View Full Version : sinhronizacija audia iz različitih izvora
marcos
27-11-2010, 04:48 PM
problem je slijedeci:
snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti?
Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim....
InsaneEyes
27-11-2010, 05:04 PM
Meni pada napamet mo?da usnimiti u real timeu line out iz zooma u projekt ali mislim da ako u startu nije kori?ten zajednički word clock nema ?anse da to popravim....
probaj to.. ako ni ondak ne radi onda ti je zoom sjebao nesto pri snimanju :banghead:
ako nista ne uspe i ako ne dobijes neki matematicki odgovor ovde na forumu importuj sve resampleovane u ableton i warpuj prvu i zadnju punch tacku lepo na Complex Pro modu, trebalo bi da propliva.. ako ne zapliva jos malo rucno warpujes.. sve u svemu 15-ak min posla a snimak ce ti se oskrnaviti neznatno/necujno (ako imas ableton :D)
awacs
28-11-2010, 12:32 PM
problem je slijedeci:
snimao sam live jednog benda (Cubase) na način da sam dobio direkt outpute iz pulta i to 48.000/24. Istovremeno snimao se koncert i sa snimalicom zoom h4 44.100/24. ?elio bi taj audio materijal umiksati u kanale u Cubase projektu. Kao ?ta je bilo za očekivati, kanali se nakon par minuta krenu postepeno raspadati da bi nakon 2-3 minute bili čujno nesinhronizirani (naravno da sam konvertirao audio iz zooma u samplerate projekta). Kako to rje?iti?
U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.
Pozdrav,
Vasa
marcos
28-11-2010, 01:14 PM
U?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.
Pozdrav,
Vasa
uf:cry:
Moritz
28-11-2010, 02:10 PM
u?tedi sebi vreme, trud i ?ivce i odustani od bilo kakvih poku?aja da sinhronizuje? ta dva zvuka tako da sviraju zajedno. I nemoj nikad vi?e da radi? na taj način.
Pozdrav,
vasa
+ 1
awacs
28-11-2010, 06:48 PM
uf:cry:
Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat :)
Pozdrav,
Vasa
marcos
28-11-2010, 06:55 PM
Pa nije to ni?ta stra?no - stekao si nekakvo iskustvo. Sledeći put postavi pitanje pre nego ?to uđe? u projekat :)
Pozdrav,
Vasa
Apsolutno. Ali na svu srecu, radi se samo o snimanju koncerta bez pretenzija, samo da se ima dokument događaja. Svakako za neko ozbiljno snimanje nebi tako bezveze organizirao setup.
Lekcija je u svakom slučaju jasna i vrijedna
Arthur
28-11-2010, 06:58 PM
totalno se slažem. Identična situacija sa revijskim orkestrom Metropolis od pre par nedelja u SC - Moj multitrack po grupama 10ch sa FF800 i 2ch master sa mixete usnimljen direktno u drugi komp, macbook , interna karta. . Oba na istom samplerateu i sve, nisam uspeo AMA BAŠ ništa da uradim. Dva dana experimentisanja, i ništa. Zahtev je bio da se na postojeći mix doda nešto od multitracka i tako poprave live mix greške, tipa, vokal i sl. Al nisam uspeo nikakvim warpingom da im uskladim dužine jer mi se čini da uopšte i nije problem u samoj dužini, tojest, brzini motanja, nego jednostavno materijal đuska okolo jednog drugog i konstantno pravi fazne probleme. Jedva sam uspeo na jednoj pesmi da dignem neke repove od violančela i to pojedinačno nameštajući svaki, i žestoko filterišući, pa se i nešto ne primećuje flanger, na tih par puta po 5 sekundi.
Tako da, odustani. Realno, nema načina da se slože sada.
Bitch
28-11-2010, 08:43 PM
word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...
STUDIOTON
28-11-2010, 09:07 PM
word clock je chudo. samo to kod nas niko ne koristi. cak i adat sync baguje a kao ne bi trebao. na male duzine se i ne primeti, ali kad je koncert, uh...
+1
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bockie
29-11-2010, 12:52 AM
probaj to.. ako ni ondak ne radi onda ti je zoom sjebao nesto pri snimanju...
...posto je cubase nepogresiv...!
Kolo: E jebo ga ti Boki...!
:D
Manley
01-12-2010, 01:14 PM
Probaj da prebacis snimak na drugi komp sa audio karticom i da klokujes oba kompijutera, ali tako da ti prvi bude master. Jos bolje ako imas externi clock....
Arthur
02-12-2010, 02:26 PM
jeeel? SI ovo pokušavao sa uspehom ili čisto daješ ideju ? Nije mi mali posao da se iscimam oko toga, pa mi treba makar jedna potvrda uspeha :/
Manley
02-12-2010, 03:08 PM
Potvrda uspeha je da se sam potrudis i vidis da li radi...kod mene je radilo, doduse live snimak, ali razlicite frekvencije, 88,2 i 192khz...eto ako sam ti olaksao zivot, drago mi je
Arthur
02-12-2010, 03:41 PM
različite frekvencije na različite snimače koji nisu u sinkU? sorry što smaram, samo me ovo podosta muči
marcos
02-12-2010, 10:30 PM
različite frekvencije na različite snimače koji nisu u sinkU? sorry ?to smaram, samo me ovo podosta muči
evo ja sam probao zdravoseljački usnimiti u real timeu trake iz zooma u projekt i...radi! Neznam ?ta bi reko na to.....
Arthur
02-12-2010, 11:27 PM
au
moram ondak probati što pre
awacs
03-12-2010, 09:56 AM
evo ja sam probao zdravoseljački usnimiti u real timeu trake iz zooma u projekt i...radi! Neznam šta bi reko na to.....
Da sam na tvom mestu ja bih reko recimo "super" :thumbsup:.
Meni nikad nije pošlo za rukom da stignem dalje od prihvatljivog sinhroniteta za zamenu zvuka ispod video slike. Svi pokušaji da fajlovi sviraju zajedno su bili neuspešni poput Athurovih (neprihvatljivi problemi sa fazama, etc.). Ali super što ti je upalilo. Samo ipak bolje nemoj drugi put tako da radiš.
Pozdrav,
Vasa
marcos
03-12-2010, 10:52 AM
Da sam na tvom mestu ja bih reko recimo "super" :thumbsup:.
Meni nikad nije po?lo za rukom da stignem dalje od prihvatljivog sinhroniteta za zamenu zvuka ispod video slike. Svi poku?aji da fajlovi sviraju zajedno su bili neuspe?ni poput Athurovih (neprihvatljivi problemi sa fazama, etc.). Ali super ?to ti je upalilo. Samo ipak bolje nemoj drugi put tako da radi?.
Pozdrav,
Vasa
da, po niti jednoj logici to nebi trebalo ?ljakat ali evo ga....dobro sam pro?o, to ku?im :))
evo ja sam probao zdravoseljački usnimiti u real timeu trake iz zooma u projekt i...radi! Neznam ?ta bi reko na to.....
Znaći poslu?ao si me :D
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.