Log in

View Full Version : Portable 24bit recorder - preporuka

Midi
03-11-2010, 11:57 PM
Kupio bi si jedan za sempliranje razlicitih zvukova koje bi koristio u produkciji kasnije..Ja sam bacio oko na best buy u rangu do 150 eura..

Cijene su u zagrebu uber visoke, u USA je u pola cijene+ - tako je jedan zoom h2 ko?ta 160$ a u zagrebu 250 eura.

Evo link sa velikim izborom..
http://www.sweetwater.com/c1006--Portable_Recorders

TekTonic
09-11-2010, 10:58 PM
ja imam h2, mega zadovoljan, doneo mi drugar
jedini je problem sto na njega ne mozes da budzis dobar eksterni mic, postoje neke fore, ali cini mi se da su ti koji su to radili, zavrsili sa neupotrebljivim ext mic portom.
za semplovanje nikad bolji, dobijes dosta dodataka uz njega da ti bude lakse da se snalazis prilikom "poljskog" snimanja. h2 je plastican i lagan i niko sa foruma nece otici sa tobom u krevet jer ga imas, ali mislim da je ipak stamena sprava.
svakako je da postoje bolji portabilni snimaci, ali po meni ovom nista ne fali
naravno, ako mozes h4n da priustis, uzmi ga, mislim da se isplati.
mada je navodno onaj sony vrh cele klase portabilnih snimaca

Bockie
10-11-2010, 01:41 AM
Cijene su u zagrebu uber visoke, u USA je u pola cijene+ - tako je jedan zoom h2 košta 160$ a u zagrebu 250 eura.

Aman ljudi, dokle poredjenje sa amerima?! Pa posto je tamo piletina, hleb ili gorivo?!
Evo, sad gledam, najskuplji galon benzina im je ispod 3$ u kentakiju ili negde vec... U Nemackoj je oko 6 i po $ za galon! (cnn.com)...

Ljudi vredno rade, sire demokratiju svuda poplaneti, za nase dobro, i zato su kod njih kuce od cokolade,prozori od marmelade...

Evo gledam taj zoom po EU kosta oko 180e. Dakle sve sto je preko 190 - 200e u HR je puno, ali ne moze da kosta isto kao kod amera...

Za 160e ima novi alesis palmtrack, odlicna spravica...!

Bockie
10-11-2010, 01:46 AM
nesto je popizdelo pa 2 X okacilo post...

Sorry...

Midi
10-11-2010, 11:36 PM
ja imam h2, mega zadovoljan, doneo mi drugar
jedini je problem sto na njega ne mozes da budzis dobar eksterni mic, postoje neke fore, ali cini mi se da su ti koji su to radili, zavrsili sa neupotrebljivim ext mic portom.
za semplovanje nikad bolji, dobijes dosta dodataka uz njega da ti bude lakse da se snalazis prilikom "poljskog" snimanja. h2 je plastican i lagan i niko sa foruma nece otici sa tobom u krevet jer ga imas, ali mislim da je ipak stamena sprava.
svakako je da postoje bolji portabilni snimaci, ali po meni ovom nista ne fali
naravno, ako mozes h4n da priustis, uzmi ga, mislim da se isplati.
mada je navodno onaj sony vrh cele klase portabilnih snimaca

haha..možda da sakriješ plastiku ovim http://www.sweetwater.com/store/detail/H2jacket/
možda bi ti neka dala.. ;) a citao sam da je sony uber al i dođe fkt puno..
tak da mislim da je ovo zlatna sredina, po mojim mogučnostima...jesu ti visoke i srednje frekvencije ok? kako to radi s 4 mikrofona? eksporta ti 4 različita kanala van?

TekTonic
11-11-2010, 12:35 AM
da, eksportuje 4 kanala ako snimas surround (ima i varijantu da snima na sva 4 mikrofona, ali da izbaci samo dva kanala) i naravno one 2 varijante uparenih mikrofona od 90 i 120 stepeni.
ono sto malo smeta je da ima samo 3 nivoa osetljivosti za snimanje, mada sam ja sa 5 sprata na najosetljivijem nivou cuo sta pricaju radnici gradskog zelenila nekih 10ak metara od zgrade bez problema. drugi problem je smesan, dobijes neku plasticnu drsku koja moze da udje u gusku za shurku na stalku, ali kada snimas i drzis za to, cujes kako skripi plastika od pomeranja prstiju.
jakna za h2 je uzas, ali uz njega dobijes torbicu od nekog radioaktivnog materijala, kad je pipnes imas osecaj da je od staklene vune, ali ga zato ni ne stiti jer je tanka