PDA

View Full Version : Zvu?na + slu?alice

tukoje
02-10-2010, 12:43 PM
Sviram klavijaturu i ?eleo bih da pesmu sa kompa i zvuk instrumenta ?ujem na istim zvu?nicima. Reku kad ve? kupujem, bolje da uzmem karticu nego miksetu, po?to volim i na ra?unaru dosta da ?eprkam po raznim plugovima. Jo? nemam para za neke bolje monitore mo?da samo neke Behringere. Zato bih uzeo neke slu?ke za sada koje bi mi kasnije svejedno poslu?ile.
KARTICA
Ako sam dobro shvatio, ve?ina kartica mo?e da reguli?e koji ?e deo signala iz inputa provu?i kroz komp a koji poslati direktno na izlaz. Da li je mo?da zbog ne?ega bolje i uz karticu imati miksetu pa u nju zvu?nu i instrument? Va?no mi je i da ima malo ka?njenje MIDI signala (tu otpada npr. Lexicon) i da radi pod XP i 7 sistemom. U vezi s tim, da li je po?eljno povezivati kontroler preko MIDI kabla ili radi isto i sa USB kablom direktno na PC? Pretpostavljam da mo?e da se podesi da karta radi samo sa odre?enim programima a integru?a sa ostalim.
Recimo M-Audio Fast Track Pro bi trebalo lepo da radi, bar na papiru, pa ka?ite ako imate nekih komentara vezanih za ove zahteve. Ne bih uzimao PCI a ni fire zbog ve? poznatih problema (mada sam ?itao da je TC Desktop 6 jako dobra stvar). Snimanje vokala samo kao demo a instrumenti pojedina?no.
SLU?ALICE
?elim da ?to bolje uklopim boju koju pravim sa pesmom koju skidam, tako da pretpostavljam su mi potrebne neke koje se koriste za miks. Ne znam da li je pravilo da se zatvorene koriste za snimanje a poluotvorene za miks, ili ima i zatvorenih koje se koriste pri miksu. Dao bih oko 100e (do 150e plafon). Do sada sam koristio neke obi?ne za slu?anje muzike i basovi klavijature su bili prejaki na razglasu u studiju. Tako?e me zanima kakvi su kablovi po pitanju dugotrajnosti na profi slu?kama. Da li mo?da postoje neki modeli koji imaju problem sa ovim?