View Full Version : Kupovina preko ebay-a?
shone48
02-12-2010, 11:48 PM
Nisam znao u koju sekciju da stavim ovaj post pa sam odabrao ovde i izvinjavam se ako nije prikladno mesto.
Zanima me sta mislite o kupovini preko ebay-a? Da li je neko imao iskustva sa tim? Koliko je to pouzdano? Na koji nacin se vrsi? Stvarno nisam upucen u online shoping ali tamo vidim dosta povoljnu audio opremu ( zvucnu karticu konkretno) pa sam hteo da vas pitam koliko je to bezbedno i kako se vrsi ceo postupak?
Hvala unapred...
STUDIOTON
03-12-2010, 12:43 AM
Da pouzdano je i mozes kupovati,
Sve sto ti treba je visa kartica za net kupovinu banke intesa ISKLJUCIVO i da se registrujes na paypal account
Sent from my iPhone using Tapatalk
shone48
03-12-2010, 10:05 AM
Ja sam ranije citao nesto o tom PayPal-u i bilo je nesto tipa da jos nije sproveden u Srbiji. Jel to tacno?
I imam pitanje,posto je tamo aukcija u toku,kada bi recimo ja bio zadnji koji je dao najvecu ponudu pre isteka njenog vremena da li,i u kom vremenskom periodu ja moram da izvrsim uplatu za taj isti proizvod? I sta se desava ako to ne uradim (nenamerno naravno)?
Ja sam ranije citao nesto o tom PayPal-u i bilo je nesto tipa da jos nije sproveden u Srbiji. Jel to tacno?
Tacno tako, ali mozes se registrovati na Bosnu sa odredjenim karticama (znam da moze sa American Expressom, valjda i sa tom Visom koju je pomenuo Ivan).
Nisam znao u koju sekciju da stavim ovaj post pa sam odabrao ovde i izvinjavam se ako nije prikladno mesto.
Zanima me sta mislite o kupovini preko ebay-a? Da li je neko imao iskustva sa tim? Koliko je to pouzdano? Na koji nacin se vrsi? Stvarno nisam upucen u online shoping ali tamo vidim dosta povoljnu audio opremu ( zvucnu karticu konkretno) pa sam hteo da vas pitam koliko je to bezbedno i kako se vrsi ceo postupak?
Hvala unapred...
Bezbedno je onoliko koliko je onaj koji ti prodaje nesto prevarant ili ne.
Sam eBay funkcionise ok.
Ja sam kupio do sada pet sjajnih sprava za super-povoljnu cenu,ali sam sesti put uz sav oprez bio prevaren tj uvalili su mi fake spravu...na svu srecu nije neki ceh bio...ali opet, popizdeo sam.
Dobro otvori oci, sve pitaj prodavca detaljno, i prouci pazljivo njegov feedback score pre nego sto bidujes ii stisnes buy now...
Pozz
STUDIOTON
03-12-2010, 03:45 PM
Tacno tako, ali mozes se registrovati na Bosnu sa odredjenim karticama (znam da moze sa American Expressom, valjda i sa tom Visom koju je pomenuo Ivan).
Banca Intesa moze na HR account.. i znaci moze AE na Bosnu ..
Eto to je ono sto je sigurno .. ja koristim paypall na HR account uz Visa internet Banke intesa .. i uredno kupujem
Banca Intesa moze na HR account.. i znaci moze AE na Bosnu ..
Eto to je ono sto je sigurno .. ja koristim paypall na HR account uz Visa internet Banke intesa .. i uredno kupujem
Da, i ovo je AE Banke Intesa.
Cekaj, imate nekoga u Bosni, ili npr napises adresu Kraljevo - Bosna, pa stize tebi?
DaBear
03-12-2010, 10:11 PM
eBay radi super - ja sam prodao pola studija preko eBay-a!
Ima kretena, ali se lako daju spaziti.
Pravilo 1 - ne kupovati od prodavaca koji nemaju bar 10-15 transakcija i 100% pozitivni feedback!
Pare stoje kod PayPala dok roba ne stigne i ne proveri se..cak kupac ima pravo i da povuce kintu i trazi pare nazad...
Postati prodavac je malo smaranje..proveravaju puno, ko si , sta si, odakle ti roba koju prodajes, traze papire, indentifkacije itd...pogotovu PayPal, kad prve pare stignu na racun,,,ali posle mesec dana kad izproveravaju sve, onda je OK.
traziti sto vise informacija od prodavca, ekstra slike, info itd....
eBay radi super - ja sam prodao pola studija preko eBay-a!
Ima kretena, ali se lako daju spaziti.
Pravilo 1 - ne kupovati od prodavaca koji nemaju bar 10-15 transakcija i 100% pozitivni feedback!
Pare stoje kod PayPala dok roba ne stigne i ne proveri se..cak kupac ima pravo i da povuce kintu i trazi pare nazad...
Vidis,ovaj sto me zajebao, je potpuno odgovarao opisu "pouzdanog prodavca" koji si dao,ali se ispostavilo da mi je prodao fake tj. neispravnu vintage spravu punu novih delova koji direktno uticu na zvuk ( sto takodje nije naveo ni u opisu ni u prepisci) ali u kucistu originalne sprave,sto je za eBay bilo dovoljno da se povuce iz celog slucaja koji sam pokrenuo povodom toga...
Pare su otisle njemu urkos mojoj prijavi da sam dobio spravu koja ne odgovara opisu...
Nisam imao vise vremena da se drkam sa sitnim prevarantom a ni sa eBay,pa sam produzio dalje...
ps
u nekim trgovinama koje da ne bih bio prevaren nisam hteo da realizujem, bar njih 15 mi je nudilo da uplatim pare direktno na njihove racune sa raznoraznim pricama zasto...a uklapali su se takdje u opis "pouzdanog prodavca"...
nije mi cilj da tvoj savet izrelativizujem,vec da skrenem paznju na to, da izgleda da na eBay ima raznih nacina da se dodje do 10-15 pozitivnih feedbacka.
STUDIOTON
04-12-2010, 12:12 AM
Cekaj, imate nekoga u Bosni, ili npr napises adresu Kraljevo - Bosna, pa stize tebi?
stize direktno tebi .. u adresi postoji i prazno country .. uspises Serbia SCG .. jedino sto na kraju stoji HR .. ali mislim da je mala sansa da se neko zajebe i posalje u HR a jasno sve pise prethodno ..
DaBear
04-12-2010, 09:21 AM
Vidis,ovaj sto me zajebao, je potpuno odgovarao opisu "pouzdanog prodavca" koji si dao,ali se ispostavilo da mi je prodao fake tj. neispravnu vintage spravu punu novih delova koji direktno uticu na zvuk ( sto takodje nije naveo ni u opisu ni u prepisci) ali u kucistu originalne sprave,sto je za eBay bilo dovoljno da se povuce iz celog slucaja koji sam pokrenuo povodom toga...
Pare su otisle njemu urkos mojoj prijavi da sam dobio spravu koja ne odgovara opisu...
Nisam imao vise vremena da se drkam sa sitnim prevarantom a ni sa eBay,pa sam produzio dalje...
ps
u nekim trgovinama koje da ne bih bio prevaren nisam hteo da realizujem, bar njih 15 mi je nudilo da uplatim pare direktno na njihove racune sa raznoraznim pricama zasto...a uklapali su se takdje u opis "pouzdanog prodavca"...
nije mi cilj da tvoj savet izrelativizujem,vec da skrenem paznju na to, da izgleda da na eBay ima raznih nacina da se dodje do 10-15 pozitivnih feedbacka.
ne kazem da su svi posteni....nasuprot. N eBy se skupljaju oni najgori koji cekju da neko mnogo obori cenu, da kupe i preprodaju..ili ti ubijaju cenu nevidjeno, itd....
U principu - najbolje ga je zaobici ako mozes. To za feedback - najbolje je ako ima vise od 50 ili 100 transakcija (ima puno radnji koje rade preko eBaya),..
Da li si citao komentare koje ljudi postave u feeback sekciji? Tu moze iz jednog ili dva komentara da se nauci / otkrije mnogo...vidis sta je prodao, itd...ako je napravio te komentare nedostupnim, odmah - oprez! itd...
ima ih raznih....nije samo ebay...ljudi i na obicnim oglasima prodaju sarenu lazu!
shone48
05-12-2010, 03:46 AM
Ljudi,hvala vam puno,mnogo ste mi pomogli. Ako budem dalje imao neka potpitanja u vezi ovoga ili neceg slicnog javljam se ovamo :)
Pozdravljam vas !!!
okavipra
17-12-2010, 04:14 PM
s
Seller
01-08-2011, 11:31 AM
stize direktno tebi .. u adresi postoji i prazno country .. uspises Serbia SCG .. jedino sto na kraju stoji HR .. ali mislim da je mala sansa da se neko zajebe i posalje u HR a jasno sve pise prethodno ..
Ja sam zadnje dve godine kupovao preko eBay bez problema, (sa svojom adresom ispod koje sam dodao "Bosnia and Herzegovina", a kao primarnu shipping adresu sam stavio svoju pravu adresu), medjutim prilikom zadnje kupovine, eBay mi ne da da udjem na paypal account (kada kliknem na "pay now", a zatim "continue with PayPal" , dobijem poruku "Sorry, we could not complete your request at this time".
Zna li neko sta se desava? Da li su provalili ovu nasu foru, ili je nesto drugo u pitanju?:banghead:
Ngino
04-08-2011, 09:24 PM
`bes zemlju koja Bosne nema!!! :D
Ja ne znam da li moze biti u pitanju onaj broj koji PayPal salje na tvoj racun koji provjeris u banci i ukucas kad se registrujes!
Cini mi se da taj broj istekne nakon nekog vremena!
Provjeri!
www.myspace.com/slikaiprilikamusika
Ja sam zadnje dve godine kupovao preko eBay bez problema, (sa svojom adresom ispod koje sam dodao "Bosnia and Herzegovina", a kao primarnu shipping adresu sam stavio svoju pravu adresu), medjutim prilikom zadnje kupovine, eBay mi ne da da udjem na paypal account (kada kliknem na "pay now", a zatim "continue with PayPal" , dobijem poruku "Sorry, we could not complete your request at this time".
Zna li neko sta se desava? Da li su provalili ovu nasu foru, ili je nesto drugo u pitanju?:banghead:
Samo promeni na eBayu da ti bude identicna adresa kao na Paypalu i radice.
Seller
06-08-2011, 01:50 PM
Samo promeni na eBayu da ti bude identicna adresa kao na Paypalu i radice.
TO JE TO!!! Promenio sam Registration address (u "My Account" - "eBay addresses") tako da bude ista kao u PayPal ("reg. address") i uspeo sam da izvrsim uplatu bez problema. Za svaki slucaj, kontaktirao sam naknadno prodavca i rekao mu da kao shipping address stavi moju pravu adresu (bez "Bosnia and herzzegovina")
puRe, hvala VELIKO na pomoci:beer::beer::beer::beer::beer::beer:
Haxli
11-08-2011, 06:55 PM
mali off topik... al ide na rachun priche...
Hilarious eBay Strike Back!
http://www.youtube.com/watch?v=1raqBWV9Jcw
Tomislav
19-08-2011, 08:08 PM
Ja sam jucer narucio kod 5 razlicitih sellera razlicite foto opreme. Da vidimo sto kaze nasa carina.
Btw naplatili mi cca 140 kn carine i poreza za dvije maijce iz USA. Bezveze. Nisam mislio da bi gnjavili za tako malu vrijednost...
Milence
02-12-2011, 08:59 AM
Nasao sam dobar servis za slanje robe iz Amerike.
Naime kupujes preko e-bay ili Amazon i navodis adresu koju dobijes od servisa a oni ti robu salju u Srbiju.
http://www.viaddress.com/
Na ovoj strani imate video klip pa pogledajte za vise informacija.
Ovo mi je posebno interesantno jer sam mnogo puta naisao na extra jeftinu tehnicku robu ali nesalju je van Amerike
Jeftiniji su od konkurencije a salju i USPS-om
Srecna kupovina
DaBear
02-12-2011, 10:10 AM
Nasao sam dobar servis za slanje robe iz Amerike.
Naime kupujes preko e-bay ili Amazon i navodis adresu koju dobijes od servisa a oni ti robu salju u Srbiju.
http://www.viaddress.com/
Na ovoj strani imate video klip pa pogledajte za vise informacija.
Ovo mi je posebno interesantno jer sam mnogo puta naisao na extra jeftinu tehnicku robu ali nesalju je van Amerike
Jeftiniji su od konkurencije a salju i USPS-om
Srecna kupovina
Nije los koncept - ali koliko sam (malo) citao po webu, kompanija mnogo obecava a tesko isporucuje to obecanje..(imaju problema). Sve traje mnogo duze, komunikacija nikakva, itd...cak imaju i najnizi rating kao biznis u Americi.. evo malo info (da se ne zalecete odmah..) Mislim, funkcionise, ali neki ljudi imaju problema sa njima...
http://mudali.blogspot.com/2010/06/unbiased-review-of-viaddresscom.html
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.