View Full Version : RTAS to VST adapter
66musicman
21-10-2010, 03:10 AM
Znam da postoje suprotna resenja, VST to RTAS
ali da li je moguce nekim "adapterom" koristiti RTAS kao VST ?
Arthur
21-10-2010, 03:13 AM
na žalost, ne. Inače bi svi mi to mnoogo voleli
kravadinka
21-10-2010, 01:25 PM
Koji ti plugin treba, to jest koji bi konvertovao?
Arthur
22-10-2010, 03:12 AM
ja bi Sansamp, uvek
voomighty
22-10-2010, 11:14 AM
kazu da i BOMB FACTORY nisu losi
I ja bi SansAmp i sve McDSP-eve :) Zato i kapiram da cu preci na PT
kravadinka
22-10-2010, 05:26 PM
Bomb Factory je bio slican UAD-u, sa 1176, Fairchild, Pultec, odavno nije u ponudi, sad se to zove Avid Classic Compressors, i EQ...
MCDSP je starno nezaobilazan, sa njim se moze napraviti bilo koji EQ, sa bilo kojom karakteristikom Hi i Lo Shelf.
Compresor je dobar, takodje ima neke emulacije, ali Analog Channel, Chrome Tone i Limiter su nezaobilazni.
Pre nego sto je pocela masovna dostupnost tih pluginova za OS X, pozeleo sam samo MCDSP i da se vec jednom ogranicim na nekoliko pluginova, ljudi u svetu samo sa ovim paketom rade ozbiljne poslove, a mi smo pomalo postali razmazeni... :wink:
Bomb Factory je bio slican UAD-u, sa 1176, Fairchild, Pultec, odavno nije u ponudi, sad se to zove Avid Classic Compressors, i EQ...
MCDSP je starno nezaobilazan, sa njim se moze napraviti bilo koji EQ, sa bilo kojom karakteristikom Hi i Lo Shelf.
Compresor je dobar, takodje ima neke emulacije, ali Analog Channel, Chrome Tone i Limiter su nezaobilazni.
Pre nego sto je pocela masovna dostupnost tih pluginova za OS X, pozeleo sam samo MCDSP i da se vec jednom ogranicim na nekoliko pluginova, ljudi u svetu samo sa ovim paketom rade ozbiljne poslove, a mi smo pomalo postali razmazeni... :wink:
Stvarno su strava, ja samo zbog njih hocu da predjem na OSX i PT
U Cubase-u sam drzao instalacije svih mogucih i nemogucih plugova.Od kako sam poceo da se zanimam sa PT sve to se svelo na digirack plugove,bomb factory i McDSP paket(onaj stariji ;) ).Gotovo da sve mogu zavrsiti time.Mada priznajem da jedva cekam da podignem OSX na makini... sta cu siroma' :D
U Cubase-u sam drzao instalacije svih mogucih i nemogucih plugova.Od kako sam poceo da se zanimam sa PT sve to se svelo na digirack plugove,bomb factory i McDSP paket(onaj stariji ;) ).Gotovo da sve mogu zavrsiti time.Mada priznajem da jedva cekam da podignem OSX na makini... sta cu siroma' :D
Taj fazon, MCDSP, Softube, Soundtoys, Waves, Lex, SOnnox i coveku vise nista ne treba, mada i to sve je par desetina hiljada evra :D
66musicman
22-10-2010, 11:38 PM
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu?
66musicman
22-10-2010, 11:38 PM
DA, MCDSP pre svega.
Koji bi VST plug-ins po vama bili dostojam takmac MCDSP paketu?
kravadinka
23-10-2010, 01:24 AM
Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci.
Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi.
Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator.
Jan, to sto si naveo je vec previse. :wink:
Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo...
Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo...
Pa dobro, EQ u Comp se moze pronaci, ali Analog Channel malo teze.
AC 1 je simulacija Input Signal Stage, a AC 2 simulacija trake, e sad... Ovaj prvi je jedini takve vrste, mada je diskutabilno kako ga koristiti, a ovaj drugi i jeste zamenjiv, samo zavisi sta smatras trakom i kako ona treba da zvuci.
Mnogi nahvalise DUY DAD Tape i Valve, ali kad je tape u pitanju meni AC 2 pruza bolji utisak, iako mi ni on ne radi realno, verovatno me je dobio opcijama i onim sta moze da se od njega napravi.
Kad je tube u pitanju, za neverovati, ali i pored DAD Valve, najbolji utisak i najrealnije mi radi PSP Saturator.
Jan, to sto si naveo je vec previse. :wink:
Mislim da bi najrealnije bilo imati jedan paket od nabrojanih, pa da ovde pricamo malo i uporedjujemo, a ovako mnogo smo razmazeni i ne znamo da cenimo...
Jos samo da imam i samokontrolu pa da ostavim tako, nista me ne sprecava, ali eto, megalomanstvo...
Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako.
Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike
Ja ne znam uporedive VST efekte sa McDSP paketom,zvucno mozda mi najvise slicnosti imaju sa Tritone Digital VST ekvilajzerima i simulacijama lampi i trake.Zaista su jedinstveni plugovi,jednog lepog dana kad mi se ostvari san da mogu i kupiti neki native paket to ce sigurno biti McDSP Emerald kolekcija(uskoro treba i novi kompresor 6030 da izadje i bice u tom paketu).Stari kompresor CB4 (koji emulira 6 razlicitih vintage kompresora) bih komotno mogao koristiti kao jedini kompresor u mixu..AC1 gotovo da uvek imam na master busu,obicno preset Console2,mislim da je to emulacija Neve konzole.
Rhino
23-10-2010, 06:50 PM
Meni ne radi sve isto na svemu. I verujem da vecini miksera tako.
Iz svih ovih paketa imam po nesto u miksu uvek...Najcesce Cl1b, Chandler kompresori, Stillwell The Rocket, Soundtoys Decapitator & Echo boy, Waves API, SSL, V, Q10, Desser i jos po nesto, Sonnox itd...Tako da verujem da vredi ne samo imati sve te alate vec i kupiti ih, sto cu nadam se i uraditi u skorijoj buducnosti ako iole pocnem da pravim ozbiljniji novac od muzike
Chandler komresori? Koji je to paket?
Chandler komresori? Koji je to paket?
Abbey Road TG Limiters.1969 ti je sa originalne EMI konzole, a 2005 je emulacija Chandler-a, a Boga mi tako i izgleda :S
kravadinka
24-10-2010, 01:32 AM
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response. :)
Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.
Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente. :wink:
alen
Console 2 i meni stoji na masteru pre SSL compressor-a, a to je preset za SSL input stage i response. :)
Sto se tice CB4, nisam se puno njime igrao, ali drago mi je da jos neko ima slicno misljenje, ne rade emulacije identicno, ali je vrlo koristan i lak za upotrebu.
Jan
Abbey Road pluginovi su nesto najkarakternije sto sam cuo do sada, uvek mi je praznik kad im nadjem mesto u mixu, mada vrlo lako preteram pa sve napumpam i istaklnem p[revise tranziente. :wink:
Da da, bas su "punchy", Ja ih volim na vokalima sa malo gain redukcije, nekako dobijam neki old skul osecaj sa njima, mada cesto ih stavim ovde i tamo, probao sam da uradim jedan miks sa njim gde sam njega koristio na vokalima i ritmu i na masteru sve je bilo kul i punchy ceo sound ekstra, ali je miks na kraju bio i previse tranzijentan... A inace na vokalu ga stavim (2005 model) da vrlo malo komprimuje sa najbrzim release-om (ili sta vec bese tamo pise) cisto da mu doda taj sparkle, taj njegov karakter, vise ga koristim zbog toga, zbog boje, nego zbog same kompresije... Isto u PT okrezenju mnogo koristim AC1 i AC2 od McDSP-a... Mozda bi bilo pametno probati ih na bas gitarama, a to mi nikad nije palo na pamet :S (sad jeste:))
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.