Log in

View Full Version : Trigerovanje. Audio to BFD

Jan
07-11-2010, 01:47 PM
Jel bi mogao neko da objasni na brzinu kako je nalakse trigerovati BFD semplove audio fajlom u projektu.
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje.
Pa bio bih zahvalan, a verujem da ima jos ljudi koji bi isto bili zahvalni kao ja, ako bi neko objasnio svoj pristup kako se nosi sa tim.

Pozdrav

Bockie
07-11-2010, 02:31 PM
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje.
Pozdrav

...A.... Ja zaustio da kazem Drumagog...pa midi out, pa route to bfd...
Sto nece, majku mu...?

Jan
07-11-2010, 04:26 PM
Sto nece, majku mu...?

Ceo taj ruting je meni jasan, i to sam uradio u jednom projektu ali od tada, pokusavam i nikakav signal ne stize u BFD, nije mi jasno kakao :(

Jan
07-11-2010, 08:58 PM
Sto nece, majku mu...?

Uspeo sam ko od sale sa novim Drumagog-om.

Samo sto je latencija dobar delic sekunde u odnosu na audio. Kako se nosis (nosite ako ima jos ljudi) sa tim? Jel posle rucno pomeras audio ili ima neka fora sa latencijom?

Jan
07-11-2010, 09:18 PM
Evo ilustracije radi da vam pokazem sta se desava okacio sam fajl sa trigerovanim kickom, ali okida i originalni i trigerovani. Ovaj koji prvi udari je original, drugi je triger. Primer sam pravio cisto da cujete kakvo kasnjenje imam u procesu trigerovanja.

http://www.sendspace.com/file/2alfye

Marko_Charvel
07-11-2010, 09:31 PM
Jesi probao protrig?

http://www.centipeak.com/protrig/

Arthur
07-11-2010, 10:46 PM
moj topli savet je da out iz drumagoga ipak snimiš u neki midi fajl, i tamo fine-tunuješ dinamiku i slične stvari. Ja koristim neki stariji drumagog, i namestio sam mu live algoritam na poslednjem tabu, i taj mi skoro uopšte ne kasni. Prethodno, namestim na insertima pre drumagoga neku dinamički i eq obradu ne bi li uspešnije popušio triger.

MD
07-11-2010, 11:05 PM
Upravo tako... drumagog na live mod, najmanja latencija... pa prebaciti iz drumagoga u MIDI, onda doraditi midi fileove pa rutirati na vsti...

:)

Jan
08-11-2010, 01:23 AM
Pa to i radim, snimam midi fajl out-om iz Drumagog-a na novu MIDI traku, a onda ga "prchkam", jedino sto nisam znao da ovoliko moze da kasni.
Stari drumagog nikako da nateram da radim, a novi kad stavim na "live" umesto da mi posalje jedan signal ako udari kick on posalje 100 sitna za redom :S, ne znam sta da mu radim :S

Secam se da sam i sa starim drumagogom imao to kasnjenje, pa sam celu kick traku pomerio u nazad :S

alen
08-11-2010, 01:33 AM
I ja sam imao zezanje sa starim drumagog-om oko BFD-a,svaki put sam se mucio da to pokrenem da radi ali se ne secam u cemu bese caka,mislim da nije do midija uopste ali nisam siguran.Btw,u tim konverzijama drum kanala iz audio u midi format meni definitivno najbolje radi Toonetrack Drumtracker.Jeste stand-alone aplikacija ali ima fenomenalan algoritam konverzije,spremne filter presete za kick,snare,hihat a prilikom exporta midija mogu da se biraju i drum mape za vecinu drum plugova...Odradis precizno kick i snare u njemu,importujes u projekat i vozi Misko..

Arthur
08-11-2010, 01:38 AM
to sa sto sitnih, to ti je resolution, ili re-trigger time, to možeš da podesiš na prvom panelu. Meni radi potpuno normalno, popnekad lupi neki dabli i sl, al ništa što ne rešavam sa par klikova.

Jan
08-11-2010, 02:21 AM
Jesi probao protrig?

http://www.centipeak.com/protrig/

Ovaj je stvarno dobar u milisekund tacno okida

UptempoDRM
20-02-2011, 02:20 PM
Protrig je odlican jedini mu je problem sto kad trigerujes vise kanala ne konta bfd all midi inputs nego za svaki kanal po midi traku pa midi send na svaku..... :banghead:. Inace je hiper precizan i lak za koriscenje. Drugo resenje je sa kartice out u trigger in na modul pa se ponasa mnogo normalnije. :D Trece i najbolje resenje snimat bubanj i triggerovan i ozvucen direktno sa modula u midi. Nikad se nezna. I na kraju ako dodje do replacementa mnogo je lakse nego triggerovat mic.

Arthur
20-02-2011, 02:36 PM
meni ovaj novi drumagog radi još bolje i preciznije čini mi se. trigerujem na maltene 90% slučajeva bar ponešto