View Full Version : Prodao miksetu - sad sam ITB
DaBear
05-10-2010, 08:57 PM
jedva....posle 4 meseca oglasavanja i spustanja cene....ode mikser!
ITB - here I come !!
quake2
05-10-2010, 09:05 PM
Ne verujem da se neces snaci u ITB varijanti:) ali ipak....meni bre zao covece onog Audienta:cry:.
Bitch
05-10-2010, 09:06 PM
idemo dalje matori :)
znaci HD3 i ProControl.
jel ostao Alan Smart i FX units? Koji je trenutni setup?
poZz :wave:
DaBear
05-10-2010, 09:50 PM
idemo dalje matori :)
znaci HD3 i ProControl.
jel ostao Alan Smart i FX units? Koji je trenutni setup?
poZz :wave:
mozda ode i ProControl...razmisljam. Od outboarda je skoro sve sto vredi otislo, (Alana Smart, SSL XLogic compressor, SSL 5000 EQ custom Rack, Drawmwer 1962, Lexicon 960L, Avalon 737, Eventide H3000D/SE, jedan Spectrasonics Complimiter 610 (drugi je jos tu..)..itd
Morao sam...:(
Sad ovu ideju iz eksterijera mo?e? da primeni? u enterijeru (bili bi to Potemkinovi rekovi):
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35389
Hollywood
10-10-2010, 11:32 PM
Hoces da uzimas neku analognu sabirnicu?
Arthur
11-10-2010, 12:19 AM
kud je ceo svet zapeo sa tim sabirnicama da mi je znati.. ko da svi sve znamo i baš jebemo kevu po svim stavkama, samo nam digitalno sabiranje krade kvalitet :D
DaBear
11-10-2010, 09:35 AM
Hoces da uzimas neku analognu sabirnicu?
ne odmah....prvo treba neki posao da uleti da bi opravdao izdatak !!
Uzeo bi Audient Zen sa 16 kanala, zbog integracije sa outboardom i njegovog kompresora...
Inace, narucio sam Mackie Big Knob za prvo vreme...nije sabirnica, ali bar mogu da zabodem sva tri para monitora, CD player, DAT, DAW, gramofon i neki synth (kad zatreba)..balanced ulazi, itd...
Sad je ?220 - dzaba za to sto ima !!
novi sto je napravljen, samo da se poredja sve...delim sobu sa nekim likom sto radi sound design, pa cemo na smene...he he
Hollywood
11-10-2010, 02:43 PM
kud je ceo svet zapeo sa tim sabirnicama da mi je znati.. ko da svi sve znamo i ba? jebemo kevu po svim stavkama, samo nam digitalno sabiranje krade kvalitet :D
bio, slusao, radio, probao.
ima bitne razlike, bar sto se moje muzike tice dobije se osetno bolji rezultat. Jedino sto to sto sam probao kosta nenormalne pare.
Bitch
11-10-2010, 03:36 PM
bio, slusao, radio, probao.
ima bitne razlike, bar sto se moje muzike tice dobije se osetno bolji rezultat. Jedino sto to sto sam probao kosta nenormalne pare.
nenormalne pare.... da nije onda Chandler Limited?
...inace SPL MixDream nije naivan uopste, samo sto je transparentan. Sve zavisi sta osh.
psionic
11-10-2010, 05:15 PM
Ok, jedno offtopic pitanje:
koja je razlika izmedju analogne sabirnice i analognog miksera ? Mislim, shvatam da mikser ima razne auxe i eq-ove, a sabirnica nema, ali ako npr imam dobar analogni mikser, zasto bi mi trebala sabirnica, kada je osnovna funkcija miksera - da sabere kanale? Da li je sabirnica u stvari - pojednostavljeni misker ? Kakva se magija desava u sabirnici, koja se ne desava na mikseru ?
Bitch
11-10-2010, 05:23 PM
Da li je sabirnica u stvari - pojednostavljeni misker ?
da
Kakva se magija desava u sabirnici, koja se ne desava na mikseru ?
nikakva :) sto bolji mixer ili sabirnica, bolja suma. tacka.
Hollywood
11-10-2010, 07:16 PM
samo sto 16kanala sabirnice kosta oko 10000$ a jedan takav mixer istog kalibra bar 50-60000$, a drugo zauzima dosta mesta. Ovo ti stoji u racku i prilicno je neupadljivo.
Nije chandler, odlucio sam se za ADT. Ima moj prijatelj i super radi, to sam imao priliku da cujem na kratko i svidelo mi se vise od SSL-a i od one Neve sabirnice. Opet npr. taj chandler nisam ni cuo, ko zna, mozda je dobar... :rotfl:
Arthur
12-10-2010, 12:59 AM
ne kažem ja da je to glupost i da ne radi ništa pametno, samo mi se čini da je ljudima često na listi prioriteta malko nakrivo postavljena stavka. Meni definitivno spada među poslednje stvari koje me zanimaju, naročito pošto sam čuo podosta ITB mixeva svih žanrova koji milu majku...A da nešto pametno radi, sigurno da radi.
Bockie
12-10-2010, 10:35 AM
ITB sam, sit kafano...
:D
I ja radim ITB! :D
http://fotosa.ru/stock_photo/Fancy%20by%20Veer/p_2696526.jpg
Dexxy
12-10-2010, 03:01 PM
ITB sam, sit kafano...
:banghead::rotfl:
Bitch
12-10-2010, 03:36 PM
ITB sam, sit kafano...
care :D setih se i aleksandre radovic
"....Cetiri hladna piva, maloprodajaa...." :rotfl:
awacs
12-10-2010, 03:50 PM
ITB sam, sit kafano...
:jupi::trchi::jupi:
Bockie
12-10-2010, 04:26 PM
care :D setih se i aleksandre radovic
"....Cetiri hladna piva, maloprodajaa...." :rotfl:
...cet'ri hladna zida, jedna odaja...
Da, da, to je legendarno...!
...bas lepa pesma , a ja gowedo, oskrnavio je... ...ubice me zena...
DaBear
12-10-2010, 06:58 PM
gde ste vi stigli !!!???:shock:
gregor z
12-10-2010, 09:48 PM
Nije jo? on topic....ali svejedno
Prodao/promjenio cijeli summing sistem koji sam imao.
AD/DA16x + Mixdream + Patchbay sa svim insertima in/out etc
Jednostavno kod večine projekata koje sam miksao u poslednje vreme nije bilo "vremena" da ga upotrebljavam kako treba. I uzimalo mi je previ?e vremena a razlika na kraju nije bila tolika da bi se isplatilo tro?iti vreme na "summing techniques" , nego ga je bilo bolje investirati vreme u "mixing techniques" i produkciju/aran?ma.
I u poslednje tri godine dok je taj sistem bio bilo aktuelan , sku?io sam da jednake/isto dobre rezulatate posti?em sa kombinacijom "externog" procesiranja signala sa outboardom u maniri "real time inserta", onda to bouncam in kraju miksam ITB sa svim kanalima sprocesiranima sa analog spravama, praktički bez plug ina , samo automatika u Logicu. A jo? uvijek imam TOTAL RECALL!!!
Istina je da sam umjesto prija?njeg sistema kupio Crane Song Egret i Spider i da u biti jo? uvijek imam "summing mixer" ali zasad na njemu zbrajam samo "sub grupe" koje onda ubacujem u Logic. Super zadovoljan sa rezultatima dosad.
Na kraju mixa kod nekih projekta jo? uvijek napravim "summing" na 8 kanala, a razlika je u najvi?e primjera zbog "colour" kontrole na Crane Songu. I mislim da ne bi bilo neke drastične razlike ako bi ostao ITB.
Za neke ?anrove je za dana?nju estetiku sounda bolje ostati ITB po mom mi?ljenju.
Razlog za promjenu opreme je bio drugčiji, br?i "workflow" za moj način rada a ne potreba po "summing" mixeru. Trebale su mi level, pan , solo , mute kontrole koje su mi uvijek falile na MixDreamu. Crane song sistem mnogo vi?e liči na klasični "rack" mixer, ?to meni izuzetno dogovara.
Toliko o tome iz mojeg iskustva, ako sam bio u nečemu nejasan pitajte...več sam 16 sati u studiu....i zavr?ila je pauza....:gaah:
Pozdrav,
G
Everbeatz
13-10-2010, 12:35 AM
I uzimalo mi je previ?e vremena a razlika na kraju nije bila tolika da bi se isplatilo tro?iti vreme na "summing techniques" , nego ga je bilo bolje investirati vreme u "mixing techniques" i produkciju/aran?ma.
:thumbsup::thumbsup::thumbsup:
Hollywood
13-10-2010, 01:02 AM
Jednostavno kod večine projekata koje sam miksao u poslednje vreme nije bilo "vremena" da ga upotrebljavam kako treba. I uzimalo mi je previ?e vremena a razlika na kraju nije bila tolika da bi se isplatilo tro?iti vreme na "summing techniques" , nego ga je bilo bolje investirati vreme u "mixing techniques" i produkciju/aran?ma.
I u poslednje tri godine dok je taj sistem bio bilo aktuelan , sku?io sam da jednake/isto dobre rezulatate posti?em sa kombinacijom "externog" procesiranja signala sa outboardom u maniri "real time inserta", onda to bouncam in kraju miksam ITB sa svim kanalima sprocesiranima sa analog spravama, praktički bez plug ina , samo automatika u Logicu. A jo? uvijek imam TOTAL RECALL!!!
Istina je da sam umjesto prija?njeg sistema kupio Crane Song Egret i Spider i da u biti jo? uvijek imam "summing mixer" ali zasad na njemu zbrajam samo "sub grupe" koje onda ubacujem u Logic. Super zadovoljan sa rezultatima dosad.
Na kraju mixa kod nekih projekta jo? uvijek napravim "summing" na 8 kanala, a razlika je u najvi?e primjera zbog "colour" kontrole na Crane Songu. I mislim da ne bi bilo neke drastične razlike ako bi ostao ITB.
Za neke ?anrove je za dana?nju estetiku sounda bolje ostati ITB po mom mi?ljenju.
Razlog za promjenu opreme je bio drugčiji, br?i "workflow" za moj način rada a ne potreba po "summing" mixeru. Trebale su mi level, pan , solo , mute kontrole koje su mi uvijek falile na MixDreamu. Crane song sistem mnogo vi?e liči na klasični "rack" mixer, ?to meni izuzetno dogovara.
Toliko o tome iz mojeg iskustva, ako sam bio u nečemu nejasan pitajte...več sam 16 sati u studiu....i zavr?ila je pauza....:gaah:
Pozdrav,
G
pa jeben mu... gde si ti do sada? i kada treba :rotfl:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35179
InsaneEyes
13-10-2010, 05:37 AM
ITB sam, sit kafano...
:rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl::rotfl:: rotfl::rotfl:
DaBear
13-10-2010, 06:56 AM
Pozdrav,
G
pa naravno...svako treba da pronadje sta mu najvise odgovara nacinu rada.
Mene je miksanje na velikom mikseru pocelo da usporava...pogotovo ako imam dva tri posla i cekad klijenta (label) da odobri mix. Nekad prodje i par dana, a nemogu nista drugo da radim na mikseti...onda pocnes ITB, pa posle vracam u desk,,smaranje..a da ne pricam o recall - u !
gregor z
13-10-2010, 08:35 AM
pa jeben mu... gde si ti do sada? i kada treba :rotfl:
http://www.rumski.com/forum/showthread.php?t=35179
Pa evo me .....:D
Jednostavno nemam vremena "visjeti" na forumima jer mi je sad mastering&mix "sezona" i ne stignem iči ni na pošteni ručak....pa slabo pratim Rumski i ostale....
Ako te zanima Egret, mogu ti samo reči da meni radi odlično....usporedio sam DA sa onim na HEDD-u i razlika je minimalna.
Konfiguracija outputa je opet odlična ako imaš sve spojeno na patchbay, meni je veoma bitno da mogu napraviti "latency free" mix na hardweru - ako naprimjer snimam vokale, syntheve ili efekte. Puno brže nego sa "internim" mikserima.
Njegova colour kontrola je prilično subtilna, i radi drugčije od ostalih na Crane Song spravama, smekša tranziente na dobar način i doda lagani himid/high "saturation". Tape na HEDD-u ili Spider je mnogo "jači" u smislu prezence u miksu.
Cijena za koju ti ga nude je veoma dobra.
Ako nemaš nikakav drugi outboard (eq, comp, efekti, zezalice) sa kojim bi mogao procesirati inserte na Egretu, ja osobno mislim da ti neče donijeti toliko "sounda" koliko bi ti ga donjeo naprimer dobar stereo compressor i eq, kojeg bi mogao u realtimu insertirati u svoj DAW.
Ja ti radim na principu da u Logic insertiram hardware preko Spidera i Egreta i u biti po fazama miksam kao da imam analog konzolu.
Imam mogučnost 12 in/out sa sadašnjim sistemom i baš toliko inserta. Kako imam dovoljno hardware procesora,ja jih jednostavno insertiram u Logic.
Za neki club/electronica u procesu mixa to izgleda ovako:
1. Mono insert: Kick - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8 - SPL PAss EQ
2. Mono insert: Snare - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8
3. Stereo insert: HiHats i ostali šuškavci - npr, SPL Stereo Q - DBX 160SL
4. Stereo Insert: Ostale perkusije - npr. SPL TD - Filtek EQ
5. Mono insert: BASS - npr. Summit 78 - Vertigo VSm2 - ESE -PAss EQ
6. Mono insert: BASS - overdrive paralela istog basa - Sansamp PSA
7. Stereo insert: Effect za snare: Egret DA u npr. Dynacord/Roland/Emt reverb - amek 9098 EQ i onda u Spider AD
8. Bilo šta drugo
A na sve AD inpute na Spideru mogu staviti njihov Tape emaultion koji odlično radi...:D
Kad podesim sve kako meni paše....puno brže nego sa mišem i pluginima- nivoje izmedju instrumenata podešavam u Logicu jer je insert pre fader kao na analog konzoli - jednostavno stavim fader na unity gain - upalim solo i napravim realtime bounce. To mi uzme malo vremena , ali posle toga mi je kompletan outboard free za ostale soundove. A da ne govorim koliko bolje zvuči.
Sa svojim iskustvom mogu ovako puno brže doči do puno boljih rezultata, a ako nešto z...bem, uvijem mogu napraviti ponovo.
Na veoma sličan način radim i stem masteringe i "postprodukcije" mikseva.
Kad imam "mix" izprocesiran po kanalima....mogu outboard staviti na master insert u Logicu ili eventuelno vozim 4 stereo grupe na Egret - a njegov output na HEDD AD. Sa master kompresijom i ekvalizacijom još malo podesim nivoje, sredim neku automatiku i pržim. Onda zapišem settinge na master insert outboardu i imam total recall ako zatreba zbog bilo kojeg razloga popravljati miks.
Ako misliš potrošiti 10 soma na summing mikser, prvo razmisli o ovakvom načinu rada, jer češ po mom mišljenju više profitirati nega samo sa summing mikserom.
Da razjasnim još jednu stvar - summing mixer se definitivno čuje i doda neki kvalitet zvuka - ali treba miksati sa njim i imati nekakav outboard spojen na inserte - sam po sebi neče toliko dodati miksu kao naprimjer sistem koji ja upotrebljavam.
A sad opet u studio ....moram završiti brdo stvari danas....
Pozdrav,
Gregor
InsaneEyes
13-10-2010, 09:05 AM
pa naravno...svako treba da pronadje sta mu najvise odgovara nacinu rada.
Mene je miksanje na velikom mikseru pocelo da usporava...pogotovo ako imam dva tri posla i cekad klijenta (label) da odobri mix. Nekad prodje i par dana, a nemogu nista drugo da radim na mikseti...onda pocnes ITB, pa posle vracam u desk,,smaranje..a da ne pricam o recall - u !
pa sve je u sustini smor. there's no free lunch
Hollywood
26-10-2010, 06:54 PM
Pa evo me .....:D
Jednostavno nemam vremena "visjeti" na forumima jer mi je sad mastering&mix "sezona" i ne stignem iči ni na po?teni ručak....pa slabo pratim Rumski i ostale....
Ako te zanima Egret, mogu ti samo reči da meni radi odlično....usporedio sam DA sa onim na HEDD-u i razlika je minimalna.
Konfiguracija outputa je opet odlična ako ima? sve spojeno na patchbay, meni je veoma bitno da mogu napraviti "latency free" mix na hardweru - ako naprimjer snimam vokale, syntheve ili efekte. Puno br?e nego sa "internim" mikserima.
Njegova colour kontrola je prilično subtilna, i radi drugčije od ostalih na Crane Song spravama, smek?a tranziente na dobar način i doda lagani himid/high "saturation". Tape na HEDD-u ili Spider je mnogo "jači" u smislu prezence u miksu.
Cijena za koju ti ga nude je veoma dobra.
Ako nema? nikakav drugi outboard (eq, comp, efekti, zezalice) sa kojim bi mogao procesirati inserte na Egretu, ja osobno mislim da ti neče donijeti toliko "sounda" koliko bi ti ga donjeo naprimer dobar stereo compressor i eq, kojeg bi mogao u realtimu insertirati u svoj DAW.
Ja ti radim na principu da u Logic insertiram hardware preko Spidera i Egreta i u biti po fazama miksam kao da imam analog konzolu.
Imam mogučnost 12 in/out sa sada?njim sistemom i ba? toliko inserta. Kako imam dovoljno hardware procesora,ja jih jednostavno insertiram u Logic.
Za neki club/electronica u procesu mixa to izgleda ovako:
1. Mono insert: Kick - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8 - SPL PAss EQ
2. Mono insert: Snare - npr. Transient designer - Ibis EQ - STC 8
3. Stereo insert: HiHats i ostali ?u?kavci - npr, SPL Stereo Q - DBX 160SL
4. Stereo Insert: Ostale perkusije - npr. SPL TD - Filtek EQ
5. Mono insert: BASS - npr. Summit 78 - Vertigo VSm2 - ESE -PAss EQ
6. Mono insert: BASS - overdrive paralela istog basa - Sansamp PSA
7. Stereo insert: Effect za snare: Egret DA u npr. Dynacord/Roland/Emt reverb - amek 9098 EQ i onda u Spider AD
8. Bilo ?ta drugo
A na sve AD inpute na Spideru mogu staviti njihov Tape emaultion koji odlično radi...:D
Kad podesim sve kako meni pa?e....puno br?e nego sa mi?em i pluginima- nivoje izmedju instrumenata pode?avam u Logicu jer je insert pre fader kao na analog konzoli - jednostavno stavim fader na unity gain - upalim solo i napravim realtime bounce. To mi uzme malo vremena , ali posle toga mi je kompletan outboard free za ostale soundove. A da ne govorim koliko bolje zvuči.
Sa svojim iskustvom mogu ovako puno br?e doči do puno boljih rezultata, a ako ne?to z...bem, uvijem mogu napraviti ponovo.
Na veoma sličan način radim i stem masteringe i "postprodukcije" mikseva.
Kad imam "mix" izprocesiran po kanalima....mogu outboard staviti na master insert u Logicu ili eventuelno vozim 4 stereo grupe na Egret - a njegov output na HEDD AD. Sa master kompresijom i ekvalizacijom jo? malo podesim nivoje, sredim neku automatiku i pr?im. Onda zapi?em settinge na master insert outboardu i imam total recall ako zatreba zbog bilo kojeg razloga popravljati miks.
Ako misli? potro?iti 10 soma na summing mikser, prvo razmisli o ovakvom načinu rada, jer če? po mom mi?ljenju vi?e profitirati nega samo sa summing mikserom.
Da razjasnim jo? jednu stvar - summing mixer se definitivno čuje i doda neki kvalitet zvuka - ali treba miksati sa njim i imati nekakav outboard spojen na inserte - sam po sebi neče toliko dodati miksu kao naprimjer sistem koji ja upotrebljavam.
A sad opet u studio ....moram zavr?iti brdo stvari danas....
Pozdrav,
Gregor
WOOHOHOHOOO
Hvala puno! Bas si se raspisao. Mnogo, ali mnogo si mi pomogao u daljoj odluci.
Kada dodjem do Slo i ako budes imao vremena, vodim na veceru!
gregor z
27-10-2010, 11:40 AM
WOOHOHOHOOO
Hvala puno! Bas si se raspisao. Mnogo, ali mnogo si mi pomogao u daljoj odluci.
Kada dodjem do Slo i ako budes imao vremena, vodim na veceru!
Ti samo nazovi par dana prije....pa dodju u posetu do studia...pa idemo onada na večeru i piče...broj sam ti slao na PM.
Pozdrav,
Gregor
vBulletin® v3.8.12 by vBS, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions Inc.