View Full Version : Spasite moju ves masinu:)
LAMPASH
02-11-2010, 03:37 PM
Ljudi,ubi me ves masina marke "obodin":grin: !Kada god radi,zvuk mi pucketa dok sviram preko Line6 toneporta koji je uboden u USB!Imam neki Powercomov UPS ali on ne pomaze,drugi problem je sto u prostoriji u kojoj radim imam samo 1 steker:banghead:Da li bi mi problem resio neki naponski stabilizator ili ce ves masina leteti iz kuce?A da,ves masina nije u mojoj sobi vec u kupatilu :D
LAMPASH
02-11-2010, 06:59 PM
Evo,sada je masina zavrsila i sve je sada ok:)
Bockie
02-11-2010, 11:47 PM
proveri na obodin sajtu jel ima neki noviji firmware ili drivere za win7 64bit...
:D
Filip_
03-11-2010, 02:21 AM
To, to...Obodin win7_64update, heheee, dobri ste :D :D, ja imam frizider istog proizvodjaca (da da, jos radi), sam pogled na njegov dizajn mi mami osmeh :D.
Probaj sa produznim koji moze da pegla male oscilacije napona...nesto kao APC- ov Surge Arrest E 10 (imam doticni), meni vrsi posao, posto je stara zgrada i instalacije su obecavajuce...,a mozda je i do masine te...koja mozda baguje napon :D (mozda novija masina za ves ne bi pravila problem), to vec treba neko strucniji da vidi...:shock:
LAMPASH
03-11-2010, 02:46 AM
proveri na obodin sajtu jel ima neki noviji firmware ili drivere za win7 64bit...
:D
Ma reinstaliracu joj OS i u biosu podesiti sve parametre na default:grin:Ima da pere ko nova:D
OgnjanMilosevic
03-11-2010, 01:51 PM
Problem u tome je sto svi ti motori na starim uredjajima imaju "kick-back" efekat, odnosno vracaju u naponsku mrezu smetnje, peak-ove itd...
Definitivno resenje bio bi ON-LINE UPS (ne ovi plastikaneri tipa Mustek, Trustek i slicno), nego na primer APC, ali ne LINE-INTERACTIV ili BACK-UPS, nego ON-LINE - sto znaci da se konstantno napaja preko akumulatora, koji pegla napon i dopunjava se.... jedino sto je takvo resenje prilicno skupo.... Svrati do ovih http://www.enelps.com/ ljudi, oni se ozbiljno bave tim stvarima i imaju polovnih, fabricki remontovanih ON-LINE UPS-ova raznih snaga i tipova, pa mozda nadjes nesto povoljno... i sigurno znaju puno vise o problemu od mene, pa ce verovatno i moci da ti pomognu, mozda i nekim manje skupim resenjem! ;)
Pozdrav,
Ogi
DaBear
03-11-2010, 01:59 PM
Ljudi,ubi me ves masina marke "obodin":grin: !Kada god radi,zvuk mi pucketa dok sviram preko Line6 toneporta koji je uboden u USB!Imam neki Powercomov UPS ali on ne pomaze,drugi problem je sto u prostoriji u kojoj radim imam samo 1 steker:banghead:Da li bi mi problem resio neki naponski stabilizator ili ce ves masina leteti iz kuce?A da,ves masina nije u mojoj sobi vec u kupatilu :D
ja mislim da posto ti pucketa - ocigledno je clock problem !
Vidi kako su ti povezani klokovi (ko je master) i te fore....a mozda ako zabodes instrument direktno u masinu? Mozda bi to resilo problem...?
LAMPASH
03-11-2010, 03:51 PM
Problem u tome je sto svi ti motori na starim uredjajima imaju "kick-back" efekat, odnosno vracaju u naponsku mrezu smetnje, peak-ove itd...
Definitivno resenje bio bi ON-LINE UPS (ne ovi plastikaneri tipa Mustek, Trustek i slicno), nego na primer APC, ali ne LINE-INTERACTIV ili BACK-UPS, nego ON-LINE - sto znaci da se konstantno napaja preko akumulatora, koji pegla napon i dopunjava se.... jedino sto je takvo resenje prilicno skupo.... Svrati do ovih http://www.enelps.com/ ljudi, oni se ozbiljno bave tim stvarima i imaju polovnih, fabricki remontovanih ON-LINE UPS-ova raznih snaga i tipova, pa mozda nadjes nesto povoljno... i sigurno znaju puno vise o problemu od mene, pa ce verovatno i moci da ti pomognu, mozda i nekim manje skupim resenjem! ;)
Pozdrav,
Ogi
Da,znam za enelps, spominjao sam ih ovde ranije.Problem kod on-line UPSeva je kratkotrajnost baterije jer se neprekidno puni i prazni,zato sam i kupio Line-interactivni UPS koji da kucnem u drvo traje evo vec 4-5 godina,a baterija i dalje traje.Mislim da je trajno resenje u nekom naponskom stabilizatoru,imam jedan "Iskrin" TV stabilizator iz '70ih i mero sam mu napon na izlazu,uvek oko 215-220V.Problem je samo sto nema snage da potera komp:(.Al' nema veze,videcu da uzmem neki kvalitetan sa dovoljno wati.Mozda mi posao zavrsi i neki APCov surge arrest sto rece Filip.
psionic
03-11-2010, 05:17 PM
Heh, ves masina bug :) Imao sam i ja priliku da se patim sa istim ovim problemom...
Iz nekih ves masina (pogotovo tih starijih modela) izvadjen je jedan RC filter koji stoji na samom ulazu u ves masinu na kablu za napajanje... Ves masina se preko toga filtrira, odnosno filtriraju se ti pikovi koje salje motor i sl... E sad, neki majstor prvo sto uradi kad ves masina crkne, on lepo skine tu spravicu (izgleda ko velika AA baterija) i premosti zice direktno, jer je doticni filter sklon crkavanju.
100% sam siguran da je to kod tebe slucaj. Nadji nekog pametnog majstora za ves masinu i nek ti stavi odgovarajuci filter za napon.
Ili kupi noviju ves masinu - pere bolje, a i ne smeta mrezi :)
Rhino
03-11-2010, 05:47 PM
I meni se desavalo u proslom prostoru da pucne u 1 par monitora kad iskljucim klimu. Samo 1, kod drugog para nista! Zaobilazio sam to lako... Jrdnostavno smanjim taj par kad iskljucim. Tako mozes i ti... Ne peri robu kad radis.:D Ili vintage obodin daje toplinu zvuku? :)
LAMPASH
03-11-2010, 06:00 PM
Heh, ves masina bug :) Imao sam i ja priliku da se patim sa istim ovim problemom...
Iz nekih ves masina (pogotovo tih starijih modela) izvadjen je jedan RC filter koji stoji na samom ulazu u ves masinu na kablu za napajanje... Ves masina se preko toga filtrira, odnosno filtriraju se ti pikovi koje salje motor i sl... E sad, neki majstor prvo sto uradi kad ves masina crkne, on lepo skine tu spravicu (izgleda ko velika AA baterija) i premosti zice direktno, jer je doticni filter sklon crkavanju.
100% sam siguran da je to kod tebe slucaj. Nadji nekog pametnog majstora za ves masinu i nek ti stavi odgovarajuci filter za napon.
Ili kupi noviju ves masinu - pere bolje, a i ne smeta mrezi :)
Ma namesticu ga sam jer sam po struci elektrotehnicar pa se malo razumem u lemilicu i kalaj:wink:A sta mislis,ko je tu masinu popravljao jedno 5 puta:D
diviner
03-11-2010, 06:48 PM
Prestize me psionic...
Evo to je otprilike ovo:
http://www.elitemadzone.org/t393547-RSO-Filter-ves-masine-kako-premostiti
LAMPASH
03-11-2010, 07:23 PM
Vazi,moram ubaciti filter sto pre,imam u podrumu 2 crknuta usisivaca,pa mozda izvucem iz njih RC.Sve u svemu,problem je resen.
Hvala drugari na savetima!
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.