View Full Version : RODE K2 lampa
tex viler
13-12-2010, 08:31 PM
koju lampu stavit u RODE K2 mikrofon...
ka?u da je mikrofon dosta bolji kad se zamijeni stock lampa iz rode...
Koja bi bila najbolja za njega, da li je sa nekom svijetliji, masniji, profinjeniji... ili ide jednostavno ?to skuplja lampa bolji zvuk... ?
Arthur
13-12-2010, 08:49 PM
meni je jedna stock lampa odsvirala svoje pa sam zamenio Amperexom i radi mi skroz ok. čini mi se svetlije od stock lampe, i možda čak i detaljnije
DzoniPFC
14-12-2010, 09:22 AM
Svejedno, Ne ocekuj dan/noc razliku.
tex viler
14-12-2010, 09:41 AM
pa ako mi bude dozu profinjeniji, "či?ći" karakter onda sam prezadovoljan
quake2
14-12-2010, 11:54 AM
Philips e83cc.Pozzzz
tex viler
14-12-2010, 12:40 PM
misli? na ovu ili?
http://thetubestore.com/janphilips6922.html
quake2
14-12-2010, 12:59 PM
Opaaaa....unutra je ecc88....neznam zasto sam mislio da je unutra standardna ecc83 pa zato i predlozih to sto sam predlozio.Samo zameni jedan broj i vijaj philips e88cc,isti k...tj standardno dobro.Umesto 2000 radnih sati koliki je obicno rok trajanja standardnim lampama ova traje 10000 i radjena je boljim materijalima.Zvuci uvek "toplije" pa mislim da ce lepo da legne na K2.Ovu sa linka nikada nisam imao u rukama tako da neznam o njoj nista.Pozzzz
tex viler
14-12-2010, 01:02 PM
ima dosta sličnih lampi pa neznam točno na koju si mislio, da li mo?e? nać link od lampe na koju si mislio na nekoj od ovih stranica koje ih prodaju?
http://thetubestore.com/ ovo ili ako zna? za neku drugu...
quake2
14-12-2010, 04:31 PM
Ne vidim ovde bas taj Philips proizveden u evropi i sa evropskom oznakom koji je super ali sam nabasao na jos jednu strava cev koju smo testirali:kristal,toplina,dugovecnost,nizak sum,sve naj naj....ali cena:banghead:,nisam siguran da ce ti se dopasti http://thetubestore.com/mullarde88cc.html
Mozda da probas sa onom cevi za koju si vec dao link,ovako napamet bez slusanja deluje obecavajuce mada niko ne sigura da ce bilo koja lampa popravite nedostatke u K2,barem nije tako skupo da se proba.:)
tex viler
14-12-2010, 05:02 PM
Tu sam odmah vidio, naravno da mora bit najbolja, kad je najskuplja.. :-) ali uf puno je, a jo? dok mi priračunaju ovi na?i carinu ili ?ta sve već ide..
ima li jop koji sajt za lampe kao ovaj? reko?e mi da je pona siemensova isto dobra ali je nema na ovoj stranici, i telefunken, ali nje isto nema tamo :-(
kravadinka
14-12-2010, 08:30 PM
Nemoj se mnogo zanositi, ta lampa i ne sluzi zvuku, neko jednom rece ako je izvuces mikrofon ce raditi...:banghead:
Nego, EI Nis ima odlicne lampe, svugde u svetu ih najtoplije preporucuju,. problem je to sto je procenat losih veliki, zapravo skartova, pa nikad ne znas sta uzimas, jedino sto su jeftine...
Pogledaj ovde:
http://www.tubeaudiolab.co.rs/en/index.html
To je u Zemunu, oni bi trebali imati sve potrebno...
quake2
15-12-2010, 10:54 AM
Nego, EI Nis ima odlicne lampe, svugde u svetu ih najtoplije preporucuju,. problem je to sto je procenat losih veliki, zapravo skartova, pa nikad ne znas sta uzimas, jedino sto su jeftine.
Koje tacno Ei cevi se "preporucuju" u svetu?Zivo me zanima da mi napises neku oznaku?.Znam da je njihova ecc82 jedno vreme (pre 20god.) bila na listi "solidnih" cevi u casopisu Hi Fi Choice,ti imas jos neki podatak?I kako to mislis da je bilo "mnogo skarta"?,bude iskrivljena katoda u cevi ili tako nesto:),sta tu konkretno moze da bude pogresno uradjeno?Te cevi se ne prave odavno i jako slabo ih u poslednje vreme ima i po oglasima.
Pogledaj ovde:
http://www.tubeaudiolab.co.rs/en/index.html
To je u Zemunu, oni bi trebali imati sve potrebno...
Cisto sumnjam da ce se Gosn Nikola cimati da salje jednu ecc88 lampu...nije taj link sto si dao nikakva prodavnica....i cak moze i da nagrabusi ako nazove za vreme popodnevne dremke:).
mandrak
15-12-2010, 11:40 AM
koju lampu stavit u RODE K2 mikrofon...
ka?u da je mikrofon dosta bolji kad se zamijeni stock lampa iz rode...
Koja bi bila najbolja za njega, da li je sa nekom svijetliji, masniji, profinjeniji... ili ide jednostavno ?to skuplja lampa bolji zvuk... ?
Ako si iz HR. probaj nazvati 098 352 977 - Hrvoj, ja sam od njega kupio Philips lampu za svoj K2 i bio sam vi?e nego zadovoljan u odnosu na njihovu tvorničku ( kinesku) , mislim da je cijena bila oko 180 kn..ali nisam vi?e siguran.U svakom slučaju čovjek se bavi lampama pa ga probaj nazvati ako te zanima.
Evo ti isti taj Mullard li malo jeftiniji. Samo je pitanje dal ?alju u ove krajeve...
http://tctubes.com/mullard-6922-e88cc.aspx
Inaće, meni kad je trebala nova lampa tra?io sam ju po ebayu. I tamo sam na?ao definitivno najjeftinije. Ganjao sam JAN (joined army navy - vojna specifikacija general electric modela) lampu za UA koja je po shopovima bila oko 80 dolara - na kraju kupio od nekog slovaka dva komada za 60 baksi. New old stock, netaknute!
analog
15-12-2010, 07:57 PM
Koliko ja znam Ei lampe su i?le neko vreme u Marshalle fabrički
Bockie
15-12-2010, 09:34 PM
Ei lampe su isle i u audiofilska pojacala koja sam vidjao po netu i za nekoliko desetina hiljada evra...!
Ei 12AX7 Elite Gold is one of the finest replacements for any 12AX7 / ECC83 / 7025. It was designed using the Telefunken Smooth Plate ECC83 tube as a model...Fabrika je konacno sjebana od strane eksperata, kao i sve druge u zemlji i ako nesto nadjes , skupo je i neces ga verovatno ponovo naci...
quake2
15-12-2010, 11:05 PM
Za gitarska pojacala su EI lampe do jaja i sada, ako ih nadjes, ali za ozbiljan HiFi tu se motalo samo par modela jer su uglavnom imale...kako da se izrazim....pomalo sirov i krt zvuk (odlican za gitar.amp).Philips je tu kud i kamo bio upotrebljiviji za HiFi.Ako se ljudi zale na "ostre visoke" kada je K2 mikrofon u pitanju,tesko da ce zamena postojece sa Ei nisovom to da popravi ali.....nije skupo da se proba:).Ja sam ih se sit naprobavao tako da ne prenosim informacije sa neta vec svoja iskustva.Pozzzzzzzz
tex viler
15-12-2010, 11:43 PM
ma naravno da neću tražit nis lampe za koje niko nema pojma kako rade na RODE K2 majkovima.. treba mi neki siemens ili mullard ili telefunken.. može i jan phillips koliko sam uspio izguglat..
Bockie
16-12-2010, 01:36 AM
ma naravno da neću tra?it nis lampe za koje niko nema pojma kako rade na RODE K2 majkovima.. treba mi neki siemens ili mullard ili telefunken.. mo?e i jan phillips koliko sam uspio izguglat..
Tex, rec je svakao o vrhunskim lampama... neces pogresiti, ali skoro da nema da se nadje...
Studio "Big Sound" iz NS je u njihov K2 ugradio Telefunken lampu skoro odmah po nabavci sprave i majk je zaista dao bar 10-15% bolje rezultate, na ionako veoma dobre u osnovi, sto je mnogo, veruj , jer ljudi placaju i 3X vise za 2% u ovoj grani...!
tex viler
16-12-2010, 11:24 AM
?ta ka?ete na ovu lampu?
http://cgi.ebay.com/Siemens-E88CC-6922-Audio-Tube-Silver-Plate-NOS-/220658940142?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item33604c38ee#ht_1563wt_905
tex viler
16-12-2010, 12:47 PM
http://cgi.ebay.com/NOS-VALVO-AMPEREX-PCC88-6922-E88CC-TUBE-PREAMP-WOW-/250361475103?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item3a4ab4f01f#ht_7718wt_1139
ili ova
http://cgi.ebay.com/NOS-VALVO-AMPEREX-PCC88-TUBE-6n1p-6DJ8-E88CC-6922-/230520407577?pt=Vintage_Electronics_R2&hash=item35ac164619#ht_13080wt_1139
kravadinka
16-12-2010, 11:35 PM
Koje tacno Ei cevi se "preporucuju" u svetu?Zivo me zanima da mi napises neku oznaku?.Znam da je njihova ecc82 jedno vreme (pre 20god.) bila na listi "solidnih" cevi u casopisu Hi Fi Choice,ti imas jos neki podatak?I kako to mislis da je bilo "mnogo skarta"?,bude iskrivljena katoda u cevi ili tako nesto:),sta tu konkretno moze da bude pogresno uradjeno?Te cevi se ne prave odavno i jako slabo ih u poslednje vreme ima i po oglasima.
Pretra?i malo internet i pogledaj ?ta se priča za EI Ni?, pa će? shvatiti o čemu pričam, moja zapa?anja su odatle dok sam tra?io lampe za sebe i čitao sva?ta ne?to po netu... :)
?to se tiče ?kartova, to će? morati da pita? one koji su o tome pisali, ja samo prenosim, a mnogo njih je reklo da moraju uzeti nekoliko jer su jeftine, a onda da izaberu ispravnu pre svega, a onda i zvučno najbolju.
Ako planira? da kruti? određene delove tela svojim znanjem o cevima i elektronici, zaobiđi, ja ti nisam dostojan rival, samo ka?em čoveku da se ne zanosi mnogo oko K2 i menjanja lampi uop?te. :)
tex viler
17-12-2010, 01:17 AM
kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da ima je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji??
tex viler
17-12-2010, 01:18 AM
kravadinka, to si jedini TI rekao na svim forumima, i sad ili si najpametniji na svijetu ili voli? bit kontradiktoran.. toliko ljudi je reklo da im je K2 bolji sa drugom boljom lampom i sad ti tu ka?e? da to nema veze..
mislin stvarno.. čemu to ajde budi malo jasniji??
quake2
17-12-2010, 03:28 AM
Pretra?i malo internet i pogledaj ?ta se pri?a za EI Ni?, pa ?e? shvatiti o ?emu pri?am, moja zapa?anja su odatle dok sam tra?io lampe za sebe i ?itao sva?ta ne?to po netu... :)
?to se ti?e ?kartova, to ?e? morati da pita? one koji su o tome pisali, ja samo prenosim, a mnogo njih je reklo da moraju uzeti nekoliko jer su jeftine, a onda da izaberu ispravnu pre svega, a onda i zvu?no najbolju.
Ako planira? da kruti? odre?ene delove tela svojim znanjem o cevima i elektronici, zaobi?i, ja ti nisam dostojan rival, samo ka?em ?oveku da se ne zanosi mnogo oko K2 i menjanja lampi uop?te. :)
Opusteno samo,nema potrebe za nervozom:).Naslutio sam da si to za Niske lampe negde procitao pa te zato i pitah to sto sam pitao.Kada informacije na netu obidju pun krug "gluvih telefona" obicno na kraju budu pogresne ili izvitoperene.Mozes da im verujes,mozes da siris dalje te price i da drugi veruju tebi...nista ja tu nemam protiv.Pozdrav
kravadinka
18-12-2010, 04:27 PM
Opusteno samo,nema potrebe za nervozom:).Naslutio sam da si to za Niske lampe negde procitao pa te zato i pitah to sto sam pitao.Kada informacije na netu obidju pun krug "gluvih telefona" obicno na kraju budu pogresne ili izvitoperene.Mozes da im verujes,mozes da siris dalje te price i da drugi veruju tebi...nista ja tu nemam protiv.Pozdrav
Bilo je to pre tri, ili četiri godine, tražio sam "bolje" lampe za svoj preamp i mikrofon, posle mnogo foruma, članaka i svakojakih tekstova vratio sam se tamo gde sam i bio, Electroharmonix koja je u preampu je nekako ispala jedna od boljih, a za lampu Rode K2 kažu da i nije toliko zbog zvuka, zatvorio sam browser i zaboravio na to.
Kasnije sam slušao uređaje sa ovim i onim lampama, to je sve veoma slično, svaka razlika je na granici tripovanja i čujnosti, složili se sa mnom mnogi drugi. Generalno, stvar je ličnog doživljaja, pre par dana su svi nešto odlepili na neku novu sabirnicu, napravili smo prost A - B test i videli da radi gotovo identično, pa i lošije u nekim posebnim uslovima od suminga u PT HD. Gubljenje vremena...
Što se tiče EI Nis lampi, zapravo Philips po licenci ako sam dobro sve shvatio, sve što sam napisao, pročitao sam uglavnom od Amerikanaca, a čuo sam i par sličnnih izjava dok sam boravio tamo, od ljudi koji su održavali tehniku na mestu gde sam svirao, istina često je bilo reči o gitarskoj opremi pa ne bih mogao da tvrdim da su stvari identične za mikrofone, ali lampa je valjda lampa.
tex viler
Čemu tolika ostrašćenost? :)
MilTon
18-12-2010, 06:59 PM
Generalno, stvar je ličnog do?ivljaja, pre par dana su svi ne?to odlepili na neku novu sabirnicu, napravili smo prost A - B test i videli da radi gotovo identično, pa i lo?ije u nekim posebnim uslovima od suminga u PT HD. Gubljenje vremena...
:)
Izvini, a na cemu slusas kada pravis testove?
kravadinka
18-12-2010, 07:41 PM
Imam neke Logitech zvučnike sa buvljaka...
Znači kupio si ovu sabirnicu... :rotfl:
MilTon
18-12-2010, 07:44 PM
Imam neke Logitech zvučnike sa buvljaka...
Znači kupio si ovu sabirnicu... :rotfl:
Ako slusas tamo gde mislim da slusas... Znas i sam kakva je akustika... A sto se tice sabirnice, cuj kupio, isplatio vec.
kravadinka
18-12-2010, 08:06 PM
Ne slušam tamo... :) Imam dobru akustiku u svom prostoru, a nisam jedini koji je slušao test. :wink:
U vezi sa slušanjem...
Oni opterećeni cenom bi za Krk VXT8 rekli da nije dobar, za Dynaudio BM15A da ume da slaže u nekim prostorima, a za Genelec 8050 će verovatno smisliti već nešto tipično hejterski, pa ti odluči koji ti se monitori ne sviđaju pa navali sa kritikama o slušanju... :wink:
Sabirnica...
Čujem da u poslednje vreme dosta radiš, drago mi je i čestitam, samo i sam znaš da kvantitet i kvalitet nisu podrazumevani po automatici. :)
Takođe, čujem da ti predstavljaš tu manjinu koja uspešno spaja jedno i drugo...
Neka je sa srećom i neka se isplati još mnogo puta, ali ako budeš prepoznao šta je sabirnica koju imaš, a šta PT HD, spreman sam da povučem sve što sam rekao i ne samo to ako zatreba. :)
Nažalost, primer je autorski i nije moj, pa će eventualno postavljenje istog ovde morati da dobije odobrenje autora...
MilTon
18-12-2010, 08:21 PM
Ne slu?am tamo... :) Imam dobru akustiku u svom prostoru, a nisam jedini koji je slu?ao test. :wink:
U vezi sa slu?anjem...
Oni opterećeni cenom bi za Krk VXT8 rekli da nije dobar, za Dynaudio BM15A da ume da sla?e u nekim prostorima, a za Genelec 8050 će verovatno smisliti već ne?to tipično hejterski, pa ti odluči koji ti se monitori ne sviđaju pa navali sa kritikama o slu?anju... :wink:
Sabirnica...
Čujem da u poslednje vreme dosta radi?, drago mi je i čestitam, samo i sam zna? da kvantitet i kvalitet nisu podrazumevani po automatici. :)
Takođe, čujem da ti predstavlja? tu manjinu koja uspe?no spaja jedno i drugo...
Neka je sa srećom i neka se isplati jo? mnogo puta, ali ako bude? prepoznao ?ta je sabirnica koju ima?, a ?ta PT HD, spreman sam da povučem sve ?to sam rekao i ne samo to ako zatreba. :)
Na?alost, primer je autorski i nije moj, pa će eventualno postavljenje istog ovde morati da dobije odobrenje autora...
Hvala na lepim zeljama:wink:. Nisam znao za tvoje slusanje, sta god da imas, samo napred. Mogu da ti samo ponudim test na Event Opal, Genelec 1038A i NS10M, to je moj setap. A sabirnica, ko sabirnica... Sabira. Zvuci dobro, a jeftina je, mnogo jeftinija od PT HD (a o konverterima za doticni i da ne pricamo, kako bih ja napunio 50-tak kanala koje sad imam??? koliko bi tek to kostalo?). I to je to, bez velike filozofije. Pozdrav!
kravadinka
18-12-2010, 08:43 PM
Da, čuo sam da si uzeo 32+16, sa tim slušanjem koje imaš to je lep setup.
Ali, moram da ti ispričam sve što smo radili, sad kad ćeš me razumeti jer imaš spravu... :)
Jedan je mix isključivo iz PT HD bez ičega na masteru, a drugi je izašao na sabirnicu i snimljen opet natrag, pustiš A, pustiš B, razlike nema. Onda sakriješ šta je A, šta je B, zoveš ljude, okrenu leđa, pustiš, niko nema pojma. Jedni monitori, drugi, možeš tako do sutra, bez razlike...
Moram da dodam, ovaj test gore je test gde je preko 60 kanala spuštano da bi masteri ostali na 0db i ovo je rezultat. Tako Steinberg preporučuje da se radi sa njihovim softverima.
Kada je odrađen miks onako kako iz PT preporučuju, da se svih 60 i više kanala potera gode na 0db pa i preko, a onda se masterom reguliše izlaz iz softvera u konverter da ne bi klipovao, razlika je veoma čujna, RMS je veći, kvalitet i slepljenost snimka, tonalno, sve je u korist PT.
Ovde bi konverteri sa HD trebalo da daju sabirnici bolji materijal da obradjuje pa bi i snimak morao biti bolji kroz nju, a opet nije. Sa lošijim konverterima je verovatno to i gore, tako da je to razlog što sam mišljenja da je malo neopravdana investicija, bar za mene kako rekoh. :)
Čućemo se još, ako budem smeo, poslaću ti snimke, sakriću eto tek da vidim šta ćeš mi reći, a valjda ćemo se i videti da čujem to i kod tebe... :wink:
MilTon
18-12-2010, 08:55 PM
Da, čuo sam da si uzeo 32+16, sa tim slu?anjem koje ima? to je lep setup.
Ali, moram da ti ispričam sve ?to smo radili, sad kad će? me razumeti jer ima? spravu... :)
Jedan je mix isključivo iz PT HD bez ičega na masteru, a drugi je iza?ao na sabirnicu i snimljen opet natrag, pusti? A, pusti? B, razlike nema. Onda sakrije? ?ta je A, ?ta je B, zove? ljude, okrenu leđa, pusti?, niko nema pojma. Jedni monitori, drugi, mo?e? tako do sutra, bez razlike...
Moram da dodam, ovaj test gore je test gde je preko 60 kanala spu?tano da bi masteri ostali na 0db i ovo je rezultat. Tako Steinberg preporučuje da se radi sa njihovim softverima.
Kada je odrađen miks onako kako iz PT preporučuju, da se svih 60 i vi?e kanala potera gode na 0db pa i preko, a onda se masterom reguli?e izlaz iz softvera u konverter da ne bi klipovao, razlika je veoma čujna, RMS je veći, kvalitet i slepljenost snimka, tonalno, sve je u korist PT.
Ovde bi konverteri sa HD trebalo da daju sabirnici bolji materijal da obradjuje pa bi i snimak morao biti bolji kroz nju, a opet nije. Sa lo?ijim konverterima je verovatno to i gore, tako da je to razlog ?to sam mi?ljenja da je malo neopravdana investicija, bar za mene kako rekoh. :)
Čućemo se jo?, ako budem smeo, poslaću ti snimke, sakriću eto tek da vidim ?ta će? mi reći, a valjda ćemo se i videti da čujem to i kod tebe... :wink:
Ne, uzeo sam 32+32. Potrpao sve sto sam mogao i picim. Iskreno, kad sam je kupovao, nisam hteo ni da radim nikakve ABCD testove, uzeo sam da probam jedan profi miks, i ubrzo dobio ono sto nikad nisam cuo na ITB, taj godinama sanjani punch u bas podrucju, tople visoke i precizne srednje. Odjednom sam sa 2d, presao na 3d (istina, bez sarkazma, to i ne moze da se cuje bas na svim zvucnicima). I to mi je bilo dovoljno. Naravno, svaki miks na tom setapu dobro je prosao i kod klijenata, sto je ipak neko merilo objektivnosti, jer nisu ni znali gde ni na cemu radim. A ostalo, tipa konverteri, nije toliko bitno, koliko je bitan pomak u zvuku koji sam dobio, za relativno malo para. Meni dosta...:grin:
kravadinka
18-12-2010, 09:06 PM
Oko jednog moram da se složim, testovi, A/B, X/Y, na jednu stranu, ipak taj neki placebo koji doživiš sa tim 2d i 3d je lepa stvar, nešto kao kad se zaljubiš kao klinac, kasnije znaš da je varka, ali ti je ipak bilo lepo...:)
Tako da te potpuno podržavam, ipak to su tvoje parice... ;)
MilTon
18-12-2010, 09:42 PM
Oko jednog moram da se slo?im, testovi, A/B, X/Y, na jednu stranu, ipak taj neki placebo koji do?ivi? sa tim 2d i 3d je lepa stvar, ne?to kao kad se zaljubi? kao klinac, kasnije zna? da je varka, ali ti je ipak bilo lepo...:)
Tako da te potpuno podr?avam, ipak to su tvoje parice... ;)
Nepopravljiv si... :confused: Svi lupetaju gluposti i klinci su, a samo ti radis radnju i najbolje cujes, na svojoj vrhunskoj opremi. A taj placebo, to je vec uvreda, ti sad meni kao kazes da ja (i ne samo ja) nesto tripujem, eto samo da bi uvredio, povredio, ponizio. Svaki put se ponadam, kao malo smo sazreli, mozes da diskutujes, ali ne vredi...
kravadinka
18-12-2010, 10:56 PM
Miloše druže stari, najmanje što želim je da te uvredim. :)
To što ja imam drugačije mišljenje nimalo ne znači da te ne poštujem, naprotiv, ali shvati da ne mogu da se složim sa tobom.:)
Ti umeš biti tvrdoglav u mišljenju da nešto bolje znaš jer si stariji, to je bio razlog naših sitnih nesuglasica ranije, ali to je sve vrlo simpatično i bezazleno, ja ti nikada nisam zamerio. :)
Izvini ako si se našao uvređenim, ali nisam rekao da ja čujem bolje, ili da sam u bilo kom smislu superiorniji od tebe, naprotiv, jer ti kažeš da razlike ima, a ja je ne čujem, pa pretpostavljam da je jedino logično objašnjenje da ja ne čujem dovoljno dobro, ili moja oprema ne valja. :)
Evo postaviću deliće snimaka da potkrepim svoje reči, pa mi onda kaži u kom čuješ 2D, a u kome 3D, gde preciznije srednje i dublji bass, samo molim te nemoj da se ljutiš. :)
Rekoh ti gore, stvarno ne mogu da se složim sa tobom da to nije placebo, ali hajde da pričamo proverene stvari, ovo su pomenuti snimci, pa hajde da vidimo možda negde i ja grešim. :)
Mix 1 (http://www.mediafire.com/download.php?5e68fzsgv9s2igt)
Mix 2 (http://www.mediafire.com/download.php?n0u029340adpb8n)
ELEKTROIVO
18-12-2010, 11:08 PM
čovjek postavio pitanje o lampama, a ovo se pretvorilo u birtiju...:banghead:
usput, dotični K2 koji je predmet rasprave u startu, krije jo? neke detalje, tako da je zamjjena lampe točka na i.
Bockie
18-12-2010, 11:28 PM
Selected for low noise and Microphonics, the Ei 12AX7 Elite Gold is one of the finest replacements for any 12AX7 / ECC83 / 7025. It was designed using the Telefunken Smooth Plate ECC83 tube as a model.
Neke druge stvari su radili po Philips modelu, cak i za Phillips... U svoje TV-e su trpali recimo Philips katodne ekrane (sto sam i proverio kad sam rasklopio stari tv) a za uzvrat radili elektroniku...
Mnogo slucajeva takve saradnje je bilo,dok smo jos imali industriju, tipa General Motors (Opel IDA) itd,itd...
To je uglavnom ono sto po netu ima na nekoliko 10-ina razlicitih mesta....
K2 nije vrhunski mikrofon. Sto ne znaci da je los i da nema smisla uraditi zamenu lampe. Znam nekolicinu ljudi koji su dobili manje ili vise veoma dobrih rezultata. Najbolji je onaj sa or'ginal Telefunken lampom iz studija koji sam pominjao....
MilTon
19-12-2010, 09:24 AM
Ima li gde u Beogradu? Ja cekam Artist vec tri meseca za lampu za Rode Classic:cry:. Trebace i meni za K2 i za TLAudio 5050. Zna li neko gde tacno mogu da nadjem odgovarajuce lampe u Beogradu, eventualno Novom Sadu? Neki kontakt? Hvala unapred!
ELEKTROIVO
19-12-2010, 12:52 PM
neznam za Beograd.... probaj pitat Max-a... mislim da on zna nekog djedicu koji se bavi lampama u nekom radio klubu, čini mi se... možda ti on može pomoći. Inače tu kod mene u Zagrebu je je uglavnom koma za lampe... može se nać po dućanima Electroharmonix, AEG i JJ. Od ovih navedenih po mojem osobnom subjektivnom iskustvu "drže vodu" JJ lampe, iako ni one nisu neki spektakl u audiofilskom smislu, uvjek rade rade dobro i konzistentne su.
ipak, i ja sam primoran naručivat lampe izvana (EU, SAD, Kanada), osobito ako je rječ o nekoj "egzotičnijoj" lampi.
ako imate u BG zastupnika za Burklin, možeš kod njih probat (oni isporučuju samo firmama). oni navode europske oznake (ECxx) za većinu lampi, iako kad sam naručivao kod njih par puta na blef ECC83 lampe, uvjek je došla JAN7025. u zadnje vrijeme su jako proširili ponudu lampi, pa bi se isplatil probat.
tex viler
19-12-2010, 02:23 PM
naručio preko ebaya Siemens E88CC / 6922 Audio Tube, Silver Plate, NOS
...
quake2
20-12-2010, 11:34 AM
Jedno je sigurno ako je nova,imas 10000 sati na raspolaganju,malo li je:)....Javi obavezno kakvi su zvucni utisci.Pozdrav
seba04
20-12-2010, 06:31 PM
Mo?e li mi ko reć kakva je lampa Beijing 6N11-J. Izgleda da je u mom k2 neko već zamjenil orginalnu pa me zanima kakva je ova tj jel bi ju trebalo zamjenit nekom boljom ili je solidna. Hvala....
ELEKTROIVO
20-12-2010, 09:13 PM
nije ti ju niko zamenil.... ta dojde z mikrofonom... original kineska
seba04
22-12-2010, 01:46 PM
nije ti ju niko zamenil.... ta dojde z mikrofonom... original kineska
Sorry onda. Ma zmotal sam se jer sam na nekom forumu pročital da ide orginal od neke druge firme....
Uglavnom sam čekam rezultate od kolege tex vilera pa onda i ja mo?a zamjenim svoju kineskinju.
igormink
22-12-2010, 03:48 PM
Ja sam u svog zagurao redom; mullard - malo tamniji i masniji zvuk, philips - malo otvoreniji i amperex d getter - sli?no philipsu. Sve 3 su bolje nego stock lampa, ostavio sam philips! Nije velika revolucija, ali imam ih doma, pa sam probao, bolje svakako je!
tex viler
04-01-2011, 05:26 PM
Sorry onda. Ma zmotal sam se jer sam na nekom forumu pročital da ide orginal od neke druge firme....
Uglavnom sam čekam rezultate od kolege tex vilera pa onda i ja mo?a zamjenim svoju kineskinju.
stigla lampa i ne?to sam malo snimio već, okačiću pa da čujete. snimao sam na isti song istu pjesmu i rezultati su super...
Proximus
24-01-2011, 02:47 PM
koliko si platio siemensa?
dali iste lampe ovdje navedene odgovaraju i Rode NTK mokrofonu?
ggulin
04-02-2011, 12:00 AM
Tex, kad će vi?e taj test????
ELEKTROIVO
04-02-2011, 07:06 PM
koliko si platio siemensa?
dali iste lampe ovdje navedene odgovaraju i Rode NTK mokrofonu?
neznam koja je lampa u NTK... trebala bi bit ista, ali za svaki slučaj otvori mikrofon i pogledaj ?to ej u nutra, pa če ti već neko savjetovat ?to da stavi?
tex viler
08-02-2011, 12:06 AM
neznam koja je lampa u NTK... trebala bi bit ista, ali za svaki slučaj otvori mikrofon i pogledaj ?to ej u nutra, pa če ti već neko savjetovat ?to da stavi?
Siemens E88CC / 6922 Audio Tube, Silver Plate, NOS
Item condition: --
Ended: Dec 16, 201009:00:52 PST
Sold For: US $79.00
Shipping:
FREE Standard Int'l Shipping
Seller: highlights4you ( 5390)
http://uploaded.to/file/4l6gnd
RODE SA SIEMENS LAMPOM...
http://uploaded.to/file/alhx2u
RODE SA STOCK LAMPOM
a prokleti uploaded.to
treba čekat sat vremena između downloada dva... nema na brzinu za besplatne korisnike...
Solozabal
08-02-2011, 06:15 PM
a prokleti uploaded.to
treba čekat sat vremena između downloada dva... nema na brzinu za besplatne korisnike...
Pokusaj resetirat router izmedju svakog downloada da se promjeni IP, pa bi trebalo ic brze.. :wink:
A ne mogu to. Imam mrežu na koju se hvata četiri kompa, malo je modificiran firmware od routera i sve to stvara previše komplikacija...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.