View Full Version : Literatura o snimanju/produkciji
Postoji li sta na srpskom jeziku od udzbenika, knjiga, publikacija...... ? Vezano za bilo sta (snimanje, mikrofoni, akustika (ima za etf, to znam), MIDI, mix, sound design........).....
Ljudi, pomoc..... dajte... sta sve znate da je napisano... ne teba meni licno, ali mi teba ko leb:cry:
DiskoPrle
02-11-2010, 05:58 PM
Evo par naslova:
Alek Nisbet "Snimanje zvuka za radio TV i film" I deo
prevod : Aleksandar Todorovic
Alek Nisbet:"Obrada zvuka za radio TV i film" II deo
prevod: Aleksandar Todorovic
,ove dve su bile izdanja za unutrasnju upotrebu Radio Televizije Beograd, te nemaju klasicne kataloske brojeve koje svaka knjiga dobije kada zvanicno izadje...(mislim da su odstampane 1987,88,ali mislim da ih mozes nabaviti preko nekoga iz RTS-a),
onda...
Osnovic Arpad,Fece Ivan,Tibai Stevan: "Akustika i Snimanje zvuka"
izdavac: Radnicko i Narodno sveuciliste "Mosa Pijade",Zavod za andragogiju,Zagreb, ...ali u mom izdanju-fotokopiji nema niti godine izdavanja,niti kataloskog broja,...
.. a mozda i "Audio Tehnika" Miomira Filipovica za III razred srednje elektrotehnicke skole,...mislim da je i dan danas koriste u "Tesli",a da je moguce pronaci je kod preprodavaca u Kosovskoj ulici (u BG-u)....
......nadam se da je bar neka pomoc....pozdrav
Naravno da je od pomoci, hvala:)
Ima li sta od popularne literature, kao sto je nekad bila Studio Klinika, ili neki prevod sa engleskog?
Goran B
02-11-2010, 07:02 PM
"Vaš kućni muzički studio" autor: Ben Milstead
Izdavač: Sinkopa, zemlja: Srbija, e-mail: sinkopa@verat.<wbr>net (sinkopa@verat.net)
Ova knjiga objedinjuje sve od snimanja (MIDI i Audio) preko VST-a, efektovanja, projektovanja i td.
Ova izdavačka kuća ima još nekoliko naslova iz oblasti muzičke produkcije prevedenih na srpski jezik. Više informacija možeš pronaći na:
http://www.sk.rs/2003/12/skwv04.html
Što se tiče časopisa, na srpskom jeziku se može pronaći još koji broj Sound & Music i to besplatno u Artistovim radnjama, ako ne možeš nabaviti mogu ja doći do par brojeva i poslati na tvoju adresu ako ti trebaju?
Joj, to trazim danima..... imam tu knjigu, ali na njoj nigde nema kontakt za izdavacha.... a treba mi nekoliko primeraka iste, iako nije najstruchnija a pogotovo najbolje prevedena knjiga koju sam citao o produkciji
Hvala obojici!
ako ima jos, pishite
Goran B
02-11-2010, 10:03 PM
Istina, preved bi na nekoliko mjesta trebao biti adekvatniji, nazive pojedinih efekata su bukvalno prevodili :).
Ako jo? ne?to saznam, javljam odmah.
I da..... ne uspevam da nadjem kontakt izdavacke kuce Sinkopa..... ovo je stara adresa, nove nema, google ne zna......
Goran B
02-11-2010, 10:15 PM
U tom slučaju probaj jednostavno nazvati informacije i tražiti broj :)
ako i dalje postoji ta izdavačka kuća.
Stari dobri fiksni telefon..... nekad zaboravim na to cudo tehnike:).... sutra ga stavljam u pogon
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.