Log in

View Full Version : Universal Audio 4-710d

alen
06-11-2010, 04:11 PM
http://www.uaudio.com/products/hardware/4710d/index.html

Ova spravica mi je privukla paznju,cini mi se kao dobar all-rounder studijski preamp za novac koji kosta(pise oko 2000$ na google shoping).U preampe i konverziju ne sumnjam da su ok,ali mi je nejasno ovo oko kompresora.Kazu da svi kanali imaju 1176 like kompresor ali nigde nema potova i podesavanja osim slow/fast switch-a.Kako funkcionise taj kompresor? Ili je to samo neka varijanta limitera...Kako god,sprava mi deluje 'must have'.

quake2
06-11-2010, 04:18 PM
Sto dalje od toga,to vise nije UA.Ako se 4110 jos proizvodi bolje uzmi njega,jeste skuplji ali ti to odmah nesto i govori:wink:.Pozzzz

alen
06-11-2010, 04:21 PM
Jesi probao taj 710 preamp?

Bockie
06-11-2010, 05:09 PM
Jesi probao taj 710 preamp?

Probao.

Pa ljudi ocekuju da curi loj iz njega, sto je vise osobina 610-ke,etc. Ima manje lampi,(od 610 npr.) ima i tranzistorki deo i klizni preklopnik izmedju ta dva. Neko bi mogao da kaze da je los (misleci opet na 610-ku ili slicno).
Ja kazem da sprava (mislim na 710 twin finity) radi veoma kulturno. Prilicno je "versatile" , od vrste i namene mikrofona do razlicitih bas gitara koje smo "slikali". Radi lepo i kao preamp za vokal i kao preamp za overhed, uvek je negde upaljen. Rekao bih da je glavni "feature" to sto brzo i lako mozes promeniti fini karakter zvuka, bez da ustajes svaki cas i ores po mikrofonima, pozicijama i eksperimentisanju. (to se radi pre toga...:D) Sound i primena je skroz u ceni, nije nista spektakularno, ali svakako predstavlja ozbiljan i fin uredjaj.

1176 je legenda i nema sta tu da se prica. Ovi kazu da taj 4-710d poseduje nesto sto je "1176-a-like"...! Hmm... Pa cuj, nije (onaj pravi) 1176,ali i ne kosta toliko!
UA je generalno uvek bio vrlo korektan, ne verujem da su se izblamirali i stavili neko smece koje je neupotrebljivo. U svakom slucaju bolje je od vecine (napucanih) plug-in-ova.

Veoma lepa stvar je 8 (osam) kanala A/D konverzije (dakle na 4 preampa,jos 4 linije) preko ADAT...

Ako je tako (2000$), to je skroz cool...!

Poz'

quake2
06-11-2010, 05:22 PM
@Alen
Probao i zvuci mi kao i sva ostala budzet varijanta preampa,za 500e ok ali bi uvek dodao jos 150e pa kupio solo 610.Neznam da li si gledao ispod haube ali evo slike 710 i 610 pa malo uporedi sta je kako radjeno i zasto sta kako svira.Mislim,ok je ta opsta komercijalizacija pa su sada kao "napretkom tehnologije" hi end stvari mnogo dostupnije,ipak mislim da sprave koje zaista sviraju i dalje moraju da kostaju.Samo moje misljenje,mozda ti bude od pomoci ali u svakom slucaju ne moze da skodi:).Probaj spravu,tvoje usi su za tebe najmerodavnije,imas ih na sve strane sada jer ih dileri nabavljaju za sicu sto sa 610 vec nije slucaj,i to govori nesto.

alen
06-11-2010, 05:26 PM
Tnx ...
Ne mislim o ovom uredjaju kao jedinom preampu u studiju.Imamo vec 610.Nedostaje nam neki ozbiljniji transparentni preamp i bas nesto ovako za multitrack recording sesije ,za bubanj,gitare i svasta nesto sporedno.Verujem da taj preamp solidno radi(ne verujem losije od Focusrite ISA serije) a privlaci me upravo to sto je 'versatile' kao i ceo uredjaj u kompletu(ukljucujuci konverziju i tu kompresiju)...Ne znam kada se ovo pojavilo,sacekacu neke recenzije pa cemo videti...

Pozz