:54 PM
in the very early days, i recorded real amps. go back to releases like never again, or prada's beautiful discord and check it out. i also tried a hybrid of real amps for the amp, and then cab simulation via plugin... for that check out every bridge burned - Aun Aprendo

honestly, it sounded horrible, which is why i took the amp simulation route. at the time i was looking for something more convenient and systematic. a way that i could create and store tones. something you can't do even with the best of tube amps, because lets face it, analog is unstable and chaotic. which we all know is part of the sound, but at the same time, a fly could take a shit on your mic and you've lost your magical tone. i also wasn't very smart as an engineer back then, so i got crap results. so because of the switch to amp simulations, experimentation, and just practice... it just sort of stuck. i got better and better sounds using things like pod xt pro and pod farm, and just going with the flow. every once in a while i'd experiment, but i'd always end up going back to line 6. at this point, i could be a line 6 sales man, and that doesn't mean i'm proud of it... but lets be realistic. label is giving me 14 - 25 days to pre pro, engineer, mix, and master 10 - 13 songs at times. lets look at all points of view here:

1. album has a strict deadline
2. band isn't prepared, sometimes coming in with only 2 or 3 songs with a 10 song quota
3. lots of improvisation choices are made on the spot... band hasn't rehearsed or is learning the material for the first time while recording

when you look at it like this, you're hindered in several areas; but first and foremost TIME. with limits on time, we will have to dedicate more of it to the actual tracking and editing duties. this leaves less time for creativity in the tone of the sounds, like guitar tone creation.

i have a re-amp box, but i'm not paid to use it, if you know what i mean.

if anyone gave a shit about their guitar tone, they'd be paying me for a day to find it. but no one is. instead everyone expects something magical out of nothing, which is typical america. people... welcome to americanized music factory that we're having to become. i bet these label owners eat dinner together and laugh about the fact they just made 50+ grand out of a CD that costed 8 grand (do not quote me out of context)

when you look at it like that, then who gives a ****? they don't, and i'm not being paid to, and not given time to, so how can i?

given all of that, i definitely still try as much as possible to make it interesting SOMEHOW, even if i don't have a magical natural drum tone, or the heaviest guitar tone ever made. no one cares!

at any rate, thanks for the warming welcome. it seems like anywhere i post i start some sort of shit storm because i'm some how flagged as the king of crab core or this hipster scene bull shit. sorry guys, if i could roll around in real, even vibey productions all day i would, but its not knocking on my door.

i have a a lot of expenses so i've gotta grab the cash while i can! i'm sure this shit will all blow over some day when myspace.com goes offline, and wearing your tour pass on your side is illegal; then we can all go back to recording the kitchen sink to make the next war drum sound.

DaBear
07-04-2011, 12:11 AM
Covek je SVE LEPO OBJASNIO !!!