View Full Version : Audiophile 2496 line in signal i PP400, mala pomoc
Miki85
13-12-2010, 11:03 PM
Pozdrav dobri ljudi!
Nov sam na forumu tako da mi ne zamerite.
Posedujem Audiophile 2496 i potrebno mi je da snimam vokal dinamichkim mikrofonom, ali kako Audiophile 2496 nema pojachalo u sebi, da li Behringer-a Microphono PP400 moze da mi zavrshi posao? (kao najjeftinija varijanta)
Hvala unapred!
Neuron
14-12-2010, 12:21 AM
Ne moze! I to iz prostog razloga sto taj uredjaj koji si naveo nije Mikrofonsko Predpojacalo vec sprava koja sluzi za konvertovanje phono signala (recimo gramofona) u linijski signal. Ono sto tebi treba je nesto sto mikrofonski signal pretvara u linijski... Nazalost, takav uredjaj cak i u najskromnijoj varijanti ne ide ispod cene od barem 100-200 evra a da valja "nechemu"... Da ne kazem chemu... Mada nam nisi napomenuo da li je rech o stvaranju nekakvog demo snimka ili je u pitanju neshto josh manje zahtevno od toga, tipa neko kucno zezanje, experiment, sta ja znam... Predpostavljam da svakako nije rech o nekoj "ozbiljnijoj produkciji" jer za te pare koje bi inache ulozio u uredjaj (koji chak i nije namenjen da sluzi svrsi koja je tebi potrebna) pa chak i vecu sumu od toga, nema ni tog "k" od "kratkotrajnog sna o ozbiljnoj produkciji"... Ono sto bi mogao da pogledash za snimanje neke demo varijante je M Audio-evo DMP3 Mikrofonsko Predpojacalo... I ono kosta negde oko 180 evra cini mi se... Dodushe imash cak i jeftiniju varijantu od toga i to od istog proizvodjacha "Audio Buddy" i koshta oko 100 evra... Behringere zaobilazi u sirokom luku, oni imaju neka jos jeftinija predpojacala i to lampaska koja se pogotovu ne uzimaju ako su jeftina... Inache koji je to dinamichki mikrofon koji imash?
I josh neshto:
Dobrodoshao na Rumski Forum! :wink:
Ovo je sjajno mesto na kome se svashta moze nauchiti! :rolleyes:
Feel Free to Explore! :D
Neuron...
Bockie
14-12-2010, 01:22 AM
Mikrofonsko predpojacalo bi trebalo da je bar malo kvalitetnije od samog mikrofona koji se koristi da bi sve imalo smisao.
Sa druge strane, ako upotpunjavas svoj hobi, uzmi slobodno Behringer TU mic 100 ili 200. Zabavan je (a ne goji) i ne kosta puno. mislim oko 50tak evra+/-. Imas sve sto treba za snimke koji nece izaci iz daleko od sobe... Dakle demo-i i tako. + dobijes i DI box , potreban za snimanje gitarice... Ima i cool 12ax7 lampicu...
Ja to gledam ovako: I Zezelj se verovatno igrao "Bimo" kockama kad je pocinjao, pa su mu posle jedva srusili most...
Have Fun!
Miki85
14-12-2010, 10:25 AM
Hvala vam na objashnjenju.
@ Neuron - Imam AKg D880, i koristim ga za demo snimak. Nista ozbiljno.
Budzet mi je veoma ogranichen, znam da je Behringer krsh firma, i da je treba izbegavati, ali ovo shto radim ne zahteva mnogo ozbiljnog hardvera, tako da mi po cenama Behringer odgovara.
Da li bi Behringer Mic Tube 200 odgovarao u mom sluchaju? Znam da je to preamp za kondenzatorske mikrofone, a da li moze da se koristi i za dinamichke?
Jer od kako sam promenio stari SB, i uzeo Audiophile 2496, ne mogu nishta da snimim zbog nepostojanja pojachala u kartici.
Budite ljubazni, pa ako znate odgovorite. Hvala! :)
Ngino
14-12-2010, 01:00 PM
Pa,recimo da bi ti mogao pomoci i neki manji (polovan,par kanala, mislim da se moze naci jako pristojan) mikser. Nesto slicno sam isam davno imao tako da ti je i to opcija.Dakle,do nekih 50ak evrica trazi sebi neki mikser jer svasta mozes iskopati, da ne povjerujes.
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Neuron
14-12-2010, 01:49 PM
Da li bi Behringer Mic Tube 200 odgovarao u mom sluchaju? Znam da je to preamp za kondenzatorske mikrofone, a da li moze da se koristi i za dinamichke?
Jer od kako sam promenio stari SB, i uzeo Audiophile 2496, ne mogu nishta da snimim zbog nepostojanja pojachala u kartici.
Pazi, (koliko ja znam) ne postoji preamp koji je stvoren iskljucivo za kondenzatorske mikrofone. Za razliku od dinamickih mikrofona svaki kondenzator zahteva "fantomsko napajanje" da bi funkcionisao (sem u slucaju ako se u takav mikrofon mogu ubaciti baterije) tj. potrebna mu je dodatna snaga od +48V i svako mikrofonsko predpojacalo bi trebalo da ima dugmence ("switch") kojim bi se ta mogucnost po potrebi ukljucivala ili iskljucivala u zavisnosti od toga kakav se mikrofon koristi... Tehnicki i Fakticki... Moguce je snimiti neeesto sa tim Mic Tube-om 200 tj. moguce je tu spravu prikljuciti na tvoju kartu ali... Svi ce se sloziti samnom da lampashka predpojacala (Tube = Lampa) ne treba uzimati pogotovu ako su toliko jeftina ali ne znam da li to mora da vazi kada su u pitanju demo snimci... A pored te opcije da uzmesh mixer za 50-ak evra mozda nije losa ideja da prodas tu kartu i da uzmes jedan Audio Interface "M-Audio Fast Track II" koji se na komp kachi putem USB kabla, ima integrisano jednokanalno mikrofonsko predpojacalo, jedan gitarski ulaz i izlaz za slusalice i zvucnike kao i podesni +48V Phantom Power Switch... Kosta negde oko 110-115 evra... Odlicna spravica bas za tvoj potrebe! Sta ces vise! Taman!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.