PDA

View Full Version : Snimanje bubnja FOTO THREAD

quake2
29-11-2010, 05:57 AM
Ovaj put je sniman Pearl Reference i trazio se "teski" i sto "masniji" zvuk,idealan odabir bubnjara sto se bubnja tice po meni.

quake2
29-11-2010, 06:04 AM
Kick je ozvucen sa tri mikrofona.Unutra je bio Shure beta sm52 koji treba kicku da da samo punch...Bitno je sa njim ne gadjati sredinu plastike i mesto udarca vec uvek ici malo u stranu,7-8cm otprilike...

quake2
29-11-2010, 06:08 AM
...veci deo "mase" bas bubnja zabelezio je akg d112,nema pravila koliko ce napolju majk biti udaljen...

quake2
29-11-2010, 06:22 AM
...a onda stara dobra caka za hvatanje najnizih frekvencija bas bubnja,handmade subkick...Em se dobijaju frekvencije koje mikrofon ne moze da zabelezi, em bleed ne postoji,cuje se samo sub i to sasvim lepo odrezan u startu.Eq na njega ne stavljam a cesto ni kompresor.U kombinaciji sa 52-kom i d112-kom,to je to....masa i konkretnost u isto vreme.Posle toga nikakvo trigerovanje,filovanje dodatnim semplovima itd nema smisla,sve je tu...cak ima i viska koji treba ukloniti.

quake2
29-11-2010, 06:35 AM
Na dobosu je bila ne bas klasicna kombinacija mikrofona,ali ni neka specijalna inovacija.Gore su shure sm57 koji radi to sto uvek radi:) i akg451 koji ga lepo dodatno puni u nekim frekvencijama,farba drugacijim harmonicima,malo blize je smesten pa je proximity efekat drugaciji i sve to na kraju daje bas bas "masivan" snare.Ispod sennheiser MD441 koji ce i te kako da se dize u mixu,sve ostalo uglavnom ne vredi ni stavljati...cast izuzetcima.

quake2
29-11-2010, 06:38 AM
Na hihat-u cista klasika,akg c451...

quake2
29-11-2010, 06:51 AM
Svaka cast sennheiser md421 mikrofonima ali ja bih mogao da se zakunem da akg414 na tomovima dozivotno necu dirati.Manje bleed-a i jasniji,konkretniji zvuk....Nemam nista protiv bleed-a kada ga hocu,lepo prebacim c414-ke sa hiperkardioid na kardioid karakteristiku,drugacije ih postavim i to je to.

quake2
29-11-2010, 06:55 AM
Na floor tom ovaj put je isao akg d112....duboko a puca:),bez preteranog sustejna.

quake2
29-11-2010, 07:01 AM
Overe ovaj put upravo ovako....

quake2
29-11-2010, 07:14 AM
Da rezimiram pa kasnije kacim i semplove,pozzzzz.

Kick-shure sm52 beta-D&R-adi8ds
Kick-akg d112-MCI500jh-DBX160a-adi8ds
Kick-subkick-D&R-adi8ds

Snare top-shure sm57-D&R-adi8ds
Snare top-akg c451-UA6176-adi8ds
Snare bottom-sennheiser MD441-D&R

HHats-akg c451-focusrite vm-896HD

Tom 1-akg c414 buls-D&R-adi8ds
Tom 2-akg c414 bxls-D&R-adi8ds

Floor tom-akg d112-D&R-adi8ds

OH-akg c451 stereo par-D&R-896HD

66musicman
29-11-2010, 01:39 PM
Svaka cast, veoma korisno i opsirno.
Primecuje se ogromno iskustvo u radu.
Jedva cekam semplove.

Bitch
29-11-2010, 02:37 PM
super, manje vise klasika setup, ovako i ja najcesce vozim treking.
cekamo sampleove :)

pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)

btw, nice setup. Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Bockie
29-11-2010, 03:58 PM
D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu. Kontam da ovo ima smisla sto radi cika quake. Taj njegov low-end je izrazen samo ako ga jako "opteretis" ili izazoves nekakav proximity,dotle je relativno miran mike. Jednom sam ga cak koristio za neku radio reklamu, kad mi je bas trebao deep-sub vokal, 'nako da grmi, ba'... :D

Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim, ne znam, ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate! Da mi treba djebeli ,masni heavy dobos, i tamo bih ga stavo, mislim da se i to radilo...!

Bitch
29-11-2010, 10:37 PM
Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Sent from my iPhone using Tapatalk

STUDIOTON
29-11-2010, 11:05 PM
Jel ovo azmafon u sobi, ploce? Bas i mene zanima kako ce ispasti..

quake2
30-11-2010, 05:14 AM
Evo ga jedan sempl na brzaka jer mi jos bubnja u glavi od nocasnjeg "bubnjanja":) pa nisam bas u stanju da to malo sredim.

quake2
30-11-2010, 06:09 AM
pitanje - cesto vidim da ljudi vole da stave d112 ili slicno na fllor tom. jer zaista volite taj low-end, ili ...? meni je on prilicno heavy za neki fat sound. u principu jedina aplikacija kad bi ga tu stavio je ako jako zurimo i ako skontam da je floor tom ves masina, tj da ne moz da se nastima i da ne valja nista. ono, instant low end, ali malo chudan hi-mid.... koja su tvoja iskustva?
Isto sam mislio sto i ti:).Nije da ni sada nesto obozavam taj low-end ali hi-mid mi odgovara i za malo vremena cupam na flooru isto sto i na timpanima,tj tu neku malo svinjsku tacku koju volim:),sa c414 vec tu imam malo vise posla.Za neki jazz-ic,pop i sl. bih stavio atm25 ili c414,ne gadim se ni na 441....sve to lepo radi.

i jos jedan tip - probaj next time da gaffujes i prednji deo 57-ice i 451 na sneru, ovako su malo razmaknuti i moze da se desi lagani smearing tj muljanje. Skroz ih zalepi da su membrane sto blize. Kad si dokon, uzmi nek ti neko lupa dobos pa vozaj distance da vidis kako faza farba hi-mid i visoke :)
He,he...radili smo to vec:wink: upload-ovacu snimke.Za gaffovanje si u pravu....malo sam se ulenjio u poslednje vreme pa mi je bilo tesko:ups:.Cuo probne trake,sve mi bilo ok i ostavio sam tako.[/quote]

btw, nice setup.

Hvala puno,bice i bolje nadam se,voleo bih jednu U47-cu umesto d112 na kicku:).

Kako si zadovoljan 896 preampima (al iskreno :D)

pozZ

Najiskrenije,nikada nista nisam usnimio njima Matori,barem ne odavno.Probao sam ih kada sam kupio kartu cisto da vidim dali sljakaju,konstatovao da su (meni) neupotrebljivi i to je to.Konvertori su vec ok,nisu kao adi8ds ali ni ovi opet nisu vrh:),lepo voze i jedni i drugi a kesh je otisao na akustiku,mikrofone,preampe pa ce bude valjda i neki crane song kasnije:).

quake2
30-11-2010, 06:21 AM
D112 je stvarno lud mike u najpozitivnijem smislu.Kad ga koristis na bilo kom segmentu bubnja taj njegov hi-mid uvek da dozu "sirovosti" zvuka, koju nekako jako volim

Isto Matori,upravo to mi se svidja.

ta 52-jka je brutalan mic, ali nekako mi ovaj zvuci "mesnatije" zdravije i mnogo brze i sa manje posla dobijem rezultate!

I ovde se slazem, mada ih ja upakujem na kicku oba...52-ka punch,d112 meso,super kombinacija.Inace mi se 52-ka vise nigde sem tu ne svidja.

quake2
30-11-2010, 06:33 AM
Bokac
Sve to stoji, nego covek ima uvo pa me zanima sto na floor nije stavio jos jedan 414 (...mozda nije imao :-) ) nego to jaje.

Generalno sam i ja fan ksm32 na timpanima (citaj 414- skoro isti zvuk :) ) ali karakter nekad bira presudnu ulogu prilikom odabira toms majkova. Za funky jazz sound, yes, vrlo kul da ide Large Diaphragm Condenser, a za neki rock i tvrdje, uvek radije dinamicki majkovi. No, stvar ukusa.
PozZ

Ima jos jedna stvar koju ne napisah Matori...kada necu mnogo bleed-a,lakse se izboriti sa d112 na floor-u nego sa c414 jer barem 90% bubnjara,barem kod mene spusta ride najnize moguce,mislim da se takva situacija vidi i na slici koju sam upload-ovao.

quake2
30-11-2010, 06:40 AM
Jel ovo azmafon u sobi, ploce?

Na kraju je oko 60% akustike u r.r. zavrsilo ispod azma ploca.Polovinu od toga cu uskoro zameniti primitivnijom vrstom qrd difuzora i mislim da cu onda imati odnos prekrivenih povrsina azma plocama srazmeran zvuku kakav bih voleo.Pozdrav

STUDIOTON
30-11-2010, 10:06 AM
koliko je velika soba? ja sa akustikom nemam problema, bas naprotiv, takodje azma ploce , ali dosta veca prostorija

A ovaj sempl je ok, kada se smixa i napravi, bice kako treba ..

quake2
30-11-2010, 03:42 PM
Soba je cetiri puta tri metra.Ne postoji tu neki odredjeni akusticki problem nego...drugacije je ipak kada je reflektivna povrsina azma ploca i kada je to drvo.U sustini radicu samo malu nadogradnju jer je soba vec puna airgapova:),kamene vune,superchunkova,azmafona,rostilja....mmmm,rosti lj,odoh na klopu:-).Pozzzz

boggy
01-12-2010, 06:03 PM
Znakov nacrt za sobu za snimanje bubnja, i komentari su prebaceni u za to predvidjen podforum mozete ga naci na "Znak-ova soba za snimanje bubnja (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36014)"

pozdrav

bogi

quake2
02-12-2010, 03:14 AM
Thanks Boggy:).

Evo malo test fajlova mikrofona...

quake2
02-12-2010, 03:16 AM
...

quake2
02-12-2010, 03:25 AM
....

quake2
02-12-2010, 03:27 AM
.....

quake2
02-12-2010, 03:29 AM
.......

Znak
02-12-2010, 07:32 AM
Uh... AKG C1000 ima preveliki attack svuda. Koliko se sećam u pro?loj inkarnaciji ovog threada zvučao je neuporedivo bolje.
Da li si ga ikad isprobao kao OH?

quake2
02-12-2010, 01:32 PM
To su isti semplovi od proslog puta.Snimao sam c1000 na overima,to onomad bese standardica i svasta je radjeno sa njima.Nije kao c451 ali nije bas ni da je neupotrebljiv.Dobri preampi i uvek nesto moze da se izvuce,zavisi kakva su ocekivanja,ako steknes c1000 u preampe na karti....hm...e to ce vec biti neupotrebljivo za neki ozbiljan snimak.

Znak
02-12-2010, 04:21 PM
To su isti semplovi od proslog puta.

Da, sad sam na?ao i te stare snimke, potpuno isti, ali je tačno i da su meni ti stari zvučali mnogo bolje, po?to sam ovo danas slu?ao kroz iMac-ove zvučnike.

Snimao sam c1000 na overima,to onomad bese standardica i svasta je radjeno sa njima.Nije kao c451 ali nije bas ni da je neupotrebljiv.Dobri preampi i uvek nesto moze da se izvuce,zavisi kakva su ocekivanja,ako steknes c1000 u preampe na karti....hm...e to ce vec biti neupotrebljivo za neki ozbiljan snimak.

Ok, nemam vi?e dilemu gde staviti c1000. Očigledno daju prebrz attack u blizinskom snimanju, ali će za OH biti dobri.

Bockie
02-12-2010, 04:40 PM
jbt, onaj d112 na snare radi do yaya..:D

Svasta...cuo sam da je neko to stavljao, ali i sad kad slusam mi radi lepse od bete...!

66musicman
02-12-2010, 09:33 PM
Da li bi hteo da napises koje pre-ampe si upotrebio, koji softver i tako to ?

quake2
03-12-2010, 06:46 AM
Da li bi hteo da napises koje pre-ampe si upotrebio, koji softver i tako to ?

Preampe,konvertore,kompresore i mikrofone sam vec napisao,softver je Logic Pro,komp Mac quad.U mixu koristim uad-a,duy,waves,urs,sonnox...pluginove, i lexicon pcm91.Sabiram uglavnom ITB mada mogu i kroz D&R kada se ima vremena.Evo linka za nocasnju malo "meksu" postavku bubnja jer je i pesma takva.Test traka je dosta dugacka i u wav-u pa je zato nisam upload-ovao ovde.Na kraju kacim i gotov mix.Ako ima jos bilo kakvih pitanja vezanih za temu,rad sam da divanimo:).Pozzzz
http://hotfile.com/dl/86636291/210e85e/test_bubanj.rar.html

quake2
16-12-2010, 05:29 PM
Evo novih slika a bice i novih semplova.Snimana je pop balada,postavka je slicna ali sve zvuci totalno drugacije kada se pomeraju majkovi:).Vise bleed-a,meksi zvuk,vise sustain-a itd.Bubanj je Yamaha,sasvim solidan,kao i bubnjar sto je najvaznije.

quake2
16-12-2010, 05:52 PM
Na kicku:shure beta 52a unutra
akg d112 napolju,ovaj put mnogo blize kicku
subkick bez kojeg bi ovde tesko napravili sta smo naumili jer je kick dosta malih dimenzija,ovako je odlicno izasao.

quake2
16-12-2010, 05:55 PM
Snare:akg c451 gore
shure sm57 gore
sennheiser 441 dole

quake2
16-12-2010, 05:57 PM
HHats:akg c451
OH:stereo par c451

quake2
16-12-2010, 05:58 PM
Tom:akg c414 buls
Floor tom:akg c414 bxls

quake2
16-12-2010, 06:01 PM
Evo i slike mikrofonskog repertoara,cisto da bude jasnije sta sam imao ili mogao drugacije da stavljam.

Bitch
16-12-2010, 07:37 PM
ne moz bolje :)

jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414?

u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez :)

kip ap d gud vrk

OFF
16-12-2010, 10:54 PM
A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?

Bitch
16-12-2010, 11:12 PM
A kakva je sushtinska razlika u 414 i 421 na tomovima...... ja po navici uvek stavim 421, a imam mogucnost i za c414, ali nikako da se nadje vremena na snimanju za eksperimente..... koliko bi c414 pokupilo svega ostalog? Hypercard?

dinamicki vs condenser :wink:
da stavis Sm57 protiv Neumann U87, ista razlika :)

karakter - condenseri imaju prirodniji decay i linearniji freq response. dinamika farba proximity-jem.
leakage nije strasan, nesto veci od dinamickog, ali sve zavisi od postavke cinela, ne mora da bude.

snimci sa dinamickim se malo bolje probijaju ako je gust miks (makar iz mog iskustva).

a generalno ih nema mnogo u upotrebi na tom mestu jer su malo i skuplji (4 timpana - 4x414..nije da nije), a plus ako ih drummer zvekne, kuku lele :-)

condenseri osetljiviji na stim - cesto bocnes dinamicki, das bassboost proximityjem i oma imas neki opsti tom sound, ako kod condensera omanes, vise se cuju greske u stimu.

i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp :)

Bockie
17-12-2010, 12:42 AM
koliko bi c414 pokupilo svega ostalog?

Radi odlicno, kacio je quake vec primere...

Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar

Potpuno tacno!
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...!

Bitch
17-12-2010, 12:57 AM
jes. mada i to zavisi - dal ti je bitan feeling, ili sound :) ako imas feeling, lako dotrigerujes izlejerujes, a ako imas super bubanj, a los timing.... to jedino vest Beat Detective moze da izleci.

...elem, snimah skoro neki Mapex bubanj, kacicu uskoro... bice veery interesting :wink:

pozZ

Arthur
17-12-2010, 03:32 AM
i da ... hej! ovo su nijanse, sve to radi posao. Po meni (u stvari po mnogima) je za super zvuk tomova zasluzan sam tom, materijal, pravilan stim, lepo uparena plastika, dobri obruci, pa tek onda bubnjar, neka medium palica i tek onda majk i preamp :)

hej, bravo! WORD :)

quake2
17-12-2010, 04:08 AM
ne moz bolje :)

:)

jes probo da bocnes i 421 ispod timpana, obrnes fazu, i saberes sa 414?

Nisam sa 421...probao sam sa d112,imam negde semplove pa cu da zakacim ali mi se generalno nije svidelo,probacu i sa 421.Ocekivao sam dole neki masniji bas koji bih lepio na c414 a dobio gomilu nekih nedefinisanih srednjih koji se nikako nisu lepili.Moracu jos malo da experimentisem.

u trenucima slobodnog vremena, jel si probao 441 na kick? za neke tvrdje stilove rulez :)

Nisam,probavam prvom prilikom:wink:,verujem da 441 nece da razocara:).Pozzzz

Znak
17-12-2010, 07:25 AM
Potpuno tacno!
Samo, kad bih birao izmedju osrednjeg kompleta i dobrog bubnjara i zategnute "recording custom" sa nekim drombuljasem, pre bih izabrao ono prvo za snimak...!

Isti čovek kad pređe sa swing star na recording custom svira bolje. Taj zvuk jednostavno inspiri?e.

OFF
17-12-2010, 07:38 AM
Meni je dobitna kombinacija za tomove md421 sa Waves r-bass u mixu:)...
Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno:)).. a da mi pritom i cinele budu dobre po balansu, prostoru i boji..... obicno ovo drugo uspem, ali mi oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu..... a inace u mixu panjim overheade podobro, pogotovo od kada sam u novoj sobi koja mi jako lepo radi

Znak
17-12-2010, 07:48 AM
oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu....

Pa i u "stvarnosti" stoje jedan pored drugog. Naravno, to te ne sprečava da napravi? u miksu kao da su razmaknuti tri metra (to valjda nekome zvuči "realistično", meni ne). Ali onda ekvilajzerom malo uti?a? tu frekvenciju u OH snimku pa pojača? ono ?to je snimljeno bliskim mikrofonima.

To ja sad kao tebi ne?to obja?njavam. :rotfl:

Bockie
17-12-2010, 07:52 PM
Mada mi je generalni problem, ne mogu nikad da postavim overheade tako da mi elementi (snare i tomovi) budu u stereo slici tako kako bi zeleo (snare u centar, tomovi malo levo pa desno:)).. a da mi pritom i cinele budu dobre po balansu, prostoru i boji..... obicno ovo drugo uspem, ali mi oba toma (kad covek ima samo dva), vuku na jednu stanu..... a inace u mixu panjim overheade podobro, pogotovo od kada sam u novoj sobi koja mi jako lepo radi

Off-e,

Stara jedna fora, jako dobra (a ne goji), probaj ovo. Postavi overheade drugacije. Klasicna postvka zanemaruje "drvo" u odnosu na cinele. Dobos je u levo,dva toma u desno,itd.. Zavisi kako ih postvis ali sto su blizi,gora je zvucna slika... Malo sam ovo na brzaka nakucao... Vidi, crvene tacke pre'stavljaju mikrofone:

Klasicna (old school) postavka otprilike:
http://dl.dropbox.com/u/2806767/Drum-Set-mic%20classic.gif

Dijagonalna postavka gde je "drvo" bubnja mnogo vise u centru paznje i u logicnije u rasporedu stereo slike. Dobos je u sred centra, timpani prakticno vec panoramski rasporedjeni kako treba...:

http://dl.dropbox.com/u/2806767/Drum-Set-mic%20diag.gif

Dakle kazem, p r o b a j , pa onda donesi sud...

Bitch
17-12-2010, 08:02 PM
da. ali najbezbolnije je definitivno da overi budu na ekvidistanci od dobosa. stara fora, ali radi najbolje :) cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema :)

Bockie
17-12-2010, 08:07 PM
cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema :)

:thumbsup:

OFF
18-12-2010, 03:02 AM
da. ali najbezbolnije je definitivno da overi budu na ekvidistanci od dobosa. stara fora, ali radi najbolje :) cak i ako neka cinela nije usput na distanci, bice mnogo prirodniji decay, tako da brige nema :)

To redovno radim, ali su mi tomovi problem.... probacu ovako...... sa dijagonalnom postavkom.....

Arthur
18-12-2010, 11:25 AM
ja imam nešto drukčiji pristup ipak. Kačim nezavisno spot mikrofone na činele, u zavisnosti od broja istih (svake 2 činele na spoju dobiju po jedan c451), a onda posebno zakačim jedan stereo par na ortf šini, direktno iznad glave bubnjara. Taj par je u principu na istom rastojanju od doboša i nemam nikakve probleme sa panoramom, čak mi i tomovi solidno padaju u pozicije već tu. Ove spot mikrofone kačim tako da bude maximalna separacija elemenata, i svakom posebno u mixu dajem različitu ekvalizaciju, ne bi li na kraju čuo tačno ono što želim funkcionalno.

Bitch
18-12-2010, 01:29 PM
i to je vrlo legitimna metoda, samo zahteva dobru praksu i iskustvo, zbog faznig problema oko smearinga visokih... mada s obzirom da si se nasnimao zilion bubnjeva, siguran sam da kod tebe problema nema :wink:

quake2
21-12-2010, 07:15 PM
Meni ipak u poslednje vreme najvise igra XY.Nema problema sa drvetom,milion solucija kasnije u mixu sto se tice kompresije i postavke kompleta,daje neku cvrstinu stereo slici,najbrze nadjem poziciju mikrofona...

OFF
21-12-2010, 08:00 PM
i to je vrlo legitimna metoda, samo zahteva dobru praksu i iskustvo, zbog faznig problema oko smearinga visokih... mada s obzirom da si se nasnimao zilion bubnjeva, siguran sam da kod tebe problema nema :wink:
to nisam probao jos od skolskih dana, ali cu prvom prilikom... verujem da se mikrofoni na cinalama seku dosta visoko u toj situaciji, cak i do 300hz?

Ima li smisla tad probati sa MS parom iznad glave bubnjara, to mi je nekako fazno prilicno sigurna varijanta.... usmeriti M prema dobosu npr

Bitch
21-12-2010, 09:34 PM
to nisam probao jos od skolskih dana, ali cu prvom prilikom... verujem da se mikrofoni na cinalama seku dosta visoko u toj situaciji, cak i do 300hz?

meni je bas 300-350 neka everyday varijanta

Ima li smisla tad probati sa MS parom iznad glave bubnjara, to mi je nekako fazno prilicno sigurna varijanta.... usmeriti M prema dobosu npr

vrlo ima smisla :wink: mnogo zajebana i punchy fora, samo mora oprezno

OFF
21-12-2010, 11:09 PM
meni je bas 300-350 neka everyday varijanta

e, pa tu ja 'gresim'.... ostavim nisko hipass na overima, da bi imao masu na tomovima (100-150)

quake2
21-12-2010, 11:21 PM
Ne vidim ja tu nikakvu "gresku",pitanje je samo dali hoces takav ton.Sasvim je ok u nekim varijantama seci oko stotinak hz.

Bitch
21-12-2010, 11:51 PM
ni ja ne smatram da je to greska, samo mi je visak ako imam dobar close miking na tomsima

OFF
22-12-2010, 12:05 AM
ma naravno da nije, zato sam i stavio pod navodnike..... nego je to stvar koja malo zeza kod nekih situacija.... okacicu vam kakav snimak, pa cemo diskutovati, najbolje tako:wink:

OFF
22-12-2010, 12:06 AM

Oprezno...... koje su potencijalne greske u ovoj varijanti?

Bitch
22-12-2010, 12:21 PM
oprezno u smislu - ipak je to MS, nema prostora za gresku, mora lagano i studiozno da se setuje, a ne u zurbi

Surfer
23-12-2010, 08:20 PM
A gdje je room mikrofon?