View Full Version : Kakav je Presonus?
kravadinka
05-11-2010, 03:54 PM
Na primer FireStudio Mobile?
A i kao firma, drajveri, latencija, kvalitet samih uredjaja, preampi, "konverteri" i tako redom...
Bockie
05-11-2010, 04:59 PM
U cenovnom rangu u kom se nalazi je sigurno u prvih 2-3 u klasi...!
Ono sto se meni svidja kod njih je sto su uredjaji veoma kvalitetno napravljeni ,iako je "made in PRC"... Potenciometri, konektori, sve nekako deluje robusno, i "tesko ide"! Dakle nema labavih,lomljivih,plaja delova, bar spolja tako deluje...
Nekolicina mojih prijatelja je ponabavljala sto interfejse,sto neke studio kontrole,preampe,itd, imaju sad i ove nove dig-mixete,probao sam i radi do yaya i koliko znam - ljudi su uglavnom zadovoljni, cak i iznad ocekivanog za odnos placeno/dobijeno...
Nisam cuo za vece probleme sa driverima,instalacijama itd... Imaju ok podrsku na sajtu... Imaju i odlicne X-max preampe, bas je jedan kolega, ima ga i ovde po forumu "dopunio" konnekt 48 sa 8-kanalnim D8 ili tako nesto preampom i covek je zadovoljan. Ne znam da li bas ti preampi idu na ovo sto pominjes... Super su za live, headrooma do yaya, sve svira...
Dakle samo vidi ima li jos sta za do 300-tinak ojra i to je to. Ima mozda koji M-audio, moze se to pogledati eventualno, mada, kazem, Presonus mi deluje mnogo bolje i kvalitetnije...
Poz'
kravadinka
05-11-2010, 05:46 PM
Ovaj FireStudio Mobile je do 300 eura, ima dva X-max preampa, mnogo lepu aluminijumsku kutiju, prilicno lepog je dizajna, a i na netu se cuje uvek nesto fino za Presonus, samo se ne secam da li je iko kod nas o njima pricao...
Meni treba za neku Live opciju, ali mislim da jemiljama daleko od M-Audio, a danas sam saznao za PT9 i uz cinjenicu da sada mogu i sa ovom karticom da ga koristim, otvara mi se mnogo zanimljivih ideja...
branoy
05-11-2010, 06:01 PM
u mene je presonus firepod 10 nikad nisam imao ni jedan kvar ili nesto.. radi, lep dizajn.. drivers uvek za svaki OS.. nema sta. glas od mene
igormink
05-11-2010, 06:37 PM
Pozdrav,
Ja ga koristim u studiju, prije sam koristio M audio Fast Track Ultra. Razlika je nebo i zemlja. Kupio sam ga uglavnom zbog odli?nih konvertera, iako sam i sa preampima prezadovoljan. Radi super stabilno, sve 5, zvu?i dosta "otvoreno". Koristim lampa?ke preampove i zanimali su me konverteri, koji vjerno prenose taj zvuk u digitalni svijet i mislim da super odra?uju posao. U svakom slu?aju kartica vrijedi svaku lipu, cent euro :)
kravadinka
05-11-2010, 08:06 PM
Posto ce mi trebati za LIVE, koja je najniza latencija koju mogu da dobijem sa tom FW kartom?
Na DIGI 002 mogu da spustim na 32 sempla i to je potpuno stabilno, naravno uz ogranicenja sa resursima.
Jeste spustali tako nisko i kako se ponasa?
Bockie
05-11-2010, 08:37 PM
Posto ce mi trebati za LIVE, koja je najniza latencija koju mogu da dobijem sa tom FW kartom?
Na DIGI 002 mogu da spustim na 32 sempla i to je potpuno stabilno, naravno uz ogranicenja sa resursima.
Jeste spustali tako nisko i kako se ponasa?
Mislim da nema potrebe za neko veliko mucenje sa latencijom.
Ok, zavisti sta tacno, ali meni ceo sistem kasni 0,5 - 0,7 pa i do 1ms ponekad, i to niko ziv ni na jednoj svirci nije skontao, a bilo je bas i finijih stvari, ne samo krljanje ...
kravadinka
06-11-2010, 09:17 AM
Naravno, ali zbog sebe pitam, jer cu pre svega pevati i svirati ja, a sve iznad 64 sempla mi je cujno i pocinje da mi smeta...
magnum
06-11-2010, 09:53 AM
Pa do 0,7 je latencija sasvim ok, ne cuje se kasnjenje, vec preko toga mislim da je problem. Ja imam ovu Presonus Farevire kartu od pre mesec dana i pored ovoga sto ste rekli iz sadasnjeg iskustva samo bih rekao reci hvale. Latencija kod mene je bila presudni faktor da je uzmem a da predhodno budem siguran da je zero latencija zbog toga sto ja sviram bubanj i tu se odmah oseti i najmanje kasnjenje, zato sam morao dobro da se informisem da bih uzeo ono sto mi treba. Gledajuci po youtub-u svi uglavnom preporucuju pogotovu za bubanj ovu kartu, jeste malo vise kinte ali nemate problema uopste, uz nju se dobija i program za snimanje Studio One koji je lak za snimanje i ima virtualne instrumente. Preporuka svima
http://www.youtube.com/watch?v=bCsMnxdgTuo
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.