PDA

View Full Version : Klaviri, gudaci, duvaci

OFF
30-11-2010, 08:54 AM
Interesuje me, koje su vam omiljene biblioteke ili VSTi za ove tri navedene grupe instrmenata, mislim pre svega na popularnu, neklasichnu muziku. Ima li sanse da se na kompu ostavi samo jedan VST npr za duvachke sekcije, jedan za gudace....da ne gomilam milion gluposti.....

Arthur
30-11-2010, 10:22 AM
moguće je, ako imaš dovoljno snažan komp, da poguraš one L.A.Scoring Strings, ili Symphonicu. ALi ti je potreban strašno jak komp, ful 64bit i sl..

OFF
30-11-2010, 11:24 AM
moguće je, ako ima? dovoljno sna?an komp, da pogura? one L.A.Scoring Strings, ili Symphonicu. ALi ti je potreban stra?no jak komp, ful 64bit i sl..

jedu memoriju? Koliko je uposte memorije sad minimalno za taj neki rad (retko radim MIDI, odvikao sam se:))?

STUDIOTON
30-11-2010, 11:32 AM
jedu memoriju? Koliko je uposte memorije sad minimalno za taj neki rad (retko radim MIDI, odvikao sam se:))?

Mislim da je minimalno da sve poguras 8gb rama .. I ja retko radim midi mada sve cesce.. A koristim iacoustic piano za klavir a za gudace philpharmonik IK
Zavrsava mi posao odlicno

Sent from my iPhone using Tapatalk

Arthur
30-11-2010, 12:18 PM
malo je to, ortak koji se aktivno bavi reklamama i primenjenom muzikom, ima i7 i jedno 16GB RAM-a, i kaže da 9GB pojede pre doručka.. na dobardan.

OFF
30-11-2010, 12:20 PM
Ja sam pokusao sa nekom manjom verzijom Vienne, ali mi zvuci malo klasicharski vise, sto je i normalno. Da li je neko probao white grand, sampletek ?

Arthur
30-11-2010, 12:23 PM
vienna je prevaziđena, najnoviiji hitovi su gore navedeni.

OFF
30-11-2010, 01:21 PM
vienna je prevaziđena, najnoviiji hitovi su gore navedeni.

super...

Duvaci? Mojo, Chris hein.....? Znaci funk, pop, soul sekcije i pojedinacni instrumenti.....? Sa sample mod mrT sax-om, sam prilicno zadovoljan....

OFF
30-11-2010, 01:23 PM
malo je to, ortak koji se aktivno bavi reklamama i primenjenom muzikom, ima i7 i jedno 16GB RAM-a, i ka?e da 9GB pojede pre doručka.. na dobardan.

Ma kontam da su to vishe orkestracije sa velikim brojem kanala..... meni treba za neku pop glazbu, kad zatreba

kejkz
30-11-2010, 01:30 PM
Sunce ti, ja sam definitivno zaostao u razvoju... pa to tro?i vi?e memorije od Maye i 3D Maxa... zajedno...

don corleone
30-11-2010, 01:50 PM
hahaha, od nama dostupnih gulaca trenutno je najbolji LA, uz neki dobar reverb posto su ovako suvi :) lepo zvuce u svim zanrovima. Za limenjake Project Sam Orchestral Brass Classic, drvenih duvaca na zalost nema dobrih (ima al nisu dostupni), za klavir je po meni trenutno najbolji NI alicia keys.

Stara vienna je prevazidjena, nova je.....mama! :D

STUDIOTON
30-11-2010, 02:00 PM
ma memorije,brzine kao i zelje da sve poguras odjednom, nikad dosta :banghead:

darkstar
30-11-2010, 03:24 PM
ma memorije,brzine kao i zelje da sve poguras odjednom, nikad dosta :banghead:

..i prostora na hard disku.. :O

DaBear
30-11-2010, 03:50 PM
pa zato svi (ozbiljni) kompozitori koji rade sa MIDI/VI orkestrima imaju POSEBNI kompjuter (ili cak nekoliko !!) za orkestar!!
Nije dzabe Hans Zimmer nagurao ceo zid PC-ja za orkestar samplove...:D

branoy
30-11-2010, 04:09 PM
sve se nema a L.A.Scoring Strings ser gura :D !!
ja volim strasno ProjecSam Symphobia i sample logic Morphestru +1

STUDIOTON
30-11-2010, 04:36 PM
pa zato svi (ozbiljni) kompozitori koji rade sa MIDI/VI orkestrima imaju POSEBNI kompjuter (ili cak nekoliko !!) za orkestar!!
Nije dzabe Hans Zimmer nagurao ceo zid PC-ja za orkestar samplove...:D

Njegov zid mi vise lici na Central Intelligence Agency servere :)

Bitch
30-11-2010, 04:43 PM
da, moguce je da su Unitori tu da samo zamaskiraju stvar :D

don corleone
30-11-2010, 06:38 PM
Verovatno ima svaku biblioteku koja je izasla u proteklih 10 godina, al jbg ima se, moze se. Lik iz Cinesample-a je terao gomilu stvari na 8core Mac-u i 8gb rama, samo treba posvetiti vreme organizaciji i sta je potrebno a sta ne. Ima i na yt-u njegov kanal kako radi pa u nekom komentaru odgovara sa ovom informacijom odozgore :)

Bitch
30-11-2010, 07:34 PM
uglavnom Gigastudio i Vienna, pa visekanalno u SSL konverter, pa sve to u MADI box, pa sve to u PT na slusanje i realtime stem recording :wink: manje vise dosta njih tako radi. Sekvencing Logic ili Cubase, a PTHD je samo realtime slusanje stemova i dubber.

don corleone
30-11-2010, 07:40 PM
Zar nije gigastudio malo previse mator? :) i zar nema gomilu problema sa stabilnoscu i tako to? :)

Bitch
30-11-2010, 08:00 PM
Original radi kao tenk ;)

OFF
30-11-2010, 08:14 PM
A radi li neko sa kombinacijom c5 (32bit) i standalone Kontakt 4 zbog iskorishcenja memorije ?

Nemania
30-11-2010, 08:23 PM
Sto se tice klavira, ne znam sto se neko tripuje sa vst-om "500 gb".
Ja sam koristio i koristim Steinbergov Grand piano 2 (cujem da je izasla i trojka), i extra radi. Do duse sada koristim i Fantomov G piano (brze i prakticnije mi je).
Inace,Steinbergov grand piano staje na jedan Dvd i mislim da je to sasvim dovoljno za usnimavanje (u aranzmane) jednog dobrog piano sounda..Ko nije probao, moja preporuka.

DaBear
30-11-2010, 08:30 PM
izvinjavam se...ono mu je od kucnog setapa (!!)
Ovo je u studiju...custom 64 BIT sistem..

OFF
30-11-2010, 08:43 PM
Njegov setup me ne interesuje previse:)

STUDIOTON
30-11-2010, 08:48 PM
Ma nije to nista.. Zamislite rudaw pro sisteme do plafona :)

don corleone
30-11-2010, 10:34 PM
A radi li neko sa kombinacijom c5 (32bit) i standalone Kontakt 4 zbog iskorishcenja memorije ?

Probah da pravim neke templejte sa nuendom i biduleom i kontaktom, ali nije urodilo plodom. Mora da se snabdem za jos rama i jso jednim 'ardom pa ondak!

A za Hansov studio. Ima se, moze se! :)

boggy
30-11-2010, 10:36 PM
Ma nije to nista.. Zamislite rudaw pro sisteme do plafona :)....

Nemoj da te cuje diviner... strefice ga srcka... :p

pozdrav

bogi

psionic
30-11-2010, 10:57 PM

Ovaaaj... Jel neko cuo za JBridge, Cubase5 32bit i Win64bit ? :)

Otvorice ti lepo 32bit proces - posebno za kontakt i radice na slicnom principu kao i stand alone sa Cubaseom...

OFF
30-11-2010, 11:09 PM
i koliko memori moze da se iskoristi tada?

don corleone
30-11-2010, 11:13 PM
Ako otvara 32bitni proces onda 4gb po procesu, sto je sasvim dovoljno. Sa jbridgeom nisam radio, bidule mi je nekako laksa varjanta, postoji i kao reware i kao vst i vsti :)

Arthur
30-11-2010, 11:15 PM
ja čuh za taj Jbridge, ali da nema free, nego samo na plaćanje. I to radi, kažu jako solidno.

OFF
30-11-2010, 11:20 PM
Bolje da platim to nego c5

psionic
01-12-2010, 11:43 PM
Da, JBridge ortvara poseban proces za svaki VST i omogucuje do 4GB po procesu. Znaci - 5 kontakta, svaki u svom procesu i svaki moze da zauzme po 4 GB max...

On lepo radi, ima dosta opcija kojima moze da premosti neke eventualne nekompatibilnosti, mada npr. kazu ljudi da omnisfera nesto sa njim nece... Nisam probao. U svakom slucaju TRY BEFORE BUY verzija postoji, ko hoce da proba pre kupovine - nek proba :D Program je oko 15 e.

Bidule nisam probao, bas cu i njega da probam... Ovaj JBridge skenira VST folder i napravi novi VSTJBridge folder u kome drzi samo informacije o plugovima. Npr u Cubaseu, putanja za pluginove mora da se postavi za taj VSTJBridge, dok ga Sonar sam pronadje i integrise kao jednu od opcija za otvaranje plugina (druga je njegov interni BitBridge server)

percival
02-12-2010, 07:54 PM
Sto se gudaca tice ako imas mogucnosti svakako probaj Cinematic Strings,pogotovo ako ti treba za pop,rock glazbu.

poz....

don corleone
02-12-2010, 10:48 PM
Evo skoro sam skinuo i Cinematic Strings i nesvidjaju mi se uopste, previse su nabudzeni u demo-ima :) Uveri me da gresim, da nebude da sam dzabe trosio net :D

DaBear
03-12-2010, 07:12 AM
Evo skoro sam skinuo i Cinematic Strings i nesvidjaju mi se uopste, previse su nabudzeni u demo-ima :) Uveri me da gresim, da nebude da sam dzabe trosio net :D

Cinematic Strings su mega! Mnogo je teze "nabudziti" string sound od pocetka, nego ga omeksati (razbudziti) posle....
Drugo - zavisi od aranzmana, i tvoje vizije kako strings treba da zvuce.
Generalno - ovde se svi izuvaju na njih....

percival
03-12-2010, 09:22 AM

Ne znam kako da te uvijerim,meni se svidjaju ali to je ipak samo stvar ukusa.

Po meni je recimo LASS puno bolji za neku klasicnu glazbu,ali za pop produkciju su me CS odusevile.Puno je lakse i brze doci do zadovoljavajucih rezultata(barem meni)

E sada, mozda je to stvar moga neznanja ili ljenosti ali meni super rade posao.

pozz.....