View Full Version : LiquidMix 32x povezivanje??
branoy
29-10-2010, 06:24 PM
Cao svima, kupio sam ovaj liquid mix nov po dobroj ceni izuzetno u artistu, e sad posto ja DSP nikad nisam imao i u to se slabo razumem, prvo pitanje kako da ga povezem?? Firewire imam jedan na P5Qasus ploci i u njega mi je firepod presonus fp10 karta i nemam vise? ima samo jos jedan na karti firewire 2 prazan??
drugo pitanje sta ocekivati sad od snimaka u npr Cubase5 sa ovim? posto sam do sad sve radio sa fx pluginima nikad sa DSP? znaci jesam li pogresio sto sam ovo uzeo ili cu dobiti na zvuku mixa?
eto poz svima
percival
30-10-2010, 09:35 AM
?to se povezivanja tice,posto imas samo jedan firewire ulaz morat ces kupiti posebnu PCI karticu da bi dobio jos jedan FW port.Sama FW kartica ti nije skupa 10-20 e ali prije nego sto je kupis odi na focusrite site,pa vidi sto oni preporucuju(ja mislim da je texas instruments) jer ja sam imao problema kad sam kupio neko no name smece.
A da li ces sta dobiti na zvuku,moje mi?ljenje je da to ovisi prvenstveno o tebi.
Ja recimo s LM stalno koristim eq ali na comp se nisam navikao(ne kazem da ne valjaju,to je samo stvar navike).U usporedbi sa recimo waves-ovim api plugom LM mi radi bolje,ne znam ima ono nesto,nekako mi je ?ivlji.
E sada koliko je to blize harware-u nemam pojma jer ga nisam nikad ni koristio.
U biti mislim da nije promasena investicija.
Ja ga koristim jedno dvije godine i u ni jednom trenutku se nisam pokajao sto sam ga kupio.
Tek sada sam procitao da imas istu maticnu kao ja,a neces vjerovati i zvucnu.
Meni je taj drugi slot pravio probleme,ali samo u kombinaciji zvucne i LM,sve drugo je radilo normalno i to sam uspio rijesiti samo sa tom drugom karticom.Samo pazi da bude texas ins. ako je ikako moguce.
pozz...
meni radi ok na Nec cipsetu fw!
DADDY Z
30-10-2010, 02:27 PM
da i ja koristim karicu sa NEC chipom i radi OK...
što se tiče zvuka,meni su neke emulacija na njemu i dalje bez premca:
-distressor,tube tech,alan smart od kompresora
-avalon,pultec,massive passive od eq-a
i svaki put se iznova iznenadim nekom od drugih emulacija,pošto su SVE one iskoristive samo treba pronaći i eksperimentisati
interfejs je još jedna bitna stvar pošto daje dobar feeling koji imaš kada radiš sa hardverom za razliku od kliktanja mišem...bar meni...
Ja nesto pocinjem da razmisljam o nabavci jednog Liquid Mix-a :S
Dal se necu pokajati? :S
branoy
31-10-2010, 11:21 AM
e hvala vam na odgovorima! :) sve cu probati!
ma de sad malo kad sam procitao o LM po forumu ja sam sa cenom prezadovoljan po kojoj je ostao u artistu. oko 260eura mislim.. a vidim da je to bilo i 700eura negde. jos nekad uzmem Uad2 i dosta
Je'l ima jo? po toj ceni? Gleadam na Artist-ovom sajtu i pi?e 415 evra za 32X...
DADDY Z
31-10-2010, 02:45 PM
260 je bruka dobra cena
percival
31-10-2010, 04:04 PM
Za 260 e kupuj bez razmisljanja.Ja sam ga platio 450 sa svim mogucim popustima.
branoy
01-11-2010, 01:44 AM
a pa ne znam dal ima.. ja i stari dosli da popravimo Le korga.. ono nove gumice, pitch i volume.. i on primeti LM, ja nisam ni zagledao, kad kaze ej ima LM 250-60 eura... mozda ostao ?? jedan nemam pojma :( znam da smo ga uzeli hehe
branoy
01-11-2010, 01:51 AM
evo slikao sam sad .bas usao na Artist da vidim cenu .. i pise prodato.. aman sam ja kupio zadnji hihi,. tek sad prtimetio
http://www.artist.ba/mex/artikal.php?glavna_kat=17&kat=20&pod_kat=147&art=2799
branoy
01-11-2010, 08:40 PM
moram jos nesto da pitam.. radi li ovo na win 7 x64? .. instalirao sam bio na xpsp2 kad sam tek uzeo onaj njegov org DVD verzija mislim 1.5.0 i radilo je.. sad skinuo 3.0 verziju i instaliram.. pronadjem hardvare i u Cubas5 kad ubacim plugin zaledi celi komp :( dok u studio one od presunusa na istom sistemu sve ok.. , instalirao na drugi windows sa Sp3 i radi i tamo. Deinstalirao C5 i instalirao ponovo i nece opet.. samo zaledi celi komp uvek. Sta mislite sta li je?
i drugo pitanje jel sme ovo da gori stalno posto nema prekidac?.. spojili smo direkt na plocu msm kabal u nju i tamo vani stoji FW kao sve kartice plocica. isto je fora kad upalim komp na ekranu mu pise firewirw conetded.. moram upaliti onaj njegov program da mi on ne bi lampice neke stalno svetlio da prepozna? cisto jer necu ja po celi dan mixati, igram igre radim nesto drugo a on ako sme tako da gori da znam? struju mu nisam ukljucio jer radi preko Fw, mozda i to treba?
i trece mislim da je ovo super stvar bas sam citao mnogo.
radi i na win7x64.
Ja ga imam, ali mi je trebalo malo vi?e vremena da ga konfiguriram...Ne sjecam se tocno ?ta sam sve morao napraviti, ali znam da sam fire wire kartice morao prebaciti na-ne znam tocno ?ta-legacy uređaje....tako ne?to...na netu sam na?ao...a i skinuo sam LM drivove za win 7 x 64....iako mi se cini da sam i dalje imao problema po?to je onda bio 'gol' bez emulacija....kad sam sa malim problemima ucitao emulacije...sve radi bez premca...cak se i font na displayu njegovom promijenio :-) ....a dok sam imao xp, 10 godina ?ivota sam izgubio na Liqidu zbog ?ivciranja, ?tekanja, neucitavanja i ostalo....
branoy
05-11-2010, 02:32 AM
ahaaa, ma vidim ja tu je problema mnogo da se spoji..od 5 sistema samo na xp sp3 mi radi bez stopanja, a ovamo s driverima nikako.. na win 7 x 32 .. instaliram 3.0 program i kad treba da ga ukljucim da mi win 7 izbaci da je prepoznao Hardware novi nema nista.. i ne mogu instalirat drajvere :( ne znam kako
voomighty
05-11-2010, 09:36 AM
a da ti to prodas...... po nabavnoj ceni..... meni :)
sinaj
05-11-2010, 10:14 AM
Meni radi na xpsp2, a probao i na sedmici radi... k'o sat!
Bitno je prvo da instaliras drivere, pa tek onda kacis Liquid!!
poz
DADDY Z
05-11-2010, 11:09 AM
problem ti se najverovatnije javlja zbog FW interfejsa...meni radi na XPsp2 i na sp3 a bogami je radilo na OSX na Hackintoshu koji sam imao...sve bez nekih vecih cimanja...
da...on ka sku?i, al ga ne ku?i....tako nekako...e onda fire wire karticu samu mora? prebaciti na nekakav legacy mode ako se dobro sjecam....ali ako googla? taj problem, negdje sam nai?ao na ćitavu konfiguraciju
branoy
05-11-2010, 05:49 PM
ma ne prodajem ja to vise :)
jbg mozda me to zeza.. taj chip sta vec.. imam P5Q asus plocu i nemam pojma koji je firewire chip na njoj..
jer do sad sam instalirao milion programa uredjaja i nadjem svakom resenje al ovde eto zeza.. pa sam nasao ovo na netu.. mozda je to resenje ?
http://www.inta-audio.com/music-pc-systems-c192/pc-accessories-c197/belkin-3-port-firewire-card-texas-instruments-chipset-1394a-ti-chipset-p2036
Ps.drivere ne mozes instalirati pre jer ih nemas dok ne instaliras program npr taj 3.0 i onda su oni u program files u Focusrite folderu pod DRIVER.. i program sam kaze da prvo njeg instaliram i kad me obavesti da spojim LM i next instalirace sam drivers, al na win 7 mi tu vise nist ne pokaze i ceka NEXT a ne izbacuje da je prepoznao hardwer. ma pipacu opet nesto pa ako sta skontam skontam.. jer to je tako lako instalirat za 15 sekundi sve.. al kad nesto zeza e onda se pitaj sta je
DADDY Z
05-11-2010, 07:52 PM
.. i program sam kaze da prvo njeg instaliram i kad me obavesti da spojim LM i next instalirace sam drivers, al na win 7 mi tu vise nist ne pokaze i ceka NEXT a ne izbacuje da je prepoznao hardwer
ovo je 100% do firewire...
Boombass
19-12-2010, 08:57 PM
Nije do firewire , evo ti uputstvo.I meni je se to de?avalo i sa ovim sam rije?io.
http://www.focusrite.com/answerbase/en/article.php?id=1030
elmirh
13-04-2011, 10:15 PM
Nije do firewire , evo ti uputstvo.I meni je se to de?avalo i sa ovim sam rije?io.
http://www.focusrite.com/answerbase/en/article.php?id=1030
Pozz.
Isti problem i kod mene.
Radio mi je LM na starijem compu Dual Core, XP SP2,na obicnoj VIA FW kartici.
Presao sam na Win 7 64 bita i novu masinu I5, i tu nastaju problemi.
Vec mjesec dana se mučim da konektujem i prijavim uređaj.
Nabavio sam i Texas instruments 1394a, probao i na Legacy uređaj, skinuo nove drajvere 3.0 i opet -NI?TA.
Kod instalacije i prijave hardwerskog uređjaja, zaledi na - next.
Ne vidi uređaj i ne mo?e zavr?iti potpunu instalaciju.
HELP ?:cry:
elmirh
28-07-2011, 04:43 PM
Nakon duzeg vremena i googlanja po netu, proradio mi Liqui mix 32.
Stvar je u chipu za protok fire wire.Negdje sam procitao da on vrlo brzo strada.Porucio sam ga u Austriji, kosta nekih 5 eura, a njegova je oznaka:
TSB41AB1PHP.( poucen slicnim problemom sa TC Konekt 24D)
Konacno sam dozivio da na Win 7 64 bita radi sve bez problema:
TC Konekt24D, Uad-1 x2,TC Powercore, i Liquid mix.
Sad odmah pokrene instalaciju, ne zakoci na next.
U pocetku je bio go bez emulacija i nije radio, ali kasnije sam prekopirao njegove emulacije sa originalnog DVD, a skinuo sam i emulacije sa njihove stranice i instalirao.
Da napomenem da na Texas instruments u paru sa TC Konekt24D nije htjeo raditi.Onda sam ga prekacio na Asuss Via integrisani Fire Wire i prebacio na Legacy drajver i sada radi ko sat.
Nadam se da cu nekome pomoci.
Pozz.:wink:
branoy
01-08-2011, 11:40 PM
ma hoce sigurno, svako resenje za nesto dobro doslo.
TOSHO
20-11-2012, 09:57 PM
Pomoć!
1. Kupio LM
2. Prebacio firewire na legancy
3.Skinuo i instalirao drvere
4. Skinuo i instalirao emulacije
5. na spravi pi?e "No active plug-in Waite for loaded plugins" :banghead:
6. Kako učitati emulacije???:confused:
DADDY Z
21-11-2012, 06:42 AM
Pomoć!
1. Kupio LM
2. Prebacio firewire na legancy
3.Skinuo i instalirao drvere
4. Skinuo i instalirao emulacije
5. na spravi pi?e "No active plug-in Waite for loaded plugins" :banghead:
6. Kako učitati emulacije???:confused:
a ?ta se zbiva između stavki 4 i 5? jesi pokrenuo plugin u nekom DAW-u? Koji je DAW: Cubase,Reaper,Ableton? Daj malo vi?e informacija...
TOSHO
21-11-2012, 02:55 PM
Imam RuDAW sa Win 7 64, Cubase 5. Cubase ne vidi Liquid, a Liguid ne vidi emulacije :banghead: Nakon pokretanja PC-a na ekranu Liguid mix-a pi?e da pokrenem softer... vjerojatno liguidmix manager( ?ta drugo? ) Nakon ?to pokrenem liquide mix manager, na ekranu sprave pi?e "No active plug-in Waiting for loaded plug-ins" :banghead:
Mihajlo ( tvorac rudawa) je predlo?io da kad instalacija LM pita za lokaciju VST foldera navedem VSTFX folder koji se nalazi na E particiji.....no to nije upalilo :banghead:
Ideje ?
TOSHO
21-11-2012, 03:18 PM
Radi !!!!! nije radil jer sam glup:ups:
Hvala na javljanju :wink:
awacs
21-11-2012, 03:21 PM
Super :thumbsup: Napi?i ?ta si uradio da proradi, da bi i ostali znali ako im nekad zatreba.
Pozdrav,
Vasa
TOSHO
22-11-2012, 05:13 PM
Pokrenuo sa Cubase i.... ( sad dolazi onaj glupi dio ).... vidio da radi :rotfl:
Ok s obzirom da imam win7 64, bitna stvar je da firewire karta mora voziti na Windows Legacy FireWire drive!
Specifičan slučaj je RuDAW ( kojeg obo?avam... malo reklame :wink: ) i kada intalacija LM pita za lokaciju VST foldera, treba navesti VSTFX folder koji se kod RuDAWA nalazi na E particiji.. to je zapravo folder sa VST DX. Pokrenuti Focusrite liguidmix manager, ate nakon toga pokrenuti Cubase i ne biti čorav (slijep) već primjetiti da je Focusrite prisutan kao plugin:grin:
Ekola to je to :wink:
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.