View Full Version : Universal Audio 4-710d
http://www.uaudio.com/products/hardware/4710d/index.html
Ova spravica mi je privukla paznju,cini mi se kao dobar all-rounder studijski preamp za novac koji kosta(pise oko 2000$ na google shoping).U preampe i konverziju ne sumnjam da su ok,ali mi je nejasno ovo oko kompresora.Kazu da svi kanali imaju 1176 like kompresor ali nigde nema potova i podesavanja osim slow/fast switch-a.Kako funkcionise taj kompresor? Ili je to samo neka varijanta limitera...Kako god,sprava mi deluje 'must have'.
quake2
06-11-2010, 04:18 PM
Sto dalje od toga,to vise nije UA.Ako se 4110 jos proizvodi bolje uzmi njega,jeste skuplji ali ti to odmah nesto i govori:wink:.Pozzzz
Jesi probao taj 710 preamp?
Bockie
06-11-2010, 05:09 PM
Jesi probao taj 710 preamp?
Probao.
Pa ljudi ocekuju da curi loj iz njega, sto je vise osobina 610-ke,etc. Ima manje lampi,(od 610 npr.) ima i tranzistorki deo i klizni preklopnik izmedju ta dva. Neko bi mogao da kaze da je los (misleci opet na 610-ku ili slicno).
Ja kazem da sprava (mislim na 710 twin finity) radi veoma kulturno. Prilicno je "versatile" , od vrste i namene mikrofona do razlicitih bas gitara koje smo "slikali". Radi lepo i kao preamp za vokal i kao preamp za overhed, uvek je negde upaljen. Rekao bih da je glavni "feature" to sto brzo i lako mozes promeniti fini karakter zvuka, bez da ustajes svaki cas i ores po mikrofonima, pozicijama i eksperimentisanju. (to se radi pre toga...:D) Sound i primena je skroz u ceni, nije nista spektakularno, ali svakako predstavlja ozbiljan i fin uredjaj.
1176 je legenda i nema sta tu da se prica. Ovi kazu da taj 4-710d poseduje nesto sto je "1176-a-like"...! Hmm... Pa cuj, nije (onaj pravi) 1176,ali i ne kosta toliko!
UA je generalno uvek bio vrlo korektan, ne verujem da su se izblamirali i stavili neko smece koje je neupotrebljivo. U svakom slucaju bolje je od vecine (napucanih) plug-in-ova.
Veoma lepa stvar je 8 (osam) kanala A/D konverzije (dakle na 4 preampa,jos 4 linije) preko ADAT...
Ako je tako (2000$), to je skroz cool...!
Poz'
quake2
06-11-2010, 05:22 PM
@Alen
Probao i zvuci mi kao i sva ostala budzet varijanta preampa,za 500e ok ali bi uvek dodao jos 150e pa kupio solo 610.Neznam da li si gledao ispod haube ali evo slike 710 i 610 pa malo uporedi sta je kako radjeno i zasto sta kako svira.Mislim,ok je ta opsta komercijalizacija pa su sada kao "napretkom tehnologije" hi end stvari mnogo dostupnije,ipak mislim da sprave koje zaista sviraju i dalje moraju da kostaju.Samo moje misljenje,mozda ti bude od pomoci ali u svakom slucaju ne moze da skodi:).Probaj spravu,tvoje usi su za tebe najmerodavnije,imas ih na sve strane sada jer ih dileri nabavljaju za sicu sto sa 610 vec nije slucaj,i to govori nesto.
Tnx ...
Ne mislim o ovom uredjaju kao jedinom preampu u studiju.Imamo vec 610.Nedostaje nam neki ozbiljniji transparentni preamp i bas nesto ovako za multitrack recording sesije ,za bubanj,gitare i svasta nesto sporedno.Verujem da taj preamp solidno radi(ne verujem losije od Focusrite ISA serije) a privlaci me upravo to sto je 'versatile' kao i ceo uredjaj u kompletu(ukljucujuci konverziju i tu kompresiju)...Ne znam kada se ovo pojavilo,sacekacu neke recenzije pa cemo videti...
Pozz
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.