Log in

View Full Version : Scope 64 bit

Boombass
09-12-2010, 11:19 AM
Iza?li novi driveri za scope i 64bit i 32bit.Link za download:
http://sonic-core.net/joomla.soniccore/index.php?option=com_content&view=article&id=87&Itemid=54&lang=us

Shot
09-12-2010, 12:11 PM
Izgleda da ne radi link kod njih za download!
A i ne piše nigdje koji je napredak od 5.0 do 5.1 verzije...

Boombass
09-12-2010, 08:03 PM
Sada radi upravo sam skinio.

MilTon
09-12-2010, 09:15 PM
Razlika je sto moras da doplatis stotinak evra za update... Bruka...:confused:

Shot
09-12-2010, 11:21 PM
Malo sam tražio po PlanetZ-u pa ne vidim nigdje koje su prednosti novije verzije Scope-a. Jel netko zna koja je fora i što je sve poboljšano?
Inaće imam ovaj 5.0 i to je sve super. Ako nisu ništa puno poboljšali mislim da ne bi stavljao ovu noviju verziju. A friško sam kupio 5.0 pa mi vrijedi ovaj keyfile i za 5.1...

MilTon
10-12-2010, 10:58 AM
Malo sam tra?io po PlanetZ-u pa ne vidim nigdje koje su prednosti novije verzije Scope-a. Jel netko zna koja je fora i ?to je sve pobolj?ano?
Inaće imam ovaj 5.0 i to je sve super. Ako nisu ni?ta puno pobolj?ali mislim da ne bi stavljao ovu noviju verziju. A fri?ko sam kupio 5.0 pa mi vrijedi ovaj keyfile i za 5.1...

Ne vredi ti druze, osim ako nisi vlasnik xite. U svakom drugom slucaju moras da platis doplatu za update sa 5.0 na 5.1.

Shot
10-12-2010, 07:44 PM
Hehe, meni su dali licencu prije 20tak dana!!

Pazi što su mi napisali kad su mi poslali keyfile za 5.0

"For free we have added both packages (MMp2 & SSP2) and Scope 5.1 64 Bit for you."

Možda zato što sam im napisao da imam Pulsar2, Lunu, Adat expander za Lunu i dva komada A16 pa sam im se smilio... Ili možda zato što sam bio bahat pa pokrenuo jedan thread na PlanetZ-u oko plačanja drivera... Al fino fino!

Šteta što me ne interesira instalirati 5.1 dok ne znam koja su poboljšanja!

misovoj
11-12-2010, 10:54 AM
Koliko kapiram, citajuci ovaj thread, svi mi koji imamo Scope 4.0 nismo u mogucnosti da pokrenemo svoje hardvere u Win7 64 dok ne odresimo kesu i kupimo scope 5.1.....ili gresim....

STUDIOTON
11-12-2010, 11:05 AM
Otprilike tako.. Bezobrazluk obicni, scope sucks..

Zbog njihove nakaradne politike nikada nisam bio njihov user i hvala im na tome kada bolje razmislim

Sent from my iPhone using Tapatalk

Boombass
11-12-2010, 01:08 PM
Hehe, meni su dali licencu prije 20tak dana!!

Pazi ?to su mi napisali kad su mi poslali keyfile za 5.0

"For free we have added both packages (MMp2 & SSP2) and Scope 5.1 64 Bit for you."

Mo?da zato ?to sam im napisao da imam Pulsar2, Lunu, Adat expander za Lunu i dva komada A16 pa sam im se smilio... Ili mo?da zato ?to sam bio bahat pa pokrenuo jedan thread na PlanetZ-u oko pla?anja drivera... Al fino fino!

?teta ?to me ne interesira instalirati 5.1 dok ne znam koja su pobolj?anja!

Na koji mail si im slao , ima ih tamo vi?e?

STUDIOTON
11-12-2010, 01:15 PM
Verovatno svaki vlasnik po jedan mail :) :)

Shot
11-12-2010, 04:09 PM
na onaj standardni register@soniccore...

misovoj
11-12-2010, 07:58 PM
na onaj standardni register@soniccore...

da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

MilTon
11-12-2010, 08:19 PM
da taj mail je ok... samo sto ti posalju registry sa kojim mozes da obrises d.pe, ili u jos goroj varijanti ti ne odgovore :mad:
sad ozbiljno pitanje za iskusne korisnike scop platforme:
dobio sam aktivacioni key file za 5.0 medjutim nikad nisam uspeo da aktiviram softver u 32 bit.(stalno mi je prijavljivao eror 00xx) Pre 4 dana sam ponovo poslao zahtev za registraciju hardvera na gore pomenuti mail i nista mi nisu odgovorili. Pitanje je Da li postoji nacin da se pokrene hardver u 64bit Win 7 a da se ne mora platiti 159? za scope 5.1 i plugove koji mi nisu potrebni. U stvari meni treba driver da bi mi C5 prepoznao hardver.

Ne znam, meni uvek odgovore u roku od dva dana najvise. Doduse, morao sam da kupim taj update sa 5.0 na 5.1, a to kosta 83 evra. Ja uglavnom koristim e-mail support2@soniccore.de. A sto se tice 64 bit drajvera, neces ga dobiti ako ga ne kupis ili ako ti ga ne poklone. Imas jedino varijantu da ti za dz daju aktivacioni kod za probu na recimo 150 sati rada. Tako su meni dali par plug-in ova, i evo, jos ih koristim.

misovoj
25-12-2010, 03:12 PM
Odresio kesu i platio 129€ verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

STUDIOTON
25-12-2010, 03:29 PM
Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Ne da im ne bi platio .. vec bih odavno zamenio sistem i nacin rada

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:

misovoj
25-12-2010, 05:17 PM
Ajde razumeo bih ljubav prema nekom sistemu.. ali koji radi kako treba. i onda hoces da platis da imas pa koliko god kostalo ..

Ali ne mogu da razumem da placate nesto sto nikad nije radilo kako treba (drajveri) i sto nikad se ni u istoriji ni ubuducnosti nece placati(drajveri opet :))a otkud ideja da to moze sada da radi i ni manje ni vise nego na novom OSu .. i placate drajvere

Pucketanje ce mozda i popraviti u nekom update-u, koji ces morati da platis 50tak eura:banghead:
Ovo nije resenje :D

66musicman
25-12-2010, 10:34 PM
@Ivan +1
Niko ne naplacuje drajvere osim Scope sto je najblaze receno bezobrazno, odavno sam radio na Scope (2002-2003) i zamenio to prvom prilikom.

MilTon
26-12-2010, 05:38 PM

Druze, kod mene i kod par mojih drugara Scope radi godinama kako treba. Bez ijednog jedinog problema, u real-life studijskim uslovima. A ja sam njihov korisnik od Triple-Data (koji i sad neko profesionalno koristi), preko Lune, Pulsara... Sto se hardvera tice, po meni i dalje najisplativija platforma, ubedljivo. Rock-solid stabilna. Toliko godina... Pa i sto da im ne platim update za drajver, kad sam celu platformu isplatio za sve ove godine koriscenja koliko puta.:grin:

MilTon
26-12-2010, 05:42 PM
Odresio kesu i platio 129? verziju 5.1, cekao nedelju dana da se smiluju i posalju reg key.....poslali... i sad ide problem... nakon instalacije C5 i scope 5.1 naravno sve to u Win7 64bit (jer je to i bio razlog odresivanja kese) pocinje s...nje. javlja se pucketanje na svim nivoima latencije od 2-24ms 44.1-96KHz. Uradio ponovnu instalaciju Win7 64bit ponovo instalirao scope 5.1 i ponovo isto s..nje. Ima li neko resenje

Druze, verovatno IRQ problem sa USB-om, ili grafickom karticom (pogledaj u control panel-system-irq by connection, ili tako nesto). Kod mene rade tri u sistemu na verziji 5.1 bez ikakvog pucketanja, ali na 12 ms. A i sta ce ti manje, kad imas 0 latenciju prilikom usnimavanja u njihovom mikseru? Ne brini, proradice ti sve kako treba.:grin:

misovoj
27-12-2010, 12:42 AM
Nije moguce pokrenuti vazdusni C5 u 64 bit Win7 u scope platformi 5.1 64bit. Mr.Vazdusni je 32bit i tu je nekakav zajeb. U 32bit Win7 sve radi kao podmazano. Ili gresim:confused: Sto se tice Irq, sve varijante isprobane..kao sto sam i rekao, sve u 32bit Win7 radi bez problema od 44.1 do 96. Na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms ni klik ni flop ni trop ni trt ni mrt....:rolleyes:

STUDIOTON
27-12-2010, 01:59 AM
Druze, kod mene i kod par mojih drugara Scope radi godinama kako treba. Bez ijednog jedinog problema, u real-life studijskim uslovima. A ja sam njihov korisnik od Triple-Data (koji i sad neko profesionalno koristi), preko Lune, Pulsara... Sto se hardvera tice, po meni i dalje najisplativija platforma, ubedljivo. Rock-solid stabilna. Toliko godina... Pa i sto da im ne platim update za drajver, kad sam celu platformu isplatio za sve ove godine koriscenja koliko puta.:grin:

Super druze za tebe ako je tako i ako si zadovoljan i ako si im redovni platisa za drajvere(jer si ispatio puno puta, kao da sa drugim uredjajem ne bi:)) , svima okey

MilTon
27-12-2010, 08:52 AM
Nije moguce pokrenuti vazdusni C5 u 64 bit Win7 u scope platformi 5.1 64bit. Mr.Vazdusni je 32bit i tu je nekakav zajeb. U 32bit Win7 sve radi kao podmazano. Ili gresim:confused: Sto se tice Irq, sve varijante isprobane..kao sto sam i rekao, sve u 32bit Win7 radi bez problema od 44.1 do 96. Na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms ni klik ni flop ni trop ni trt ni mrt....:rolleyes:

Cekaj, ne razumem? Kako ne radi? Pa meni radi najnormalnije. Mislis mozda na XTC mod?

misovoj
27-12-2010, 10:04 AM
Cekaj, ne razumem? Kako ne radi? Pa meni radi najnormalnije. Mislis mozda na XTC mod?
Da budem preciznan. Kada inastaliram Win 7 64bit+ scope 5.1 64bit +C5(vazdusni, koji je sam po sebi 32bit), u C5 inportujem audio, smanjim latenciju recimo na 7ms ili na 4ms (sve to u 44.1/24bita) pustim play,konstantno imam krckanje. Povecam latenciju na 24ms i sve ok.
Menjao sam slotove za kartu i nikakav pomak na bolje.Kada sam instalirao Win 7 32bit i scope 5.1 32bit sve sljaka kao blesavo, cak i na 96/24bit pri latenciji od 1.5ms. XTC mod nisam ni probao :D
Ovo je moja konfiguracija:
Intel i5 750
Gigabyte GA-P55-UD3L
Kingston hiper-x DDR3 1600 2Gb X4 sto znaci 8Gb
Gainward GeForce 512mb/8400gs

misovoj
31-12-2010, 12:05 PM
definitivno driver od scope 5.1 64bit nisu OK:banghead::banghead::banghead:barem u konfiguraciji koju posedujem , sto u prevodu znaci da sam bacio pare u more .Ostaje da sacekam odgovor od gospode iz sonic core-a, a do tada je resenje za mene i sve kolege sa foruma je Asio4all.:banghead:

Boombass
31-12-2010, 01:56 PM
Ja sam instalirao prije par dana scope64bit na win7 i puno bolje mi radi nego starija verzija.

misovoj
31-12-2010, 02:18 PM
Ja sam instalirao prije par dana scope64bit na win7 i puno bolje mi radi nego starija verzija.
na kojim latencijama?:confused:

Boombass
01-01-2011, 01:18 PM
Jedino mi na najni?oj latenciji pucketa a na svim ostalima je ok.
Ja bih imao pitanje za znalce SC.Vidim da mi u reg.key ima ovakva registracija "+ HGBN54J7W ST P100 ....." .E sad me zanima za ?ega je to registracija?Da li je to "Timeworks P100"?

Klarinetista
03-01-2011, 09:40 PM
Ok, evo ja sam sada odradio update sa 4.0 na 5.1 soft, i to i x86 i x64 verzije, jer imam extension box sa kartama koji po potrebi kacim na neki od kompova (laptop) ili desktop.

CEO PROCES, OD PORUDZBINE DO MAILA SA KLJUCEVIMA JE TRAJAO UKUPNO 15MINUTA!!!! :da::da::da:

E sad, za sve one koji pljuju po platformi, evo i razloga zasto se placa update,
these are the main changes for the Scope 5.1:

- WinXP 32, Vista 32, Windows 7 32 support
- Mixer Package 1, 2 inclusive
- Effects Package 1, 2 inclusive
- Synthesizer Package 1, 2 inclusive
- STS-2000P, STS-3000, STS-4000
- Modular V2, Poison FM, Arpeg 01
- GraphEQ, Master Verb Pro
- Spectral Balance Controller
- Mix'n'Master Pack 2: Optimaster, PSY Q, Vinco, Interpole, VDAT, Vocodizer
- Synth'n'Sampler Pack 2: Minimax, Profit 5, B2003, Modular III, Vectron, STS-5000
- New drivers for ASIO, WAVE and Scope hardware
- New SC channelstrip EQ
- New SC channelstrip dynamics
- New channelstrip SC-SL9000
- New reverb effects: LX-Bundle*, SC-RMX 160, 5.1 surround reverb
- New look

*LX-effects are 4 high quality effects that need much DSP Power.
Therefore not all effects can be loaded on small 3/4 DSP systems.
SC Plate reverb, SC Ambience reverb, SC Inverse reverb, SC Chorus Delay.

Ovo samo pokazuje da se u ceni placanja 130eur dobija brdo odlicnih pluginova i drugih stvarcica koje nisu bas beskorisne...

Ja se javljam kasnije kad proverim kako cela stvar radi u realnim uslovima

misovoj
03-01-2011, 10:45 PM
- New drivers for ASIO, WAVE and Scope hardware
Ja se javljam kasnije kad proverim kako cela stvar radi u realnim uslovima

:rolleyes:

Klarinetista
04-01-2011, 04:03 PM
Drugari, proverio sam novi soft, onoliko koliko se moglo jer je vremena bilo jako malo:banghead:
Po meni, sve radi kako treba, jedino mi se mozda cini da je zauzece procesora na niskim latencijama za nijansu vece:shock:

Test je bio jedan od projekata koje sam radio na v4 softveru, u Sonaru X1a. U pitanju je mix live snimka 16ch 48khz/16bita.

Konfiguracija je laptop IBM T400 2,53GHz C2D, 4GB Ram, SSD kao sistemski disk, Seagate momentus 7200.4 kao audio disk (da, da, IBM ima tu lepu foru da mozes da izvadis DVD kao fioku iz laptopa i da na to mesto stavis SATAIII bay i tako dobijas jos jedan disk u sistemu interno8-) ), XP sp3 x86 sistem maximalno optimizovan.
Od DSP kartica tu su Scope FX i Pulsar2, znaci 12DSP, ubaceno u externo kuciste koje sluzi kao PCI ekspanzija, sve je vezano na laptop preko expresscard34 interfejsa.
Kasnije cu da probam i x64 jer na istom sistemu imam dignut Win7 x64 sa Sonarom X1a x64 na drugoj particiji:D
Evo i screenshotova na http://www.mypicx.com/01042011/Sonar_i_SCOPE/
http://www.mypicx.com/uploadimg/1206873215_01042011_1.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/1023973435_01042011_2.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/131814431_01042011_3.jpg
http://www.mypicx.com/uploadimg/565307238_01042011_4.jpg

Pozz

misovoj
05-01-2011, 09:18 PM
Hvala za iscrpan izvestaj :)
I kod mene sve sljaka 5 u glavu na 32bit Win7.:D
Ocekujem rezltate sa 64bit Win7 :banghead::rolleyes:

SandRob
07-01-2011, 11:00 AM
Otprilike tako.. Bezobrazluk obicni, scope sucks..

ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija. :da:

STUDIOTON
07-01-2011, 11:41 AM
ma, ja isto to pisem na planet z forumu, ali ako cemo posteno, onda su drugi gori 10 puta od njih.

uzmimo samo uad! ovo mi je vec treci hardware koji sam morao kupit/promjenit da bi mogao koristit njihove pluginove.

takodjer sam i dva poco-a morao promijenit, a ovaj prahistorijski pulsar samo prebacujem iz kompjutera u kompjuter, jos od proslog milenija. :da:

Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka

Klarinetista
07-01-2011, 11:48 AM
Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora

Ono sto definitivno ne radi - Focusrite LiquidMix, to mora da se digne pomocu Jbridge da bi radilo, u protivno zaledi Sonara kad zelis da izbrises plugin iz fx bin-a.
U medjuvremenu sam provalio nekoliko bugova u 32-bitnoj verziji X1: ne moze da ucita LiquidMix plugin, cak ni sa Jbridgeom, ne moze da ucita jos neke pluginove, izmedju ostalih Melodyne, TT dynamic range meter, MUvoice itd... Sve ovo radi perfektno uz nove drajvere na starom Sonaru 8.5.3 i to i u 32bita i u 64bita.

E sad, sto se tice testa Win7 x64: moj 64bitni sistem nije nikako optimizovan, a narocito ne za audio:banghead:pa ipak sve radi bez vecih poteskoca, jedino je primetno vece zauzece procesora pod istim opterecenjem na istim projektima sto pripisujem ogromnom broju servisa koje win7 pokrece po defaultu

test konfiguracija je ista kao u prethodnom postu http://rainrecording.co.uk/products/livebook/
Ocigledno je da su nemci ovoga puta napravili dobru stvar, razmisljam da predjem potpuno na 64bita8-)

SandRob
07-01-2011, 11:58 AM
Nije to problem Sandro, nije problem da se plati, UAD treba da bude primer svima.. ako vec pominjemo UAD, UAD i RME su jedine firme koje brinu o svojim korisnicima, sve ostalo .. bruka

ovdje se ne radi (samo) o drajverima, nego o novoj generaciji softvera i masu plaginova koje dobijes s apdejtom.
i kad cubase apdejtas na noviju verziju moras platit.

nove uadove plaginove ne mozes ni koristit na starim karticama, nego moras kupit novi hardware.
e, pa ti usporedi koliko kosta jedan quad, a koliko kosta apdejt za pulsar. :wink:

SandRob
07-01-2011, 12:05 PM
Ok, probao sam x64 drajvere na Win7 Ultimate x64 i sa Sonarom X1a x64. Pre svega - radi sve, pa i XTC mod, i to i sintisajzeri i efekti. Jedino mi nije jasno zasto mi ne instalira PSYQ, Optimaster, Vinco i P100 i A100 u XTC folder, moracu malo da se pozabavim sa tim... Verovatno postoji neka fora

mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.

Klarinetista
07-01-2011, 01:18 PM
mislim da ti ti plaginovi ne rade u xtc modu... ali nisam siguran.
znam da nisu radili kad sam zadnji put probao xtc mode, a to je bilo prije 100 godina.

inace mi se ne svidja taj xtc mod. u njemu pulsara svedes na obicnu dsp karticu poput uad-a ili poco-a.
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/expresscard-34-4-x-pci-expansion-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji

SandRob
07-01-2011, 02:44 PM
Pa jeste, ali rade drajveri za izlaz kroz asio panel a imas i free xtc mixer+mozes da zoves pluginove direktno iz sekvencera I to mi je bila ideja zbog novih pluginova (p100, a100, sl9000, grapheq), ali izgleda da to ne radi u xtc modu. Glavna ideja je da sav dsp vucem iz Sonara (Scope, TC i Focusrite).

Inace mi sve to sljaka na http://www.virtuavia.eu/shop/expresscard-34-4-x-pci-expansion-atx-kit.html bez ikakvih problema na najnizoj latenciji

mozes i u obicnom modu scope plaginove koristit direktno u cubaseu tako da ih koristis na isti nacin ko da su vanjski hardware.

napravis projekt u kojemu pospajas plaginove na izlaz od asia preko kojega saljes dry signal, a izlaz iz plagina spojis na ulaz od asia preko kojega ce se obradjeni signal vracat u cubase.

a mozes preko busa od cubasea (asio out) spojit neki reverb i sa sendom od cubase miksera u njega slat signal i onda sve miksat u scopeovom mikseru ili nekom vanjskom.

ma ima nacina koliko hoces. zato i volim pulsara sto mozes sve spajat kako pozelis.

misovoj
07-01-2011, 02:54 PM
Volim i ja Scope ali kod mene u 64bit Win 7 nece da radi.
U C5 inportujem obican wav file i pustim play, bez i jednog jedinog pluga javlja se konstantno krckanje. Nakon svih mogucih pokusaja i zajebancija sa IRQ, menjanjem slotova, optimizacijom win, konstanto imam krckanje koje je nepodnosljivo na svim latencijama. Tako da je za mene 64bit Scope 5.1 neupotrebljiv. Na 32bit Win7 sve radi savrseno, ali tada otpada varijanta sa 8 Gbt memorije.
Ima li neko nekakav predlog, sta raditi

Klarinetista
07-01-2011, 05:48 PM
Jel si probao neki drugi sekvencer? Probaj npr WaveLab i SoundForge, Samplitude, SAW, StudioOne, bilo sta samo da proveris da li je bas problem u drajverima za x64 u Win7 x64? Ja sa C5 ne mogu da pomognem, jer koristim Sonar... Probaj da dignes i drugu instalaciju Win7, ja koristim Ultimate 7600 i meni radi korektno bez ikakvih tweakovanja.

misovoj
07-01-2011, 09:39 PM
instalirao sam sve na drugom kompu
Gigabyte M68M-S2P
AMD Athlon II X2 245
Kingston 2Gb 1333
Luna II
win7 x64 Ultimate 7600
C5 + update na 5.12
scope 5.1 x64 (po uputstvu za instalaciju koju sam dobio uz aktivacioni keyfile)
i sve isto kao i na predhodnom kompu, sredjen IRQ, iskljuceni nepotrebni servisi iiiiiiiiiii NEUPOTREBLJIV scope
svabe ne odgovaraju na poslate mailove :(
ni svabe nisu vise svabe kao sto su bile :rotfl:

STUDIOTON
07-01-2011, 09:55 PM
Sto ih ne pozoves telefonski.. Jesi gledao da li je jos neko prijavio probleme na 64?

Klarinetista
07-01-2011, 10:27 PM
instalirao sam sve na drugom kompu
Gigabyte M68M-S2P
AMD Athlon II X2 245
Kingston 2Gb 1333
Luna II
win7 x64 Ultimate 7600
C5 + update na 5.12
scope 5.1 x64 (po uputstvu za instalaciju koju sam dobio uz aktivacioni keyfile)
i sve isto kao i na predhodnom kompu, sredjen IRQ, iskljuceni nepotrebni servisi iiiiiiiiiii NEUPOTREBLJIV scope
svabe ne odgovaraju na poslate mailove :(
ni svabe nisu vise svabe kao sto su bile :rotfl:

Ma bre proveri ipak mozda se ne slaze C5 sa novim drajverima, ko zna...

STUDIOTON
07-01-2011, 10:34 PM
Pa i da je tako opet je katastrofalno.. Pa da nece covek sad da prelazi na sonar jer idioti nisu odradili drajvere kako treba da rade na najzastupljenijem softweru! Neoprostivo

Klarinetista
07-01-2011, 10:45 PM
Pa i da je tako opet je katastrofalno.. Pa da nece covek sad da prelazi na sonar jer idioti nisu odradili drajvere kako treba da rade na najzastupljenijem softweru! Neoprostivo

Pa sta da se radi... Ipak je doticna firma ranije prolazila kroz dosta tezak period... Sada se ipak nesto pozitivno dogadja kod njih, i ja to podrzavam.

@misovoj: probaj da dignes i neku drugu raniju verziju Cubasea, sad se i ja osecam neprijatno zato sto kod mene sve radi, jbg. Takodje mozes da probas i XTC mod, mozda se dva softvera (CW i C5) kolju, u XTC modu ne podizes kontrolni softver, a sekvencer ti sam povuce ASIO drajvere...
Takodje probaj da eksperimentises sa ASIO drajverima koje koristis za CW, ja npr koristim ASIO2...

kressa
07-01-2011, 11:00 PM
Jedino sto ti preostaje je opcija da ubacis jos jednu Lunu ili Pulsara u sistem i da ih vezes STDM kablom.Mislim da Luna koja ima 3 DSP-a ima neki problem sa novim Scope 64-bitnim software-om.Meni je beta verzija Scope 64-bit odlicno radila sa tri Pulsara vezana STDM kablom,a vidim i da drugi forumasi nemaju problema sa svojim kartama.Jedina razlika izmedju tebe i nas je u broju DSP-ova,i zato probaj da ojacas svoju Lunu i vidi sta se desava.Iskreno se nadam da je do toga...

misovoj
07-01-2011, 11:06 PM
Pa sta da se radi... Ipak je doticna firma ranije prolazila kroz dosta tezak period... Sada se ipak nesto pozitivno dogadja kod njih, i ja to podrzavam.

@misovoj: probaj da dignes i neku drugu raniju verziju Cubasea, sad se i ja osecam neprijatno zato sto kod mene sve radi, jbg. Takodje mozes da probas i XTC mod, mozda se dva softvera (CW i C5) kolju, u XTC modu ne podizes kontrolni softver, a sekvencer ti sam povuce ASIO drajvere...
Takodje probaj da eksperimentises sa ASIO drajverima koje koristis za CW, ja npr koristim ASIO2...
brate sve sam probao, i XTC mod i sve sto ti je palo na pamet, a da menjam softver ne pada mi na pamet....a za njihova teska vremena koz koja su prosli ili prolaze me zabole stojko.... platio sam i ne radi ono sto sam platio... u stvari , radi , ali samo u 32bit i to savrseno a u 64bit u C5..kesa....ako nisu u stanju da urade drajvere za stare karte kao sto je Luna II, onda treba lepo da se izvinu i kazu to mozes da bacis u kantu i kartu i extenziju i adat konvertere i da se batalis muzike ili predji na neki drugi hardver, a ne da me setaju danima dok se nisu smilovali da mi posalju reg,key koji sam platio jebenih 129?. Cekao sam ih da urade 5.1 da bi mogao da radim u 64bit win7, prvenstveno zbog memorije koju win 32bit ne vidi vise od 4Gb i sta sam docekaoda uletim pare u novi komp koji ne radi.... jebes posao i njihovu matematiku.... ali sta je tu je... cekam njihovo obrazlozenje u narednih mesec dana, posto im je toliko potrebno da se sete i jave (obrazlazu svoju neazurnost velikom guzvom i potraznjom za njihov jebeni soft koji je kesa)
Izvinjavam se svima na maltretiranju i stalnom potenciranju na resavanju problema na mojoj konfiguraciju.
Hvala na strpljenju, cirkus se od sutra nastavlja na PlanetZ :da:

STUDIOTON
08-01-2011, 01:24 PM
Mislim da Luna koja ima 3 DSP-a ima neki problem sa novim Scope 64-bitnim software-om..

Ovo je jedino logicno i najverovatnije ce biti da luna sa 3DSPa nema kapaciteta da pogura platformu na win764 i da je to uzrok pucketanju .. zaista ovo je 90% uzrok ..

misovoj
08-01-2011, 03:03 PM
Ovo je jedino logicno i najverovatnije ce biti da luna sa 3DSPa nema kapaciteta da pogura platformu na win764 i da je to uzrok pucketanju .. zaista ovo je 90% uzrok ..
imam dve Lune pa cu da ih turim u novi komp i javljam rezultate :D

SandRob
09-01-2011, 09:25 AM
evo i mene sa 64 bitnog sistema! :da:

sve radi besprijekorno (za sad)! :da:
nisam jos instalirao sve programe, ali ezdrumer, kontakt, oni steinbergovi sintovi, superior drummer... uadovi i powercorevi pluginovi... snimanje midija, audija, playback... sve radi i to na najnizoj latenciji! :da:

cak nisam ni radio one neke twikove u biosu koje oni sugeriraju! 8-)

jedino sto se jos bas najbolje ne snalazim u win7, ali ulazim polako u stos! :da:

trenutno trazim gdje se u win7 namjestaju startup programi?! :ups:

SandRob
09-01-2011, 09:30 AM
brate sve sam probao, i XTC mod i sve sto ti je palo na pamet, a da menjam softver ne pada mi na pamet....a za njihova teska vremena koz koja su prosli ili prolaze me zabole stojko.... platio sam i ne radi ono sto sam platio... u stvari , radi , ali samo u 32bit i to savrseno a u 64bit u C5..kesa....ako nisu u stanju da urade drajvere za stare karte kao sto je Luna II, onda treba lepo da se izvinu i kazu to mozes da bacis u kantu i kartu i extenziju i adat konvertere i da se batalis muzike ili predji na neki drugi hardver, a ne da me setaju danima dok se nisu smilovali da mi posalju reg,key koji sam platio jebenih 129?. Cekao sam ih da urade 5.1 da bi mogao da radim u 64bit win7, prvenstveno zbog memorije koju win 32bit ne vidi vise od 4Gb i sta sam docekaoda uletim pare u novi komp koji ne radi.... jebes posao i njihovu matematiku.... ali sta je tu je... cekam njihovo obrazlozenje u narednih mesec dana, posto im je toliko potrebno da se sete i jave (obrazlazu svoju neazurnost velikom guzvom i potraznjom za njihov jebeni soft koji je kesa)
Izvinjavam se svima na maltretiranju i stalnom potenciranju na resavanju problema na mojoj konfiguraciju.
Hvala na strpljenju, cirkus se od sutra nastavlja na PlanetZ :da:

ne vjerujem da je to zbog lune, jer, koliko sam razumio, shotu luna radi i to sa cijelom periferijom creamwareovog hardwera.

vjerojatno je neki banalni problem u pitanju i vjerujem da ce ekipa na plantez naci rjesenje.

SandRob
09-01-2011, 11:31 AM
Super druze za tebe ako je tako i ako si zadovoljan i ako si im redovni platisa za drajvere(jer si ispatio puno puta, kao da sa drugim uredjajem ne bi:)) , svima okey

kad sam ja kupio pulsar, druga opcija mi je bila ona neka yamaha kartica koju su mi u to vrijeme (to je bilo u proslom mileniju) gotovo svi preporucali, ali sam se svejedno tada odlucio za pulsara.

od tad ga koristim i nikad nisam platio nijedan update sve do sad, a koristim ga od verzije 1.xx, a sad sam na 5.1. :da:

i sad mi kazi, je li to bolja solucija ili kod uad-a koji vise ni ne radi pluginove za hardware star samo nekoliko godina, nego "ko te jebe", ako ces koristit nove plaginove moras dat 1500€ za novu karticu...

STUDIOTON
09-01-2011, 02:12 PM
Nekad i sad .. :)

SandRob
09-01-2011, 04:21 PM
sad i ovdje ;)

STUDIOTON
09-01-2011, 04:55 PM
Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..

Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave ..

Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik
.

SandRob
09-01-2011, 05:51 PM
je li za kopanje malog vrta bolji kombajn ili motika?
naravno da je bolja motika.

misovoj
09-01-2011, 11:31 PM
imam dve Lune pa cu da ih turim u novi komp i javljam rezultate :D
instalirao i opet tropa, optim wina i sve ostale budalastine i opet nista u 64 nece u 32 rastura, znaci nije do Lune, kopam dalje:banghead: malom motikom :D

MilTon
10-01-2011, 11:37 AM
Nekada CW - Sada Scope .. audio interface + dsp karta ... a niti je dobar interfejs niti je dobra dsp karta .. jedino sto je dobro je sam nacin koriscenja odnosno scope platforma ali ocigledno nedovoljno dobra da dobije staru slavu u novom tehnoloskom dobu .. jer sada primera radi, za razliku od doba kada je pulsar i platforma bila daleko nezamenljiva, svaka kartica od 100 eur ima u sebi "neki"dsp i ruting sasvim dovoljan da mozes sve odraditi, pa sve do onih skupljih varijanti koji dosezu cenu XITE-1 od 2990 eur.. a sada vec za 2000 eur mozes uzeti totalni hit rme fireface UFX koji je prava azdaja za XITE-1..po pitanju hardvera.. ali razlika u ceni u korist XITE-1 su DSP efekti i sve ono sto dobijes sa njom jel tako ..znaci uz xite-1 ti treba jos hardware-a da bi dobio"nesto".. u danasnje vreme kada underground imas waves7 complete vrednosti oko 7000 eur, kada imas sonnox,kada imas softtube, soundtoys.. jednom recju, kada imas sve dostupno i izbor da se izgubis..

Po svemu sudeci , dodjes do zakljucka da realnih novih korisnika scope-a i nemas.. ostali su stari korisnici poput tebe i poput mnogih drugih .. zahvaljujuci kojih i firma je opstala.. godisnje menjajuci vlasnike, i na stapu i kanapu su se nekako odrzali .. ponavljam zahvaljujuci u celom svetu slicnih vama,a sve na osnovu stare slave ..

Da su drugacije okolnosti, i da su se razvijali kao sto nisu , verovatno bih i ja sada bio njihov korisnik
.

Ne znam, ja godinama pokusavam da predjem na nesto drugo, i na kraju balade, nigde ne nadjem sve na istom mestu kao kod pulsara. I taj novi Fireface, nesto mi ne uliva poverenje USB protokol, ali ajde (ne znam da li ima i firewire). A sad, da li je hit ili nije... Ja iz moja dva pulsara i lune mogu da vucem 5x8 Adata, 3xSpdif, 3x8 preko firewire (z-link). Imam sabirnicu od 64 kanala, par eksternih uredjaja, i to mi sve ova moja prastara kombinacija napuni. Za male pare. E sad, probaj to isto da napravis na nekom drugom setapu? Nema sanse bez velikih para. A sve ostalo stoji sto si rekao, nemaju bazu novih korisnika, jer generalno, sve se spusta na native nivo, tako da je i pitanje sta ce vecini korisnika uopste adat, aes-ebu, i ostali profi izlazi, kada im je dovoljno samo slusanje, a sve ostalo ide ITB, a to zadovoljava vecinu prosecnih korisnika. U krajnjem slucaju, cak i ta prastara luna, jos sa adat prosirenjem, postaje apsolutni best-byu u klasi.

STUDIOTON
10-01-2011, 11:46 AM
Ufx ima i fw i usb.. Prema potrebi i sve funkcionise odlicno.. Ono sto je scope platforma za cw to je totalmix za rme, jedno po meni savrseno resenje, posebno novi totalmix koji ide sada uz ufx..

Jedno vreme dok je bio u najavi sam i ja razmisljao o xite1 ali kada sam video cenu slogirao sam se :) stvarno nisu normalni :)

SandRob
10-01-2011, 12:00 PM
Ufx ima i fw i usb..

da. zbilja su napredovali. :D

bumbar
10-01-2011, 12:15 PM
Pozdrav SandRob!
Hoces li molim te napisat kakav DAW sada posjedujes(maticna,procesor itd) na kojem ti ,kako kazes, sve savrseno radi u 64bit modu.
U fazi sam kupovine novog PC-a pa me to interesira.

Unaprijed hvala ;-)

STUDIOTON
10-01-2011, 12:17 PM
da. zbilja su napredovali. :D

Naravno, nisu u fazonu cw-a da vam 10 godina prodaju maglu tj. Jednu te istu stvar :) a na kraju i drajvere, a sledece sto ocekujem je da se naplacuje support tj. Svaki reply za pomoc :):):)

MilTon
10-01-2011, 12:21 PM
Naravno, nisu u fazonu cw-a da vam 10 godina prodaju maglu tj. Jednu te istu stvar :) a na kraju i drajvere, a sledece sto ocekujem je da se naplacuje support tj. Svaki reply za pomoc :):):)

Daj Boze da i tebi UFX prodaje maglu 15 godina kao meni Creamware.:wink:

STUDIOTON
10-01-2011, 01:12 PM

/?/:thumbsup:

Klarinetista
10-01-2011, 08:17 PM
:rotfl:

SandRob
11-01-2011, 07:27 AM
Pozdrav SandRob!
Hoces li molim te napisat kakav DAW sada posjedujes(maticna,procesor itd) na kojem ti ,kako kazes, sve savrseno radi u 64bit modu.
U fazi sam kupovine novog PC-a pa me to interesira.

Unaprijed hvala ;-)

Computer: GIGABYTE P35-DS3P
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield, B3)
2400 MHz (9.00x266.7) @ 2364 MHz (9.00x262.8)
Motherboard: GIGABYTE P35-DS3P
Chipset: Intel P35 (Bearlake-P) + ICH9R
Memory: 4096 MBytes @ 394 MHz, 5.0-5-5-18
- 1024 MB PC6400 DDR2-SDRAM - Kingmax Semiconductor KLDD48F-A8KB5
Graphics: GIGABYTE GeForce 8600 GT
nVIDIA GeForce 8600 GT (G84), 256 MB GDDR3 SDRAM
Drive: WDC WD2001FASS-00W2B0, 1953.5 GB, Serial ATA 3Gb/s
Drive: ST3500630AS, 488.4 GB, Serial ATA 1.5Gb/s
Drive: MagicISO Virtual DVD-ROM, DVD-ROM
Sound: Creamware Pulsar2

i jos koristim UAD QUAD i TC Electronics POWERCORE

SandRob
11-01-2011, 07:47 AM

e, da bar meni sad ove druge stvari rade ko sto mi radi pulsar. :cry:

kad sam istalirao 64bitne drivere i novi software za pulsar mislo sam da sam rijesio stvar i da cu bezbolno prijec na 64 bita, ali...

... ali ove druge stvari jebu! :banghead:

cubase luduje! nece da mi sacuva projekt pod imenom koji je nego svaki put dodaje novi broj. :mad:
kontakt ne ucitava sve zvukove! :mad:
superior drummer takodjer! kaze da koristim zvukove koji nisu instalirani, a jesu! :mad:
adictive drums mi ne otvara zvukove i postavke od projekta nego otvori default postavke i zvukove. :mad:
:banghead:

eeee, da su bar svi ko krimver. :cry:

STUDIOTON
11-01-2011, 08:33 AM
Pa krimver nisi dobio dzabe kao sve ovo ostalo, Zato ti je i dobar, pametni su oni sto sve naplacuju i sto deru, vise ih cenis :)

MilTon
11-01-2011, 09:28 AM
Pa krimver nisi dobio dzabe kao sve ovo ostalo, Zato ti je i dobar, pametni su oni sto sve naplacuju i sto deru, vise ih cenis :)

Da, zato je ProTools najcenjeniji.:grin:

psionic
11-01-2011, 10:31 AM
e, da bar meni sad ove druge stvari rade ko sto mi radi pulsar. :cry:

kad sam istalirao 64bitne drivere i novi software za pulsar mislo sam da sam rijesio stvar i da cu bezbolno prijec na 64 bita, ali...

... ali ove druge stvari jebu! :banghead:

cubase luduje! nece da mi sacuva projekt pod imenom koji je nego svaki put dodaje novi broj. :mad:
kontakt ne ucitava sve zvukove! :mad:
superior drummer takodjer! kaze da koristim zvukove koji nisu instalirani, a jesu! :mad:
adictive drums mi ne otvara zvukove i postavke od projekta nego otvori default postavke i zvukove. :mad:
:banghead:

eeee, da su bar svi ko krimver. :cry:

Covece, tebi nesto onda sistem nije dobro setovan. Mozda je vreme da nabavis najnovije verzije plug inova. Ja imam sve te navedene, koji tebi prave probleme, mogu reci da sve radi kao sat - Win7 64bit. Nemam Creamware, ali ako tebi nista ne radi - ili su neke postavke sistema pogresne, ili imas starije verzije plug inova, ili Creamware opet nije odradio stvar kako treba!

Bivsi Creamwareovac - super stvar taj creamware. Jos da ga naprave da radi... :rotfl:

SandRob
11-01-2011, 10:54 AM
Covece, tebi nesto onda sistem nije dobro setovan. Mozda je vreme da nabavis najnovije verzije plug inova. Ja imam sve te navedene, koji tebi prave probleme, mogu reci da sve radi kao sat - Win7 64bit. Nemam Creamware, ali ako tebi nista ne radi - ili su neke postavke sistema pogresne, ili imas starije verzije plug inova, ili Creamware opet nije odradio stvar kako treba!

Bivsi Creamwareovac - super stvar taj creamware. Jos da ga naprave da radi... :rotfl:

dosad nikad nisam radio na win7 i ne snalazim se bas najbolje u njemu, a instalirao sam verzije plaginova koje imam za 32bitni xp pa je vrlo moguce da nisu one verzije koje bi trebale bit.

napravit cu novu instalaciju s verzijama za koje cu prethodno provjerit rade li drugima pa cu vidit i javit.

samo sumnjam da cu narednih dana imat za to vremena, ali cim uhvatim vrime krecem s novom instalacijom i onda se javljam na raport. :da:

bumbar
11-01-2011, 10:07 PM
Computer: GIGABYTE P35-DS3P
CPU: Intel Core 2 Quad Q6600 (Kentsfield, B3)
2400 MHz (9.00x266.7) @ 2364 MHz (9.00x262.8)
Motherboard: GIGABYTE P35-DS3P
Chipset: Intel P35 (Bearlake-P) + ICH9R
Memory: 4096 MBytes @ 394 MHz, 5.0-5-5-18
Graphics: GIGABYTE GeForce 8600 GT
nVIDIA GeForce 8600 GT (G84), 256 MB GDDR3 SDRAM
Drive: MagicISO Virtual DVD-ROM, DVD-ROM
Sound: Creamware Pulsar2

i jos koristim UAD QUAD i TC Electronics POWERCORE

Hvala ljepa na informaciji :wink:

psionic
12-01-2011, 01:13 AM
Malo mi je cudno da ima veze bilo sta sa drajverom ako Kontakt nece da ucita program i slicno. Kljucno je sve imati sto novije kada je W7 u pitanju. 32bit plugin na 64bitnom windowsu je ok. Sta vise, uopste ne moras ni Cubase da teras u 64 bita. Ako ipak koristis Cubase64 sa 32bitnim plugovima - e tu moze da bude problema jer taj Cubaseov bitbridge adapter za ucitavanje 32bit plugova u 64bit sekvenceru (nezavisno od OSa) nije bas najpouzdaniji.

U pocetku, Cubase 5 32bita na W7 64bita, nije hteo ni da vidi 32bitni Battery na primer. Tek sa verzijom 3.0.6 postao je vidljiv za Cubase. To je samo jedan primer.

misovoj
14-01-2011, 06:12 PM
Moj problem je resen :D
"For an audio PC (with little ASIO latency) you have to do some adjustments, because Core i7, i5, i3 PCs can have ASIO clicks even with little CPU usage and 25ms latency. At least you should deactivate the following settings in you PC BIOS :

* Intel EIST
* Intel C State
* C1E Support
* Overspeed Protection
* Hyperthreading
* Execute Bit Support
* Set Limit CPUID MaxVal to 3 (maybe not important)
* Intel Virtual Tech
* Intel VT-d Tech

In addition the energy save settings of your operating system should be set to maximum."