PDA

View Full Version : Problem sa bubnjarom!

LAMPASH
17-10-2010, 01:28 PM
Pazite ovo,nasao sam jako dobrog bubnjara sa kojim sviram uzivo i to je ok,ali (uvek to ali) covek nece da ide u studio da lupa na elektroncima ni mrtav!Kao,to nije to,ebes elektronce,"ziva" stvar je ziva stvar i sl. Obecao sam mu i kilo krem-bananica(posto ih obozava) :rotfl: ali ne vredi.Bansa je bio,bansa ce i ostati!A sto je najgore,nikada nije seo i probao ih:banghead: Imate li ideju kako da ga nateram da udje u studio:grin:.Menjanje bubnjara u ovom trenutku nije opcija kao ni menjanje studija.Da li ste i vi imali slicnih problema?
pozzzzzzzzz!

LA-2A
17-10-2010, 02:23 PM
pravi bubnjar!!!

ja imam slican stav sviram kontrabas evo vec 9 godina a bas gitaru zaobilazim nikada je nisam voleo to mi je bas sa sabane kao sto bi ti rekao:)

quake2
17-10-2010, 03:59 PM
Sasvim mi je jasan stav tog bubnjara i podrzavam ga, i ne razumem zasto menjanje studija ne dolazi u obzir:shock:.Stalno bre ljudi imate neke specificne i neobjasnjive probleme.Ako sam ja sa 15 god mogao da se organizujem i svog tadasnjeg bubnjara odvedem u studio koji je bio 70km daleko,zaradim pare preko studenjaka i platim sve,bubnjeve smo nosali kroz ceo BG na rukama,koji su sad to vasi tako strasni problemi?Bolje pricuvaj tog bubnjara ako je ok i ne teraj ga da lupa po nekim tamo tepsijama:).

Arthur
18-10-2010, 01:38 AM
čovek je jednostavno u pravu, prava stvar je itekako prava stvar. Ako neće na elektronce, sedi lepo pa sam iskucaj bubanj, koj moj ga teraš na takvo što.

sira
18-10-2010, 06:57 AM
Pazite ovo,nasao sam jako dobrog bubnjara sa kojim sviram uzivo i to je ok,ali (uvek to ali) covek nece da ide u studio da lupa na elektroncima ni mrtav!Kao,to nije to,ebes elektronce,"ziva" stvar je ziva stvar i sl. Obecao sam mu i kilo krem-bananica(posto ih obozava) :rotfl: ali ne vredi.Bansa je bio,bansa ce i ostati!A sto je najgore,nikada nije seo i probao ih:banghead: Imate li ideju kako da ga nateram da udje u studio:grin:.Menjanje bubnjara u ovom trenutku nije opcija kao ni menjanje studija.Da li ste i vi imali slicnih problema?
pozzzzzzzzz!

Lampash, pretpostavljam po nicku da sviraš gitaru, obečaj mu da češ ti snimat gitaru direkt uštekanu u audio karticu pa će onda i on sigurno svirat na elektroncu. :D
Pa snimite pravi bubanj, i riješen problem, nije valjda da u studiju ne žele snimat pravi bubanj

marcos
18-10-2010, 10:32 AM
a stvarno..

pa ako je dobar bubnjar, isplati ti se par sati nekog dobrog studija iznajmit, snimit bubnjeve kako spada i nastavit u ovom tvom studiju. Brijem da će te to doć malo skuplje od kile bananka

LAMPASH
18-10-2010, 01:14 PM
ma bre ljudi,covek nikad nije seo za elektronac,a tvrdi da je sranje.Kazem vam,covek je tvrdoglav kao mazga.A 100% sam ubedjen da kada bi ih probao,uz neki dobar plugin,adictive drums,bfd,DKFH i sl. i da monitoring bude otpanjen do daske,mislim da ne bi mogli da ga odvojimo od njih,zaboravio bi na akusticne za tren.Al' 'ebiga.Satro mu je ispod casti da svira eletronce,posto je ranije svirao jazz,a sada sviramo metal...

nav
18-10-2010, 01:40 PM
verovatno je probo elektronce:D

nikolicdn
18-10-2010, 03:31 PM
pravi bubnjar!!!

ja imam slican stav sviram kontrabas evo vec 9 godina a bas gitaru zaobilazim nikada je nisam voleo to mi je bas sa sabane kao sto bi ti rekao:)

da pretpostavimo da se shalish!

LA-2A
18-10-2010, 03:53 PM
ne jer sviram samo jazz,a jazz sa bas gitarom nije jazz nego fjuzn

Arthur
18-10-2010, 05:50 PM
matori, neće ti metal ići na elektronce, vjeruj mi :da: a uostalom, ako će i ići, bolje je da ga otkucaš onda a ne mučiš časnog čoveka :)

magnum
18-10-2010, 06:34 PM
U slucaju da imate npr. ovaj nov td-20 i uz dobar monitoring (slusalice) nema bojazni i podrzavam te "LAMPASH" 100 posto, a koliko vidim svi ostali imate predrasude o elektroncu, pa Tomas Lang, Jonyy Grabb i mnogi drugi vrhunski bubnjari sviraju na njima, a ti "ZATO STO SAM" sto ne pipas elektricni bas, mislis da ti je to sad kao prednost sto ne sviras elek. bas, svasta, pa znaci Patitucci ne bi trebao da pipne elek. bas, a malo si zaboravio na cemu je svirao Pastorius celog zivota kojima je on bio idol 80 posto basista, nemoj da ste sujetni i sa predrasudama. Naravno da postoji problem kod elek. bubnja, ali samo kad su u pitanju nisko budzetni setovi (kao sto imate monitore, karte zvucne itd..u vasoj bransi, jeftine i skuplje, bolje ili lose) koje vi zbog ulaganja i novca ne zelite da ulazete vise od npr. TD-7,TD-6,TD-8,alesis d4 itd...e pa koliko para toliko i muzike, ali kad se ima vrhunska masina kao sto je TD-20 ili Yamaha dtxtreme900 onda moze sto posto, ali najzalosnije je to sto nece ni da PROBA. Ne mogu da verujem da sa ovim ne moze da se snimi 3-5min. svirke, obratite paznju ima bas set za metal:
http://www.youtube.com/watch?v=oMF1WzRKus4

awacs
18-10-2010, 07:08 PM
Naravno da postoji problem kod elek. bubnja, ali samo kad su u pitanju nisko budzetni setovi (kao sto imate monitore, karte zvucne itd..u vasoj bransi, jeftine i skuplje, bolje ili lose) koje vi zbog ulaganja i novca ne zelite da ulazete vise od npr. TD-7,TD-6,TD-8,alesis d4 itd...e pa koliko para toliko i muzike, ali kad se ima vrhunska masina kao sto je TD-20 ili Yamaha dtxtreme900 onda moze sto posto, ali najzalosnije je to sto nece ni da PROBA.

Ma, probaće kad on to bude hteo, i to je njegovo neotuđivo muzičarsko pravo. I samo to je važno.

@LAMPASH:
Ako si ti gazda projekta (a izgleda da jesi) odluči da li ti je važniji BUBNJAR ili BUBANJ. Sve ostalo će se desiti samo po sebi.

Pozdrav,

Vasa

Arthur
18-10-2010, 08:44 PM
meni je to slično kao virtuelni sex. Jedno je koža, obruč i palica, u sadejstvu sa zidovima i materijalima od koje je soba napravljena, a drugo je imitacija toga, koliko god dobra bila. Uostalom, složiću se da je gomila današnje produkcije po tom pitanju uistinu gadna, i ja i dalje volim više da čujem System of a Down negoli Katatoniu, bar što se produkcije bubnja tiče.

magnum
25-10-2010, 12:31 PM
meni je to slično kao virtuelni sex. Jedno je ko?a, obruč i palica, u sadejstvu sa zidovima i materijalima od koje je soba napravljena, a drugo je imitacija toga, koliko god dobra bila.

Hmmmmmm, malo si preterao, da ne kazem l....:shock:, po tvome znaci i elektricnu gitaru svi treba da bace i da sviraju svi akusticni takodje i bas:confused:

Arthur
25-10-2010, 12:34 PM
pa za mjetal jok. Tu je žica, magnet i telo gitare takođe metafizička kombinacija ;) Ali i pedalboard ,lampe na ulazu, lampe na izlazu pojačala kutija, tako da mi je gitarski ekvivalent elektronca, Amp simulator. ;)

magnum
25-10-2010, 02:53 PM
Da, sve stoji sto si nabrojao, ali ja bih primjetio nazalost da (magnet, lampe itd..) to opet nije AKUSTIKA tj. akustucna gitara moras priznati;), jer i kod elek. gitare ima cesto da je amp simulator;) zato je vrlo nezahvalno pricati o virtualnom sexu ......elem , taman posla da imam nesto da kazem da se ne treba svirati elek. gitaru bas naprotiv :wink:

Arthur
25-10-2010, 08:19 PM
ma ja ovde pričam o magiji, i metafizici. Mojne mi to klasifikovati.

supersonic
09-11-2010, 10:30 PM
Skroz je bezveze da tip ne želi ni da proba. Ja lično više volim drvo, akustiku, i sve, ali probaj majka mu stara, nemaš šta da izgubiš.Pa ako ne ispadne dobro, jbg, idemo dalje.

Ne valja vam ljudi to ograničavanje ''na prvu loptu''. Stani malo.Nije sve crno bijelo u životu.