PDA

View Full Version : Cubase 5 Initialization do besvesti!

Gianfranco
23-11-2010, 12:00 PM
U proseku svaki treci ili cetvrti put kada pokrenem Cubase 5 pocinje da vrsi inicijalizaciju plug-inova koja traje oko 20 min! To se desava u zadnje vreme svaki dan po nekoliko puta i vise sam poludeo...
Niti instaliram nove plug-inove niti bilo sta radim osim sto palim i gasim projekat,te mi nije jasno odakle mu "potreba" da radi po stoti put jedno isto...

Bilo je i relativno dugih perioda kada se ovo nije desavalo,a onda je opet pocelo iznenada...

Da li neko zna zasto se ovo desava? Da li je problem u verziji Cubase 5 koju koristim ili je ovo moguce resiti nekim podesavanjima?

Rhino
23-11-2010, 04:34 PM
Jesi probao da reinstaliras cubase?Ili probaj da otvoris Start/Steinberg Cubase/application data folder pa obrisi vst2x blacklist, vst2x plugins, vstpluginfo i startuj program. Ponovo ce da ti ucitava sve pluginove, ali mozda ovog puta proradi kad mu ucitavanje plugova od nule krene...

Khan
23-11-2010, 10:07 PM
.... ili, verzija 2, slicni su siptomi kad hd na kom su vsti banke kalira...

Gianfranco
25-11-2010, 10:54 AM
koristim portable verziju... tako da cu pokusati sa nekom drugom verzijom...

hvala!

"7"
25-11-2010, 01:08 PM
Meni to radi samo kad restartujem komp... mada ne vidim razlog ni tad da radi ali eto... mada meni je to mali problem s obzirom da komp gasim samo kad putujem negde na duze, inace mi je stalno upaljen... radi mi to i na 3 i na 5 Kubezi... a rade mi to i SF i WLAb tako da kontam da to tako treba (iskljucivo posle restarta) :cry:

Pozz

zeleni
25-11-2010, 01:29 PM
Meni se to znalo desavati poslije defragmentacije diska...pa ako imas kakav software sto to radi probaj ugasiti.
Pozdrav ;)