Log in

View Full Version : din konektor?

Arthur
07-10-2010, 12:15 AM
ili kako se već zva?e, onaj stari 3pinski standard ?to je i?ao na mikrofone pre XLR, ima ga na Senn MD441 i 421, ko i na starijim nojmanima. Gde to koj moj da nađem? Kanibal ne zna ni?ta o tome.

quake2
07-10-2010, 12:39 AM
To se izvadi i ugradi normalan XLR.U najgorem slucaju se mikrofon rasklopi a kuciste odnese kod dobrog metalostrugara da ga razbusi i napravi navoj,10min posla.Bolja varijanta je kada ostane veca rupa pa opet metalostrugar samo napravi cauru.Ako ne nadjes jack za kabl reduktor,mora tako,jbg.

boggy
07-10-2010, 09:30 AM
ili kako se već zvaše, onaj stari 3pinski standard što je išao na mikrofone pre XLR, ima ga na Senn MD441 i 421, ko i na starijim nojmanima. Gde to koj moj da nađem? Kanibal ne zna ništa o tome.

:D .. kanibal je poslednje mesto gde bi ja takve konektore trazio

Muski tropinski kablovski (http://kelco.rs/katalog/komponente.php?q=M+DIN+3POL) (slika ne odgovara realnosti)

ima ih sa svim brojevima pinova... ovo je samo sa tri.

ako ti treba zenski ima i za na kabl (http://kelco.rs/katalog/komponente.php?q=Z+DIN+3POL%2FKABL) i za ugradnju (http://kelco.rs/katalog/komponente.php?q=%8Eenski%2C+DIN+180+3-polni)...

Slican se koristi za MIDI interkonekciju samo ima pet pinova a ne tri.

pozdrav

bogi

OFF
07-10-2010, 09:36 AM
I ja sam izvadio to i prepravio za XLR.... zeznuto bre kad menjas mikrofone, a razvuceni kablovi, pa juris, menjas, a o nasavljanju kablova da ne govorim..... jos se pri tom izvadi i onaj filter iz 421 i super

boggy
07-10-2010, 09:38 AM
I ja sam izvadio to i prepravio za XLR.... zeznuto bre kad menjas mikrofone, a razvuceni kablovi, pa juris, menjas, a o nasavljanju kablova da ne govorim..... jos se pri tom izvadi i onaj filter iz 421 i super
Moze da se napravi kratak kablic samo da bude adapter sa zenskog kablovskog XLR na muski kablovski DIN ako nece da ga modifikuje.

pozdrav

bogi

p.s. inace se secam da smo o tome vec pricali na forumu ;)

quake2
07-10-2010, 11:30 AM
Slican se koristi za MIDI interkonekciju samo ima pet pinova a ne tri.

pozdrav

bogi

Tako je,ti pricas o DIN-u i to je to,ali ovo na 421 nije DIN vec nesto vece i drugacije...

boggy
07-10-2010, 12:03 PM
Tako je,ti pricas o DIN-u i to je to,ali ovo na 421 nije DIN vec nesto vece i drugacije...
Pa covek trazio DIN... :)

hm... nismo o tome na Rumskom pricali.. nego na BoZo forumu... evo threada...

http://forum.bozoel.com/viewtopic.php?f=23&t=1390

ceo scenario isti kao ovde, jedino sto je bilo pre vise od dve godine :D

Kako sada vidim, pravi ga Amphenol, ima da se kupi po svetu, jedino je jako skup.

pozdrav

bogi

quake2
07-10-2010, 01:12 PM
A mozda Artur samo hoce da proba tudji mikrofon:),onda lepo privremeno nalemi zice na pipke iz konektora i proba.Kada mu se md421 svidi:wink:,a svidece mu se:wink: pa resi da ga kupi,ode do prodavnice,kupi zenski XLR ali onaj "za u mikrofon" i pravac metalostrugar.Mislim da 421 ne treba ni rasklapati.Pozzzzz

ps.Imam jedan kablic reduktor ali ga u subotu moram vratiti pa ako sta igra...

Arthur
07-10-2010, 10:21 PM
ja imam md441, a ne 421, ali to je isti prilključak. Dobio sam uz majk i jedan takav kablić al se u međuvremenu razjebo. Pritom na ovim fotkama fakat nisu 3polci, niti imaju onaj deo za navijanje ne bi li ga čvrsto uhvatio, i držao kontakt i kad je mikrofon uspravljen. No dobro, otići ću do radnje i viideti o čemu se radi.

alavuk
07-10-2010, 10:37 PM
e gde nam je ona baba u sremskoj ulici :)

boggy
08-10-2010, 12:10 AM
...... Pritom na ovim fotkama fakat nisu 3polci, niti imaju onaj deo za navijanje ne bi li ga čvrsto uhvatio, i držao kontakt i kad je mikrofon uspravljen. .......
Sve je ista slika ako gledas Kelco (Radio Klub)... na zalost nisu slikali svaki ponaosob, sorry... nego su napisali koliko pinova ima, a dali sliku od nekog.... i to NISU konektori koji tebi trebaju ali JESU DIN.

U threadu na nasem forumu si mogao pri kraju da nadjes ovaj pdf
http://www.amphenol.info/downloads/c091_en.pdf
i tu mozes naci konektore koji ti trebaju osim sto su jako skupi i nema da se kupe u Srbiji (ovo ponavljam treci put)

Kako neko moze da ti pomogne ako sam sebi neces da pomognes? :)

pozdrav

bogi

Arthur
08-10-2010, 12:57 AM
e sad, a kako ja to da dovučem čak i da odvojim pare?

boggy
08-10-2010, 01:27 AM
e sad, a kako ja to da dovučem čak i da odvojim pare?

Ne znam koliko ce ti se to isplatiti, i moram da pogledam tacno koji ti konektor odgovara, pa da vidim da li mozemo mi da ti ga uvezemo.

Razmotri jos jednom za svaki slucaj:

1. Popravka tog sjebanog kablica izgleda ne dolazi u obzir posto to ne spominjes(??)

2. Modifikacija mikrofona,.. hm... OFF je vec to (uspesno?) uradio...

pozdrav

bogi

Arthur
08-10-2010, 01:48 AM
pa zapravo sve dolazi u obzir, samo sam ja tragično neupućen u tematiku, a nemam baš ljude oko sebe koji ti nešto umeju. Ajd izbunarićemo nešto već, a ti mi baci info ako ti nije teško kolko tu šta košta

boggy
08-10-2010, 03:12 PM
pa zapravo sve dolazi u obzir, samo sam ja tragično neupućen u tematiku, a nemam ba? ljude oko sebe koji ti ne?to umeju. Ajd izbunarićemo ne?to već, a ti mi baci info ako ti nije te?ko kolko tu ?ta ko?ta

Pogledacu kad stignem, a OFF moze da kaze ko mu je uradio modifikaciju mikrofona... sto se meni prichinjava da je mozda najisplativije. Ako ti nije problem postavi bolju sliku tog s*ebanog kablica da pokapiram koliko je s*eban.

pozdrav

bogi

ChoME
10-10-2010, 01:59 PM
Klein Tuchel (DIN 41524)
Ima negde na netu da se kupi, ne znam vise, i meni fali za MD441...

awacs
10-10-2010, 02:12 PM
ja imam md441, a ne 421, ali to je isti prilključak. Dobio sam uz majk i jedan takav kablić al se u međuvremenu razjebo.

Pa ako se razjebo kablić, ne znači da se razjebo priključak. Koliko se sećam taj mali Tuchel je skoro pa neuni?tiv. Verovatno treba samo da se ponovo zalemi. I da se pazi na raspored pinova između DIN-a i XLR-a. Jel' mo?' da po?alje? neku fotku toga ?to trenutno ima??

Pozdrav,

Vasa