View Full Version : PayPa novosti
DaBear
12-12-2010, 01:42 PM
Pej pal u 2011. verovatno u Srbiji
Beta | 12. 12. 2010. - 10:21h | Foto: AFP | Komentara: 65
Građani Srbije bi trebalo da sledeće godine dobiju mogućnost da plaćaju preko bezbednog sistema za plaćanje preko interneta Pej pal (PayPal), izjavila je ministarka za telekomunikacije Srbije Jasna Matić.
"Mi smo s njima u stalnoj komunikaciji i Pej pal tvrdi da će biti prisutan na na?em tr?i?tu, ali se to nikako ne de?ava. Sada imamo neka relativno čvrsta obećanja da će sledeće godine Srbija biti uvr?tena među zemlje gde Pej pal funkcioni?e, ali to ne zavisi od nas nego od same firme i njihove poslovne politike", rekla je Matićeva u intervjuu portalu EurActiv.rs.
Na pitanje za?to Pej pal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tr?i?te nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tr?i?te iziskuje ulaganja. Prema njenim rečima, Pej pal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.
Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a tro?kovi carinjenja, ?pedicije i transporta niski, ?to u Srbiji nije slučaj.
"Ministarstvo za telekomunikacije je osnovalo radnu grupu za identifikaciju svih tih prepreka, pozvali smo i dobili članove iz svih relevantnih institucija - ministarstava finansija, trgovine i ekonomije i Narodne banke Srbije, kako bismo u jednom trajnom procesu poku?ali da unapredimo elektronsku trgovinu", rekla je ona.
Matoree
12-12-2010, 02:08 PM
Na pitanje zašto Pej pal toliko okleva sa dolaskom u Srbiju, Matićeva je rekla da srpsko tržište nije veliko, kupovna moć je relativno mala, a ulazak na tržište iziskuje ulaganja. Prema njenim rečima, Pej pal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.
j.... im .... ja retardiranu! ovo je ili izmislila ili je paypal retardiran :D Pogledajte samo koje su zemlje u paypalu, a mi kao nemamo trziste....strasno
otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.
Ovo bi trebalo da znači da će postojati i opcija za naplaćivanje. Nadajmo se da je tako.
Pro?le godine sam imao ponudu da radim video produkciju za neke ljude u USA, pod uslovom da se plaćanje vr?i preko PayPal-a, tako da od posla nije bilo ni?ta.
Bockie
12-12-2010, 02:29 PM
Pej pal će građanima omogućiti pouzdan i bezbedan sistem plaćanja, a firmama otvoriti vrata za izvoz robe u inostranstvo.
Srpska zahuktala privreda, krupnim koracima, nezaustavljivo grabi a svet gladan srpske robe zeljno iscekuje nas izvoz...
Puj...!
:banghead:
alavuk
12-12-2010, 02:29 PM
aman ljudi sto se zanosite da ce da dodju ? inace i ako dodju prvo cemo samo moci da placamo a nama da se salju pare ne , i posle 5 godina mislim da cemo moci obostrane transkacije , uzmite viza elektron karticu u delti registrujte se da ste iz slovenije (ostali podaci tacni) pa ce sve moci tj da podizete pare sa paypala na kreditnu ...
Poz!
STUDIOTON
12-12-2010, 02:30 PM
Ko zeli da koristi paypal iz Srbije i sada je to moguce
1. Otvorite account na Hrvatsku
2. Uzmite platnu karticu iskljucivo u banca intesi
3. Obavezno upisite u country Serbia SCG bez obzira sto pri dnu pise HR
I kupujte slobodno.. Dok se ne smisle da ubace Srbiju.. Onda samo promenite account na scg ..
Matoree
12-12-2010, 03:17 PM
Ko zeli da koristi paypal iz Srbije i sada je to moguce
1. Otvorite account na Hrvatsku
2. Uzmite platnu karticu iskljucivo u banca intesi
3. Obavezno upisite u country Serbia SCG bez obzira sto pri dnu pise HR
I kupujte slobodno.. Dok se ne smisle da ubace Srbiju.. Onda samo promenite account na scg ..
Ovo moze da bude rizicno. Recimo primis 100evra i kad pokusas da ih prebacis na tvoj racun u banci oni ti zatraze odjednom dokaz o adresi prebivalista da im posaljes licnu kartu i tako to :D
boggy
12-12-2010, 03:43 PM
.........
Kako je dodala, da bi taj mehanizam dobro funkcionisao, potrebno je da carinski sistem bude efikasan, a troškovi carinjenja, špedicije i transporta niski, što u Srbiji nije slučaj.
........
Smanjivanje ovih besmislenih nameta bi pokrenulo daleko vaznije stvari od pukog "placanja preko PayPal".... ali se bojim da nece lako to izmeniti...
Volim sto prvo kazu "nije do nas, nego do njih"
pozdrav
bogi
STUDIOTON
12-12-2010, 04:07 PM
Ovo moze da bude rizicno. Recimo primis 100evra i kad pokusas da ih prebacis na tvoj racun u banci oni ti zatraze odjednom dokaz o adresi prebivalista da im posaljes licnu kartu i tako to :D
Mislio sam samo na kupovinu
Sent from my iPhone using Tapatalk
alavuk
12-12-2010, 04:31 PM
jok , nema potrebe za tim , meni nikad nisu trazili tu a dizem pare u makedoniji najopustenije :D znaci paypal - banca intesa - makedonija ... elem moram da ispravim ivana , da sloblodno moze sa visa electron karticom posto siri dezinformaciju tj sa cipovanom visa elektron karticom sa kojom mogu da se dizu pare i u inostranstvu omoguciti paypal , i nikako da stavljate hrvatsku vec sloveniju jer mozete i da saljete i da primate pare znaci 100% usluga ... pozdrav!
Dexxy
12-12-2010, 07:11 PM
Ja imam visa virtuon i nece.
da li postoje ogranicenja i kolika su ako postoje kad se radi o prebacivanju para sa pp na racun?
alavuk
12-12-2010, 08:05 PM
virtuon ne nego elektron ...i to intezina... ogranicenja do sume oko 500e dnevno paypal ...
LA-2A
12-12-2010, 08:24 PM
paypal ne radi al zato moneybookers radi i to jako dobro samo sto je malo veca procedura oko registracije...
DzoniPFC
12-12-2010, 09:25 PM
Ne lozim se vise na ovakve vesti..pricaju to od koje godine? 2002?
Moneybookers nije popularan kao PayPal, ni blizu.
sve oko internet kupovine ide preko PayPAL-a.
Najvise mi treba zbog prokletog eBaya...
Everbeatz
13-12-2010, 05:09 PM
koja je najbolja alternativa za paypal onda? Za primanje para, ne za kupovinu me interesuje..
koja je najbolja alternativa za paypal onda? Za primanje para, ne za kupovinu me interesuje..
Predlo?io sam potencijalnim mu?terijama Moneybookers, ali oni nisu ni čuli za to, samo PayPal pa PayPal.
Everbeatz
13-12-2010, 08:56 PM
Predložio sam potencijalnim mušterijama Moneybookers, ali oni nisu ni čuli za to, samo PayPal pa PayPal.
Ne znam koliko je prihvatljiv Moneybookers kao sistem..vidim da ga koriste, ali ne znam koliko je u upotrebi generalno
Koja je onda, nama u Srbiji, najprihvatljivija varijanta za primanje para iz inostranstva? Obican devizni racun? Western Union? Gde su najprihvatljivije provizije i sta je najmanje cimanje?
alavuk
13-12-2010, 09:08 PM
mrzim da reklamiram banke ajde na gtalk everlaste :P
alek019
13-12-2010, 09:13 PM
Pa sad, ja koristim Shareit, Plimus i RegNow kada treba neko iz belog sveta da mi uplati novac za uslugu ili "proizvod" (nije ba? ovo vezano za muziku ali u neku ruku mo?e da bude slično), samo uzimaju proviziju (5-15%) ako su veći iznosi a za manje imate fiksnu nadoknadu, dolar ili dva + neki procenat, no vi birate unapred sistem koji vama najvi?e odgovara) a i transfer para ko?ta ali funkcioni?e. Mislim da ako neko ?eli recimo svoju muziku tako prodavati da bi i to pro?lo. Vi defini?ete koliki iznos treba da se skupi pa da vam se novac po?alje. Gledajte da to ne bude ispod 500 jer recimo ako izaberete čekove, najmanja provizija banke je 300 dinara, a transfer para direktno na va? račun je oko 30e, pa zato jedini spas vam je da naloge za transfer defini?ete da su malo vi?i (ja recimo koristim limite od 500e,ovo se odnosi na va?u zaradu a ne na bruto zaradu). Gornji payment procesori su podeljeni po zemaljskoj kugli pa zato recimo Shareit pokriva evropu, regnow amere a plimus aziju...
Prijava ne recimo regnow ko?ta, dok su ovi drugi u startu besplatni.
Koja je onda, nama u Srbiji, najprihvatljivija varijanta za primanje para iz inostranstva? Obican devizni racun? Western Union? Gde su najprihvatljivije provizije i sta je najmanje cimanje?
Ček u koverti.
alek019
13-12-2010, 09:30 PM
Moram da vam napi?em da čekovi funkcioni?u ali zaista morate biti obazrivi sa njima i biti spremni na zezanje sa bankama. Obično ček ima svoj rok validnosti, nekad mesec, nekad dva,tri.
Transfer čekova prema vama mo?e da potraje u najboljem slučaju petnaestak dana, nekada putuje mesec, dva, niko vam neće reći za?to, a mo?e misteriozno i da nestane, t.j. nikada ga ne dobijete.
Ako stigne, odnesete ga u banku tada u najboljem slučaju ćete čekati 3 dana da se on naplati, a nekad prodje i toliko da ček zature pa vam ga vrate kad je rok za naplatu pro?ao.
Ako se zagubi u validnom roku, onaj ko vam ga je poslao, prvo će čekati da validnost prodje a onda mo?e da vam ka?e da treba da ga vratite da bi dobili drugi, vi ga nemate i tada je to cimanje...
Tako da ovo nije ba? najsrećnije re?enje i izbegavajte ga koliko god mo?ete.
alek019
13-12-2010, 10:00 PM
Možete da dodjete sa čekovima i u sledeću situaciju. Evo, ranije ja dobijem ček, odnesem ga u banku a oni mi vrate i kažu nije OK. Ja ga vratim nazad, tražim drugi i taj opet stigne (ali je isti kao i onaj prvi) a naša banka neće da ga realizuje, kaže nije dobar jer tamo gde je iznos slovima fale parice iza decimale. Ja pitam pa valjda nemci znaju kako se ček popunjava, ali naši neće ni da čuju. Ovo mi propade jer stvarno nisam mogao ponovo da to vraćam nemcima pa da im pričam da naše banke znaju bolje od njihovi kako se to radi. Ko me je tu zeznuo, da li naša ili nemačka banka nije mnogo ni bitno ali ovo ostade kod mene u fijoci. Eto, toliko o čekovima pa sad vi vidite. Da ne zaboravim da kažem, ovo nije jedini ček koji nije naplaćen, imam ih nekoliko. Nisu neke velike pare ali kako god bilo ostadoh bez njih. Mogao sam bar jednu lepu gitaricu za te pare da kupim, ili par dobrih magneta, ili da platim masterovanje ove moje muzikice ...
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.