PDA

View Full Version : Koji Di BOX

Zeroo
14-10-2010, 02:38 AM
Koji Di BOX preporucujete za usnimavanje "Prvenstveno" bas gitare i da li ga treba koristiti ako vec koristim neki Pre amp za bas.Da li bi dobio na kvalitetu zvuka gitare koju usnimavam prego Digitecha GSP1101 ako bi na izlazu iz procesora koristio Di BOX i da li ima neki univerzalni koji bi mi zavrsavao poso i za jednu i drugu varijantu a ako moze i za ozvucenu akusticnu gitaru.Naravno da bude kvalitetan.

Gledao sam RADIAL ENGINEERING i to mi se cini OK ali ipak nemam iskustva koji bi mi model odgovarao-moze i neka druga firma ako je OK a taj okvir cena je ono sto mogu da isfinansiram.

Arthur
14-10-2010, 02:49 AM
ne bi dobio na kvalitet ako bi i dalje koristio Digitecha. Batali tu spravu, samo ti kvari lanac. Radial je dobra firma, štagod uzmeš nećeš se zajebati, samo vidi kolko para imaš.

Zeroo
14-10-2010, 03:00 AM
ne bi dobio na kvalitet ako bi i dalje koristio Digitecha. Batali tu spravu, samo ti kvari lanac. Radial je dobra firma, ?tagod uzme? neće? se zajebati, samo vidi kolko para ima?.

Znaci da ne snimam preko digitecha?Sta preporucujes kako da usnimavam.Da li mozes da mi preporucis konkretno neki model koji bi mi valjano odradio poso

Arthur
14-10-2010, 03:03 AM
clean gitaru sa magneta ubodeš u di-box, pa linijski direktno u kompjuter. Trenutno većina gitarskih simulacija radi bolje od većine plastičnih i ekonomskih prihvatljivih procesora. Rang pristojnih git procesora počinje tek sa Line6 POD XT Pro, a on nije jeftina stvar. Moji favoriti su SansAmp RTAS i Guitar Rig 4. Mada ja naječećše gitare snimam sa pravim pojačalima i efektima.

Zeroo
14-10-2010, 03:10 AM
Moj Digitech je Top rack model u ponudi te firme i sa kontrolerom sam ga platio preko 700 eura!Znam da je bolje usnimiti preko pojacala al nemam uslova za to.Ne rece mi koji bi DI box konkretno preporucio i da li mogu da ga koristim za sve sto sam naveo?

Inace imao sam Line6 XT Live pre Digitecha.Digitech bolje svira 100%

Arthur
14-10-2010, 03:21 AM
kolko god si ga ti platio, još nisam čuo digitecha koji valja. Al bitno je da tebi radi. A za di box sam ti tačno napisao, samo pročitaj detaljno.

Khan
14-10-2010, 09:26 AM
osim radial, tu je i l.r baggs hartke, highlander, k&k, D-Tar- duncan, fishmann, vrlo, vrlo ozbiljan zvuk, cak je fishmann tu i naj tanji... Svi imaju DI. A ako ti se bas svidja tvoj proc, cool, ja isto nekako ne volim digitech, ali ako tebi radi, tu sva pravila prestaju. Mnogo poznatih koristi nekad sokantne sprave koje bi svi mi popljuvali i upravo su one nekome dale "taj" zvuk i 'feel'. samo napred, eksperimentisi.

Bockie
14-10-2010, 10:18 AM
Jedan studio gde povremeno radim ima Klark&Teknik DI-Box... Sunce ti... Ono sabija... ali i kosta nekih lepih novaca...150-160-170...jbmlg...onako gumiran ceo...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgt6lABulu-_l7YV9Q70nDFrxtTr_Oa4sC-MdOZxjyRdAIbKc&t=1&usg=__Ntknbxkxop5wCEcLykS135MfW_o=

OFF
14-10-2010, 11:35 AM
Jedan studio gde povremeno radim ima Klark&Teknik DI-Box... Sunce ti... Ono sabija... ali i kosta nekih lepih novaca...150-160-170...jbmlg...onako gumiran ceo...
http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQgt6lABulu-_l7YV9Q70nDFrxtTr_Oa4sC-MdOZxjyRdAIbKc&t=1&usg=__Ntknbxkxop5wCEcLykS135MfW_o=

da ne otvaram novu temu.... ima li ovaj Klark link out? Ja sam u fazi kupovine, i dvoumim se izmedju ovoga i Radiala sa Jensen trafoom..... sta je bolja varijanta (cene su tu negde).... ?

dvuckovic
14-10-2010, 12:21 PM
da ne otvaram novu temu.... ima li ovaj Klark link out? Ja sam u fazi kupovine, i dvoumim se izmedju ovoga i Radiala sa Jensen trafoom..... sta je bolja varijanta (cene su tu negde).... ?

Uzmi Radial

Bockie
14-10-2010, 12:42 PM

Ima, to je onaj sa druge strane u sredini. Dakle XLR i jack su balanced linked input, a onaj u sredini (sto nigde ne pise sta je) je link out za bass amp + imas sa prve strane XLR balanced mic level out...

OFF
14-10-2010, 12:53 PM
Uzmi Radial

Hocu:wink: Aktivni ili pasivni? kao neko najuniverzalnije resenje...

MUzzY
16-10-2010, 12:26 AM
Ako hoces gitaru da snimas moja preporuka je Studio Projcets VTB1 V Series. FET i Lampa pa biras sta hoces. Nije DI box vec je mic preamp ali ne da lepo radi sa gitarom nego nemam reci!

Zeroo
16-10-2010, 12:56 AM
Ako hoces gitaru da snimas moja preporuka je Studio Projcets VTB1 V Series. FET i Lampa pa biras sta hoces. Nije DI box vec je mic preamp ali ne da lepo radi sa gitarom nego nemam reci!

Ja imam taj preamp al prvenstveno me interesuje kao sto sam naveo snimanje "Bas gitare".Da li neko moze konkretno da predlozi neku spravu.

MUzzY
16-10-2010, 01:52 AM
A sta je problem sa tim preampom? Prebaci ga na FET mod i udri.

Zeroo
16-10-2010, 01:57 AM
A sta je problem sa tim preampom? Prebaci ga na FET mod i udri.

Pa veruj mi da nisam ni probao a mislim kao Di box je bolja sprava za tu namenu.Hvala ti na savetu sutra cu da probam bas me interesuje sta cu dobiti sa njim.

dvuckovic
16-10-2010, 04:00 AM
Hocu:wink: Aktivni ili pasivni? kao neko najuniverzalnije resenje...

Koji god, samo skuplju seriju sa Jensenima.

MUzzY
16-10-2010, 10:35 AM
Pa veruj mi da nisam ni probao a mislim kao Di box je bolja sprava za tu namenu.Hvala ti na savetu sutra cu da probam bas me interesuje sta cu dobiti sa njim.

Probaj. Lampa, recimo, meni doda bas ono sto fali svakom eksperimentu sa simulatorima (tu neku toplinu pa cak i dubinu, mozda tripujem :D) Ne znam koju bas gitaru koristis ali FET preamp ce ti dati jasnji ton za nize registre. Msilim, probaj maka mu stara imas pot kojim biras pa vidi :D

LAMPASH
17-10-2010, 01:04 PM
@Zeroo
A zasto ne bi uzeo Line6 Toneport ux2,imas instrument(gitarski) ulaz,mic preamp i odlicne simulacije gitarske opreme i mic preampova,a i nije skup(oko 100 jura).To bi ti zavrsilo posao.Imas ga u Artistu.

Zeroo
19-10-2010, 12:14 AM
@Zeroo
A zasto ne bi uzeo Line6 Toneport ux2,imas instrument(gitarski) ulaz,mic preamp i odlicne simulacije gitarske opreme i mic preampova,a i nije skup(oko 100 jura).To bi ti zavrsilo posao.Imas ga u Artistu.

Imao sam Line6 XT Live a sad imam Digitech GSP 1101 koji je dobra sprava samo se treba muski potruditi oko njega.Prvenstveno me interesuje snimanje BAS gitare,sto bolje a sto je moguce jevtinije.

MUzzY
19-10-2010, 11:33 AM
sto cistije u audio interfejs pa onda studio devil bass amp ;)

MD
02-11-2010, 12:34 PM
Najjeftinije mislim toneport ux1, imas i za mikrofon preamp i instrument ulaz... dobre drivere i radi stabilno...

Što se tiče simulacija, one po meni najbolje danas su besplatne (bar što se tiče high gaina)... tako da ne trošiš pare na to, ako nije neophodno... a tu dobiješ i line 6 simulacije...

:wink:

Reinhardt
02-11-2010, 01:12 PM
Znaci da ne snimam preko digitecha?Sta preporucujes kako da usnimavam.Da li mozes da mi preporucis konkretno neki model koji bi mi valjano odradio poso

evo konkretno,za bass, valjano bi odradio Vipre od Groove Tubesa :)
za malo manje para Solo610 od Universal Audia
za jo? manje para Radiala
za jo? manje para DIY sa Jensen JT-DB-E trafićem