Log in

View Full Version : Behringer DDX32

Nemania
07-12-2010, 07:44 PM
Interesuje me, moze li se ova digitalna mikseta koristiti kao midi kontroler za cubase 5? Jel je neko pokusao i da li sve radi kako treba?

Gmile
08-12-2010, 09:54 AM
Mislim da ne mo?e. Ali uz ADAT i AES/EBU ekstenzije ovaj mikser je po meni najbolje best buy rje?enje za manji studio. Iako od Behringera skoro ni?ta drugo ne bih kupio, ?to se tiče DDX32, zadovoljan sam korisnik već nekoliko godina. Odrađuje sve ?to je meni potrebno, nije se desio niti jedan kvar, za male pare...

Nemania
08-12-2010, 12:47 PM
Ma jok, ne treba mi, za to imam bolje stvari, vec samo za midi kontrolu. Mnogo mi je nesto para onaj mackie control universal oko 800e-parce plastike..., pa sam mislio da li beringer ddx32 moze posluziti kao zamena za mackie, a pored toga i bolje je izrade(u smislu da je od metala), a o ceni da i ne pricam (oko 300-350e bez adata)..
A sto se tice ostalih-jeftinijih midi kontrolera (do 400e), sve su mi to neke igrackice, tipa onaj behringer BDF, BDC ili kako li mu je vec oznaka i sl...

Bitch
09-12-2010, 11:21 AM
to parce plastike zvano mackie ima mnogo bolje fadere, koji su metalni, touch sensitive, i koji su PennyGiles (najniza klasa, da, ali to sljaka) za razliku od plasticnih na behringeru koji su hm.... da ne plljujem.
razmisli - ako uzimas nesto za manje para, uzmi onda taj BCF za duplo manje para. Ovako ces kupiti DDX (a primarna uloga je kazes midi kontrola), daces vise para, a dobices isto low quality.
razmisli jos jednom :wink:

pozZ

Monroe/Rampart
11-12-2010, 06:53 PM
Pa, ako ti treba samo midi controller sa sliderima i zelis nesta jeftinije od MCU/Euphonixa, a kvalitetnije od BFC-a, mozda da probas Projectmix? Meni je 002 sasvim solidno sluzio za tu istu svrhu (samo midi kontrola i veliki dongle za PT) dok sam bio vani. Sad, 002 kontrolira samo PT, pa je mozda bolje uskladjen s njim, al po kvaliteti 'aparata' - Projectmix bi trebao biti tu negdje. Valjda.

Nemania
12-12-2010, 12:18 PM
Pa, ako ti treba samo midi controller sa sliderima i zelis nesta jeftinije od MCU/Euphonixa, a kvalitetnije od BFC-a, mozda da probas Projectmix?

Mislis na M-audio??? Pa to je cinimi se audio interface (sto mi ne treba), a izmedju ostalog kosta oko 1000e....

Pitao sam za behringera ddx, valja li, u smislu da li se poklapa sa Cubase 5, da li ce mi raditi sve kako treba, shiberi, ostale kontrole? Usmislu npr. da smanjim na mixeru prvi kanal volumen, a da mi on npr. prebaci panoramu na levo...
Drugim recima, da li je kompaktibilan sa Cubase 5?

elmirh
12-12-2010, 01:36 PM
Ja sam skoro nabavio preko e-bay u Americi Mackie control universal(600 dolara), i prezadovoljan sam onim sto mi pruza.Mana mu jesu fajderi ali otvoris, ocistis, podmazes i sve radi kako treba.Prvi kontroler mi je bio Behringer BCF i u poredjenu sa Mackie, to je prava igracka.Pozz

Monroe/Rampart
12-12-2010, 01:45 PM
Mislis na M-audio??? Pa to je cinimi se audio interface (sto mi ne treba), a izmedju ostalog kosta oko 1000e....

Pitao sam za behringera ddx, valja li, u smislu da li se poklapa sa Cubase 5, da li ce mi raditi sve kako treba, shiberi, ostale kontrole? Usmislu npr. da smanjim na mixeru prvi kanal volumen, a da mi on npr. prebaci panoramu na levo...
Drugim recima, da li je kompaktibilan sa Cubase 5?

Pa je, interface je, ali je takodjer i kontroler sa motoriziranim fejderima i polovan je 400-500e i dodje ti po cijeni izmedju BCF-a i MCU-a.