View Full Version : Softver za izradu D'n'B, BreakBeat ritmova?
Filip_
16-11-2010, 02:09 PM
Ima li neki VST ili program da preporucite? Ja se mucim sa Reason Drum masinom i nekim semplerima u istom i Ableton-u, pa tu kombinujem elemente...gotovi semplovi, pa prepravka takodje...ali nista drugo ne videh i ne probah da valja...
kejkz
16-11-2010, 02:23 PM
Pa sve to sto si naveo da koristis je odlicno za muziku kakvu kanis raditi, ima ih jos dosta, ali se posveti alatu koji ti se najvise od njih svidja i radi polako. Sakupljaj jos dodatne semplove bubnjeva, pun ih je net, pa kombinuj, siguran sam da ces pre ili kasnije dobiti nesto zanimljivo.
Filip_
16-11-2010, 02:40 PM
Valjda si u pravu...nego dugi niz godina radim sa tim, pa se javila zelja za jos necim novim (nadogradjivanjem znanja :D), otuda i ovaj post.
kao shto kolega kejkz reche.
pitanje je samo da li ti trebaju dnb ritmovi ili dnb semplovi
u sluchaju semplova morash lejerovati nekoliko razlichitih, pogotovo kada dodje do snerova (svi ti rock hard snerovi su po tipa 3-4 koma slepljena zajedno tako da udare kao jedan).
u sluchaju rimtova mozhesh da ih lupash i u redrumu i u abletonu i gdegod hocesh. mozhesh i bateriju da probash, ali skoro svaki divajs za ritam ce imati i neka ogranichenja i prednosti
mogao bi josh recimo da probash i reasonov kong (to imash u reason petici).
josh jedna super fora bi ti bila da, poshto je sam dnb uglavnom dosta melodichan, uzmesh i "odsvirash" ritam.
jel znash u reasonu da nakachish pitch cv na matrix pa da preko matrixa svirash ritam?
Filip_
16-11-2010, 02:52 PM
Da, to sam obicno radio da dam ritmu i melodiku...
P.S. - Ovde (u Beogradu) trenutno radim pomocu stapa i kanapa, bez monitora i midi-ja trenutno, a taj kong cu probati, nisam jos probao Reason 5.
Hvala
mp303
16-11-2010, 03:58 PM
HammerHead Rhythm Station
DaBear
16-11-2010, 04:09 PM
dokle god ne napravis nesto da zvuci bolje od ovoga...nemoj da se pomeras od Reasona....(na pocetku se lepo vidi kako je bubanj nakucan na nekoliko traka i radi super !!!
nema svrhe koristiti 10 razlicitih softwarea, jer se onda svi POVRSNO nauce...
<object width="480" height="385"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/hLqhyrELwGI?fs=1&hl=en_US"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/hLqhyrELwGI?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="480" height="385"></embed></object>
66musicman
16-11-2010, 11:16 PM
dokle god ne napravis nesto da zvuci bolje od ovoga...nemoj da se pomeras od Reasona....(na pocetku se lepo vidi kako je bubanj nakucan na nekoliko traka i radi super !!!
nema svrhe koristiti 10 razlicitih softwarea, jer se onda svi POVRSNO nauce...
<object height="385" width="480">
<embed src="http://www.youtube.com/v/hLqhyrELwGI?fs=1&hl=en_US" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" height="385" width="480"></object>
Tip vlada Reason-om fenomenalno.
DzoniPFC
17-11-2010, 05:49 AM
<cite>fxpansion </cite>Guru
Recycle za seckanje brejka ,sejvuje kao rex ,wav itd tako da posle mozes da vuces u rizn ,gruvi ,fruti itd
Filip_
17-11-2010, 10:14 AM
@DaBear: Poslusah ovo...jako zanimljivo...
P.S. - ne bih desetak softverskih resenja...nego radim sa 2 dosta dugo, pa rekoh da ubacim jos jedan u glavu :rolleyes:
@mp303, Dzoni PFC, cAAc: Upravo skidam preporucen softver.
Hvala svima na korisnim predlozima i komentarima
DaBear
17-11-2010, 04:12 PM
Reason sa dobrom bibliotekom radi MEGA posao za D & B, Techno itd,,
SVE IMA sto treba ! Ali treba zasukati rukave , citati i gledati (ima brdo korisnih videa na webu..) i cackati !
Analize tipa: "zasto njegovih 5 kanala zvuce bolje nego mojih 25 kanala?" su jako korisne...
Dokazano je da 90% korisnika softwera koristi manje od 10% njegovih mogucnosti...:ups:
kejkz
17-11-2010, 05:25 PM
Dokazano je da 90% korisnika softwera koristi manje od 10% njegovih mogucnosti...:ups:
Provereno!
SVE IMA sto treba ! Ali treba zasukati rukave , citati i gledati (ima brdo korisnih videa na webu..) i cackati !
Analize tipa: "zasto njegovih 5 kanala zvuce bolje nego mojih 25 kanala?" su jako korisne...
true
Filip_
17-11-2010, 08:15 PM
Slazem se, samo nemoj da mislis da sam lenj i da nisam ljudski zasukao rukave, zanimao me je jos neki softver za ritam da probam i vidim sta nudi.
pozz :D
DaBear
17-11-2010, 08:25 PM
Slazem se, samo nemoj da mislis da sam lenj i da nisam ljudski zasukao rukave, zanimao me je jos neki softver za ritam da probam i vidim sta nudi.
pozz :D
ja ne znam kakav je to softwer za ritam (:confused:)
Ja znam da lepo isecem / izeditujem samplove iliti zvukove (sto sa ploca, sto sa CD-a, ili proberem neke gotove biblioteke)..
poredjam to na klavijaturu (u nekom sampleru), i...okidam,,progrmiram ritam.
posle malo izpomeras ili kvantizujes i to je to !
opcija B..poslidas loopove, poredjas opet po klavijaturi i ...okidas!
Posle dodas neke cinele odozgo ili sta vec treba...i gotovo (jos brze)
Filip_
17-11-2010, 08:41 PM
...smorio si me, ali svejedno hvala...nema potrebe da napadas toliko...:shock:
milos
17-11-2010, 08:48 PM
Jbte, DaBear te krsti a ti prdis ...:rotfl:
Filip_
17-11-2010, 08:56 PM
Naravno ne...moje postovanje, ali imam utisak da misli da sam postavio post zbog lenjosti...naravno da cu primeniti date komentare u praksi...nema potrebe da ti krstis 2. put :D
DaBear
17-11-2010, 09:14 PM
...smorio si me, ali svejedno hvala...nema potrebe da napadas toliko...:shock:
:shock::shock: nisam napadao..???
Samo sam ti rekao kako ja to radim..i sto je u biti sustina drum programminga.
Filip_
17-11-2010, 09:20 PM
Ma, delovalo mi je da si malo ostrije pisao, iako ti nisam cuo voice da li si se drao na mene ili ne :D.
Naravno, zahvaljujem se na nesebicnoj razmeni znanja.
Pozz :D
psionic
19-11-2010, 04:09 PM
Mozda ce se sad neki naci uvredjenim, ali ja mislim da je REASON pomalo decji program. Najvise bih istakao kao manu, njegovu zatvorenost ka VSTu, nepotrebno komplikovani patching (kablovi koji vise tamo-amo u 21. veku :shock: ) Raditi nesto - bilo sta u reasonu je vrlo zaobilazan proces...
Uzmi ti lepo Cubase, kao sav normalan svet i otvorice ti se mnostvo mogucnosti za koriscenje raznih VSTa koji sami u sebi imaju vise stvari od celog reasona! Npr - Guru, pa zatim Sugarbytes efekti (obavezno proveri tutoriale na njihovom sajtu), Image Line GrossBeat... NI Battery... Mnogo ih je i svaki od njih ima unikatne mogucnosti za manipulaciju beata.
U sustini sve se moze odraditi u bilo kom programu (Fruity, Reason, OrionPro, NoiseTrekker...) pitanje je samo na koji nacin... Ako cu 80% vremena provesti da ucinim prozor vidljivim, preglednim, ili kad pritisnem TAB i vidim more besmislenih rutovanja, pa da misem pratim sta je gde, onda dzaba pos'o.
Filip_
20-11-2010, 01:39 PM
Tja...sta ja znam...Propellerhead-ov softver mi nije stran jos od Rebitrth-a 1.5 iz '98 tako da nemam problema toliko sa snalazenjem...poslusah predloge, skinuh u Guru fxpansion VST i drndam...ima sto sta da ponudi i prijatan GUI poseduje...ako se dobro obrade, ritmovi nastali u Reason-u mogu zvucati dosta kvalitetno takodje...
P.S. - Jeste, kada pritisnes Tab u Reasonu dolazi do zbunujuce face ponekad, ali moras priznati da im je pun pogodak potez da dobijes pozadinu uredjaja :D
psionic
20-11-2010, 03:03 PM
Tja...sta ja znam...Propellerhead-ov softver mi nije stran jos od Rebitrth-a 1.5 iz '98 tako da nemam problema toliko sa snalazenjem...poslusah predloge, skinuh u Guru fxpansion VST i drndam...ima sto sta da ponudi i prijatan GUI poseduje...ako se dobro obrade, ritmovi nastali u Reason-u mogu zvucati dosta kvalitetno takodje...
P.S. - Jeste, kada pritisnes Tab u Reasonu dolazi do zbunujuce face ponekad, ali moras priznati da im je pun pogodak potez da dobijes pozadinu uredjaja :D
Ma super, spagete na sve strane :)
Navika je cudo. Ja sam se jedva skinuo svojevremeno sa Fruityja, presavsi na Cubase. Sada ne umem ni da radim u Frutiju, Cubase mi cita misli...
Dobra kombinacija je reason + neki VST host, pa onda mozes dodatno da peglas reasonove trake... Rewire u Cubaseu npr ?
Obavezno pogledaj one tutorijale na Sugarbytes sajtu. Na primer: http://www.sugar-bytes.de/content/video/wow.php?lang=en To je obican filter, a moze cuda da napravi od prostog loopa. Pogledaj i ostale.
Filip_
21-11-2010, 12:59 PM
Hocu. Hvala :D
Filip_
23-11-2010, 11:10 PM
Obavezno pogledaj one tutorijale na Sugarbytes sajtu. Na primer: http://www.sugar-bytes.de/content/video/wow.php?lang=en To je obican filter, a moze cuda da napravi od prostog loopa. Pogledaj i ostale.
Pogledah sve i "nabavih" :wink: skoro sve...opasnih stvarcica ima, jako dobar kvalitet...sve preporuke ostalima...
P.S.- Nema, kad Nemac napravi, to je bre ...:D
Arthur
24-11-2010, 12:34 AM
Reason u Rewire sa Cubase je "A must". Drugačije je manje više jako komplikovano raditi. A tu dolazi do pravog iskorišćavanja Reasona, a to je taj način razmišljanja, beat makerski, i gomila patcheva i preseta po veoma korisnim spravama rađenim po uzoru na matore electro-rackove. Mislim da je to čak sasvim dovoljno za kompletnu produkciju, ako neko ume. I pošten set plugova za VST u obradi, i nebo je granica.
psionic
24-11-2010, 12:54 AM
Probaj i ImageLine Gross Beat, odlican je za manipulacije pitchem i amplitudom nekog zvuka - lupa ili sta vec... Sekvencer pitcha i amplitude. Ako hoces one dobre vinyl scratch efekte... Mada je to vise hiphoperski... Sta znam, eto ideje, pogledaj rezultate na youtubu, da vidis sta se radi sa njim...
pozz
yanprawda
05-12-2010, 10:49 PM
http://www.smartelectronix.com/refer.php?url=%7Emdsp/plugins/LiveCut-0.8-beta-preview.dll.zip&mirror=false
evo mali (ali pali) vst mlooogo koristan. stavi na kanal ritma, poigraj se s opcijama pa varijacije usnimi na drugi kanal i koristi sta ti najmilije :grin:
probaj pa javi...
ima jos nekih sličnih softvera, bogatijih...
Filip_
06-12-2010, 12:13 AM
Malo nepregledan meni u samom VST-u, ali zanimljivi rezultati se mogu dobiti...neverovatno da zauzima nekih 700kb...hvala. :D
kissellii
19-01-2011, 12:57 PM
kombinacijom fl studio slicex + gross beat mogu se dobiti bas zanimljive linije koje su radnom zbog slicex a u kome radis u oba decka tako da se random smenjuju...+ u piano roll dodas po koji vanredni hit na onaj pocetni vec preneseni loop.
Tome mozes dodati i replicator od audio damage koji je vrlo lak za upoznati.
E sad znam da ekipa generalno smatra fl studio nepozeljnim ali za ovakve sandrmacije ja ga skroz volim.... mada reason i ne poznajem a cubase ne volim (volim sonar jbga) tako da je ovo jednostrano glediste.....
+ skinuh skoro izotope stutter... jos jedna varijacija effectrixa samo bolja .....onaj reaktor finger nisam dovoljno cackao da bi znao gde je u toj hijerarhiji
psionic
19-01-2011, 04:31 PM
E sad znam da ekipa generalno smatra fl studio nepozeljnim ali za ovakve sandrmacije ja ga skroz volim.... mada reason i ne poznajem a cubase ne volim (volim sonar jbga) tako da je ovo jednostrano glediste.....
Na osnovu cega si to zakljucio ? Ako je tebi ok da radis u njemu i ako to sto uradis zvuci dobro... - ne razumem ? Meni je malo nezgodan, radio sam pre u njemu.
Sonar 8 sam iskoristio za poslednje dve stvari koje sam radio i super je, jos da ga naprave da radi... :) Mnogo cesto puca, a ovaj X1 je kao neka alfa verzija novog Sonara! Inace radim u Cubaseu.
kissellii
21-01-2011, 12:21 PM
mislis da gresim, ok
ja stekao taj utisak
a kladim se da bar njih 10 nece da napise ali u sebi preziru i sonar i fl :)
mada nije ni bitno, na youtube sam uvek nasao sve sto mi je nejasno
i ko mi je kriv kad sam poceo sa cakewalkom pre vise od 10 godina i kao skroz neuk i samouk to mi bilo jednostavnije od cubase a... a sad mi nesto kasno, a i necu iz principa...haha
ionako sonar koristim samo za zhicane pesme a tu mi i ne treba bogzna kakava automatika....
Mika Technika
21-01-2011, 05:18 PM
fruti rula! barem meni, a za mix cubase
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.