PDA

View Full Version : Snimanje akusticne gitare !

bane025
18-12-2010, 10:02 PM
Imam Yamahu 310p akusticnu gitaru i karticu m-audio audiophile 2496.
Mogu li ovaj pickup sa slike povezati direkt na m-audio.Tj na line in..i usnimiti akustaru?
Naknadno bih uzeo mikrofonski preamp za phantom napajanjem i kondenzatorski mic.
Za pocetak bih uzeu prvo pickup ...toliko za sad !

http://www.bonnersmusic.co.uk/file_store/22149.jpg?1196264504

Arthur
18-12-2010, 10:10 PM
ne može. Treba ti bar di-box.

bane025
19-12-2010, 07:53 AM
Thanks !

Imate li preporuku za dobar mikrofonski,gitarski preamp?
Sta mislite o Line 6 POD Studio UX1 (http://mitros-music.orangehill.rs/proizvod/4334-Line-6-POD-Studio-UX1/) ?
Ne treba mi vise od 1 mic i 1 linijskog inputa.Ima li smisla uzeti takav uredjaj za akusticnu gitaru ? Koja bi se ozvucila pickup-om a da imam i mogucnost ozvucavanja mikrofonom.Koliko je to bolje za akustaru od neke male Behringer miksete tipa 502,802 ?
imate li kakav slican predlog od drugih proizvodjaca ili da idem na jaci model UX2 koji ima i spdif out sto bi mi takodje koristilo(zbog hifi-ja) ,sem sto mi ne treba duplo veci broj ulaza.:banghead:
Eto malo veci broj pitanja :)...sta da se radi...

Arthur
19-12-2010, 10:29 AM
pa u principu, akustara se snima mikrofonima. E sad sve je pitanje šta ti želiš, ako ti je ovo neko autorsko demo snimanje ili slično, taj UX1 je sasvim dovoljno,i osetno bolje rešenje od Behringerčića. UX2 sam proceni, razlike kolko znam osim u tim izlazima i nema. Ako pak želiš nešto ozbiljnije, onda ipak moraš ići i na skuplju kartu i mikrofon i preamp i trista kuraca i slično..

bane025
19-12-2010, 11:13 AM
pa u principu, akustara se snima mikrofonima. E sad sve je pitanje ?ta ti ?eli?, ako ti je ovo neko autorsko demo snimanje ili slično, taj UX1 je sasvim dovoljno,i osetno bolje re?enje od Behringerčića. UX2 sam proceni, razlike kolko znam osim u tim izlazima i nema. Ako pak ?eli? ne?to ozbiljnije, onda ipak mora? ići i na skuplju kartu i mikrofon i preamp i trista kuraca i slično..

Thanks !
U pitanju je kucna radinost,tako da bi trebalo biti dovoljno.Ukoliko je zvucno bolji od behringera namece se kao OK resenje !

Arthur
19-12-2010, 11:35 AM
ma bolje je svakako, a imaš i taj line6 software koji može biti jako koristan za svašta

awacs
19-12-2010, 11:50 AM
UX2 sam proceni, razlike kolko znam osim u tim izlazima i nema.

Razlika je i u tome ?to UX1 nema Phantom Power.

Pozdrav,

Vasa

bane025
19-12-2010, 12:49 PM
Razlika je i u tome ?to UX1 nema Phantom Power.

Pozdrav,

Vasa

Hvala Vaso,evo sam i sam to ustanovio...
Sta mislite o ovim uredjajima
http://www.m-audio.com/products/en_us/AudioBuddy.html
http://www.artproaudio.com/products.asp?id=58&cat=1&type=79
http://www.artproaudio.com/products.asp?type=79&cat=1&id=115

Inovative_kg
21-12-2010, 03:38 PM
Ko drzi ovaj Art Pro kod nas ? Ima li neko iskustva sa ovim kartama, zivo me interesuje kakva su ? :) Uzmes ovako nesto, jedan small diaphragm mikrofon (npr Berhringer B5. Ima li u tom cenovnom rangu jos nesto sto moze decko da uzme ? ) i uzivas :)

bane025
21-12-2010, 04:50 PM
Od pickup-a sam odustao...
Izbor je definitivno art tube studio v3 i najverovatnije b1 ili b5 toliko mi budzet dozvoljava...sta je bolja solucija za akustaru od ta dva modela ?

Sve u svemu ovo zajedno me izadje kao interkonekt izmedju cd plejera i amp-a u hifi sistemu...:banghead:
Tamo vazi parola da je sistem dobar koliko i najslabija karika u lancu :grin:

bane025
22-12-2010, 08:02 AM
Pazario sam Art tube studio V3,a jos ni mic nemam :grin: !
Sad mi treba mala smernica koji output da iskoristim za vezu sa m-audio 2496?
Ima XLR i 1/4 pozadi(art tube) a m-audio 2 analogna rca !
Imam od pre 2 adaptera iz 1/4 u rca tako da bih to da iskoristim ako ima smisla.
Dajte neku preporuku za kabl tj sta je bolje:
1. XLR out(balansirani) sa jedne strane i RCA sa druge(ima li takvih gotovih zica)
2. XLR out i 1/4 sa druge strane + pomenuti adapter u rca
3.Nebalansirana veza 1/4 sa obe strane + adapter u rca

Unapred zahvaljujem

http://www.soundhouse.co.jp/shop/prod_img/a/art_tubempstv34.jpg
http://utternoise.com/images/equip/audiophile2496_l.jpg

Inovative_kg
22-12-2010, 10:20 AM
Za b5 mogu ja da ti okacim sample da ga poslusas malo, juce sam njime snimao :) . Ako te interesuje naravno :)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

Inovative_kg
22-12-2010, 10:27 AM
A imam i B1 pa ti mogu uporedo snimiti oba :)
<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="jsCall();" id="jsProxy" type="hidden">

bane025
22-12-2010, 11:15 AM
Moze drugar sto da ne,gledao sam dosad samo youtube clipove,ali oni nisu bas najmerodavniji za to ...kaci slobodno !!! :)

Arthur
22-12-2010, 01:13 PM
s'obzirom da ti je na karti ulaz nebalansiran, totalno je svejedno dal ćeš da kačiš sa xlr ili sa trs.. samo napravi neki fini kablić sa dobrim odgovarajućim konektorima, batali te adaptere.

Khan
23-12-2010, 04:06 PM
Prijavi da li imas problema sa nivoom shuma... Artovi i sl. "9v lampaski uredjaji znaju neprijatno da iznenade. Uzgred ona ideja sa malim behringerom, uopste nije toliko losa za usnimavanje gitare, koliko god ih mrzimo, svaka serija je sve bolja, a vec je bilo i previse polemike o relativnosti onoga sta se cuje kad se ne gleda u marku. Kad zvuk iz prsta nece, ne pomaze ni nike u87...

awacs
23-12-2010, 04:39 PM
Uzgred ona ideja sa malim behringerom, uopste nije toliko losa za usnimavanje gitare, koliko god ih mrzimo, svaka serija je sve bolja

Ustvari, nijedan Behringerov proizvod nije lo? u odnosu na cenu. Naprotiv.

Pozdrav,

Vasa

bane025
23-12-2010, 08:28 PM

Pozdrav,

Vasa

Eto Vaso citate mi misli,narucih juce b-5 kond.Doduse iz oglasa...:grin:
sad sam dekintiran do daljnjeg...:) !

Arthur
23-12-2010, 11:00 PM

Pozdrav,

Vasa
ovisno o tome šta očekuješ od uređaja. Ja sam za jedan novogodišnji program uzeo na revers 3 ili 4 behringer alatke od Mitros's musica, neraspakovane nove. Snagaš za monitore je posle 3 minuta izbacio desni kanal iz upotrebe, verovatno osigurač al negde unutra, pa se nisam imao kad time baviti, 4kanalni di-box nikad nije prestajao da zuji (i to jedini na celoj bini, svi drugi su radili normalno kad se liftuju), a najveći hit mi je bila live mixeta 16ch, koja je radila super dok ne ubodeš nešto u aux 4 out, kada iz neobjašnjivog razloga prestaje da radi desni master out. I čim izbodeš to iz aux 4, master R se vrati. Ja sam to popodne imao tonu histerije i ovako i onako, i sve mi se nešto činilo da mi neko namešta skrivenu kameru, toliko mi je to bilo neobjašnjivo.
No svakako, na kraju sam sebi kupio 30band grafički eq i 4 kanalni headphone amplifier, kao i 2 stage monitora sa snagašem, sve od Behringera, jer su mi ti komadi, zapravo radili tačno ono što mi od njih treba, a za te pare, ništa nije ni prišlo.

awacs
24-12-2010, 12:07 PM
No svakako, na kraju sam sebi kupio 30band grafički eq i 4 kanalni headphone amplifier, kao i 2 stage monitora sa snaga?em, sve od Behringera, jer su mi ti komadi, zapravo radili tačno ono ?to mi od njih treba, a za te pare, ni?ta nije ni pri?lo.

Pa to i ja ka?em. Behringer mo?da jeste đubre, ali je bar bezobrazno jeftin. Sa druge strane, ima firmi čija roba je nekoliko puta skuplja, a nisu ba? mnogo upotrebljiviji. Recimo Rode NT-2a. Nekako sam recimo u "kućnoj radinosti" pre za kupovinu B2 Pro nego pomenute Rode :shock::shock::shock: Ne znam puno ljudi koji su srećni sa B2, ali ne znam ba? ni ljude koji su iskreno zadovoljni sa NT-2a. S tom razlikom ?to su ovi drugi dali 2,5 puta vi?e para.

Pozdrav,

Vasa

bane025
25-12-2010, 07:44 PM
Evo prvih utisaka !!!
Sto se tice Art Tube V3:
Nemam problem sa nivo-om shuma,nekoliko modova sam koristio i nije bilo tih problema.
Zaboravio sam napomenuti da sam napravio mogami-neutrik kablove,posto su u hi-fi vodama cenjeni...Jedan klasican mikrofonski XLR-XLR i jedan za output 1/4 u RCA bez ikakvih adaptera..
Mali B-5 sam propisno postavio oko 12 praga blago zakrivljen prema rupi i propisno udaljio....Odsvirao sam ritam u 2 trake sa pan-om.Kasnije sam prosviravao sola....i naravno snimao :) ,dodao sam jos jednu gitarsku traku sa malim cakama i to je to.
Koristio sam REAPER softver.Program sam tek neki dan poceo da koristim.
Imate li kakvu preporuku za bubanj,bas...cuo sam za ezdrummer,da radi sa reaper-om,takodje svaki savet je dobrodosao :)