PDA

View Full Version : Cubase problem sa grafikom

MilTon
12-12-2010, 10:51 AM
Ljudi, imam jedan cudan problem, nadam se da je banalan. Kad otvorim neki VST instrument, njegov prozor ode mi gore levo, van domasaja misa. Posto su mi monitori na maksimalnoj rezoluciji, ne postoji nacin da je povecam pa da vratim prozor unutar programa. OS je Windows 7 64bit. Ima li neko ideju kako ovo da resim? Pozdrav

Arthur
12-12-2010, 10:54 AM
proveri dal ti možda nije ostao nekako uključen multi-screen view u samom w7 desktop settingu. Ako jeste, ugasi ga.

MilTon
12-12-2010, 11:01 AM
proveri dal ti mo?da nije ostao nekako uključen multi-screen view u samom w7 desktop settingu. Ako jeste, ugasi ga.

Ja imam dva monitora, pa mi treba dual view, ali mi slika zakucava u nekom "nepostojecem" prostoru gore levo.

Arthur
12-12-2010, 11:52 AM
e, pa onda lepo disabluj jedan ekran, pa mislim da će ti se i taj svući negde

MilTon
12-12-2010, 11:56 AM
e, pa onda lepo disabluj jedan ekran, pa mislim da će ti se i taj svući negde
Ma jesam druze, naravno, ali i dalje isto. Da li u samom Cubase postoji neka opcija vezana za prozore?

Komplex
20-01-2011, 06:23 PM
Meni je ortak Jan sa foruma instalirao dasktop fussion (software) i sredio je sve a imao sam i ja tih sranja kad sam pokrenuo projekte sa starog kompa na ovoj masini itd..pokusaj to? a mozda se i Jan javi pa objasni sta i kako :) cini mi se da je to upravo ISTI problem:)

Sky Surfer
20-01-2011, 08:53 PM
Evo jednog, ne bas sjajnog resenja, ali dok ne nadjemo pravo, dobro je i ovo. Kad otvoris vst instrument ili plugin koji je pobegao gore levo (ne moze da se spusti nikako), otvori jos jedan isti takav instrument i on ce sigurno biti na drugoj (verovatno normalnijoj) poziciji. Onda obrisi taj prvi i eto resenja ;) pozz

Jan
20-01-2011, 09:49 PM
Meni je ortak Jan sa foruma instalirao dasktop fussion (software) i sredio je sve a imao sam i ja tih sranja kad sam pokrenuo projekte sa starog kompa na ovoj masini itd..pokusaj to? a mozda se i Jan javi pa objasni sta i kako :) cini mi se da je to upravo ISTI problem:)

A i ja se ne secam kako sam to resio bio tad tamo :S
Ali neka fora ima sa tim Desktop fusion-om kad je instaliran, selektiras u Windows u cubase-u koji ti je prozor pobego i postoji neka precica, zaboravio sam koja i odma ti vraca taj prozor na prvi monitor...Tako nekako bese:S