PDA

View Full Version : Najbolja oprema za Hip Hop

D'Static
31-10-2010, 10:25 PM
zanima me koja bi oprema bila najbolja za hip hop. posebno me zanimaju mic i preamp

Rhino
31-10-2010, 10:38 PM
Koliki ti je budzet za to dvoje?

D'Static
31-10-2010, 10:41 PM
Koliki ti je budzet za to dvoje?

recimo 400-500e

Rhino
31-10-2010, 10:51 PM
Pfff... Ne znam. Poprilicno je to malo, zavisi kakvi su ti prohtjevi.:).. Za 500e+ mrvicu vishe mi pada napamet kombinacija golden age 73 preamp (ja ga licno nisam cuo, ali cujem od nekih kojima mogu da vjerujem lda je jedan od boljih u cjenovnom rangu) i recimo violet black knight mic. To bi mogla bit pristojna kombinacija. Ali probaj obavezno ako mozes.

Ili da ides na shure sm7 dinamicki mic, predpostavljam da ces da snimas u akusticki nesredjenoj prostoriji. Na njemu su snimali recimo mobb deep neke stvari:)

D'Static
31-10-2010, 10:59 PM
a sta je s ovim RODE NT2-A ? vidim da ga mnogi hvale...

Rhino
31-10-2010, 11:06 PM
Ja bih isao na black knighta prije nego nt2a da biram za sebe. Ali 100 ljudi 200 usiju i tako to...

D'Static
31-10-2010, 11:11 PM
a reci mi gdje se mogu nabaviti taj violet black knight i golden age 73 preamp, i po kojoj cijeni ???

Rhino
31-10-2010, 11:17 PM
imas taj golden age tu na oglasima negdje po forumu.. a black knight mozes vjerovatno nabaviti preko artista (pogledaj gore u desnom gornjem uglu). Ali nemoj da se zalijeces tako brzo hehe. Probaj razne opcije ako mozes, ne lezi svaki mic isto svakom glasu.

D'Static
31-10-2010, 11:23 PM
xaxa a ne. nisam se zaleceo :) nego me zanima.. posto.. dosta igra ulogu i to dje cu kupiti stvari.. jer.. dzaba mic od.. lupam 300e ako moras jos 50 platiti za transport.. a mozes za 350 kupiti bolji bez transporta.. sve to igra ulogu. a i to sto kazes. za svaki glas je drugi mic.. to je istina.. ja sam imao AKG C1000S, npr meni je lezao dosta bolje nego drugima koji su snimali kod mene.. iako je taj mic smece. zato sam ga i prodao... :) ali zanimaju me i ostale kombinacije.. npr ja trenutno imam interface zvucnu UA-1G.. i boga mi.. dobra je.. za pare koje sam dao za nju. odlicna. stvarno sam odusevljen.. i zanima me na nju sto bi najbolje lezalo...

Rhino
31-10-2010, 11:30 PM
Artist je u bg i ns. ovo sa oglasa predpostavljam u bg.. Black knight je oko 350 ako me sjecanje sluzi.

D'Static
31-10-2010, 11:38 PM
oke. hvala uglavnom :)

Rhino
31-10-2010, 11:42 PM
no problemo!

D'Static
02-11-2010, 01:02 PM
ima li jos neko kakav savjet ???

Rhino
02-11-2010, 05:09 PM
Opet ja:)

Imas na desetine takvih tema po forumu, searchuj malo. Ljudima je vjerovatno dosadno da pisu vise puta slicne ili iste stvari, jer je takvih zahtjeva tipa ocu to i to za lupam 500e bilo dosta. Citaj slobodno threadove o mic-ovima i preampima generalno, jer ne postoji nesto kao hiphop preamp ili hiphop mic..

DzoniPFC
04-11-2010, 08:19 AM
^Naravno, ne postoji hip hop mikrofon i preamp ali postoji neki standard koji se koristi za takav stil muzike, inace taj standard je preko 2000 eur po spravi. :wink:

Rhino
04-11-2010, 11:46 AM
A sto je taj standard? Neumann, neve i ssl recimo? Hiphoperski nema sto:rotfl:.. Tako ispada da su hummer, ferrari ili mercedes hiphoperski automobili takodje...

Jan
04-11-2010, 01:06 PM
Rhino, jel ti bese imas Black Knight-a?

Ako imas jel mozes poslati delic nekog neprocesiranog vokala?

Ocu da uzmem neki jevtiniji mesnati mikrofon, cini mi se da B Knight ima dosta low end-a mada videcu kako ce se ponasati NT2 kad mu budem ubacio peluso PK47 kapsulu u njega, posto mi je originalna crkla, PK 47 kosta kao nov NT2a.

Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E :banghead: Ali donece mi ga prijatelj iz USA :D

Rhino
04-11-2010, 02:06 PM
Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. :) Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao,:banghead: ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva.:) U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....

Rhino
04-11-2010, 02:14 PM
Takodje sam primetio da Shure SM7 je u USA mnogo jevtiniji nego ovde, tamo je po 350$ a ovde je po 450 E :banghead: Ali donece mi ga prijatelj iz USA

A za njega sam spreman na slijepo mijenjat black knighta:D, i onako cu se vratit na 4050 kad-tad..

Jan
04-11-2010, 02:21 PM
Ocu, poslacu ti... Mada ne znam ocu li bas danas jer evo kanim se sad otic po stovaristima da gledam za kamenu vunu i to a komp na kome radim mi je tamo u drugom prostoru. (u kom ne radim josh uvjek jer je soba prazna i ubi od fluttera i reverba) A sto se tice black knighta, za te pare ne znam sto bi se pametnije moglo uzeti iskreno, zato ga i preporucujem momku. (jedino nikad ne cuh te 'famozne' oktave na djelu u tom nekom rangu).. Ima on 'malo' nabudzenih oko 3 khz sto mi se ne svidja, ali snimak s knighta odlicno da ne kazem vrhunski podnosi eq. :) Osjeno sofisticiraniji je at4050 za kojim i dalje placem sto sam ga prodao,:banghead: ali dupe je htjelo da mi vidi puta i zabave po evropi, pa se i isplatilo negdje na kraju krajeva.:) U usporedbi sa nt2-a ga jede za dorucak sto se mog ukusa tice.

Mada imas ga negdje na forumu u onim starim manley-ovim usporedbama mic-ova, tamo doduse zvuci bolje nego kod mene! I zbog sobe i zbog preampa....

NT2a je shishtav previse, meni moj stari NT2 bolje zvuci od novog NT2a, ali i on je dosta visok.
Ja imam SE Z5600, on je dosta midlast, cesto mi snimak ni ne zahteva neki poseban EQ-ing, znaci zadovoljan sam njime, ali na nesto tanjim vokalima ne radi bas dobro, jer nema mnogo low enda.
Ali videcu sta ce ispasti kad ubacim PK47 u NT2. Onaj JJ Audio i onaj covek sto radi onaj Oktavamod, s obzirom da su u americi i da ne mogu oni da mi modifikuju pokvareni mikrofon, su mi toplo preporucili da stavim PK47 u NT2, i rekli mi da se necu razocarati
A ovaj SM7 cu uzeti za sigurrno

D'Static
07-11-2010, 04:02 PM
znaci SM7 je vise manje preporucljiv???? a zanima me da li postoji razlika izmedju SM7 i SM7B posto vidim da u artistu imaju B. i cijene me zanimaju

Rhino
07-11-2010, 05:09 PM
Sm7b je dinamicki, black knight ili nt2a koje smo pominjali su kondezatorski mikrofoni. Ukucaj u wikipediju ako ne znas razlike izmedju ta 2 vida konstrukcije.

Kad sam rekao mijenjao bi knighta za sm7 to je podrazumjevalo da takodje 'vratim' taj at4050 koji je kondezatorski. A sad ako ces da koristis taj mic sto uzmes kao jedan jedini u setupu, ne znam... Moraces sam da odlucis koji je..

Ja npr sad trenutno imam 3 dinamicka i 1 kondezator kod sebe i tako to..

@jan... uhh potpuno te zaboravih za parce snimka sa violeta, sorry.. Poslacu ti sjutra na pm komad repovanja jer je u pitanju jos neizdati materijal pa da ne bude potencijalne price oko toga.. A kad bi sad uzeo da snimim pola strofe ili sl , imao bi tonu reverba od nove potpuno prazne sobe pa ti ne bi bilo bas mjerodavno.

Jan
07-11-2010, 05:12 PM
@jan... uhh potpuno te zaboravih za parce snimka sa violeta, sorry.. Poslacu ti sjutra na pm komad repovanja jer je u pitanju jos neizdati materijal pa da ne bude potencijalne price oko toga.. A kad bi sad uzeo da snimim pola strofe ili sl , imao bi tonu reverba od nove potpuno prazne sobe pa ti ne bi bilo bas mjerodavno.

Nema frke, nije zurba uopste

Komplex
10-11-2010, 01:44 PM
^^ Jane preporuci decku moj setup za snimanje...ti znas kako to sve zvuci i bas je za rep :D

Arthur
10-11-2010, 08:23 PM
hehe, mrzite me, al od nedavno sam u posedu i AT4050 i SM7b. Oba sam dobio po relativno dosta povoljnijoj ceni nego što piše po online radnjama, i to u BG.
ŠTa da vam kažem, oba majka sam kupio posle dugog traženja što flexibilnijih rešenja, čak sam i neke neumanne tlm103 isprobavao i kačio testove, i na kraju odustao. Sada sam iskustveno sebi dokazao da, zajedno sa RODE K2, kao trećim majkom, imam pokriven manje više ceo spektar vokalnih aplikacija i stilova i namena, i pritom i na instrumentalnom polju profitiram.

Mane i prednosti - AT4050 čist, transparentan, nekom možda i dosadan, a i ne preterano lep pri dranju i glasnim vokalima, iako je odličan na visokom SPL za usnimavanje instrumenata (donji doboš, akustare, el.git kutije). Ipak, veeoma univerzalan i naročito u saradnji sa nekim tranz ili lampa prempom, može biti killer.
SM7B, iako na prvu loptu zvuči ko krpa mutava, on to ni u najavi nije. Sasvim pristojno i fino radi na nižim nivoima, sa nešto manje detalja nego AT, ali, bogme, čin se počne neko unositi u njega, počinje neverovatan thrill faktor. Jako linearan po dinamici, fantasični sibilanti, i ravni visoki,kad ih jednom već osvetliš. I prilično karakteran u donjem spektru, nekako jebeno muževno zvuči.

Moje mišljenje - Za hiphop pre bih kao jedini izbor išao na SM7 nego na bilo šta, jer ti ljudi umeju da puštaju prilično glasne a i prilično tanke zvuke, te bi im taj karakter sigurno dobro došao, dok AT4050 ipak ne radi u svim tim varijantama, iako je na low glasnoći dosta detaljniji od sm7.

SM7 vs SM7B - proizvođački, razlika je veći hum rejection (bolja izolacija od el.smetnji), i mislim za nijansu veći windshield. Membrana, telo i elektronika mikrofona - identični.

Rhino
10-11-2010, 09:55 PM
hehe, mrzite me, al od nedavno sam u posedu i AT4050 i SM7b. Oba sam dobio po relativno dosta povoljnijoj ceni nego što piše po online radnjama, i to u BG.
ŠTa da vam kažem, oba majka sam kupio posle dugog traženja što flexibilnijih rešenja, čak sam i neke neumanne tlm103 isprobavao i kačio testove, i na kraju odustao. Sada sam iskustveno sebi dokazao da, zajedno sa RODE K2, kao trećim majkom, imam pokriven manje više ceo spektar vokalnih aplikacija i stilova i namena, i pritom i na instrumentalnom polju profitiram.

Mane i prednosti - AT4050 čist, transparentan, nekom možda i dosadan, a i ne preterano lep pri dranju i glasnim vokalima, iako je odličan na visokom SPL za usnimavanje instrumenata (donji doboš, akustare, el.git kutije). Ipak, veeoma univerzalan i naročito u saradnji sa nekim tranz ili lampa prempom, može biti killer.
SM7B, iako na prvu loptu zvuči ko krpa mutava, on to ni u najavi nije. Sasvim pristojno i fino radi na nižim nivoima, sa nešto manje detalja nego AT, ali, bogme, čin se počne neko unositi u njega, počinje neverovatan thrill faktor. Jako linearan po dinamici, fantasični sibilanti, i ravni visoki,kad ih jednom već osvetliš. I prilično karakteran u donjem spektru, nekako jebeno muževno zvuči.

Moje mišljenje - Za hiphop pre bih kao jedini izbor išao na SM7 nego na bilo šta, jer ti ljudi umeju da puštaju prilično glasne a i prilično tanke zvuke, te bi im taj karakter sigurno dobro došao, dok AT4050 ipak ne radi u svim tim varijantama, iako je na low glasnoći dosta detaljniji od sm7.

SM7 vs SM7B - proizvođački, razlika je veći hum rejection (bolja izolacija od el.smetnji), i mislim za nijansu veći windshield. Membrana, telo i elektronika mikrofona - identični.

Znaci ipak si uzeo at4050 nasuprot tlm-a? Mislim da nisi pogrijesio iako je tlm zeru finije zvucao od njega na onom tvom testu. To je jedan radni konj od mic-a koji se snalazi u mnostvu situacija!

Arthur
11-11-2010, 12:11 AM
pa jednostavno mi ni izdaleka nije opravdavao cenu, za razliku od AT. Finije je diskutabilna ocena, može biti samo "isproduciranije" u startu, a to ne volim.

Rhino
11-11-2010, 01:26 AM
pa jednostavno mi ni izdaleka nije opravdavao cenu, za razliku od AT. Finije je diskutabilna ocena, može biti samo "isproduciranije" u startu, a to ne volim.

Da, istomisljenici smo za to isproduciranije u startu, ne misleci na usporedbu ta 2 mica konkretno..

Kad sam rekao da je mic radni konj mislio sam na AT, ne na neumanna.

DaBear
11-11-2010, 10:06 AM
po meni - najbolja oprema za hip hop je dobar reper !! :rolleyes:
sa dobrim glasom, interesantnom bojom glasa i koji zna da prica kako treba!

sta? nije smesno...? :confused:

Jan
11-11-2010, 04:23 PM
po meni - najbolja oprema za hip hop je dobar reper !! :rolleyes:
sa dobrim glasom, interesantnom bojom glasa i koji zna da prica kako treba!

sta? nije smesno...? :confused:

Sta moze da bude smesno, u pravi si skroz

Jan
11-11-2010, 08:03 PM
^^ Jane preporuci decku moj setup za snimanje...ti znas kako to sve zvuci i bas je za rep :D

Al stvarno danas razmisljam dok radim, za neverovati je kako zvuci god damn Suter