PDA

View Full Version : Studiji sa trakasima...?

Bockie
14-11-2010, 08:58 PM
Znam da ,evo, cika Quake ima 16track fostex, cika Mare u Veterniku ima verovatno Lyrec 16 trk 2 in... Radio NS ima jos uvek A-80 ke, ali ih ne drzi u funkciji..

Dajte jos ko/gde ima? (NS/BG/ostali...)

Bitch
14-11-2010, 09:03 PM
U novom pinku mislim da isto ima 24ch studer a serije. kod pedje pejica ima samo 2ch pola inca... ako se ne varam, kod Olivera je isto bio neki 16ch, da li otari, lyrec ili sta vec... ko je jos tu... stao mi mozak :D ajmo dalje, ko se seti nek javi

Znak
14-11-2010, 09:07 PM
cika Mare u Veterniku ima verovatno Lyrec 16 trk 2 in...

Upoređujući slike Lyreca i ono ?to sam video u Matrixu, rekao bih da je to to. Mare s njim radi punch in jedno ?esnaest puta br?e nego ?to ja istu stvar izvedem u Pro Toolsu.

Arthur
14-11-2010, 09:37 PM
ima kod Sabljara u Fabrici još je i na prodaju neki Teac, potraži u oglasima, a i Rođa Multimedija je vlasnik jednog Fostexa 16ch na 2'' i jednog Studera A80 isto mislim 16 na 2'', samo nisam siguran da su u voznom stanju, al znam da ih se nije rešio sigurno. Ako rade, oni su sad u Strip studiju završili.. Imao je i Toka nekad na Banjici nešto, ne znam dal je otišlo

awacs
15-11-2010, 04:30 PM
ima kod Sabljara u Fabrici jo? je i na prodaju neki Teac, potra?i u oglasima, a i Rođa Multimedija je vlasnik jednog Fostexa 16ch na 2'' i jednog Studera A80 isto mislim 16 na 2'', samo nisam siguran da su u voznom stanju, al znam da ih se nije re?io sigurno. Ako rade, oni su sad u Strip studiju zavr?ili.. Imao je i Toka nekad na Banjici ne?to, ne znam dal je oti?lo

Koliko se sećam Fostex nikada nije plasirao nijednu 2" ma?inu (najjača im je bila ona 24-ch @ 1", jbmlg kako se zvala). Slavu su stekili na onim 16-ch @ 1/2" sokoćalima koje je voleo samo onaj ko je morao.

Pored novog (SSL) Pinka, stari Pink (sa Trident miksetom) takođe ima Studera 24ch/2".

Pozdrav,

Vasa

DzoniPFC
15-11-2010, 04:35 PM
SSL Pink imaju Studer A800 (24ch/2inch).
Perunov studio - Otari MTR90MK2 ? ili gresim?

quake2
15-11-2010, 05:34 PM
Slavu su stekili na onim 16-ch @ 1/2" soko?alima koje je voleo samo onaj ko je morao.

:rotfl::rotfl:Onda ih je malo mnogo moralo to da voli:wink:....u svakom slusaju jos slusamo ono sto je na njima snimano i pokusavamo da emuliramo ta "sokocala":rotfl:,gde se bre tog izraza seti Vaso.

spidermusic
15-11-2010, 06:50 PM
Ja imam jedan Tascam 38 na 1/2 incha, ali odavno nije bio u funkciji. Uzgred, voleo bih da ga neko pogleda i servisira. :)

quake2
15-11-2010, 07:04 PM
Ja imam jedan Tascam 38 na 1/2 incha, ali odavno nije bio u funkciji. Uzgred, voleo bih da ga neko pogleda i servisira. :)

Sto ne rece onomad,mogao sam neke stvari da ti pomognem u vezi toga.Znam da ga ustelim i lokalizujem kvar ako ga ima a posto se ne bavim time na zalost nemam delova,alata i sve ostalo sto je potrebno da bih ga opravljao.Provericu dali je neko od mnogo strucnijih ljudi koje znam jos u tome pa javljam mada je i dilema dali to danas popravljati ili kupiti drugi polovan ako bas treba.

Bockie
15-11-2010, 07:39 PM
Pored novog (SSL) Pinka, stari Pink (sa Trident miksetom) takođe ima Studera 24ch/2".

Pozdrav,

Vasa

Da, to je verovatno Hani...

Znas Sonju...

Jbt, sad se osecam matoro jer znam stvar... :D

http://www.youtube.com/watch?v=-dC3Mh3wdkE

spidermusic
15-11-2010, 09:36 PM
Sto ne rece onomad,mogao sam neke stvari da ti pomognem u vezi toga.Znam da ga ustelim i lokalizujem kvar ako ga ima a posto se ne bavim time na zalost nemam delova,alata i sve ostalo sto je potrebno da bih ga opravljao.Provericu dali je neko od mnogo strucnijih ljudi koje znam jos u tome pa javljam mada je i dilema dali to danas popravljati ili kupiti drugi polovan ako bas treba.

Lepo bi bilo! Hvala unapred na trudu. :))

awacs
15-11-2010, 11:14 PM
:rotfl::rotfl:Onda ih je malo mnogo moralo to da voli:wink:....u svakom slusaju jos slusamo ono sto je na njima snimano i pokusavamo da emuliramo ta "sokocala":rotfl:,gde se bre tog izraza seti Vaso.

Joj, ćuti more, ja ne ?elim ni da se setim tih sprava. Naradio sam se na onom Dascamu MSR16 (?esn'es kanala na pola cola, isti Q kao tvoj Fosnex).

Kad se setim tog vremena, dra?e mi je bilo da radim na osmokanalnom Tascamu 38 i osmokanalnom Otariju (oba na pola inča) nego na tim ?esnaestokanalnim kasetofonima koji se brzo vrte. Sjebane trake na kojima su prvi i poslednji kanal po pravilu neupotrebljivi, či?ćenje glava, ?telovanje koznakavim test trakama... brrr... a opet bih rado pro?ao kroz sve to :)

Pozdrav,

Vasa

fipke
15-11-2010, 11:21 PM
Ampex 440 1/4" i 1/2"

sira
16-11-2010, 08:33 AM
Imam i ja Tascama 40 1/2 incha ali je na ?alost van funkcije, a tako će i ostat jo? jako dugo

Moritz
17-11-2010, 06:57 AM
Ampex 440 1/4" i 1/2"

yeah ! :thumbsup:

Ogi
17-11-2010, 12:40 PM
Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada.:rolleyes:
Jedan "full mint condition", drugi samo PB.

Bockie
17-11-2010, 02:10 PM
Mogu i ja malo da se hvalim...
Studer C37 (1/4 ") - dva komada.:rolleyes:
Jedan "full mint condition", drugi samo PB.

:shock:

Mrzim te...

A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis?

Ogi
18-11-2010, 11:37 PM

Mrzim te...

A jel ih koristis/koristio za ovo sto si skoro radio? Kad ih uopste koristis?
Nisi jedini (i ne samo zbog magnetofona 8-))
Salu na stranu,
ovaj sa obe glave (rec i repro) koristim UVEK da izbacim jednu verziju miksa...
Paralelno snimam miks na Studera, MasterLink i u Logic - posle toga odaberem u kojoj opciji je snimak najvise profitirao.

Nekad eksperimentisem, pa saberem grupe (stemove) koje posle vratim u Logic - desi se da lakse "sednu" u miks, oslobodi me radikalnih manevara na EQ-u.

Par puta mi je dobro zazvucalo kada sam na traku snimio miks bubnja (leepo saturisanog), a onda to iskoristio za paralelnu kompresiju...

Ovaj drugi (repro head only) koristim retko, mozda dva puta godisnje dobijem materijal za mastering na traci 1/4" - onda je on "special task" uredjaj...

@Bitch: Naleteo sam na http://www.atrtape.com/index.htm koje mi lepo sviraju, a nisu skupe...

roginator
19-11-2010, 11:00 PM
A80 i C37 ..rulez

roginator
23-11-2010, 11:40 AM
A 80 ..RASTUREN !!! :D:D:D ... pocetak servisa .. potpuno sj.. A80 koji godinama nije vidio servis :(

http://farm5.static.flickr.com/4089/5200747665_ccd9dcc2ac_z.jpg

roginator
23-11-2010, 11:47 AM
Nakon mjesec dana rada i ucenja o trakasima

evo ..ovako izgleda i sredjeni (100% funkcionalan A80) .. onaj isti sa slike di je rasturen :D

http://farm5.static.flickr.com/4145/5200754271_856668b7b8_z.jpg

odradjeni servis... napajanje rekapirano
audio PCBS .. repro i record .. recap elektrolita i tantal
logika.. zamjena brda podnozja, elektrolita, tantala, novi IC ... trouble shoting
ciscenje konektora
ciscenje mehanike
novi set glava
i na kraju kalibracija!!
:da::da::da:

roginator
23-11-2010, 11:49 AM
E sada izvadit iz spremista i sredit C37 :D8-)

awacs
23-11-2010, 08:47 PM
Ali, super je diskusija,stvarno, samo kad bi bila pod malo manjim nabojem...:wink:

Evo, smanjiću naboj time ?to ću prestati da se javljam u ovoj temi. Samo ću onako usput da napomenem: po?to je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda, nekolicina Studera A80 će se uskoro pojaviti na tr?i?tu, a verovatno i nekolicina MCI JH500 modula :-))

Pozdrav,

Vasa

quake2
23-11-2010, 09:02 PM
po?to je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda...

Uh,uh,uh....totalno nisam u toku.Rasformiran studio 5??????.....iskreno receno,zao mi bre ljudi:(.Sta je sledece?Upropastiti pa ugasiti operu i balet?:banghead:....nego kad je vec tako kako je,pitam se sta ce biti sa onim Avaloncetom,Amekom,Focusright-om,HD3 sistemom,Neumanima itd,itd???

Bockie
23-11-2010, 09:36 PM
Evo, smanjiću naboj time što ću prestati da se javljam u ovoj temi. Samo ću onako usput da napomenem: pošto je pored Studija 5 PGP RTS rasformiran i dramski studio Radio Beograda, nekolicina Studera A80 će se uskoro pojaviti na tržištu, a verovatno i nekolicina MCI JH500 modula :-))

Pozdrav,

Vasa

Ma javljaj se cika Vaso, ja samo onako konstatovao koveli malo da spustim neku nevidljivu tenziju...:D Da, ali A80 mi je bas... hebi ga, 'iljadu - dve...

Uh,uh,uh....totalno nisam u toku.Rasformiran studio 5??????.....iskreno receno,zao mi bre ljudi:(.Sta je sledece?Upropastiti pa ugasiti operu i balet?:banghead:....nego kad je vec tako kako je,pitam se sta ce biti sa onim Avaloncetom,Amekom,Focusright-om,HD3 sistemom,Neumanima itd,itd???

Sto se cudis? Pa razjebano je sve, sto ne bi i to...? Cvrkucu pticice da ce se to mozda desiti jos jednom studiju... Bice lep bioskop,kafic,nesto korisno da izlaze "seljebriti"...
Kome trebaju obicaji i kultura,treba to zaboraviti sto pre...! :vitez:

roginator
23-11-2010, 09:51 PM
STA SU UBILI ONAJ LIJEPI MCI U PETICI :cry::cry::cry:

koja je to steta :(

STUDIOTON
30-11-2010, 11:06 AM
Imam ja kod mene jedan tascam 16ch , ali kod mene sluzi samo za slikanje :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bockie
30-11-2010, 12:28 PM
Sto ga ne vratis u stanje ili ako vec ne ,onda ga prodas?

STUDIOTON
30-11-2010, 02:01 PM
u ispravnom je stanju, potreban mu je minimalni servis ..

Ali to nije moj nacin setup-a i okrenut sam vise digitalnom koriscenju .. a kao sto rekoh stoji mi za slikanje i jednostavno to mesto u studiju nijedno cvece ne moze da zameni 8-) ako shvatas sta hocu da kazem :wink:

Bockie
03-12-2010, 01:05 AM
Malo sam pospremao...

Dakle malo smo skrenuli sa ovog posta koji po naslovu treba da opise ko,gde,sta,kako ima u studiju od tape rekordera, pa nastavite sa informacijama o tome ako ko jos ta novo sazna...

Ostatak pricice koji je ovde zapocet je na prikladnijem mestu koje se bavi upotrebom trake u studijima (http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=36026)...

Poz'

Bockie
08-12-2010, 12:37 AM
Evo je , bebica B77 , stigla...!!!! :bounce2:

I odmah se ukakila...:ups:

Dobijem staru, prastaru traku sa njom, i posto imam samo svoje dve "kerne", ovakve (
http://thumbs1.ebaystatic.com/pict/270549434432_3.jpg
Dakle srebrni disk u sredini slike na koji se namotava traka),
a sprava dosla sa 2 komada ovoga :
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT9FgPXLFxgdCNxAsyckZbtQWvmizX5H fEzMrNuGBoWvGm-7_-3Gw

, ja , ajd reko' nema veze da snimim pa da cujem...

Matori...

Nakon 2 min sprava umre, zakoce reelovi, ni makac, frka...:confused:

Dakle komplet "margarin" sa prastare trake na vodjicama,glavama, na svemu...:banghead: A znam za to, al' reko' aj' samo da probam... Konjina...:banghead:

Uzeo "tufere" (stapice) za usi i 78 komada kasnije ocistio 13 lopata blata...

Uzeo svoje "kerne" sa po vrlo malo trake, par minuta svaka i ajd' bajo rucno premotavaj, dodao na vec postojeci sto sam dobio...

Pazi , i traka koju ja imam je isto vrlo matora, ali je studijska LGR-35 i jos parce LGR-50... Dosta su zguzvane, izjebane ali ne ostavljaju skoro nikakav talog...

Snimim, jebe i ta moja traka i na momente kanali ono... ...humble-uju, ali zvuk je do f*n' jaja! :mase: Mislio sam da ce biti mnogo manje visokih i sve,ali svira ceo opseg lepo,sve cool...!

Moram nabaviti zdrav komad trake,pa da okacim sto god, ovo zvace povremeno pa nervira :D...!
Bice i fotaka i sve...

quake2
08-12-2010, 04:02 AM
Nestrpljenje,razumem te:wink:...nemoj Matori da sniras vise tu traku jer bi mogle i gore posledice da budu.Jel si napecao mk2?

Bockie
08-12-2010, 08:06 AM
Nestrpljenje,razumem te:wink:...nemoj Matori da sniras vise tu traku jer bi mogle i gore posledice da budu.Jel si napecao mk2?

Ma kakvi da je vrcem... Jok more! :)

Ne,ovo je mk 1. Da, pocetnicka greska sa trakom,jbg...:banghead:
Specs:
http://www.gbaudio.co.uk/data/b77hs.htm

Nesto sam preslusavao po netu i skontao da ,bar na ovim B serijama , nije uopste ogromna razlika zbog vece brzine, a manje je habanje. Ovaj ima opseg do 20kHz a na 15-ici do 22kHz po proizv.spec., ali sa tim da je S/N ratio na 15-ici manji - 65db a ovde 67db... Dakle ,mozda malo vise sparkley, ali i vise suma na vecoj brzini... Trt, nista straobalno, a ovo je ocuvan komad i eto mislio sam da je bolje da je sprava ocuvanija, nema ih puno takvih...:)

Kod A80 ili 800 serije to ima smisla, ali ovde, sumnjam...

Ma, matori, kao da cu Toto da mixam na njega...
Sound je super, samo da nadjem ne zvakanu traku...:D

voomighty
08-12-2010, 09:27 AM
cestitam!!!! Da te lepo sluzi!

DzoniPFC
08-12-2010, 02:59 PM
Cestitam druze. :wink:

Probaj da nabavis RMG trake.
http://www.thomann.de/gb/rmg_sm911_14_762m_nab.htm

Ne zaboravi da okacis neke primere :)

Bockie
09-12-2010, 10:16 PM
Nisam kalibrisao nista, nabavio traku (Maxell XL-II 35) i brzinski isprobao... :mase:

...1... (http://dl.dropbox.com/u/2806767/Tape%20test/Nela%20-%20Tina%201.wav)

...2... (http://dl.dropbox.com/u/2806767/Tape%20test/Nela%20-%20Tina%202.wav)

branoy
09-12-2010, 11:53 PM
sad vidim temu, ja imam ovaj ..msm stari to koristi al mozda bih i ja mogao nesto experimentisati sa tim FOSTEX G16, imam i sony Dat 55ES pa cu i to jedan dan isprobati ..ima ovde vec vas sa iskustvom, ja mrzim samo sto moram cekati i vracati traku sad navikao na KLIK bem gA! hehe

Braca
09-12-2010, 11:57 PM
Imam Revox PR 99 u ispravnom stanju, nove glave, nekada je bio u studiju "O", poslednjih 25 godina kod mene, kalibrisan to je uvek radio Djordje Petrovic. Spreman da odradi nesto a kada to ne znam!!!!!!

roginator
10-12-2010, 12:15 AM
Nisam kalibrisao nista, nabavio traku (Maxell XL-II 35) i brzinski isprobao... :mase:

...1... (http://dl.dropbox.com/u/2806767/Tape%20test/Nela%20-%20Tina%201.wav)

...2... (http://dl.dropbox.com/u/2806767/Tape%20test/Nela%20-%20Tina%202.wav)

dobra aaa??? hehehe

Bockie
10-12-2010, 12:18 AM
dobra aaa??? hehehe

Bravo matori, tnx...!!!
:thumbsup:

Bockie
10-12-2010, 12:23 AM
Imam Revox PR 99 u ispravnom stanju, nove glave, nekada je bio u studiju "O", poslednjih 25 godina kod mene, kalibrisan to je uvek radio Djordje Petrovic. Spreman da odradi nesto a kada to ne znam!!!!!!

Cika Djole je stvarno faca. Mega faca...!

Vec sam ja ovo kacio, ovo je teta Nela Vukotic... Slikano na 123 sa Indigo - bendom...

btw,Nema triggera...

Ne rekoste koji je koji...?

awacs
10-12-2010, 01:27 AM
Ne rekoste koji je koji...?

Gazda Boki, zar je važno koji je koji? No.2 ima više midla i RMS-a. Onako forenzički bih rekao da je taj No.2 sa trake. A kad ne bih znao da se uopšte radi o traci rekao bih da je proteran kroz neki blagi low shelf EQ i L3 Ultrašabanajzer. Šta da radim, uši mi matore pa ne čujem nikakvu specijalnu magiju :wink: A možda je potpuno obrnuta situacija, pa sam sad ispao i glup u društvu. C-c-c-c, sram te bilo, zajebavaš penzionere :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
10-12-2010, 01:59 AM
Gazda Boki, zar je važno koji je koji? No.2 ima više midla i RMS-a. Onako forenzički bih rekao da je taj No.2 sa trake. A kad ne bih znao da se uopšte radi o traci rekao bih da je proteran kroz neki blagi low shelf EQ i L3 Ultrašabanajzer. Šta da radim, uši mi matore pa ne čujem nikakvu specijalnu magiju :wink: A možda je potpuno obrnuta situacija, pa sam sad ispao i glup u društvu. C-c-c-c, sram te bilo, zajebavaš penzionere :)

Pozdrav,

Vasa

Eheheh, cika Vaso, kralj si neopevan! (da ne kazem svalercina) ...:D
Daj , majke ti da resimo ono pivo... :wink:

Upravo je No.1 - traka...! Sklonila je rezanje,smirglanje i grebanje po bubnoj opni...umeksala i uradila sve sto treba... B77 :kissing:

Evo jos jedne (http://dl.dropbox.com/u/2806767/Tape%20test/Libar.mp3) koje do sad nisam objavljivao,sa vec poznate svirke, zbog krvavog falsa na back - voc od strane Jelene frajle na jednom mestu, ali sad je sve dobilo dimenziju,za ovu svirku i svira, pa nek je fals, mislim da je jedna od najboljih obrada cika Gibonnijevog Libra... Svaka cast ljudima...

Voc mic su 2 X AT 2010...

To je bez naknadne obrade, dakle direkt sa Terratec DMX 6 Fire u B77 i nazad... Suvo..
Jeste islo zesce u klip nazad, ali nema distorzije pa me zabole kurcic...!
Ta karta ima "Envy 24" yamahin chip, koji je svojevremeno harao na visestruko i mnoooooooogo skupljim kartama (early 2000's) i pravo je zlato... Cuci u starom P3 kompu za net...:D ...a ja 'teo da prodam...:banghead:

P.S.:
Onaj "jeeea!" na kraju se meni kao "toncu" otelo...:D

Poz'

awacs
10-12-2010, 10:08 AM
Upravo je No.1 - traka...! Sklonila je rezanje,smirglanje i grebanje po bubnoj opni...umeksala i uradila sve sto treba... B77 :kissing:

Hehe, kažem ja da sam omatorio :) Iskreno, meni se više dopada ona "bezobrazna" verzija, ali to je stvar afiniteta. Ovaj No.1 mi zvuči nekako "žvalavo", ali to sam samo ja. Kao što rekoh onomad - naravno da će se rezultati razlikovati, a li je pitanje šta će se kome dopasti. I valjalo bi da se odlučiš za neku traku pa da našteluješ mašinu u odnosu na nju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pivo, nego šta :) Nisam ja zaboravio nego me put retko nanosi u NS.

Bockie
12-12-2010, 02:28 AM
Hehe, ka?em ja da sam omatorio :) Iskreno, meni se vi?e dopada ona "bezobrazna" verzija, ali to je stvar afiniteta. Ovaj No.1 mi zvuči nekako "?valavo", ali to sam samo ja. Kao ?to rekoh onomad - naravno da će se rezultati razlikovati, a li je pitanje ?ta će se kome dopasti. I valjalo bi da se odluči? za neku traku pa da na?teluje? ma?inu u odnosu na nju.

Pozdrav,

Vasa

P.S. Pivo, nego ?ta :) Nisam ja zaboravio nego me put retko nanosi u NS.

Ova traka je bez post-a... Dakle post sa trakom...

Obicno ide project-bounce-post... Nije obavezno...:wink:

awacs
12-12-2010, 01:28 PM
Ova traka je bez post-a... Dakle post sa trakom...

E, sad te uop?te nisam razumeo :confused::confused::confused:

Pozdrav,

Vasa

DaBear
12-12-2010, 01:33 PM
E, sad te uop?te nisam razumeo :confused::confused::confused:

Pozdrav,

Vasa

bas si posenilio.... pa traka je uradila postprodukciju (kompresiju / eq / saturaciju..sta vec?)

( Jel tako,,? Jel sam ja skapirao - da ne ispadnem ja jos veci mrmot ? )

hehe ,,

awacs
12-12-2010, 02:18 PM
bas si posenilio.... pa traka je uradila postprodukciju (kompresiju / eq / saturaciju..sta vec?)

( Jel tako,,? Jel sam ja skapirao - da ne ispadnem ja jos veci mrmot ? )

hehe ,,

Ma tako sam i ja skapirao da bi trebalo da bude, nego me sad ovaj drugi podatak zbunio... post SA trakom (tj. post + traka) ili post PUTEM trake (tj. post koji je odradila traka). Jbg, taj ?esti pade? je ba? zeznut :)

Pozdrav,

Vasa

Bockie
12-12-2010, 02:20 PM
Pa opet, nema pravila...

Uobicajeni redolsed je A-izmiksan projekat bouncujes na traku. B-vratis sa trake na daw. C-final postprodukcija...

A onaj koji sam kacio je gotov sa sve postom , samo presao preko trake, a nisam isao u red zone, mozda po koji peak...

Nije sad sve to toliko ni bitno, vise sam okacio zbog ljudi koji ocekuju "cudo" , "sustanje" , "10 db basa" "abnormalne razlike" itd...

Traka u osnovi ima kumulativni efekat i tu je mozda interesantnije traziti "vece" razlike. Dakle vise kanala trake... E sad, to je malo posao, ali mozda se i tu poigram pa prevucem sve kanale neke stvari, ali je to malo veci posao pa cu da razmislim, ali meni ce znaciti takav test pa cu to verovatno i uraditi, kakav sam blesav...:D

quake2
12-12-2010, 03:21 PM
Zurka je pocela:).Da ne komentarisem sta se meni vise svidja,kroz traku ili ne,neko ce reci da je tu i stvar ukusa i kojecega drugog u pitanju,nego....Bilo bi lepo da se sada svi slozimo da cesce koriscena recenica kako se iz b77 moze izvuci "samo sum i nista drugo" bas i ne stoji:wink:. Gde je tu jos kalibracija,pa malo Boki da mu udje u dusu i tako to...ko voli,to je to za malo para.I da...ne osetim u ovim provucenim snimcima da fali "lepka" kao u gomilici nekih drugih snimcica radjenih ITB.

awacs
12-12-2010, 03:32 PM
Traka u osnovi ima kumulativni efekat i tu je mozda interesantnije traziti "vece" razlike. Dakle vise kanala trake... E sad, to je malo posao, ali mozda se i tu poigram pa prevucem sve kanale neke stvari, ali je to malo veci posao pa cu da razmislim, ali meni ce znaciti takav test pa cu to verovatno i uraditi, kakav sam blesav...:D

Ja pričah o tome onomad u okviru druge diskusije:

http://www.rumski.com/forum/showpost.php?p=291801&postcount=31

I da...ne osetim u ovim provucenim snimcima da fali "lepka" kao u gomilici nekih drugih snimcica radjenih ITB.

Pa... o čemu pričamo??? Ovde ne fali "lepka" ni u izvornom ITB miksu (fajl No. 2). To je izvorno dobar (dobro "omalterisan" miks), čak i bez "trake".

I na posletku se sve ipak svodi na "sviđa mi se - ne sviđa mi se" :wink:

I da - ladno sam se zajebao kad sam verziju koja mi se više dopada protumačio kao "traku" :) Hehe, ali sam bar nešto rekao. Uostalom, kao što sam pričao u pomenutom drugom threadu - ne postoji "bolje" i "lošije", postoji samo "drugačije". I zavisi od svega i svačega (magnetofona, trake, štelovanja)...

Pozdrav,

Vasa

Bockie
12-12-2010, 03:54 PM
Da, sad i ja vidim da bi bilo logicnije da je tamo ova diskusija... Jbg... Ali sta je tu je , ne mogu sad da drndam to...:rolleyes:

Dakle eto jos jedan mali kucni studio koji ima obican B77...:D

quake2
12-12-2010, 06:49 PM
Pa... o ?emu pri?amo??? Ovde ne fali "lepka" ni u izvornom ITB miksu (fajl No. 2). To je izvorno dobar (dobro "omalterisan" miks), ?ak i bez "trake".

Slazem se...nije traka jedina vrsta "lepila",nego....pomenuh to da bi se neko drugi zamislio...mada taj neko verovatno ni ne cuje da mu u snimku fali koherencije pa valjda zbog toga ni ne konta sta ce mu trakas uopste u zivotu ili barem dobar buss kompresor itd... a u tebe ne sumnjm da ces se snaci na ovaj ili onaj nacin:wink:.
I na posletku se sve ipak svodi na "svi?a mi se - ne svi?a mi se" :wink:

Upravo.

I da - ladno sam se zajebao kad sam verziju koja mi se vi?e dopada protuma?io kao "traku" :) Hehe, ali sam bar ne?to rekao. Uostalom, kao ?to sam pri?ao u pomenutom drugom threadu - ne postoji "bolje" i "lo?ije", postoji samo "druga?ije". I zavisi od svega i sva?ega (magnetofona, trake, ?telovanja)...

Pozdrav,

Vasa

Ja ta prva dva primera i dalje ne mogu da cujem,komp nesto baferuje ali ne zavrsava i ne svira...Cuo sam tek ovu sledecu traku,tj Libar,ali opet ne ocekujem da bi lako bilo provaliti sta je tu sta u ovim uslovima.Primetio si verovatno da nisam bas uporni zagovornik snimanja na traku....samo rekoh da ja to volim kada imam sve uslove za takav rad i da su ta kompresija i saturacija meni vrh.....meni....neko drugi ce uraditi bolji snimak na kompu....nema tu pravila,sve su to samo alatke.Nego,potencirao sam na tome da ni b77 kao alatka nije los bez obzira dali ce ga neko koristiti ili ne i nikako tu svi da se slozimo,ok mozda sam u debeloj zabludi i mozda ne cujem taj silni sum:wink:. Pozzzzz

awacs
12-12-2010, 09:02 PM
Nego,potencirao sam na tome da ni b77 kao alatka nije los bez obzira dali ce ga neko koristiti ili ne i nikako tu svi da se slozimo,ok mozda sam u debeloj zabludi i mozda ne cujem taj silni sum:wink:. Pozzzzz

Ma... jb? ?um a naravno da je B77 alatka. I Sony Walkman je kreativna alatka kad ti se nađe pri ruci. Pitanje je samo da li vredi kupovati takve alatke?

Pozdrav,

Vasa

Bockie
13-12-2010, 01:42 AM
Ma... jb? ?um a naravno da je B77 alatka. I Sony Walkman je kreativna alatka kad ti se nađe pri ruci. Pitanje je samo da li vredi kupovati takve alatke?

Pozdrav,

Vasa

Eh, cika Vaso, vredi li ista kupovati...?
:D

Inovative_kg
14-12-2010, 02:12 PM
Ako je do mog ukusa, Libar je trebalo da zvuci ovako, mnogo mi se svidja :D

DaBear
14-12-2010, 04:12 PM
Eh, cika Vaso, vredi li ista kupovati...?

evo ja cu da ti odgovorim - ne vredi !!

cuvaj pare! Savet - kad god hoces nesto da pazaris, tu lovu sakrij negde ! Posle par godina ce da se nakupi i dobro ce ti doci (umesto da tad pokusavas da rasprodas neki krs od opreme koji NIKOME nece trebati !!):wink:

Bockie
14-12-2010, 08:01 PM
Ma cuvas pare , stalno nesto zicas, krpis, jebavas... Ovako bar mogu klince sutra da smaram: "A sto sam ja imao...(pun q* opreme), pa vi nemate pojma...!"
:lol:

boggy
14-12-2010, 08:06 PM
............ Ovako bar mogu klince sutra da smaram: "A sto sam ja imao...(pun q* opreme), pa vi nemate pojma...!"
ti imas opremu a oni nemaju pojma... lele... c, c, c :banghead:

bemli ga kakva je to satisfakcija...

izvinte ja u prolazu pa nisam mogao da izdrzim...

brisite ako je offtopic ili sam sve pogresno skapirao :)

pozdrav

bogi

Bockie
14-12-2010, 09:01 PM
Au al ste svi nesto ozbiljni... Ispadoh najgori od sve dece...:D

boggy
14-12-2010, 09:09 PM
Au al ste svi nesto ozbiljni... Ispadoh najgori od sve dece...:D

Nije to nista, to svakome moze da se desi :p

pozdrav

bogi

p.s. kad te ja "utesim" niko te vise nece utesiti :p :p

analog
15-12-2010, 12:39 AM
Ma cuvas pare , stalno nesto zicas, krpis, jebavas... Ovako bar mogu klince sutra da smaram: "A sto sam ja imao...(pun q* opreme), pa vi nemate pojma...!"

Ili sa druge strane, ako nisu svesni svog neumeća mogu da ti ka?u "You suck! Vidi kakvu opremu ima?, a snimak ti je kr?" :)

boggy
15-12-2010, 12:47 AM
Ili sa druge strane, ako nisu svesni svog neumeća mogu da ti ka?u "You suck! Vidi kakvu opremu ima?, a snimak ti je kr?" :)
:rotfl: :rolleyes:

pozdrav

bogi

DaBear
15-12-2010, 03:07 PM
ko voli zvuke trake - ima ovo ! Malo je skupo ali radi do jaja i ima sve vrste traka...Anamod ATS-1 Tape simulator
)cena prava sitnica - ?3,200 + nesto extra za dodatne kartice sa tipovima traka

http://www.anamodaudio.com/

DzoniPFC
15-12-2010, 03:08 PM
Koliko ti para treba da bi mogao da koristis AnaMod kao multi-track...
po ceni jednog AnaMod uredjaja moze da se nabavi 24 kanalni Otari MTR90 ili Studer A800.

DaBear
15-12-2010, 03:35 PM
po ceni jednog AnaMod uredjaja moze da se nabavi 24 kanalni Otari MTR90 ili Studer A800.

mozes, ALI, trebace ti covek koji zna oko njega (odrzavanje, poptavke),
zahteva stelovanje PRE SVAKOG SNIMANJA koje traje malo duze...., pa sniranje trake, pa premotavanje...(gubi se vreme), a nije za podceniti ni cenu trake koja je oko $270-300 po kolutu (15-30 minuta muzike, zavisno od brzine)..
Nemozes nista da radis bez bar 5 traka a to je vec $1500 + put i carina itd...

samo se przite...traka jedino ima smisla za zivi bubanj, i gitare, a za to treba pravi live room, dobar bubnjar, dobri pre's & mics i studio itd....

DzoniPFC
15-12-2010, 03:48 PM
^Ne brini ja ulazem u sve to, i spreman sam cak i da izgubim dosta, sve zato sto volim kvalitet, i zato sto mi treba takav zvuk i ne moze niko da me ubedi da mi to ne treba ili da kompjuter moze isto kad ocigledno ne moze, posle par godina rada ITB i Hybrid, nije to to, a plus je depresivno non stop gledati u monitor i klikati misem.

Sto se tice kalibracije pred snimanje svake pesme je bespotrebno, mozda jednom nedeljno, a sa dobrom masinom poput A800 jednom mesecno... o A827 da i ne pricamo.

Prava muzika se snima na pravim masinama, a remixovanje i dj-ing treba ostaviti kompjuterasima. :wink:

Ne znam sta bi vecina ljudi koji su danas na sceni radili da nema kompjutera i software-a.

awacs
15-12-2010, 03:53 PM

Džoni, druže, jesi li ikada zaista koristio analognu traku ili si samo slušao priče? Mislim, da li znaš koliko je važno (i skupo i komplikovano) održavanje tih sprava? Ne samo u smislu promene glava, elektronike i štelovanja iste, nego i u smislu održavanja mehanike, poznanstava sa ljudima koji to zaista umeju da rade... koliko je važno da stalno nabavljaš nove trake, trt-mrt... E, to vala košta, a nekih stvari više i nema (recimo, sve je manje majstora koji umeju da podese zateznu silu na vođicama za traku, a važna je).

Verovao ili ne - sve te sprave se kvare, a i kad se ne kvare traže redovno održavanje! Kvarile su se i kad su bile nove, samo što je tad svaki studio (čak i najgori) imao nekakav "tech support"... pa ti vidi. Pa kupuj do mile volje :wink:

Pozdrav,

Vasa

P.S. Preteče me Vrač :-)

DaBear
15-12-2010, 04:09 PM
ako imas pare (mnogo, para), onda kupi....
Ako si nabo na Lotto-u milione, onda ima smisla...neka druga varijanta - nema !

Znam, svi loze kad su mladji, hoce da isteraju neke svoje misli i ideje...od koji se posle ispostavi da su 99% njih bile pogresne !
Muzika ti nece biti nista kvalitetnija ako je snimas na traci ! Osrednje pesme ni na najboljoj traci nece postati mega!
Postoji sindrom gde se puno ljudi krije iza te price " muzika / snimci / produkcija mi nevaljaju - nemam dobar studio / opremu / obradjenu sobu / itd..

Valjda su SVI do sad skapirali da slusaoce vise ne zanima gde je muzika snimana i na cemu, a i ne primecuju neku razliku izmedju mp3 i CD-a...

Znam jako puno (tvrdoglavih) ljudi koji su spucali velike pare na opremu da bi posle nekog vremena priznali da im ta oprema nije bas nista pomogla !!

LA-2A
15-12-2010, 04:21 PM
ko voli zvuke trake - ima ovo ! Malo je skupo ali radi do jaja i ima sve vrste traka...Anamod ATS-1 Tape simulator
)cena prava sitnica - ?3,200 + nesto extra za dodatne kartice sa tipovima traka

http://www.anamodaudio.com/

jel to sluzi da mi snimak zvuci crno belo??:rotfl:

awacs
15-12-2010, 04:49 PM
Valjda su SVI do sad skapirali da slusaoce vise ne zanima gde je muzika snimana i na cemu, a i ne primecuju neku razliku izmedju mp3 i CD-a...

Ti koji su skapirali uglavnom nemaju potrebe da borave na forumima. Uglavnom.

Pozdrav,

Vasa

DaBear
15-12-2010, 04:56 PM
Ti koji su skapirali uglavnom nemaju potrebe da borave na forumima. Uglavnom.

Pozdrav,

Vasa

i to sto kazes....eno na Gearslutz-u, sve lozac do lozaca, 90% njih su
bedroom hobby producenti koji nikada nisu bili u pravom studiju / izdali plocu itd...

Bockie
15-12-2010, 08:10 PM
Malo je to prenaglaseno sa odrzavanjem. Nije uopste da je bas tako da mora svaka 2 minuta kalibracija, dovoljno je ocistiti glave pre snimanja i mixa, nije da su studiji 80-ih pucali hiljade dolara nedeljno i tako, to je malo prenaglaseno. Isto je kao i sa analognim mixerima i slicno. Jel npr Arthuru cuci serviser na snimanju? Ne. Proveo sam 10 godina u analognom studiju, i servisi su trebali biti cesci nema sta, ali i onako relativno slabo negovani uredjaji tipa A80 su fantasticno zvucali u odnosu na kasnije nabavljenu opremu. I sad da ih sredis (dakle ciscenje i kalibracija,samo osnovno) i uz malo paznje,odrzavanja koliko se i koristi, svirace jos 30 godina...!

Traka kosta pa kosta, kostala je i onda, i ako se danas koristi, treba znati zasto. Neces paliti takvu spravu za Ajs Negrutina, niti ces takav "mjuz" uskratiti za nesto...

Treba imati pesmu?! Pa fala Bogu! Pa i onda je trebalo imati pesmu, samo sto je danas jako malo ljudi ima. Pa Zokijeva "Brazil" stara 20 godina pa je "klinci" obradjuju. Ko ce se secati Lady ove ili one za 20 g?! Onda je to bio dugacak i mukotrpan rad, biti muzicar, i iziskivao je zrtvu, uzmi samo biografije poznatih 60-70-80-ih...
A danas je to hobi. 100e blaster + P3 i kaci na facetube i vozi...

Mozemo i za lampe da kukamo. Jao trose se, jao menjaju se, jao jao... Menjaj pesmu, menjaj lampu...moze...

Mozes i svaki put da bacis U87 jer je pevano na njega pa je membrana kondenzovala dah..moze...

Neko voli da pravi cigarete rucno umesto iz pakle, neko da melje kafu pa je kuva umesto ekspreso sa varenikom, neko da radi "old fashion" way...

To svakako ne znaci da ne treba koristiti benefite svih novih tehnologija...

Radi kome sta odgovara....

DaBear
15-12-2010, 08:34 PM
ja, kad sam dosao u UK 1986, proveo sam jedno vreme po pravim studijima i tamo su PRE SVAKOG SNIMANJA, stelovali magnetofone. Tape op je morao to da nauci i to mu je bila glavna dnevna razonoda, (pre nego sto pocne da mota trake, snima brise, itd..)
A sto se kod nas nije stelovalo pre svakog snimanja, tome se i ne cudim (pa i snimci su nam vek bili malo iza onih iz Engleskih studija..bez obzira sto smo imali i mi Studere i MCI i sta vec..)
Tad su te sprave bile nove, a danas - posto se ne prave vec dugo - nisu nove i velika je sansa da ce da pocnu da zezaju cim pre....

mislim, ko ima vremena i vlje da se zeza...ako !
Meni je smaranje sve sto oduzima vreme i usporava (kreativni) rad...

Bockie
15-12-2010, 09:06 PM
(pa i snimci su nam vek bili malo iza onih iz Engleskih studija..bez obzira sto smo imali i mi Studere i MCI i sta vec..)

Jeste. Samo je pitanje koliko je to zbog kalibracije uredjaja bilo tako. Drugo, gomila ovdasnjih snimaka je isla tamo na mix, pa nije niko kukao da je "nenakalibrisan" snimak itd...

A sto se vremena tice, cika Zoki, potpuno si u pravu! Nema sta, traka zahteva vreme... Zato , kazem, treba znati za sta je koristis i kad je koristis.
Ako neko iz hobija moze da pravi instant hip-trip-shit-mp3-hitice, mogu i ja iz hobija da provlacim kanale kroz traku...:D

awacs
15-12-2010, 09:22 PM
ja, kad sam dosao u UK 1986, proveo sam jedno vreme po pravim studijima i tamo su PRE SVAKOG SNIMANJA, stelovali magnetofone. Tape op je morao to da nauci i to mu je bila glavna dnevna razonoda, (pre nego sto pocne da mota trake, snima brise, itd..)
A sto se kod nas nije stelovalo pre svakog snimanja, tome se i ne cudim (pa i snimci su nam vek bili malo iza onih iz Engleskih studija..bez obzira sto smo imali i mi Studere i MCI i sta vec..)

Ma, ti tripuje? na te zapadnjačke standarde, ko je video vajdu od toga? Nema to veze, sedne? i snima?, pa ?ta bude! Mo?da je ba? dobro da ti traka vraća vi?e basa ili visokih ili ?ta joj se već ćefne na tom terminu! To je prava čar analogije - nepredvidivost!

Off topic: iz razloga porodične tradicije nosim mehanički ručni sat proizveden u istoj dr?avi iz koje dolazi Studer. Sat se ne zove ni Rolex ni Patek Philippe, ali nije ni Darwil. Ne?to između. Ko?ta me oko 20? godi?nje da ga sajd?ija na?teluje i očisti, i svake treće ili četvrte godine plaćam dodatnih 15? za zamenu wasserdichtunga :D. I nije ba? toliko tačan kao sat na mobilnom telefonu, ali ga volim i nosim iz ličnih razloga. A opet, kad hoću da znam koliko je zaista sati pogledam na mobilni telefon.

Pozdrav,

Vasa

pecass
16-12-2010, 11:56 AM
Mala istorijska razonoda:wink:

http://analogrules.com/Gallery/Strange-Tape-Recorders/Scully_100

pecass
16-12-2010, 11:58 AM
Ma, ti tripuje? na te zapadnjačke standarde, ko je video vajdu od toga? Nema to veze, sedne? i snima?, pa ?ta bude! Mo?da je ba? dobro da ti traka vraća vi?e basa ili visokih ili ?ta joj se već ćefne na tom terminu! To je prava čar analogije - nepredvidivost!

Off topic: iz razloga porodične tradicije nosim mehanički ručni sat proizveden u istoj dr?avi iz koje dolazi Studer. Sat se ne zove ni Rolex ni Patek Philippe, ali nije ni Darwil. Ne?to između. Ko?ta me oko 20? godi?nje da ga sajd?ija na?teluje i očisti, i svake treće ili četvrte godine plaćam dodatnih 15? za zamenu wasserdichtunga :D. I nije ba? toliko tačan kao sat na mobilnom telefonu, ali ga volim i nosim iz ličnih razloga. A opet, kad hoću da znam koliko je zaista sati pogledam na mobilni telefon.

Pozdrav,

Vasa

Vaso a nase putesestvije sa Simketovim multiTascamom...za DR-a:)

pecass
16-12-2010, 11:59 AM
i to sto kazes....eno na Gearslutz-u, sve lozac do lozaca, 90% njih su
bedroom hobby producenti koji nikada nisu bili u pravom studiju / izdali plocu itd...

Yeah, says fu...g BOB KATZ

awacs
16-12-2010, 12:26 PM
Vaso a nase putesestvije sa Simketovim multiTascamom...za DR-a:)

Hahaha! Trauma.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
17-12-2010, 01:39 AM
Svasta interesantno sam iskopao nocas...

Evo , jedan jako koristan link za imaoce magnetofona.

Upu'stva,dijagrami,printevi itd...

Masa na eBay-u prodaje za lepe pare ove stvari, a one su FREE na jednom studer serveru:

ftp://ftp.studer.ch/Public/

(sam server nije studer proizveo,vec je on vlasn... ma nema veze...:rolleyes:)

Takodje, jedan jaaako lep sajtic posvecen magnetofonima, odrzavanju, servisiranju itd,gde sam i nasao gore-pomenuti link...:

http://www.soundfan.it/en/home_en.html

tread
17-12-2010, 08:56 AM
U Sarajevu, u studiju muzicke produkcije BHRT-a ima jedan Studer A800 i naravno master A80 (nekoliko komada).. U tom istom studiju jos uvijek stoji i 4ch tape recorder na koji su Indexi snimali 60tih..

Pozdrav

pecass
17-12-2010, 10:59 AM
U Sarajevu, u studiju muzicke produkcije BHRT-a ima jedan Studer A800 i naravno master A80 (nekoliko komada).. U tom istom studiju jos uvijek stoji i 4ch tape recorder na koji su Indexi snimali 60tih..

Pozdrav

E to su bili snimci!!!8-)

DzoniPFC
17-12-2010, 05:58 PM

Pozdrav

Nemaju A800.
na njihovom sajtu pise:
Studer A80 i Studer A812

tread
27-12-2010, 10:30 AM
Nemaju A800.
na njihovom sajtu pise:
Studer A80 i Studer A812

812 nije ukljucen dobrih 10 godina.. (sto je tuzno).. prijatelju meni su svaki dan iza ledja:D to je lapsus na sajtu..

Pozdrav

Bockie
28-12-2010, 02:13 AM
812 nije ukljucen dobrih 10 godina.. (sto je tuzno).. prijatelju meni su svaki dan iza ledja:D to je lapsus na sajtu..

Pozdrav

Nije lapsus na "analogiji",ovde sme, fuck yeah...!

Treba servis i traka nesto kosta, a za ovo danasnje sisato,polipropilensko,vegetarijansko,gay kenjanje je gre'ota je trake i truda...!

Surfer
28-12-2010, 09:12 AM
Treba servis i traka nesto kosta, a za ovo danasnje sisato,polipropilensko,vegetarijansko,gay kenjanje je gre'ota je trake i truda...!

Bockie
18-12-2011, 10:30 PM
Jedno lepo podsecanje...

<iframe width="560" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/DDj7k4R4hoM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

igormink
27-12-2011, 10:06 PM
Odličan film. C37 i J37, uf, to je to!!!! :)

sira
28-12-2011, 10:39 AM
J37 moja omiljena igračka sa dana prakse na radio Splitu, nitko je več tada nije upotrebljavao, bila je samo jedna očajna traka, i ja sam se igrao s njom kad ne bi bilo nikog u studiju i režiji, snimao sebe kako klapam po klaviru (usput ga raštimao) :D

fabrika
18-08-2014, 04:04 AM
Ja imam dva komada Teac tascam series 85-16 kanala 1 inch
Lokacija BG....

Braca
14-02-2016, 07:20 PM
15646

Bockie
14-02-2016, 07:44 PM
Gde si ovo slikao Braco? Tvoj otari ili...?

Braca
14-02-2016, 07:57 PM
Moje bre Bockie, jedan sam od retkih koji mogu nesto da snime a da ne pale kompjuter :banghead:

A da ne zaboravim, vise ne skupljam one slicice po monitoru sto kao imitiraju hardver, sto rece moj drug Nole, nema danas muzike , ima samo sakupljaca slicica po monitorima :)

Bockie
14-02-2016, 09:05 PM
Svaka čast druže!

Daj malo info, kako se snalaziš sa trakom, nabavka i to...znam da ima RMG (ex basf) za oko 250eur kotur...900-tka, isto i 911-ica...nova, sa alu-reel-om!
Ima i novih ATR ali jbg...400€ kotur...:banghead:

Koji je ono stočić? Daj neki rad okači...

Braca
14-02-2016, 10:36 PM
Cuj Bockey, trake sam odmah kupovao imam 10 komada, za ovu kolicinu posla je i vise nego dovoljno, imam i za two track jedno 8 komada traka, meni dosta, a ima i po netu. Uzeo sam i PPS synch, tako da mi je konacno sve povezano u jedan sistem. Otari mi ova drzava nije dozvolila da uvezem i drkala me 3 meseca, na kraju sam ipak uspeo da prevazidjem bahatost ove nam drzave, kazu oni to moze samo RTS da ima, drugima nije dozvoljeno.
Magnetofon je pravo cudo, izuzetna sprava iznad mojih ocekivanja, kupljen iz jednog engleskog studija gde su imali 3 komada u sinku. Sto se tice sounda nedavno sam experimentisao, snimajuci jedan jazz band, jednu njihovu stvar sam snimio i na magnetofon i na konverter, mixao identicno na stolu sa identicnim outbordom. Razlika je toliko ocigledna da ja nemam reci, ne bi da ulazim u pricu analogno digitalno jer to nema vise smisla, sve je stvar izbora, ali kao sto rekoh slicice vise ne skupljam na monitoru. Polednja od sprava mi je Pultec koji sam radio u stereo varijanti i naravno nisam mogao a da ne kupim ribbon mic, tako da sam sada zaokruzio pricu.

evo sajta pa koga interesuje neka pogleda

www.studio86.rs

Bockie
14-02-2016, 11:30 PM
Bravo! Okači jazz slobodno! :thumbsup:

igormink
19-02-2016, 07:09 AM
Super, samo napred, o tome ja pričam :)
Premda, ipak imam poneku sličicu na monitoru, ipak je najbolje spojiti jednu tehnologiju s drugom i uživaš u prednostima obje :)

Znak
19-02-2016, 07:24 AM
Mare, studio Matrix Veternik, i njegov trakaš (Lyrec TR53c?) u akciji. Pričali smo o njemu na početku ove teme.

<iframe width="560" height="315" src="https://www.youtube.com/embed/UvsGnTN9FKg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>