PDA

View Full Version : VstPlugins poredati u foldere?

branoy
06-11-2010, 01:34 AM
hm.. jel se smeju U Programfiles/Steinberg/VstPlugins znaci ima gomila plugina razbacanih.. npr moram otvoriti 3-4 stavke u plugin listi na kanalu dok dodjem do nekih , ovako napravim folder npr MyCompresor i tu stavim sve comresore sto cu koristiti tako i halove i to sortiram sta je naj.. jer izgubim dosta vremena kad nesto trazim msm znam sta cu i u onoj gomili odvuce mi nesto drugo misli i dodam..ovako samo provereno da poredam po folderima po mojim nazivima?

LAMPASH
06-11-2010, 04:10 AM
hm.. jel se smeju U Programfiles/Steinberg/VstPlugins znaci ima gomila plugina razbacanih.. npr moram otvoriti 3-4 stavke u plugin listi na kanalu dok dodjem do nekih , ovako napravim folder npr MyCompresor i tu stavim sve comresore sto cu koristiti tako i halove i to sortiram sta je naj.. jer izgubim dosta vremena kad nesto trazim msm znam sta cu i u onoj gomili odvuce mi nesto drugo misli i dodam..ovako samo provereno da poredam po folderima po mojim nazivima?
Mislim da moze, a i nista ne bi bilo strasno da probas jer mozes posle vratiti kako su (gde su) *.dll-ovi bili.
pozzzzz!

alavuk
06-11-2010, 08:40 AM
slobodno napravi kako zelis nece biti problem , samo ces prilikom prvog startovanja malo pocekati da ih opet inicijalizuje ...

DaBear
06-11-2010, 10:22 AM

pitanje je trebalo da glasi:

Imam gomilu razbacanih pluginsa u Cubase-u i treba mi mnogo vremena da nadjem sta mi treba.
Da li mogu da ih poredjam po grupiranim folderima (compressori, itd)?

kratko i jasno...zar ne?
Ako ovako (zbrda dole) radis i muziku, nije ni cudo sto gubis mnogo vremena!:wink:

Igor
06-11-2010, 11:00 AM
Ja bih rekao da se dobra muzika ne "radi", koliko stvara :wink:
I to ne isključuje red, međutim, ni opu?tenost da se čovek izrazi kako mu volja :rolleyes:

kejkz
06-11-2010, 07:56 PM
Mo?e? da rasporedi? plugove kako hoće?, Cubase će ih pri i?čitavanju foldera postaviti ba? u folderima kako si ih ti napravio.Ja to inače radim vrlo dugo već, mnogo je lak?e za rad. Napravi neku kategorizaciju koja je tebi logična i raspoređuj. Pazi samo ako plugovi koriste jo? neke fajlove pored glavnog, .dll fajla, da i njih prebaci? u taj novi folder koji bude? pravio.

branoy
07-11-2010, 02:47 AM
e pa hvala vam na info, mogao sam ja to uradit i da ne pitam al bolje ovako nego kasnije ja uradio i nece jos nemam pojma gde sta bilo da vratim. ovako znam da to je izvodljivo! :)
To sam se setio iz cista mira jer ne mogu vise traziti nesto u gomili.. sad cu znati gde mi je sta! zavesti red u VstPlugins konacno! pozic za sve!