View Full Version : 3 monitora.....pitanje za iskusne
shashko
16-11-2010, 02:06 PM
imam tannoy reveal 6a monitore, i sm pro nano patch da ih kontrolise, i presonus pojacalo za sluske koje ima izlaz za monitore takodje.....nedavno sam postao vlasnik JEDNOOOGGGGGG nazalost moitora Mackie hr824, pa se nosim mislju da ga stavim kao centralni, no.. nisam siguran da je nacin na koji to zelim da izvedem ispravan :) i da li to uopste ima smisla raditi :) mada za proveru MONO MIXa... zasto da ne :)
naime napravio bih kabl koji ce 2 mono kabla koji idu iz presonusa spojiti u jedan XLR i time dobiti "mono" signal kojim bih povezao taj zvucnik.....
misljenja???????
HVALA
kejkz
16-11-2010, 03:29 PM
sto da nema smisla, kao centralni monitor je sigurno odlican, ili za proveru, samo ga nivelisi sa revealima i eto ti ga kvazi 3.1 sistem.
psionic
17-11-2010, 01:55 AM
Cekaj, cekaj, jel ti to planiras da dovedes jedan mono kabl na jedan pin XLRa, a drugi mono kabl na drugi pin XLRa ? To tako nece da radi.
Ako imas Presonus HP4 kontorler za sluske, dovoljno je da stisnes MONO dugme i jedan MONO kabl odvuces do monitora. Kabl vezujes kao MONO tj, vezes samo vrh i masu na onom delu za sluske - banana, a u monitor povezujes pin 1 (masa) i 2 (vruci kraj) na XLR.
Ako isti MONO signal dovedes i na pin 2 i na pin 3 XLRa, dobices samo tishinu...
shashko
17-11-2010, 12:02 PM
Hvala, probacu i tu varijantu, da vidim da li ima nekih promena u zvuku, ortak mi je, hvala mu, zbuzio sinoc 2 mono na XLR, radi, cuje se, LEPO SE CUJE :)
HVALA LJUDI, ako neko ima jos neki predlog, slobodno shoooot
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.