Log in

View Full Version : Nova RnB stvar -Show must go on !

ugljesa
31-10-2010, 11:53 PM
RnB stvar sa gitarskim rifom . .

INSISTIRAM na kritikama jer mislim da deo kada dodje do promene tempa je suvisan ...

http://soundcloud.com/ugljesa-vukovic/show-must-go-on

Pozdrav :wink:

UnderTheSun
03-11-2010, 09:16 PM
Vrlo dobra stvar.
Dinamika pesme bi mogla biti malo bolja i probaj napraviti malu progresiju perkusije, s`obzirom da je malo isturena, u suprotnom je stanji malo.

Shto se tiche breakza, skroz je na mestu. Takodje bi mixdown mogao zvuchati chistije, ne znam jel ti ovo gotov track il ne.

Sve u svemu, dobro je balansirano, sa solidnom temom, lajk...

ugljesa
03-11-2010, 09:22 PM
Vrlo dobra stvar.
Dinamika pesme bi mogla biti malo bolja i probaj napraviti malu progresiju perkusije, s`obzirom da je malo isturena, u suprotnom je stanji malo.

Shto se tiche breakza, skroz je na mestu. Takodje bi mixdown mogao zvuchati chistije, ne znam jel ti ovo gotov track il ne.

Sve u svemu, dobro je balansirano, sa solidnom temom, lajk...

E to sam bas planirao da uradim ovih dana,nekako mi je prazan prvi deo gde nema basa pa sam mislio da dodam vise perkusije.

I ja isto mislim da treba da bude malo cistije samo ne znam sta vise tj kako ?:confused:
Videcu malo da procitam teme sto se tice mixovanja na rumskom,inace na sve kanale sam stavio kompresore,doradio na EQ,masterovao preko Izotopa.Jeste da nije neki master ali trenutno ne znam vise sto se tice mastera :ups::da:

UnderTheSun
03-11-2010, 09:55 PM
Probaj na taj prvo deo neki strings pad da ubacish, recimo umesto tog klavira ili malo jachi reverb na to ili bilo koji sound koji ima malo veci tail. Ovako je malo jednostavno i odsecheno.
Shto se tiche masteringa, izotope je odlichan. Samo izbegavaj gotove presete jel nema ni jedan da valja, bar ne za elektronsku muziku.
Obrati paznju na visoke frekvencije na multiband dinamici, to im je malo loshe uradjeno i moze da pojede ceo mix.
Naravno eq doradjuj na svakom kanalu i pogledaj tutorijale na youtubu za izotope. :wink: