View Full Version : Trigerovanje. Audio to BFD
Jel bi mogao neko da objasni na brzinu kako je nalakse trigerovati BFD semplove audio fajlom u projektu.
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje.
Pa bio bih zahvalan, a verujem da ima jos ljudi koji bi isto bili zahvalni kao ja, ako bi neko objasnio svoj pristup kako se nosi sa tim.
Pozdrav
Bockie
07-11-2010, 02:31 PM
Ja sam jednom uspeo onim starim Drumagog-om, ali sam pokusavao ponovo i nikako da se trigeruje.
Pozdrav
...A.... Ja zaustio da kazem Drumagog...pa midi out, pa route to bfd...
Sto nece, majku mu...?
Sto nece, majku mu...?
Ceo taj ruting je meni jasan, i to sam uradio u jednom projektu ali od tada, pokusavam i nikakav signal ne stize u BFD, nije mi jasno kakao :(
Sto nece, majku mu...?
Uspeo sam ko od sale sa novim Drumagog-om.
Samo sto je latencija dobar delic sekunde u odnosu na audio. Kako se nosis (nosite ako ima jos ljudi) sa tim? Jel posle rucno pomeras audio ili ima neka fora sa latencijom?
Evo ilustracije radi da vam pokazem sta se desava okacio sam fajl sa trigerovanim kickom, ali okida i originalni i trigerovani. Ovaj koji prvi udari je original, drugi je triger. Primer sam pravio cisto da cujete kakvo kasnjenje imam u procesu trigerovanja.
http://www.sendspace.com/file/2alfye
Marko_Charvel
07-11-2010, 09:31 PM
Jesi probao protrig?
http://www.centipeak.com/protrig/
Arthur
07-11-2010, 10:46 PM
moj topli savet je da out iz drumagoga ipak snimiš u neki midi fajl, i tamo fine-tunuješ dinamiku i slične stvari. Ja koristim neki stariji drumagog, i namestio sam mu live algoritam na poslednjem tabu, i taj mi skoro uopšte ne kasni. Prethodno, namestim na insertima pre drumagoga neku dinamički i eq obradu ne bi li uspešnije popušio triger.
Upravo tako... drumagog na live mod, najmanja latencija... pa prebaciti iz drumagoga u MIDI, onda doraditi midi fileove pa rutirati na vsti...
:)
Pa to i radim, snimam midi fajl out-om iz Drumagog-a na novu MIDI traku, a onda ga "prchkam", jedino sto nisam znao da ovoliko moze da kasni.
Stari drumagog nikako da nateram da radim, a novi kad stavim na "live" umesto da mi posalje jedan signal ako udari kick on posalje 100 sitna za redom :S, ne znam sta da mu radim :S
Secam se da sam i sa starim drumagogom imao to kasnjenje, pa sam celu kick traku pomerio u nazad :S
I ja sam imao zezanje sa starim drumagog-om oko BFD-a,svaki put sam se mucio da to pokrenem da radi ali se ne secam u cemu bese caka,mislim da nije do midija uopste ali nisam siguran.Btw,u tim konverzijama drum kanala iz audio u midi format meni definitivno najbolje radi Toonetrack Drumtracker.Jeste stand-alone aplikacija ali ima fenomenalan algoritam konverzije,spremne filter presete za kick,snare,hihat a prilikom exporta midija mogu da se biraju i drum mape za vecinu drum plugova...Odradis precizno kick i snare u njemu,importujes u projekat i vozi Misko..
Arthur
08-11-2010, 01:38 AM
to sa sto sitnih, to ti je resolution, ili re-trigger time, to možeš da podesiš na prvom panelu. Meni radi potpuno normalno, popnekad lupi neki dabli i sl, al ništa što ne rešavam sa par klikova.
Jesi probao protrig?
http://www.centipeak.com/protrig/
Ovaj je stvarno dobar u milisekund tacno okida
UptempoDRM
20-02-2011, 02:20 PM
Protrig je odlican jedini mu je problem sto kad trigerujes vise kanala ne konta bfd all midi inputs nego za svaki kanal po midi traku pa midi send na svaku..... :banghead:. Inace je hiper precizan i lak za koriscenje. Drugo resenje je sa kartice out u trigger in na modul pa se ponasa mnogo normalnije. :D Trece i najbolje resenje snimat bubanj i triggerovan i ozvucen direktno sa modula u midi. Nikad se nezna. I na kraju ako dodje do replacementa mnogo je lakse nego triggerovat mic.
Arthur
20-02-2011, 02:36 PM
meni ovaj novi drumagog radi još bolje i preciznije čini mi se. trigerujem na maltene 90% slučajeva bar ponešto
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.