PDA

View Full Version : Pzm?

quake2
05-11-2010, 01:31 AM
Koje PZM preporucujete?

quake2
15-11-2010, 05:49 PM
Jel koristio neko ove?

Bitch
15-11-2010, 07:16 PM
Ja ne. Samo Shure Beta 91 i Crown Sass.

Shure malo nadrkan, moderan, meni nezamenjiv kao lejer za kik, gitare, i bas pojacala.

Crown Sass - veeeliko prijatno iznenadjenje :) mega prirodan i topao sound... a opet prirodan... topla prepruka za room miking, cak i za neke vokale :wink:

awacs
15-11-2010, 08:28 PM
Jel koristio neko ove?

Nisam koristio ove, koristio sam originalni Crown PZM na Giletovoj solo ploči (Evo sada vidiš da može, 1989 (http://www.youtube.com/results?search_query=gile+evo+sada&aq=f)) kao ambijentalni par. I to onako seljački - bez lepljenja na ikakvu površinu, samo sam ih kačio tako da kapisle ne "gledaju" direktno u instrument, nego potpuno suprotno. Tako sam usnimavao i udaraljke i akustične gitare (centralni mikrofoni su bili C451 ili AKG 414 ULS, kako kad, a PZM-i su služili kao "stereo krila").

Pozdrav,

Vasa

Bockie
15-11-2010, 10:23 PM
A gde je snimano, sta , kako...?

awacs
15-11-2010, 10:45 PM
A gde je snimano, sta , kako...?

Studio "Druga Maca" (Enco Lesić), 16-ch/1" DASCAM magnetofon (bez DBX-a!), Mitec EX mikseta, Aphex Compellor (kompresor/leveler)... u procesu usnimavanja.

Od mikrofona: AKG C414 (prva generacija), AKG C451 (prva generacija, sa izmenjivim kapislama), 2x Crown PZM (pozajmljeni jbmlg odakle), Sennheiser MD421, Electro Voice PL84, Shure SM58 i to bi bilo to.

Gitare na struju: VOX AC30 slikan sa MD421. Bas - DI box (neidentifikovan).

Naslovna numera je neslušljiva, ostale imaju neki fazon.

Pozdrav,

Vasa

Bockie
15-11-2010, 11:20 PM
Enco Lesić

e jbg...

i ja svasta pitam... Zvuci sjajno!

Mrda li cika Gile...? Nisam ga video od kad je radjen "zivo i akusticno"...

Ja sam koristio AT 851 za kick i dobijao fenomenalne rezultate. 8-10 cm ispred kick-a ,sa D112 unutra i dobijes sound ko kuca!

quake2
16-11-2010, 12:30 PM
Aha,izgleda da je Crown ipak to sto meni treba za room usnimke:).Nego me malo zbunila ova druga slika:confused:,Bitch,jel taj PZM stereo?...
Vaso jel ovo na slici taj crown sto radiste sa njim?

....nema slika???evo ga link http://www.prosoundweb.com/article/print/better_recording_microphone_techniques_to_produce_ warm_spacious_stereo

...i mislim da sam shvatio otprilike ovako na brzinu...unutra su dva majka koji prave omni karakteristiku.