View Full Version : Neobičan zvuk na kompu???
Hepek
04-12-2010, 08:28 PM
Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci:shock:
prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen.
Hvala.
boggy
04-12-2010, 09:13 PM
Pozdrav ljudi, na kompu mi se javlja neobican zvuk-kao zvuk hitne pomoci:shock:
prijatelj mi kaze da je to zvuk upozorenja da se procesor pregrijava, da li mi neko moze pomoci oko ovog,jer kada odem u bios temp mi je od 60-75 stepeni tako da sam zbunjen.
Hvala.
Obicno se i pale alarmi na preko 60 stepeni, tako da ili ocisti hladnjak procesora od djubreta ili ga menjaj (hladnjak+ventilator), ili ne pali vise komp... :shock: tad se nece grejati i "zavijati" :D :p :da:
pozdrav
bogi
Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
milanCHE
04-12-2010, 10:28 PM
Proveri, mozda ti je samo prenisko podesen alarm treshhold...
da se nadovezem, ako ti je jos ploca "gigabyte" pa si instalirao i onaj softver "easy tune" sto ide uz nju (njih), i tu imas podesenja za treshold temperatures i upozorenja ukoliko predje odredjenu temperaturu i sl....ali najverovatnije sto Boggy kaze, obzirom da je BIOS merodavniji po pitanju ocitavanja, a 60 do 70 stepeni nije malo ni za stare ploce.......elem - PROBAJ da skines hladnjak sa procesora, i 1) da ga ocistis (izduvas + starom cetkicom za zube uklonis prasinu )... 2) skines naslage stare (i verovatno specene i okorele) paste sa procesora i donjeg prijanjajuceg dela hladnjaka i ravnomerno stavis novu pastu u tankom sloju (cooler master ili nesto sl....) na gornju "plocu " procesora i donji deo hladnjaka....
eee,onda si miran za duze vreme :wink:
Pozzz
Hepek
07-12-2010, 01:25 PM
Prestao je da pi?ti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.
Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni?
hvala za predhodne odgovore.
boggy
07-12-2010, 01:30 PM
Prestao je da pišti , ali mi je temperatura i dalje do 75 stepeni kada ga opteretim, a treshold mi je na 80 stepeni.
Sada me zanima koliku procesor moze da podnese temperaturu, da li je ovo previse 75 stepeni?
hvala za predhodne odgovore.
Za siguran i pouzdan rad ne treba da prelazi 60 stepeni.
Ako nemas termometar za merenje, probaj da ga pipnes, pazljivo... i ako mozes proizvoljno dugo da drzis prst na njemu a da te ne pece toliko da ne mozes da izdrzis vise (pazi da ne dobijes opekotine!) onda je to oko 60 stepeni.
75 stepeni neces izdrzati.
pored procesora ima i okolnih komponenti koje nisu uvek izdrzljive na visoku temperaturu i skracuje im se vek trajanja.... u najboljem slucaju.
meni su svi tresholdi na 60 stepeni! CPU temperatura je trenutno 40 stepeni, kuciste unutra 34 stepena, a graficka 41 stepena. Merac temperature sa zasebnim sondama mi je integrisan u kuciste, nije aplikacija na XP.
pozdrav
bogi
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.