View Full Version : Remix i autorska prava (hitno)
Blaze
09-12-2010, 05:34 PM
Pozdrav,ovako, uradio sam house remix za pesmu "Brazil" od Bebi Dol, instrumental je radjen u potpunosti od nule, na koji je moja pevacica otpevala indetican deo teksta iz pesme, napominjem da se instrumental razlikuje od originala u smislu melodije i nesto je brzi, podseca na nesto kao Sevdah Baby sto su uradili remix za pesmu Koketa, samo sto ja nisam koristio orignalni vokal. Moje pitanje je da li cu imati problema ako taj remix okacim na youtube i dam nekim dj-evima da vrte po klubovima, napominjem da ne planiram da ga objavnim na nikakvom nosacu zvuka, i planiram da na youtube-u potpisem i originalne autore...Hvala, pozdrav
UnderTheSun
09-12-2010, 06:47 PM
Necesh imati nikakvih problema, slobodno.
Javi kad zavrshish da chujemo nashta to lichi. ;)
DaBear
09-12-2010, 06:50 PM
Pozdrav,ovako, uradio sam house remix za pesmu "Brazil" od Bebi Dol, instrumental je radjen u potpunosti od nule, na koji je moja pevacica otpevala indetican deo teksta iz pesme, napominjem da se instrumental razlikuje od originala u smislu melodije i nesto je brzi, podseca na nesto kao Sevdah Baby sto su uradili remix za pesmu Koketa, samo sto ja nisam koristio orignalni vokal. Moje pitanje je da li cu imati problema ako taj remix okacim na youtube i dam nekim dj-evima da vrte po klubovima, napominjem da ne planiram da ga objavnim na nikakvom nosacu zvuka, i planiram da na youtube-u potpisem i originalne autore...Hvala, pozdrav
neces imati nikakvih problema, naravno....ajde okaci, pa da cujemo! :wink:
(dokle god se ne prodaje, nema frke...a za emitovanje si potpisao autore, i tu si OK..)
Bockie
10-12-2010, 12:36 AM
Sto nisi zvao the Draganu...?
DaBear
10-12-2010, 12:42 PM
Sto nisi zvao the Draganu...?
ona ce odmah da trazi pare !!!
mene je smarala da trazimo pare kad su koristili Brazil za Velikog Brata !!?
koje tu pare mogu da se dobiju? smesno....ali tu se vidi koliko su svi stali za neke pare...(od emitovanja..? upotrebe?)
iatros
10-12-2010, 01:14 PM
@DaBear
Zar to nije tvoja pjesma?
awacs
10-12-2010, 01:43 PM
ona ce odmah da trazi pare !!!
mene je smarala da trazimo pare kad su koristili Brazil za Velikog Brata !!?
koje tu pare mogu da se dobiju? smesno....ali tu se vidi koliko su svi stali za neke pare...(od emitovanja..? upotrebe?)
Pa ne mo?e da tra?i pare, kao autor ima pravo na royalties (kao i ti uostalom), ali to opet nema veze sa onim ko obrađuje pesmu nego valjda sa autorskom agencijom i izdavačem. Stvarno, a ko dr?i publishing rights za Brazil? Jo? uvek RTS?
Pozdrav,
Vasa
Blaze
10-12-2010, 01:50 PM
hvala na odgovoru !
http://www.youtube.com/watch?v=Q4fiTUrGH8A
evo poslusajte, pa kazite kako vam se cini
DaBear
10-12-2010, 02:57 PM
Pa ne mo?e da tra?i pare, kao autor ima pravo na royalties (kao i ti uostalom), ali to opet nema veze sa onim ko obrađuje pesmu nego valjda sa autorskom agencijom i izdavačem. Stvarno, a ko dr?i publishing rights za Brazil? Jo? uvek RTS?
Pozdrav,
Vasa
ma znas ti nju...?? Daj sve..i sto moze i sto ne moze!! he he ..
A za publishing - bog te pita...stizale su pare od SOKOJA iz cele evrope jedno vreme...a od nas (gde se vrtelo mnogo) mrka kapa....he eh..
DaBear
10-12-2010, 03:01 PM
hvala na odgovoru !
http://www.youtube.com/watch?v=Q4fiTUrGH8A
evo poslusajte, pa kazite kako vam se cini
dobro je...ima super elemenata, samo nije "slozeno" sve 100%. Treba jos malo vremena provesti na aranzmanu....ali, dobro je!
Bockie
10-12-2010, 04:14 PM
Ne slusam ovaj mjuz inace, ali mi se dopada ovaj RMX!
Generalno bi mozda bilo lepse da ima malo vise ili duze tog beat-a, dosta je izlomljena stvar,taman krene da vozi, i cvrc neki break... A mozda bas tako treba kako je sad... Mislim, navikao sam da je u novijoj mjuzi gore - bolje!
Imam utisak da malo bezi vokal, kasni ili sta vec na nekim mestima, kao da "nije stigla" da otpeva...ali nista ogromno...
Sve u svemu zacin C...dobro je,bravo!
UnderTheSun
10-12-2010, 04:55 PM
Nije loshe, mislim da bi se trebao pozabaviti malo chistijim mixdownom, al je u principu ok.
I takodje izbaciti te VEC i VEH samplove poshto su prilichno upechatljivi :p
Filip_
10-12-2010, 11:55 PM
Zanimljivo...mislim da nije najcistije jer je verovatno kvalitet dosta smanjen zbog jutuba, da bude manji fajl itd...Bojana je dobra skinula Bebi :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.