PDA

View Full Version : Alesis 520 + Fast Track 2

markomak
11-12-2010, 05:39 PM
Prije svega, pozdrav svima.

Primjetio sam ima par tema vezana za gore navedene monitore, ali treba mi hitno odgovor i nadam se da cu ga ovako brze dobiti.

Naime, planiram da kupim ove alesis-e burazu, pa me zanima da li ih je moguce spojiti sa zvucnom M-Audio Fast Track 2, i ako moze, sta mi treba od kablova?
Na zvucnoj ima dva (mislim da se tako zovu) RCA outputa (1 crveni i 1 bijeli).
Koliko sam ja skont'o gledajuci slike, ova 2 monitora nisu direktno povezana... znaci za svaki bi mi trebao po jedan crveni i jedan bijeli izlaz? I ako je tako znaci da svaki ima svoje napajanje?

Izvinite na laickim izrazima, ali ovo mi je jako vazno... :)

Hvala.

DzoniPFC
11-12-2010, 05:50 PM
Monitor se prodaje na komad, svaki ima posebno napajanje.
Povezi ih sa audio interfejsom itako sto u monitor ubodes xlr kabl, iz monitora u zvucnu kartu u RCA input
monitor: XLR > RCA interface
na zvucnoj imas 1 left i 1 right (crveni i beli, ta dva spajaju oba monitora, left i right stereo sliku).

Sve to imas u upustvu, ne brini.

markomak
11-12-2010, 05:59 PM
Monitor se prodaje na komad, svaki ima posebno napajanje.
Povezi ih sa audio interfejsom itako sto u monitor ubodes xlr kabl, iz monitora u zvucnu kartu u RCA input
monitor: XLR > RCA interface
na zvucnoj imas 1 left i 1 right (crveni i beli, ta dva spajaju oba monitora, left i right stereo sliku).

Sve to imas u upustvu, ne brini.

OK!
Hvala na brzom odgovoru... ne znam zasto, ali imao sam osjecaj se taj XLR konektor "grana" na 2 RCA izlaza i da ce mi trebati 4 outputa, pa sam iz tog razloga digao temu.

Mozete slobodno delete temu.