View Full Version : Cubase iC controller iphone
STUDIOTON
03-12-2010, 02:51 PM
Cubase iC je aplikacija za iphone telefone koja pretvara vas iphone u controller za cubase 5.xx
Aplikacija je besplatna i savrseno radi .. nebrojeno puta sam je upotrebio narocito kada je u pitanju aranziranje i nije mi sve na dohvat ruke.. sa ovom aplikacijom uspevam da kontrolisem projekat kao i sa svakim klasicnim kontrolerom, samo sto je ovde prednost jer ste potpuno mobilni u celom studiju
Za preporuku
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/gbVSY4NLW_Q?fs=1&hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/gbVSY4NLW_Q?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
Moritz
03-12-2010, 03:04 PM
Posto si me detaljno uputio u "problematiku" imaces me na dusi , tj. moje pare koje budem dao za iPhone :D
STUDIOTON
03-12-2010, 03:18 PM
a sta kazes za ovaj multisequencer koji ima svoje boje ,instrumente, kompresore,EQ, sumiranje.. u ovome mixam :)
<object width="640" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/mRMnl5foIxw?fs=1&hl=en_GB"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/mRMnl5foIxw?fs=1&hl=en_GB" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="640" height="385"></embed></object>
i to nije sve.. iphone trenutno ima oko 300000 aplikacija u appstore ukupno , dobar deo te brojke su muzicke aplikacije.. instrumenti, stimeri za gitare, distorzije, sekvenceri, sintovi .. i to nije naivno uopste ..
Mislim .. polako .. videces :grin:
Moritz
03-12-2010, 03:23 PM
a
.. i to nije naivno uopste ..
Mislim .. polako .. videces :grin:
Di ce ti dusa ... :grin: . Thnx
Dexxy
03-12-2010, 03:25 PM
I ja ga koristim super stvar :)
branoy
07-12-2010, 11:38 PM
ja cu da nabavim.. jel dosta iphone 3g?? nemam za 4g :F
Dexxy
07-12-2010, 11:57 PM
Dosta je.
Sent from my iPhone using Tapatalk
ugljesa
08-12-2010, 12:02 AM
ja cu da nabavim.. jel dosta iphone 3g?? nemam za 4g :F
Za aplikacije koje nisu nesto preterano zahtevne (uglavnom igre novijih generacija ) iPhone 3G ti je sasvim dovoljan :wink:.
Pozdrav
LAMPASH
09-12-2010, 12:49 AM
Moj sledeci mob. ce definitivno biti iphone.Zadnjih 5-6 godina sam se zamlacivao sa nokia symbian telefonima, ali symbian je danas pregazen.
STUDIOTON
09-12-2010, 01:05 AM
Definitivno .. Nokia je izgubila bitku ima par godina vec.. i ja sam voleo nokiu, medjutim od kada sam presao na 3Gs znao sam da posle iphone-a samo iphone. sada sam vec veoma zadovoljni korisnik ip4 i cekam july 2011 i kao za cetvorku bicu prvi u redovima da uzmem iphone5 :grin:
Tomislav
09-12-2010, 09:09 AM
Odličan je. Ja sam prije bio zagovornik Nokie i Symbiana, ali to je stvarno prošlost... Imam 3gs i samo je pitanje dana kad ću kupit 4. Ali sad kad vidim da se već spominje 5-ica, možda ju budem pričekao.
Imao sam recimo n95 8gb... I sve je super - ima masu funkcija itd. Sve što ima iPhone, ali su te funkcije nekoliko puta teže za koristiti. Tek sad iskorištavam maksimalni potencijal mobitela. Navigacija je brza, mail je jednostavno čitati (i pisati).... Da ne nabrajam.
Isprobao sam i ovu aplikaciju - odlična je.
Pozdrav svima
Cuo sam da nije pametno skidati programe sa neta zbog moguce blokade,mozete li mi reci tacno koju lokaciju ,sajt,da koristim da bih skinuo ovu podrsku za Cubase,imam 3g sa 8 gb sistem 4.1:confused:?
STUDIOTON
10-12-2010, 04:49 PM
aplikacija je besplatna u appstore marketu .. udjes u appstore, search .. i instaliras, bez obzira da li koristis legalno iphone ili sa JB ..
Tomislav
10-12-2010, 05:07 PM
aplikacija je besplatna u appstore marketu .. udjes u appstore, search .. i instaliras, bez obzira da li koristis legalno iphone ili sa JB ..
Sada je i jailbreak legalan :)
U biti da, to je besplatna aplikacija.
STUDIOTON
10-12-2010, 05:17 PM
Jailbreak je odavno legalan, ali nije legalno nacin na koji se koristi :) pogotovu kod nas u Srbiji
A i nije podrzan od strane Apple-a, veciti rat izmedju njih, i veciti problemi za same korisnike, vecite zamke.. ono sto znas danas za jb,sutra ne vazi ..
Ja sam odabrao ono drugo, koristim iphone i kupujem sve aplikacije iz appstore-a, jb mi nije vise potreban, jer nisam od onih tipova koji placu za open source varijantom.. od 4.xx su u ios-u stavili sve sto je falilo i sto se mene tice jailbreak je nepotreban .. :)
p.s. dok sam imao jb non stop sam imao problema pa cak i sa kupljenim aplikacijama iz cydie, nikad nisam bio siguran u stabilnost
Bez jb, sve radi kao sat, cak nemas ni reboot tj.restart .. jer ti nikad nije ni potreban :grin:
Tomislav
15-12-2010, 09:25 AM
Meni trenutacno fali samo sbsettings... Da to imam, koristio bih ga bez jailbreaka.
A nije samo stvar u open source. Apple je malo previše strog u vezi aplikacija koje daje u store. I činjenica da sbsettings nikad ne bi mogao biti legalna aplikacija :) Možda kad jednom popuste... Slažem se da sve radi puno stabilnije bez JB.
Ad Fines
01-03-2011, 10:21 PM
Meni ne radi Cubase IC.
Napravio sam kako su napisali, ali mi cubase prijavljuje da ne moze podignuti ( predpostavljam) nešto potrebno da to funkcionira.
STUDIOTON
02-03-2011, 07:38 AM
Potrebno je da skines ski remote ovde (http://www.steinberg.net/en/support/content_and_accessories/steinberg_ski_remote.html) .. instaliraj na racunar na koji hoces da koristis.. i ono sto je vazno .. potrebno je da imas WIFI rooter na tom racunaru, jer preko wifi-a IC komunicira sa cubase-om ..
Ad Fines
02-03-2011, 11:55 AM
Sve sam to napravio, ali kad instaliram ski remote, tad mi cubase prilikom podizanja prijavljuje da taj neki dll ne može raditi i da ponovno instaliram tu aplikaciju. Kad napravim uninstall iste, cubase se podigne bez da prijavi tu grešku. To nisam uspio nikako odgonetnuti.
ugljesa
02-03-2011, 11:55 AM
A jel si video koju verziju CUbase-a imas ??
Zato sto taj IC ne podrzava sve verzije Cubase-a :wink:
Ad Fines
02-03-2011, 12:15 PM
Verzija cubasea je 5.1.1
Kaze da ne moze pronaci dnssd.dll
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.