View Full Version : Progressive Trance
Moj projekat ..
http://soundcloud.com/xali/xali-zora
Svaki komentar je dobrodosao .... :wink:
milos
09-10-2010, 06:19 PM
Fino radis, groove elementi su ti ekstra dobri , isto tako rekao bih da ti je balans u mixu jako dobar i sve je na svom mestu.
Glavna zamerka , presporo je za psytrance - nabudzi jedno 7,8 bpmova.
isto tako, menjao bih onaj "otvoreni" panirani phasing sint sto pocinje na 4:40, zvuci jeftinije u odnosu na ostatak sintova( pretpostavljam da je isti sidechainov sint koji se provlaci kroz ceo trek samo sto si ovde otvorio filter pa u kombinaciji sa fx i bez SC otkriva slab karakter ) :D
Sa svakim brakeom bi jos mozda dodao + par elemenata i po koji sidechainovani up/downllifter
ali nije to psy trance nego prograssive trance :)
2005 je sva muzika morala da se uspori za 10-20bpm da bi mogla da se slusha kuci. tako je tehno kao naslednika dobio minimal, dnb je dobio dubstep, a psydzha je dobila progressive trance
u domenu tog zhanra ja stvarno nishta ozbiljno ne bih imao da zamerim ovoj stvari. skoro sve mi je na mestu.
1. sint koji ulece na 4:40 mi je super ali kada odsvira ove vishe note, one nekako frenkvencijski iskoche iz ostatka priche. tu je kontam problem jer ako na njemu spustish neshto, onda one nizhe note (koje sa ovakvom postavkom super zvuche) nece vishe super zvuchati. ja obichno to reshim tako shto metnem multiband kompresor, nadjem gde je ta frekvencija i obuhvatim je jednim od bandova. ostale bandove bajpesujem a ovaj ostavim da radi jedno 2db kad svira ta visha melodijica...
mozhe i automatizacija eq-a ali to je smor :)
2. ovo je chisto stvar ukusa ali ja bih na 00:59 sint (tj basliniju) stavio maalo samo gejtovanog hall reverba, tek jedva da se chuje, jerbo mi je ovako prevelik kontrast izmedju ovih mnogo-dilejovanih-sintova i baslinije.
u psidzhi se taj reverb zbog bpm-a ne bi ni chuo, al za progresiv varijantu su uvek ti reverbi bili a must. probaj, mozhda dobro zazvuchi.
osim ove dve stavke - stvarno nemam shta da zamerim ni stvari ni produkciji. svaka chast!
Hvala ljudi ... Zaboravi da sam postovao ovde i zato tako kasni odgovor:banghead: ....
Skoro sam pocheo da izbacujem da kazem koliko toliko profi trake tako da mi znache utisci i komentari ....
Ochekivao sam da tju ovde loshe protji ali izgleda da tje biti od mene neshto :wink:
Hvalo josh jednom na finim komentarima .....
AudioStorm
17-10-2010, 04:35 PM
Odlicno zapazanje Lag!U potpunosti se slazem,s tim sto bih jos dodao da sint koji pocinje posle upravo onog hall brejka na 6.09 mi se ne svidja i nekako odskace od ove cjelokupne teme.Mislim da je previse visok za ovaj dark background.
Inace,generalno traka mi se jako svidja!Samo rokaj:D
P.S.Imas li jos radova?<input id="gwProxy" type="hidden"><!--Session data--><input onclick="if(typeof(jsCall)=='function'){jsCall();}else{setT imeout('jsCall()',500);}" id="jsProxy" type="hidden">
Ima josh neshto ....
http://soundcloud.com/xali
Ove dve sam ranije radio ....
Kapiram da nisu neshto posebno ali to su kao prvenci i
potrudio sam se donekle ali znam da je moglo bolje ...
Mozda Aquamarin ... ali samo mozda :)
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.